New Years Eve

Noosa är extremt turistexploaterat och befolkningen på 40 000 ökar en hel del under turistsäsongen och speciellt jul och nyår. Från att komma från en liten by i bushen var det nästan så man blev folkskygg när vi hoppade av bussen i Noosa. Exklusivt med bra surfing hade vi hört om stället som egentligen var vårt 3e val efter Mooloolaba och Bayron Bay. Vi fick trevliga tyska grannar som skjutsade och hämtade oss från supermarketen direkt när vi sagt hej, vi måste gjort bra första intryck ^^

Det var bra liv på hostlet men ingen hade några problem att sova klockan nio på kvällen fast vår aircondition var paj och rummet kokade.

 

Vakna klockan sex för en morgonlöpning börjar bli en vana. Det går iallafall inte att somna om och går man upp senare kokar det redan ute. Just nu sitter vi på organika café. Äntligen(!) ett ställe med gratis wifi. Efter att ha kommit från Melbourne med fritt wifi på varannat café + hela federation square var det som en chock att inse att resten av Australien ligger hundra år efter med 5dollar för en timmes internet på en stationär, seg dator med dålig uppkoppling.

 

Wellwell. Idag är det nyårsafton och vi ska ner och checka vågorna på noosa main beach efter att vi har kollat shoppingen i närheten. Vet inte riktigt hur det är med fireworks när det är bushfire season, eller vad som händer ikväll, men det visar sig. Första mission blir att hålla sig vaken i 18h så vi inte somnar innan tolvslaget ^^

 

Gott Nytt år och lots of love från Noooosa!

 


Lady Musgrave

28e, 29e, december

 

Resan till Agnes Water gick, mot pappas förmodan, riktigt bra. Busschaffören, en tjock storrökare som var konstant illröd i ansiktet, satt och nickade till med huvudet varannan meter och klagade ,innan vi åkte, över den långa vägen han åkt.

Pappa var skitskraj och förberedde alla på att löpa fram och ta över när tjockisen fick hjärtattack eller somnade. För att förhindra ovanstående så satt vi alla och förde krystade samtal om djur och natur hela vägen fram.

 

Nu har vi också sett kängurus så det räcker och blir över längs hela bussresan.

 

Hostlet, Souhten Cross, var mitt ute i ingenstans omgiven av skog. Det var ett riktigt mysigt hostel komplex med små hus döpta till olika länder. Vi bodde i Austria. Det var en riktigt djungel känsla med massa palmer, växter och fasader av bambu och timmer. Vi delade rummet med Chris, en kille från Brisbane som var på väg till ett nyårsparty.

 

På natten vaknade jag ungefär hundra ggr av monsunregnet som öste ner i en minuters intervaller, och tänkte att nu blir det aldrig nån resa till Lady Musgrave imorrn.

 

På morgonen gjorde vi oss iordning och stackars Chris kände sig i vägen och gick ut och sov i hängmattan ist. Blev resan inställd skulle de ringa innan kl sex på min mobil. Saken var bara att jag hade noll teckning mitt ute i bushen.

 

På g ner till vägen mötte vi en kille med skottkärra och spade från hostlet med det glamorösa jobbet att skotta bort alla överkörda sugar toats från gångvägen. Ännu ett aussiedjur att kryssa för i listan.


Som tur var gick vi inte upp i onödan. Bussen kom och vi trängdes med en familj från Tyskland som var och hälsade på sin dotter som var här som utbytesstudent.

 

I kön till båten sålde de åksjuketabletter som vi redan laddat upp med. Väl på båten förstod vi varför. Jag kan säga att jag inte skulle vilja byta jobb med crewen på båten. Ca 75% av alla 100 på båten spydde på den 75minuter långa resan ut till korallön. Crewen löpte fram och tillbaka och var trevliga medan de kom med lass efter lass av nya spypåsar. Jag kan med säkerhet säga att jag inte var den enda som undrade om det här verkligen var värt pengarna.

 

De flesta ångrade sig dock när vi väl var framme. Vattnet var kristallblått och barriär revet kring Lady Musgrave tornade upp sig. Tre metersvågorna bröts mot revet och vattnet var helt lugnt. Så pass långt från land var det också helt molnfritt och soligt. De dukade fram fika och lovade att ingen mår illa på vägen hem när man surfar på vågorna istället för att bryta dem med magkittlande hopp.

Vi skyndade oss ut till flytpontonen och haffade åt oss snorkel equipment och flöt runt i timmar och studerade den otroliga undervattensvärlden. Det var som att dyka i ett aquarium med alla färggranna fiskar, djur och koraller.

 

Dagen bjöd även på en tur med en båt/ submarine med glasbotten och en resa in till Lady musgrave med guidning runt ön. Pappa fick äntligen se sina efterlängtade havssköldpaddor. Lady Musgrave var gjord av döda koraller och bebodd av ca 40 000 udda fåglar. Säkraste sättet att ta sig över ön var med handduken över huvudet om man ville slippa att sheer the poo med fåglarna. Det var fine på 600dollar om man snodde med sig koraller från ön. Vilket en liten kille framför oss uppmärksammat och löpte o tjallade så fort nån rörde korallerna på ön.

 

Kvällen spenderades på lite olika sätt beroende på vem i familjen man var. Majoriteten planerade resan, lagade mat och fixade matsäck. Är man lillebror i familjen såg kvällen lite mer chill ut. Spela lite gitarr, ragga lite på tjejerna i receptionen och kika film. Vissa hare bra (;

 

Nu väntade ännu en tidig morgon och en 9h resa till Noosa där vi med en massa tur lyckats få hostel över nyår.

 

Over n out!


I skrivandets stund..

... har vi precis checkat ut och sitter och väntar på att bussen ska komma om två timmar och hämta upp oss. Sedan väntar en 3,5h lång resa upp till Agnes Water där vi ska spendera två dagar.

Imorgon har vi nämligen eftre massa krångel lyckts boka en tur till Lady Musgrave. Båt tur och snorkling i barriär revet väntar! Turen blir inställd vid dåligt väder, så håll alla tummar ni har att det här ska gå vägen nu!

Idag har jag och pappa varit ute och morgonlöpt i monsunregn. Skorna sög upp så mycket vatten de kunde och vägde typ 7kilo och det var nästan risk för vattenplaning när vi susade förbi. Men pigg blev man iallafall och värmen är det inga fel på!

Jag passar på att bjuda på lite bilder från resans gång sålänge :) ....

se och njut!

Sydney juletid

Syskonkärlek <3

Aussies djurliv

En helt vanlig dag med familjen Larsson

Pose på piren i Hervey Bay

Dingo!

Race på stranden!

Bror och jag

mm.. ja..

Felix matar stingrockorna

Hervey Bay Competition

26e december

Nu märks det att familjen har anlänt. Dagen började nämligen med morgonlöpning och jag kan inte annat än att säga att jag verkligen behöver det. Tidvattnet gör stranden hård och bra att springa på jämfört med i Melbourne.

 

Egentligen skulle vi inte vistas mycket längre här i Hervey Bay, men vi ändrade planerna för vidare resan lite granna så blev några extra nätter här. Gör ingenting. As skönt hostel. Idag kom det en hel hög med ungdomar hit. Igår var vi nästan själva. Nu är det proppfullt överallt. Party ^^

 

Jag och Felix lånade hostlets kanoter och drog ner till stranden för att kanotsurfa. Kanoterna såg mer ut som surfingbrädor och funkade bra att fånga vågorna med ^^. Vi blev avbrutna av monsunregnet som överaskade oss med en plötslig skur. Vi är visst här i regnperioden. Det gör ingenting alls. Att tempraturen sjunker till 30 ett litet tag är bara svalkande!

 

Helt oväntat dök Sofia upp på msn när jag kikade läget en sek på kvällen. Skypa på första gången på as länge :) var hur kul som hälst. Snackade massa skit och efter ett tag upptäckte jag att hela gänget med killar som också satt inne i dator rummet var svenskar XD Shit happens. Här uppe vimmlar det av svenskar.

 

Lyxa med hostlets tex mex buffé på kvällen. Pappa lyxade med att helt sporadiskt köpa ostron av nån anledning! Felix och jag tvingade i oss dem. Tror aldrig jag haft så många kväljningar i mitt liv! Har ni tur kommer det snart på facebook för såklart är allting filmat XD

Gick och lämnade in tallrikarna i buffén och berömde killen i kassan för de goda ostronen i buffén. Tror ni han blev nå förvirrad ^^ Huhu va skojig jag är.

 

Mysigt med family quality time. På kvällen var det kamp! Jag och Felix mot mamma och pappa. Biljard. Lika. 0-0

Fast det kom en stor regnskur till var det sjukt varmt. Vi occuperade poolen för nattbad i det varma spöregnet. Vem gör snyggast bomben?

 

Sen blev det pinigs match. 1-0 till mig och Felix!

 

Felix var nog den stora vinnaren på kvällens kortspel sen. Jag var god tvåa och sen mamma o pappa. Noga att slåss om sin plats i familjen så alla vet var de hör hemma ^^

 

Förslag på nya kortspel uppskattas! Skitgubbe och sjuan blir lite tjatigt i längden.

Numera har vi två kortlekar eftersom jag och mamma hade köpt samma sak på julklappsbytet ^^ prick likadana också! Med bilder på ”Dangerous creatures of australia”. Kortspelandet kom av sig lite med bilderna på ormarna och fästingarna som var mystiskt lika de jag hade i min säng i förra rummet!

 


Fraser Island

25 december, juldagen

Eftersom alla firar jul idag så hade de stängt köket på hostlet. Innebar ingen frukost. Merry Christmas sa vi och käkade vårt torra bröd och delade på en banan ^^

 

Tidigt som sjutton åkte vi iväg mot Fraser Island. Världens största sand ö med över 200 azurblå, varma sötvattens sjöar. Vi flockades på en fyrhjulsdriven buss efter en halvtimmes båtresa. Vi satt på taket och kollade utsikten från båten och pappa som lyckas fått både hatt-, klock-, shorts-, sandal och T-shirt- bränna på samma gång gömmde sig under deck.

Överallt var varningsskyltar att man skulle hålla sig i närheten av sina barn för att skydda sig mot dingosar. Det är ju djungelns lag att rovdjuren ger sig på den som springer söligast... ?

 

Mitt bälte var trasigt så jag gnällde lite till chaffören. Vilket slutade med att jag fick sitta brevid honom längst framme istället. Första parkett över regnskogen och dingosarna. Vinst!

 

Let's go n have some fun in the sun. Skrek chaffisen o så åkte vi. En riktigt bumpu ride. Bara sand hela vägarna. Drive like you stole it, skrek chaffisen till ett par som åkt fast med sin jeep i sanden efter han hjälpt dem loss. Vi bokstavligen hoppade omkring i bussen. Tur att jag satt fram, annars hade jag mått illa.

 

Min plats innebar även lite skyldigheter. ”kommer det en bil??” skrek chaffören och kollade på mig...”njae .. asså mjoee” satt jag och försökte se djupsand-vägen genom den tjocka regnskogen.

 

Första stannade vi på en tropisk regnskogsvandring. Riktigt mäktigt.

När vi svängde ned i skogen sa chaffisen i mikrofonen ”var det nån som såg no entry- skylten så gäller det inte mig”

Han berättade om alla växter som var över 2500 år gamla och träd som var uppmot 70meter höga. Vi gick längs en bäck med kristallklart vatten med vit sandbotten med inslag gröna och svarta ränder. Alger och mineraler för de okunniga ^^.

 

Chaffisen a.k.a. vår guide berättade flitigt historien bakom namnet Fraser Island och historier om växterna, utrotningen av aboriginerna och allt annat man kunde ha tänkas undra över på resan, medan vi alla hoppade runt och försökte undvika wiplash skador. Myspys.

 

Vi åkte vidare och där mitt i vägen sitter det ett japanskt par fast med bilen i sanden. De har förstört kopplingen i ett försök att ta sig ifrån en halvmeter sand. Vi kunde ju såklart inte lämna dem inne i regnskogen själva.. hm... så en halvtimme senare hade vi dragit bort dem med bussen och hamnat efter tidsschemat. Såååå trött på alla asiater. Hela tiden dem. ”gå inte på toa nu” sa guiden. Då går två japanska tjejer iväg för att gå på toa. ”vilka har inte betalat” - ingen svarar – såklart var de samma tjejer. Orken

 

Stranden kallade de för super highway. Och så fort vi kom ut på stranden förstod vi varför. Inne i skogen var hastighetsgränsen 30km /h, inte för att vi höll det, men på stranden var det 80km/h. Vi sicksackade mellan bilar och fiskare, sladdade som sjutton med bakdelen av bussen i lössanden. Var ute i vattnet och körde ibland och helt plötsligt skrek han ”hang on” och vi hoppade ner för en creek, vatten stänkte in genom takluckan och det gamla paret bakom mig blev dyngsura. En klar nära döden upplevelse.

 

Nästa stop- Eli's Creek. En bäck med stark ström och ungefär 50-100cm djup som gick genom regnskogen. Gick man upp längs bäcken kunde man åka med forsen ner som en vattenrutchbana (Y) riktigt nice! Mamma såg en ål och stod och fegade på kanten ^^

 

Vi åkte även upp och såg ett skeppsvrak Maheno som gick på grund i en tyfon 1935.

 

Och Pinnacles, klippavsattser bildade av färgad sandsten.

 

Vi åkte vidare och käkade lunchbuffé och sen huvudpunkten på resan. Lake McKenzie. Vi slapp japaner i sanden, men istället så gick bussen sönder. Vår fixare till chaffis gick ut och satte fast det trasiga fotstödet med en stor pinne och sen åkte vi vidare.

 

Längs vägen fick vi se en livs levande dingo. Alla trängdes för att stå i dörren och ta kort på den. Jag satt längst fram och fick första parkett till uppvisningen (Y)

 

Lake McKenzie var underbart. Tänk er en swimingpool fast utan klor och så rent att man kan dricka det, varmt vatten, och vit sandbotten. Dessutom ett underbart varmt väder. SÅ var det precis. Underbart!

 

På hemvägen såg vi massa kängurus från bussen. Pappa var snabb med kameran men fönstret var skitigt och vi åkte snabbt. Tre bilder, varav en inte var suddig. Dock ser man inga kängurus på den, så ni får tro på mitt ord ^^

 

Chill kväll på balkongen i nya rummet och kvällspromenad i värmen. Stjärntecknena ÄR upp och ned härifrån. Dessutom ser man andra än hemma. Ska inspekteras noggrannare nu när jag har några rymdfantaster här (:


Nöjda efter dagen. Kite republic t-shirten på plats!

Den här bilden var .. hm.. konstnärlig, sa pappa. Jag fick inte ta bort den

Lake McKenzie. Underbart. pappa och Felix brottas och jag ligger framför dem

Familjebild i Eli's Creek.

Gissabenen! (Gissa sandalbrännan) ^^

Familjebild i Lake McKenzie


Julafton!

GOD JUL!

 

Idag skulle vi äntligen sova ut!

Pappa kollade fel på klockan och väckte alla vid sju. Somna om är nästan omöjligt i den här värmen! Det tog ett tag innan jag kopplade vem det var som låg brevid mig i sängen ^^ Ovant med sällis.

 

Som svar på mina önskningar hade de tagit med risgryn. Så som en äkta julafton började dagen med tomtegröt. Pappa hade naturligtvis tagit med sånghäften som delades ut. En engelsk tjej, Jessica hängde på bäst hon kunde i texterna och vi träffade ett par från Eskilstuna, av alla platser i världen som höll oss sällis. Det är väldigt många svenskar på hotellet.

 

På grund av insektsattacken i min säng, fick vi byta rum. Jag och Felix delar på ett och mamma och pappa på ett, som för övrigt ligger precis ovanför baren ^^ får se hur det blir med sömnen.

 

Vi har varit på stranden och bränt oss hela dagen. Gått till en pir där man ska kunna se sköldpaddor ifrån. Vi såg bara en stingrocka. Stannade på cafe och drack milkshake och utforskade affärerna i området.

 

Vi har alla köpt en varsin julklapp till vårat julklappsbyte ikväll. Vi ska köra en lek/spel som mamma kört på jobbet för att få det rättvist. Kan bli intressant ^^

 

Sen blir det ut och käka middag nånstans och biljard turnering ikväll om jag får bestämma(;

 

Hoppas ni alla har en toppen jul där hemma! Fast jag tycker det är orättvist att det blir en vit jul för första gången på hundra år!

God jul från familjen Larsson (:


fortsättning...

Passade på att bryta det långa inlägget där... Ny dag nya möjligheter
Numera är det dan före doppare dan! Onsdag 23 december

Min uppfattning hittills om Brisbane är att det är ett skitställe!

Vi hoppade av. Fanns ingenstans att köpa mat. Mc Donalds och ett hotell på hundra mil. Grått och fult och varmt som sjutton. Stämningen var sådär efter den tunga natten. Planen var att vistas fem timmar i Brisbane innan Greyhound bussarna skulle ta oss vidare mot Hervey bay. Som tuuuur var så fanns det plats på en tidigare buss. Skyndade oss och nödåt en flottig donken frukost och sen iväg igen.

 

Underhållningen på bussen bestod av vår tävling i tometeluv-målning på vårat egenkonstruerade julkort. Får gärna rösta på facebook ;) haha

 

Stannade på en rastplats som hette Matilda och käkade glass.

 

När vi senare låg vid poolen och ryggsäcken med alla värdegrejer som blivit glömd i minibussen som hämtat oss var tillbaka igen, kunde alla slappna av. Klockan var 2 var vi skapligt nöjda att vi inte satt och svettades på bussen fortfarande.

 

Fick ett så sött brev av Viktor som kom med familjen :) Uppskattades massa!

Hostlet hade levt sig in ordentligt med outback känslan. Hittade en liten gecko ödla på rummet som attackerade mamma ^^ Senare på natten upptäckte jag att min säng var full med små röda typ löss/ fästing-liknande insekter. Spelade ingen roll hur mycket jag skakade bort dem eller klämde sönder dem. Slutade med att jag klämde in mig brevid mamma i sängen över.


Sydney - Brisbane

Tisdag 22a december

 

Nu måste jag oundvikligt börja korta ned på inläggen. Eftersom varje gång jag skriver sitter jag inne på ett internet cafe och stressar för att hinna göra nått innan de dyra minuterna försvinner helt. Felix och mamma läser tidningen, pappa skriver mail och berättar att allt mot förmodan har gått skitbra och att vi hittade varandra utan större problem ^^ Själv sitter jag här o nördar :) Vädret är varmt och soligt och vi kämpar oss mot stationen med väskorna. Där ska jag lösa in min biljett och i eftermiddag åker vi vidare mot Brisbane med nattåget :) Ska bli gött o ha lite sällis den här gången!

 

Nu är kaffet slut och snart internet minuterna också såå..

 

Bilder kommer såfort jag kan lägga in några ^^

 

So long från familjen Larsson i ett soligt Sydney!

 

 

Pappa dras alltid till matställen där det är helt tomt, medan vi andra tänker att det måste finnas en anledning till deras brist på kunder. Turkoz, tror jag bestämt stället hette. Nånstans där känner man ju att man redan letar vidare.

Modiga pappa och Felix gav sig på känguruhamburgargarna. Är det så som Felix fruktar att vi lämnar det här landet utan att ha sett en känguru, vet vi iallafall vad de smakar. Sådär!

 

Och så satt vi på tåget som skulle ta oss upp till Brisbane. Det var skönt att komma in i den luftkonditionerade vagnen. Det var även skönt att slippa sitta brevid helt främmande människor den här gången. Bara 13h kvar...

 

Tågresan gick bra. Ungefär halvvägs stannade vi och fick ta luft. Det molniga och gråa vädret visade sig vara 35grader varmt och tropiskt kvavt. Pappa satte igång stretchandet och genast kommer de omtänksamma australienarna fram ”are you alright mate?” de vänjer sig nog snart ^^

 

Lite action blev det när helt plötsligt hela tåget släktes ner. Alla konduktörerna kom springande med röda lampor och lös i alla vagnar. Strömavbrott tänkte vi.

Senare fick vi reda på att det var larmet när någon röker på toaletterna. Tåget släcktes ner och konduktörerna letar från ett varsitt håll för att lokalisera var röker kommer ifrån. Böter och avkastad i aussies outback för att så småningom bli äten av erimitstackarna är straffet.

 

Ju längre tågresan gick ju fullare blev gänget längst bak i vagnen. Halva vagnen var full med barn som ville sova vid tio men inte kunde eftersom en tant satt och skrek. Tyckte så synd om den fulla tantens ungar. Ett på natten pustade vagnen ut när de ÄNTLIGEN hoppade av!

 

 

Hela natten var likadan. Man somnade till för att vakna till en halvtimme senare med sovande ben, värk i nacken och stel rygg. Somnade om efter ett tag på ett nytt mysko sätt som kändes bra för tillfället för vakna upp snart igen.

 

Det som lättade lite på stämningen var den otroligt söta lilla pojken som satt framför mig och pappa och pratade med oss och kikade nyfiket på allt vi gjorde.

Jätte glad och snäll i hela 13h. Vilken kille! Tänkte adoptera honom eller eventuellt kidnappa honom. Men familjen hade tyvärr hoppat av när jag vaknade nästa gång.

 

Halv sex förberedde vi oss för att hoppa av tåget. Eftersom vi var lite oense om tidszonerna var vi en timme fel. Så vaknade en timme tidigt i onödan.



Fortsättning följer....

 


Familjekram

Måndag 21 december.

 

I skrivandets stund sitter jag inne på en Tribal Travel och väntar på min egen familj :D helt underbart! R till och med lite nervös. ^^ Har precis hittat till Formule 1 hotel som vi ska sova på inatt.

Har spenderar förmiddagen på ett internetfik och i Hydepark o käka frukost o läsa. Natten i mitt 16 mixed bed dorm, gick skitbra. Människorna var as sköna. Unga, flest tjejer. Kändes som man var på läger eller i lumpen, fast alla hade skön chill backpackar stil.

 

Satt i Hyde park och funderade på hur jag skulle få tag i min familj och vad jag skulle göra hela dagen. Hade ingen aning om när de skulle komma. Så drog in till ett internet cafe precis brevid hostlet som jag bodde på och kikad om jag kunde hitta nått i de gamla mailen vi skrivit. Helt omöjligt! Hade elva sidor med mail XD...

Checkade ut från hostlet och käkade frulle i hydepark. När jag satt där ringde pappa och berättade att de hade landat! Så jag letade reda på hotelet och nu sitter jag här. De lär ha rejält med jetlag stackarna. Jag var inte normal på tio dagar när jag kom hit. Vädret är kokande! Svin varmt. Otroligt varmt i rummet inatt också, utan aircondition!

 

Mer senare (: …. so long!

 

 

 

Så jag hittade min familj! De var välbehållna om än slitna efter den långa resan och väldigt bleka ;) Dusch på rummet var inte helt fel. Sen blev de lunch på en vietnamesisk restaurang som pappa röstade stenhårt på. Vi andra tyckte det var mystiskt att det var enda stället på hela gatan som inte hade en enda gäst. Maten var helt okej och vi har inte blivit magsjuka, än iallafall!

Kikade runt i Royal Botanic Garden och kilade till Australiens mest kända byggnad. Operahuset. Förväntningarna var höga. Visst det var häfftigt att se. Been there, done that ^^

Gick in och kikade men kände oss lite malplacerade med karta, magväska och sandaler. Det var någon föreställning på g och alla gick runt med coctailklänning, kostym och champagneglas.

 

Käkade glass och försökte få bilder på flying fox i träden. Gick sådär.

Det mest dramatiska dagen hade att erbjuda på, var ändå när pappa skulle proppsa på att det var myyycket bättre att ta trappen istället för hissen.

Lyckades bli instängd i trapphuset utan handtag, den tjocka killen i receptionen kom till undsättning. Sen funderar vi även på att skriva vårt rums nummer på hans arm, utan att gå närmare in på detalj ^^


Avresa

Söndag 20 december

Gick motvilligt upp efter tre timmar sömn. Söta Paula och Olivia höll mig sällis inatt igen. Perfekt med min extrasäng och madrassen i mitt rum (Y).

Käkade scrambled eggs och gjorde matsäck för den 12h långa resan.

 

När jag trodde allting var under kontroll upptäcker jag plötsligt att första tåget in till stan inte går förrän 7.40. Shit! Det enda jag inte hade kollat upp, men det hade jag ju aldrig kunnat tänka mig.

Som tur var hade jag ju kollat upp allting innan så jag bara kunde löpa till spåret direkt när jag kom dit. Var nervös för första gången på hur länge som hälst, enda tills jag satt på tåget.

 

Började resan med ledigt säte brevid mig. Perfekt. Varvade mellan att sova, läsa, kika på datorn och lyssna på ipoden.

 

Efter vägen fick jag en liten tjej som skulle sitta och trängas med mig som senare böt av med en gammal tant som småfes och satt och kikade FÖR nyfiket på allting jag gjorde.

 

I högtalarna varvade de mellan att berätta det hårda straffet för tjuvrökning med att berätta historia och fakta om städerna vi åkte förbi.

 

Landskapet var öppet. Stora kullar, ängar med kossor och får. Ganska svenskt. Förutom att allting var torrt och gult. På vissa ställen rök det fortfarande om den svartbrända marken och trädstammarna.

 

Batteriet tog slut i datorn, de blev för jobbigt mörkt för att läsa och tåget knarrade så mycket i svängarna att det var omöjligt att sova. Gnälligt, javisst!

Tåget var dessutom försenat. Började inleda en disskusion med tanten brevid. Hon visade sig dock vara ganska gullig där hon satt och stickade.

 

Med min karta hittade jag sen från stationen till den lilla mörka gränden där ”Sydney Backpackers” låg. Mitt hem för natten. Kikade klart på Australia, och somnade överst i den vingliga våningssängen med alla mina room mates.

<3


Lördag 19e december

Vaknade med ansiktet vänt mot en flinande Paula, grymt virrig klämmer jag ur mig att Olivia är borta! Utan en tanke på att hon kunde gått nånannanstans i huset. Hittade henne i mysande i favvissoffan.

 

Klunsade om vem som skulle handla mjölk. Gissa vem som fick äran. Hmm... Glömde cykelåset och fick löpa som fan innepå affären med cykelhjälmen och dagen efter sminket.

Lyckades spilla ut alla sour cream på golvet i all iver. Sa jag att det är dagen efter...

Eftersom jag var tvungen att göra av med alla råvaror i kylskåpet började vi med morgonbak. Scones, och pannkakor. Härlig blandning. Va iallafall otroligt gott. Paula offrade sig på disken och satt och kika Paradisehotel som vanligt (;

 

Det kom för oss att det var fyra dagar kvar till julafton. Tänkte att ett god jul skulle sitta på sin plats ^^

 

Vi drog hem till Olivia och tänkte tordas kolla hur illa ställt huset var. Gick snabbt att städa upp när man var tre st. och i nyktert tillstånd hittade vi hemnyckeln också ^^

Nathalie kom förbi och disskuterade gårdagens bravader.

Jouline hörde av sig och visade att hon var vid liv.

 

Snusk-Bamse!


Kvällen bjöd på favvissofforna, glass, varma hallon och hemmagjord ”chokladsås” ^^


Fredag 18e december

Vaknade brevid en Paula i det som börjar bli hennes egna säng ^^ Sov länge och chillade. Packade lite. Sen vare dags för party igen. Tog med oss alla grejer och köpte bbq stuff på vägen. Olivia var också själv hemma. Det skulle utnyttjas. Chill i Olivias pool först. Sen gjorde vi iordning oss och Catilyn, Johanna, Nathalie, Joluine och Viktor kom.

Sjuk förfest med ett helt gäng totalt olika människor. Blev en snygg blandning av svenska och engelska för catilyns skull ^^. Gasen till grillen var slut så blev en till bbq i ugnen. Inga fel. Och mindre att städa sen.

Mer bad i poolen och sen skynda iväg. Missade sista tåget och en taxi var omöjligt att få tag på ikväll av nån anledning. Tillslut stannade en och viktor jouline caitlyn och nathalie åkte iväg. Jag paula och olivia tog nästa taxi. Sen såg vi inte varandra mer på helt kvällen XD .. nästan

 

Vi tre kilade till the base. Där de andra precis hade gått ifrån. Skulle in på vine yard sen. Men vi träffade några killar från NZ utanför och bestämmde oss att dra vidare. De andra var tydligen där inne då. The esplanade. Skit skönt ställe. Olivia lyckades ragga upp en kille som bjöd alla på öl, och tog sen en av nzländarna ist (; nån var på g ikväll!

 

Viktor och tjejerna kom sen. De hade tappat bort jouline. Vi gick o va skitoroliga eftersom hennes mobil var borta och hon gått vilse förr och dessutom skulle sova hos mig.

 

Efterfest med tjejerna hemma hos mig ^^ blev som vanligt med undantaget att jag nog var den som somnade först idag ^^

 

En skitkul kväll! Lite detaljlös, men bilderna säger allt.

@facebook när jag får tid :)


Torsdag 17e december.

Sitter i köket och funderar på vad jag ska göra med dagen. Man får en känsla av total frihet härborta. Inga krav, inget tjat, inga måsten. Jag kan gå en hel dag utan att kolla på klockan, för jag har ingen tid att passa, om jag inte vill.

 

Idag sov jag tills jag vaknade av mig själv. Tänk om man kunde göra så varje dag. Utan anledning vaknade jag kvart över nio. Drömmen tog slut och jag var pigg. Det var tyst i hela huset och jag var bara tvungen att veta hur det skulle gå för Helena och Daniel. Lyckas de fly med varandra?...

 

Lugnet i min morgonpromenad förstördes dock. Hatar flugorna härnere! De är inte som de snälla flugorna i Sverige, som man viftar bort en gång och så ger dem sig. Nej, här är dem överallt. Viftar man en gång är de tillbaka efter två sekunder. Försöker krypa in i näsa, ögon, munnen, överallt! Och de är många! Så äckligt!

 

Åska och regn idag, så man behövde inte ha dåligt samvete över att sitta inne.

 

Packat, diskat, lagat mat, tvättat och städat idag. Inte många dagar kvar tills jag åker nu :)

 

Hade fått i uppgift att tömma kyl och frys innan jag åker.

Grejen var att Valeria hade tänkt, eller inte tänkt, och skulle ta med olja i en petflaska på flyget. För övrigt hade jag råkat hällt ut hälften och sen nekat till det. XD. Iallafall fick väl Miguel henne att inse att olja och tullen inte gick bra ihop.

Tänkte göra slut på den oljan först, som ändå var i petflaska tänkte jag.

När min tortelinisar sen fick en läskig bismak kopplade jag sakta. Oljan luktade misstänkt mycket som... hm inte olja. Ringde Paula med panik för mitt liv.

Vad ska jag säga... jag lever fortfarande iallafall.

 

Lyssnat på Malin Åkermans sommar i P1. Skrytig attityd men jag gillade hennes program.

 

Har snöat in mig på Taken by trees. Samtidigt som jag bestämt mig för att börja måla. Varvat med min braiga bok. Blev uppryckt från mitt bohemiska levande av Lisa Ida och Paula. Förfest.

BBQ var planen. Men var sådär sugen på att stå en meter utanför varma huset i regnet och grilla. Äkta bbq i ugnen. Fick för övrigt beröm för min potatisgratäng av tjejerna. Det ska jag leva på länge ^^

 

Skitkul preparty som vanligt :) och väldigt musikaliska drog vi iväg till tåget. Vagnen fick bevittna äkta svenk moraträsk. Antaligen trodde dem vi var utvecklignstörda. Bättre blev det inte när vi körde ett misslyckat superman hopp a.k.a. Pappa i solna hopp, i ett försök att hinna hoppa av i Balaclava. Men dörrarna hann låsas och vi hamnade i Windsor. Varför känns det så typiskt oss!

Träffade iallafall en trevlig kille på stationen som vi frågade om vägen tillbaka. Paula tyckte de var misstänksamt att han hade plasthandske, men ändå blev vi skitförvånade när han börja måla grafitti över hela väggen. Vi fick förklarat för oss att det var hans ”fuckin crew” när han skrev MSc

istället för att måla nått snyggt. Helt lugn sa han att polisen kommer snart och att han inte hann förklara vägen. Och vi har allt på film XD wtf!

 

Tröttna tillslut och tog en taxi till St Kilda efter att gjort oss osams med en liten kille som ville att vi skulle köpa ut till honom.

 

Viktor som verkligen tyckte vi skulle ut i St Kilda skulle hem när vi kom. Och bästa ställena var stängda!? Vi hamnade iallafall på en club som heter roberta. Och Paula träffade sin framtida man. Vad vare han hette? Yang? Ching? Hong? ^^


Onsdag 16 December

7.15 Hoppade jag upp och trodde det blivit jordbävning. Det visade sig bara vara Paulas telefonalarm ”wisper”  

Hittade mibilen tilslut bakom tvn! Fortsatte där vi avslutat och lyssnade sommarpratare.

Jag blev rastlös och drog ut på morgonpromenad. Gick ner till Brighton Pier. As varmt och fint väder. Kändes att det inte var sverige man var i när jag helt plötsligt såg en minipingvin alldeles nedanför piren. As söt! Hoppade upp och gjorde lite tricks och låg sen helt stilla på rygg och tittade på mig och väntade på att jag skulle ta kort. Varför var det enda gången jag inte hade mobilen med mig! Idag visade Melbourne sin finaste sida. Hoppas att det blir en sån här fin dag när jag ska presentera mitt hem de senaste månaderna för min familj om någa veckor :)

 

Kilade till Southern Cross sen och tänkte att jag skulle ta tag i lite tråkig planering. Bokade biljetten till Sydney till söndag och kikade var allt låg nånstans för säkerhetens skull så inget kan skita sig på söndag. Helt plötsligt känns resan lite mer påtaglig när man har biljetten i handen.

 

De tråkiga ressträckorna på tåget hinner jag knappt märka för min superbra bok. Efter en halvtimme på tåget blir det mer ”Nej shit är ja redan framme..” Tänk vad många böcker jag skulle hunnit läst om jag bott här längre.

 

Kilade till Queen Victoria Market och tänkte köpa en ryggsäck till resan. Visste att det var något speciellt med onsdagar. När jag kom fram kom jag på vad det var. Det var stängt på onsdagar...

Efter lite felåkningar med tramen så åkte jag till Dockland istället. Spelade ingen roll att det var hundra grader varmt, jag kunde ändå inte ligga på stranden då jag ordagrannt brännt sönder mig igår. Kan säga att jag inte rekommenderar topless solning mitt på dagen här nere.

Gick runt i dockland, som är ett fint hamnområde i city, och käkade glass. Eller slängde i mig en glass för att inte allt skulle smälta bort.

Var inne på Harbour city, klädoutlet som ligger jättefint precis vid vattnet. En dröm att söka skydd i de airconditionfyllda affärerna. Passade på att kika Melbournes enda? Isrink i Wonderland. Kanske tio ungar stapplade sig fram med shorts och t-shirt och utan hjälm i en decimeter vatten och i minst 30 värme. Skridskorna var rostiga och plastiga. Hade förväntat mig lite mer än det lilla plasttältet de smällt upp i värmen.

 

Hemresan var en pers. Törstig och svettig trängdes jag i en tram med en hel skolklass. Såklart går tramen sönder av värmen medan en unge berättar ungefär allt i detalj som hennes skoldag bjudit på. Hade kanske uppskattat den söta ungens uppmärksamhet lite mer om det inte vore vardagsmat för mig ^^

 

Kom hem och skulle bara hämta bikinin och möta upp Ida nere på stranden när värsta solen var borta. Möts av strömavbrott! Över 30 grader och frysen droppar. Alltid när jag är själv hemma. Hann noja ett tag och Ringa och göra Miguel och Valeria oroliga på Nya Zeeland, innan Paula berättade att de inte heller hade el. Dramatiken fick ett snabbt avslut och elen kom tbx (Y)

 

Äntligen blev det bad med Ida (Y)

 Kvällen spenderades med Paula hos Coreys kompisar och gänget. Testade Vegemite äntligen! Australiens enda specialité. Det smakade skit ^^ eller väldigt salt med nån bismak av diesel ungefär. ^^ Testade även gingerbeer. Det var mer okej. För att komma in i julstämningen hade killarna klätt ut sig i tomtekläder. Mitt lag spöade även Paulas i fotbolls spel sen (;  en bra kväll.

Fick även höra att Sofia håller ställningarna hemma och tar hand om min söta lilla Viktor som önska sig rökmaskin i julklapp. Lovar att berätta de för tomten. :) Kanske kan fånga en känguru och skicka hem. (:


Longing For Lullabies

Tisdag 15 december

Solen lyser, himlen är blå och Ida är ledig! Då börjar man fundera. Vill jag fortsätta som au pair? Vill jag resa? Vill jag hem? Har ingen aning. Har inte övertygande argument för nått av alternativen. Som vanligt kan jag aldrig bestämma mig. Vore så mycket skönare om jag bara visste precis vad jag ville göra med mitt liv. Ett mål och en väg dit. Men det här kanske är meningen, det kanske är mer spännande för mig också. Ständigt nya infall och idéer. En dag upptäcker man ”opps, jag sitter i Australien. Hur hamnade jag här.” Jag ska försöka ta vara på tiden här så får vi se vart jag hamnar.

 

Idag hamnade jag på stranden. Älskar Brighton Beach av en anledning. Har redan visat hur proppfullt och turist exploaterat St Kilda beach är såfort solen kikar fram. Brighton beach är folktomt. Jag cyklade ner dit. Varmt och vindstilla. De enda som var där var jag och bruna gubben. Han är där jämt! Han är helt kolsvart. Funderar om det är ett smärtsamt mordförsök att få hudcancer eller har någon dröm om att vara mörkhyad.

Stranden var iallafall underbar. Så... Två lika fina stränder. En proppfull och en nästan tom. Varför?

Jo, för att St Kilda råkar ligga närmare stan och för att turisterna finner det exotiskt med alla palmerna runt omkring.

 

Kilade hem till Paula senare och badade lite i poolen med henne och hennes ungar.

 

Började få lite panik i paradiset över min obokade biljett till Sydney, mitt brist på sovställe när jag väl var där och att jag var utan väska att packa i. Olivia flydde från huset och kom och hjälpte till.

 

Fast vi hade hela huset för oss själva så satt jag Olivia och Paula o trängdes inne på mitt rum. Har väl blivit en vana nu ^^

 

Paula stannade på sleepover och vi sommnade i hel barndoms anda medan vi låg och lyssnade på Paolo Roberto som sommarpratade.

 

Rekommenderar hans program btw.


What if leaving is a loving thing

Måndag 14e december

Kändes som min födelsedag när jag vaknade upp i morse. Anledningen var att Valeria kvällen innan sagt att hon behövde hjälp hela morgondagen fram till klockan två när de skulle åka. Hon skulle väcka mig när hon behövde hjälp. Ett strategiskt drag av mig. Antog att jag skulle få sova längre om hon skulle väcka mig än om jag fick en tid att gå upp.

09.15 kom hon in på mitt rum med ett försiktigt ”Good morning Ida”, som numera räcker för att få mig att vakna. Hoppas verkligen det blir ändring på det när jag kommer hem.

 

Strax efter kommer Martina inspringande med ett paket till mig

”wow thanx, what a perfect way to wake up”

innehållande, 2 par hörlurar till min ipod (Y), tågbiljetterna till resan, och diverse underbart svenskt godis.

 

Marta kom och skulle städa, vi insåg att vi var minst lika, om inte mer, exalterade över att familjen skulle iväg. Kändes som vår egen semester. Vilket det i mångt och mycket även innebar ^^ …

Marta gav mig en liten söt porslingsängel

”Din skydsängel, ha med det vart du än åker och ställ den brevid sängen så ska den vakta dig”

Hon är så söt (: Kommer sakna henne.

 

Väntade till allra sista sekund med att ge min lilla julklapp jag köpt till familjen. Anledningen var att de inte skulle hinna ge nått sista minuten kraffs de hittat bara för att ge något tillbaka. De är såna som skulle kunna ge ett tomt mjölkpaket och fortfarande vara nöjda för att de gett något. Jag gav min svenska kokbok från ikea en halvtimme innan de skulle med taxin. Då löper Valeria upp på övervåningen och några minuter senare kommer hon ner med ett slarvigt skrivet julkort på dålig engelska och en julklapp till mig. Och så ser hon jättenöjd ut. Helt otroligt.

 

Innehållet: En biege, förliten, t-shirt med ett tryck av några grottmänniskor och med texten ”Argentina” Visste inte om jag skulle skratta eller gråta ^^

 

Preciiis som jag sagt att det skulle bli ^^

 

Miguel letade iallafall fram massa turistböcker till mig och sen fick jag betalt för helgens jobb och för de fem timmar jag jobbat idag! Vilket jag inte räknat med :) glad överaskning.

 

Och så var dem iväg och allt blev lugnt! Äntligen! Hur länge har jag inte väntat på det här

 

Kika lite webtv och låg ute i solen och läste ett tag. Gud gillar mig. Det ska bli toppenväder nästan hela veckan. Efter att det vart dåligt så länge :D underbart!

 

Passade på att göra lite postärenden. Vilket tydligen hela Brighton hade tänkt göra idag. Köade hur länge som helst. När jag kommer fram ska jag skiva under nått formulär. När jag kommer fram nästa gång så måste jag ha pass också :O Och så helt plötsligt blev det bråttom igen :O Löpte hem kastade mig in och hämtade passet, kastade mig på cykeln och låste fast den vid första lyktstolpe. Helt svettig och med ett dovt ”noooo” kastade jag mig in under porten som de höll på att hissa ner för dörren. Alla kollade. Men jag hann.

Deras metod att stänga porten så inga fler kunder kunde komma in var väldigt effektiv. Dock stod vi 15 pers inlåsta på posten och kunde inte komma ut. Kändes sådär genomtänkt.

 

Kändes lite vemodigt när jag insåg att det kanske var sista gången jag cyklade den långa vägen till Hampton.

Mitt sista gympass visade sig vara en blandning av dans-aerobic och way för avancerade styrkeövningar.

”ha step up brädan på tvären sen mattan över och så lägger ni er på rygg med böjda ben och en dumbbell på foten..” osv Tror det förklarade att antalet deltagande var 5 tappra. Eller så berodde det helt enkelt på det fina vädret.

Iallafall var jag glad att Body Blitz inte var nån höjdare, eftersom jag inte gått på nån innan.



<3 Tuddles!


Lucia

Söndag 13e December

 

Grattis Christoffer (:

 

På grund av, eller kanske tack vare mina pensionärs fasoner, dvs vakna alldeles för tidigt och inte kunna somna om, så var jag först uppe. Kände på mig att ”dagen innan avfärd” inte var någon bra dag att vistas i huset på. Kilade ut på morgonpromenad.

 

Stressa och cykla iväg till st Kilda och sista kitesurfing lektionen, trodde jag...Olivia hade blivit sjuk och Paula visste inte att vi hade lektion. Där stod jag svettig i värmen och ont i rygg och handled efter cykelturen på 30 min. Som tur är går jag inte någonstans utan min bok. Så placerade mig på rygg i parken med Harry Hole och hela nazistgänget.

 

Väl hemma råkade jag sticka ut huvudet från rummet för att visa familjen att jag levde. Vilken nybörjar tabbe! ”Ida can u please do me a favour” Den meningen står på min hatlista...

Oså var jag i full färd med att leta efter försvunna DS nintendon, thongs mm.

 

Paula ringde och jag tog min flykt med tåget till South Yarra, tram till Toorak. Inte att glömma! Det är lucia idag! och svenska kyrkan var inte sena med att påminna om det :)

Kyrkan var proppfull. Ett halvhjärtat luciatåg med felsjungningar, vild blandning av språk, och folk i alla åldrar, bjöds det på. Det som alla ändå kom för var ju fikat efteråt. Lussebullen!

 

Julstämningen förstördes lite när vi gick ut och satte oss och fikade i den varma sommarkvällen. Men man kan ju inte få allt ^^

Hade velat sett kungsörs lucia i år. Nån som såg det får gärna tjalla hur det var (:

Sjukt att det redan gått två år sen vi hade sjukt roligt med hela luciagänget! Känner mig som en gamling! ^^
Då hade jag aldrig trott att jag skulle sitta här i värmen nu (:


Babysittar helg

Blev introducerad för hela schemat inför helgen på fredagen. En hel massa aktiviteter som innebar ungefär bilkörning nonstop. Valeria insåg tillslut att det inte skulle funka och gav mig ett något rimligare schema, ställde in GPSen på alla tänkbara mål och adresser och telefonnummer till halva Australien.

 

Drog iväg med ungarna och deras kompisar till en stor typ lagerlokal helt anpassad för att ungarna ska kunna springa, skrika, hoppa hoppborg, leka i bollhav, klättra, åka rutchkana osv. Det var även anpassat för föräldrarna med bord, stolar och en kafeteria. Kände igen några av mammorna, men var inte ett dugg sugen på att socialisera. Satt i ett hörn, pluggade in ipoden med musik som överröstade ungarna och min underbara bok ^^ Allt för lönen!

Måste även skryta att jag numera har kört fem filig väg i vänstertrafik. Nästan så man kan skriva med det i Cvt va ^^

 

Senare vare dags att hämta Martina och 4 tjejer till från ett party. Efter lite samarbete kunde de komma ihåg var de bodde också. Vilket förenklade mitt skjutsande lite.

Var verkligen skitsur på Valeria. Hur kan hon lova att jag ska ta ansvar för tusen andra ungar....

De höll iallafall tjejerna ifrån att bråka med varandra så nått bra kom det ur det. Jag somnade rätt snabbt den kvällen!

 

 

 

Jag vaknade dock lika snabbt när Martina löper in i mitt rum och skriker ”Ida, Where's my kumon!!” Kändes som jag sovit en minut. Kommer inte ihåg vad jag svarade. Om det var en svordom hoppas jag att den var på svenska iallafall!

 

Lugn dag. Tjejerna är bra på att underhålla sig själva. Tv heter det visst... men jag tänker inte gnälla … den håller dem tysta och ifrån varandra att bråka . Valeria och Miguel får stå för de lärorika aktiviteterna i deras uppväxt ^^

 

Valeria ville inte att jag skulle behöva laga mat, så jag fick pengar och lite tips på bra restauranger istället. Ricketts point, beläget på stranden bortanför Sandringham blev det. Med riktiga mamma fasoner skickade jag in fyra tjejer i bilen och såg till att alla hade bälte och skor.

Mitt i kaoset avbryter lilla tjejen mig och säger med seriös röst.

”Ida, a bird just shared its poo with us”

Det var ett nytt sätt att se på den stora fågelskiten som täckte halva framrutan, haha ^^

 

Cata påpekade att jag kunde ha party i huset om det kändes tomt när de åkt.

 

jag tog på den oskyldiga minen med ett-.. ”nej gud det har jag inte ens tänkt på” he he...

 

Somnade klockan tio den kvällen.

 

Insåg att det Tur att de var den här helgen jag fick babysitta. Har en hel vecka att vila upp mig på i ett stort, tomt hus. Sova hur länge jag vill på dagarna och göra vad jag vill ^^ .

 

Om nån är nyfiken kan jag tillägga att Magnetherp inte hjälpt ett skit än så länge, fast jag aktivt använt den.

 

Mission completed!


Final solution...Magnetherp!

Torsdag 10 december.

 

Massa ont i handleden. Gick till gymmet med min snygga bandagelindning. Redan första steget jag tog var det folk som frågade vad som hänt. Tvärt emot alla superpigga människor på gymmet så är jag mer åt ”helt förstörd”- hållet sådär klockan nio... Orkar verkligen inte prata...

Gick lite snyggt med handduken över armen tills passet började ^^ . Fick ta body pump passet istället för sisa roliga kimaxen... det funkade sådäär ändå. Men nånting var jag ju tvungen att göra, och det skulle inte bli spinning :S Då ska jag ha ondare än så!

 

Skulle kila till stan med Paula efteråt .. men hon hade.. hrm... andra saker för sig som fördröjde projektet XD haha kom iallafall in med olika tåg. Är helt uppslukad av Rödhake nu.. så hade inga problem med att vänta. Gjorde lite ärenden och kikade julskyltningen i Myers skyltförnster. ”Olivia's helping with chirstmas”. Läste de böckerna när jag var liten. Julskyltningen var värsta hightech och inte alls lika mysig som NK s men det fick duga.

 

Dregglade lite över alla underbara affärer och alla skitsnygga kläder som vi inte har råd med på Burke st…. När jag blir rik ska jag åka till Melbourne och shoppa sönder!

 

Vart massa duktig idag, städat, vart trevlig, strykt massa, lagat mat och skjutsat ungar hit och dit. Paula har lydigt suttit brevid mig och vart min kartläsare ^^ och sen blev de lite mys när jag var själv hemma, Beck - det tysta skriket. Tragisk film.

 

Skickade btw med ungarna den läskigaste färdigmaten jag sett idag! Små ”partie pies” bestående av smördeg med nån brun smet som skulle föreställa kött :S och ”sausage rolls” smördeg med nån ännu läskigare grötig grå massa tänk, kohjärna,... som skulle föreställa korv. Hjälp! stackarna som fick äta det där!

 

Valeria började oroa sig lite gulligt för min handikappade arm. Hon tog ner fetaste maskinen i verklig Tom anda, som skulle ”heala” min handled. Magnetherp, heter den visst. Hon hade själv använt den och den var jättebra. Använde jag den en halvtimme om dagen i en veckas tid så skulle min handled bli bra igen.. Upp till bevis.

Jag tror såå hårt inte på sånt där :S Om en vecka kommer den ju blivit bra av sig själv för hoppningsvis. Valeria la ner så mycket tid på att förklara hur den funka och prata bra om den, så jag tänker ge den en ärlig chans! Vad har jag att förlora? En arm...?

 

Gav resten av mina daim till Paula och ungarna idag, starkt jobbat Ida!... Börjar jag käka kan jag inte sluta! Inte bra det där...

Dessutom börjar familjen rensa ut all mat i huset typ ” Vi köper inget nytt, vi äter det vi har i skafferiet så vi hinner tömma innan vi åker” Tvärtemot dem har jag då börjat snåla och spara på allt. Det finns en bra förklaring till det... Jag ska ju vara här en vecka till! Vill ju inte behöva köpa mat :O

 

 

Nu ska jag stoppa in handen i domedagsmaskinen .. skriver jag inte imorgon så är det antagligen för jag får den bortamputerad... :S

 

^^ pussis!


Whateva...

9e december onsdag:

 

Sista Body combat passet. Absolut roligaste träningen. Hade en ny tränare. Smal senig tjej med långt hår och skrovlig, manlig röst. Tror jag var lite rädd för henne.

Lite kul nu när jag gått på gymmet i ett par månader varje dag. Alla känner igen en och "järngänget" som tränar varje morgon samma tid börjar man bli tajt med nu ^^...På body combaten är det jag och två andra tjejer som står längst framme och som de nya kollar på. I början stod jag vilsen där bak och tyckte de två var så duktiga.. kändes lite vemodigt att behöva säga att det var sista passet... that's life, min separationsångest sätts ständigt på prov här borta ^^ 
 

Chill dag annars.. Åkte inlines till Beachen mellan st kilda och Brighton. Tog med mig lunch och återupptog läsandet av Rödhake. Har kommit in ordentligt i den. Äntligen var det beachväder också. Invigde nya bikinin. Måste använda den mycket nu så den blir värd varenda cent!

Har även fått as ont i handleden. Kände av den efter förra veckans kimax, men nu är det mycket värre! Tjejerna hade lekt bort bandaget men för en gångs skull visste Sofia var hon hade grejerna.

Hon gjorde något som fick mig att känna mig riktigt hemma .. ”Wait I have the perfect thing!” och så kom hon löpande med handledsskyddet till inlinesen.. haha.. Bara en i världen jag kan tänka på som hade kunnat fått nån liknande idé *hostpappahost*... ^^ haha

 

Strykning medan jag kikade på Confessions of a shopaholic... Det var den sämsta filmen jag sett! Efter nacho libre....:S Så förutsägbar och tråkig och fjortis och blää... Precis när jag tänkte byta film kom Martina ”Oh I love this movie!!” och slog sig ner i soffan. Då hade jag ju inte hjärta att stänga av den ^^

 

Lite kvällsfika på Dendys med Olivia, och ja!, vi hade lovat oss att byta ut myscafét mot kvällspromnader.. menasså... ^^ Nu har vi iallafall insett hur sjukt dyrt det är! 3 dollar låter så lite.. när man sen tar det ggr 6,3 är det ju helt plötsligt massa för en kopp te. För att inte prata om kakorna … brr. Åker ni nångång till Brighton är det iallafall mysigaste favvis stället :)

 ciao <3


Christmas Carols i Dendy Park

Tisdag 8 december

 

vaknade av regnet som smattrade mot rutan. Allting kändes väldigt mysigt och hemma på nått konstigt sätt. Cyklade i spöregn en kvart till Hampton, men inget bad mood inte. Myshumöret kvar. Efter gympasset orkade jag bara inte cykla hem i regnet. Så satt kvar en stund och strax var jag omgiven av Shen Shi gänget. Whatever tänkte jag och tog en matta och hängde på. Den sköna musiken med flöjtar och trummor tillsammans med Phaedras sövande röst skapade en väldigt hm.. avslappnande miljö. Vaknade upp efter tio minuter och hoppades ingen sett att jag somnat. Hängde med några övningar och vaknade helt plötsligt upp igen. Oså hade det gått en timme och jag var full av energi ^^

 

Lyckades förresten impa lite på tjejerna idag vid frukosten . Martina skrek till Cata på spanska och frågade massor. Så svarade jag henne på engelska. Har vistats här så länge att jag förstår en del av det som sägs ^^ kan nästan säga att jag har basic knowledge i spanska. Haha. Först var det tyst några sekunder, sen hör jag cata ”wow”. Tror jag skrämde dem lite. Nu får de tänka på vad dem säger innan de pratar. Mohaha

 

Eftersom det spöregnat ute hela dagen har jag med gott samvete kikat julkalendern, generation fett, mamma till en mördare, och svenska Hollywood fruar. Haha säga vad man vill om valet av program. Råkade bara fastna i något och fortsatte kolla på det.

 

Idag har jag läst ut boken! Trodde jag hade klarat mig från tjejerna, vars tungor bara längtar efter att få berätta sånt som jag inte vet än om boken. Såklart avslöjar Martina slutet på filmen, vilket inte är samma slut som i boken ^^ meen meen. Man kan väl inte få allt.

 

Min yngsta unge sa idag att man hickar när man växer? Är det så? Lät lite rimligt, barn har ju hicka oftare än vuxna. Eller är jag helt ute och cyklar i regnet?

 

Kvällen spenderades i Dendy park. Hela Brighton, vilket inte var några insåg jag(!), var där. Sofia sjöng ”suzy snowflake” med skolkören. Den sången, och rörelserna till, har jag väl sett ungefär lika många gånger som jag hört jingle bells på flöjt, men gud va söta de var! Finns på facebook snart (;

Valeria hade som vanligt en helt avancerad och onödig plan. Mitt på dagen åkte hon med bilen och tog den bästa parkeringsplatsen nära dendy park. Sen skulle hon lämna bilen där och jag skulle hämta henne. Som vanligt glömde hon mobilen. Så hon åkte hem igen, sen tillbaka, och så fick jag hämta henne från Dendy park. På kvällen åkte vi dit med den andra bilen som vi fick parkera lite längre bort pga att det var massa folk där. Sen fick vi köra en varsin bil hem på kvällen. Hm.. vad tjänade vi på det då?

Jo vi slapp gå hundra meter till den ena bilen. Hela projektet tog en timme mer än det hade tagit att gå de där metrarna till bilen.

 

Valeria hade packat matsäck och picknickfilt, stolar osv. Vi kom tidigt till Dendy Park så fick en bra plats nära scenen. Så småning om kom Valerias mexikanska kompisar och deras son, Jorge, som jag spenderade kvällen med.

Ljudteknikerna hade gjort en liten miss. Dagens skämt handlade om den extremt höga ljudnivån. Det gick inte att prata i hela parken för kören dånade. Och i de höga tonerna i julsångerna var man tvungen att hålla för öronen!

 

Hela kvällen avslutades med ett sjukt stort fyrverkeri ackompanjerat av black eyed peas och coldplay. Håller med Jorge. Det var det bästa på hela kvällen!

Valeria glömde dessutom att ge mig min lön i helgen. Idag när jag bad om den var hon tvärsäker på att hon redan gett den... :O vad säger man då! Först var jag tvärsäker på att jag inte fått den... sen blev jag osäker bara för att hon var så säker.. nu fick jag den och så känner jag mig som värsta bedragaren....
bara ett  litet gnälligt inlägg (;

Puss&kram (:


Kaffefilter är så överskattat!

Måndag 8e december

 

Ny vecka, nya möjligheter...sista veckan? Jag går numera in på min ELFTE vecka down under! Det är 17 dagar kvar till julafton, 14dagar kvar tills jag får träffa min familj, 7 dagar kvar tills min aussiefamilj åker till Argentina och lämnar mig alldeles själv i huset = party. Och lika många dagar kvar tills mitt gymkort går ut. Så ser livet ut just nu. Dessutom har jag ynka 20 sidor kvar i boooken nu! Spännande.

 

Lust att höra lite svenska, så kollade på tv4.se, oskyldigt dömd. Riktigt mysigt. <3 på att det fungerar så himla bra med webtv här nere. Passade såklart även på att kika julkalendern ^^.

 

För övrigt har hela dagen gått ut på att förbereda kvällen. Dvs en bbq med Miguels jobbarkompisar inbjudna. Alla tjejerna, Valeria och jag har gjort massa kakor, fixat kött, salad osv. Värsta projektet. Kom på mig själv att tänka att det är himla skönt att aldrig få reda på nått som händer innan, annars hade jag gått runt och fastat för eftermiddagen hela dagen.

 

Har nog aldrig ätit så mycket bbq i hela mitt liv sammanlagt som sen jag kom hit . Så gick det med mina vegetarianplaner ^^

Avslutade kvällen med lite cafe med Paula. Poängen var att vi skulle ha internet utan att behöva trycka i mitt lilla rum. Det blev ju en flopp eftersom jag inte fick internet att funka iallafall.. men men lite normalt svenskt umgänge uppskattas alltid ^^

 

puss!


not just another bbq

söndag 7e december...

 

Vaknade omringad av mina girls. Funderade på hur jag skulle hantera situationen med familjen, då jag aldrig frågat vad de tycker om nattligt sällskap. Det behövde jag inte oroa mig för. När jag kilade ut efter vi kikat julkalendern och halva rädda willy, var familjen inte ens hemma! Första gången de dragit utan att säga till mig vart! Haha

 

Glömde bort tiden och helt plötsligt blev det skitbråttom till Svenska kyrkans marknad som jag verkligen ville se! Jag och Paula skyndade oss dit. Blev nostalgiska över alla skandinaviska grejer och människor. Tjurade lite över att kyrkan utnyttjar stackars hemlängtande svenskar och sätter hutlösa priser... Sen köpte jag ändå en skagenrörsmacka... var bland det godaste!<3

 

Kiten skulle troligen bli inställd ”lack of wind” men idag var vi envisa. Åkte dit och mötte Olivia. Och så väntade vi på vinden. Och den kom!

”I told you so” fick Olivia äran att säga till den kaxiga kitetjejen som har blivit fejksnäll mot oss numera.

 

Idag skulle vi upp på brädan. Fick iallafall lite skratt när vi misslyckades och flög som vantar efter kiten. De få gånger jag lyckades komma upp på brädan blev jag så förvånad att jag klantade mig med kiten och flög i vattnet istället. Kan vart bland de svåraste jag gjort ^^ Tror det är riktigt kul när man väl kan det sen. Men innan dess måste man ha grymt mycket tålamod.

Efter varje gång man misslyckades var man tvungen att försöka få upp kiten i luften igen. Slog man i vattnet för hårt åkte luften ur och man var tvungen att ta upp kiten på land, pumpa och trassla ut alla snören. Heldagsjobb!

Även fast vi inte lyckades väldigt bra så kan vi iallafall all fakta, säkerhet, utrustning och basic kunskaper om kitesurfingen för att kunna hyra egen utrustning och bara sätta igång att träna som sjutton. Enough om det..

 

Bbq som var planerad på kvällen lockade sjukt mycket efter att ha druckit 70 liter saltvatten och nästan tre timmar med våtdräckter plaskandes bland maneter.

 

Åkte till Sandringham och blev hämtade av Corey. Åkte till hans hus. As fint, nyrenoverat med altan trädgård och grejer. Trädgård är inte alls vanligt här! Luke och Andrew var där och senare kom några andra kompisar också till dem. Corey är då grabben med båt som Paula försöker fixa ihop mig med (Y)... inte bara båt upptäckte vi! Ett nice hus, dyr bil, jetski i garaget, VÄLDIGT verklighetstrogna ödlor utspridda i hela huset och roliga kompisar.

 

Kvällens höjdpunkt var Corey som bekräftade det vi trodde om australienares kunskap om ishockey.

”We DO have icecoffe here!”

 

dagensk felsägning ^^ shit vad jag garvade.

 

Fick skjuts hem på kvällen! Det var guld värt. Har blivit tåg-rädd sen Ida berättade en skitläskig true storry tunnelbane-skräckis, som Lisas kompiskompis, råkat ut för i USA.

Hon hoppade på ett tåg sent på natten. Ville inte sätta sig i en vagn som var helt tom, så hon valde en med några killar i och en tant som satt och sov brevid dem. Helt plötsligt hoppar en man på tåget och sätter sig sätet brevid tjejen. Och så säger han ”hoppa av vid nästa station”. Hon törs inte göra annat och lyder honom. Mannen hoppar också av på stationen och börjar följa efter henne. Hon springer. Han följer efter. Tillslut får han tag i henne och säger. ”Du behöver inte vara rädd för mig. Jag ville bara varna dig. Tanten du såg på tåget sov inte...Killarna hade precis dödat henne”

 

Blir nästan tårögd när jag tänker på den... Får rysningar längs hela ryggen.

 


Idas bekännelser

Lördag 6:e December

 

Träffade Paula, Lisa och Ida vid tåget strax efter mitt uppvaknande idag.

 

Råkade ut för min första svenska incident. Hoppade på tramen och där det var ett fyra-säte satt det en tjej i hörnet och lyssnade på ipod.

-Okej, vem vill sitta i hennes knä, klämmer jag ur mig

Och så kommer det...

 -Nemen är ni också svenskar!.....

…................................. . . .

 

Haha .. aja, kunde vart nått värre! Hon hade iallafall gått en cowgirl kurs utanför Melbourne, verkade as coolt. Var glad att jag inte sagt något värre än det jag gjorde när hon berättat om jobbet:...

Det var helt lugnt att skära halsen av får, men det var lite läskigt när de kastrerade kalvar.

Låter inte som man vill bråka med henne ^^

 

Blev frukost/ lunch på IKEA. Bästa dagenefter maten nånsin! Som vanligt blev vi fast i maten och glömde tiden. Det är såna sjuka avstånd här! Även fast kollektivtrafiken funkar väldigt bra så måste man alltid ha en extra timme inräknad. Med det ville jag säga att vi inte hann åka till the christmas bazaar i Svenska kyrkan som vi planerat. Istället fick vi skynda oss till kitesurfing lektionen.

 

Jag och Paula hade vår vanliga tur, tänkte att efter alla tågincidenter var det säkrast att ta tramen! Då hade vi inte räknat in hela demonstrationståget som gick längs Flinders st och stoppade alla tramar.

Trotts min irritation över förseningen kunde jag inte låta bli att få rysningar över engagemanget de här människorna hade. Ville nästan hoppa med i ledet och brinna lika starkt för det här som de gjorde.

”say it loud, say it clear, refugees are welcome here” var budskapet, vilket ingen i de närmaste kvarteren kan ha missat.

Efter krångel och byten med tramen så hittade vi helt plötsligt en övergiven och vilse tjej på en hållplats. Olivia hette hon visst ^^. Vi blev lika förvånade allihopa, men då var vi iallafall samlade inför lektionen. Så åkte dit tillsammans.

För första gången på hundra år kändes de som, var inte lektionen inställd! På med våtdräkterna och ut i vattnet! Body draging med kiten och olika tekniker för att ta oss runt i vattnet lärde vi oss. Hade aldrig anat att det skulle vara en hel vetenskap bakom det här med kitesurfing! En skitrolig lektion och så fick vi våra Kite Republic t-shirtar. (Y)

 

Fick reda på att försegår lite ”paxningar” mellan killarna vem som ska få ha våra lektioner ^^ Timmo's the boss. Så han hade första tjing.

 

Efter blev de donken. Lite tur i oturen så blev det ingen Rooftop cinema för någon. Det var fullbokat. Jag skulle iallafall babysitta, så hade redan gett upp den planen.

 

Istället kilade vi in på federation square och kollade på Cata när hon hade dansuppvisning. Riktigt kul att se. Kommer snart en liten film på FB.

Träffade familjen där. Så Paula och Olivia hängde på i bilen hem till mig och babysatt. Pizza till ungarna och sen nattning. Och så var tvn och sofforna våra! Gone in 60 sekunds och sleepover

^^ <3


Superhjältejul i Aussie

Fredag 4 december

 

Just nu sitter jag och kikar julkalendern på svt.se och äter marabou choklad <3 . Har bestämmt mig för att följa hela. Hade jag vart liten när den här julkalendern gick hade jag garanterat gillat den. Kan erkänna att jag sitter och småskrattar lite för mig själv då och då.

 

Efter en sen kväll igår fick jag Paula på sleepover. Min familj som vanligtvis brukar dra sådär 8.40 segade idag ända till 9.15 innan de fick tummen ur arslet och kilade iväg. Sofia och Martina har kommit på en ny lek. ”Copy everything Ida's doing n sayin' ” heter den. Den går ut på att jag frågar om de vill ha toast till frukost och får två ekon i form av ”do you want toast for breakfast” till svar. Slutar alltid med att jag pratar svenska istället och de bubblar av garv och börjar prata på sitt låssasspråk som tydligen låter som svenska. Har även börjat fått kramar lite sporadiskt av dem :) supermysigt.

Nackdelen är att det tar dubbelt så lång tid att få iväg dem till skolan.

 

Var iallafall förkyld som få idag, så inget gym. Jag och Paula käkade gröt med massa olika frukt på i favorit sofforna och kikade ”year one” as rolig film ^^ .

 

Bra väder idag, så jag packade med mig lunch och snodde några inlines. Åkte på betong cykelvägen längs havet nästan till st Kilda och spenderade eftermiddagen läsandes på stranden. Kändes lite som en inlina till skillinge med Matilda utflykt ^^ .. någon smyglängtar hem, även fast jag vet att det inte riktigt är den säsongen nu ändå! Riktigt härligt var det iallafall :)

 

Har verkligen noll fredagskänsla. Men den här helgen planerade vi in i minsta detalj för att förra var så misslyckad. Dock blev planerna förstörda av babysitting på lördag kväll :S blev sååå förbannad. Fick reda på två dagar innan och har babysuttit en månad i sträck nu! What can you do...

 

Så nu ska jag fixa mig lite och kila till Paula. Ska träffa lite nya tjejer idag, sen blir det utgång. Blir nog nice bara jag taggar till lite.

 

Mer om det imorrn :)

 

pusspusspusspuss!


Slickad av en tiger

Torsdag 3:e december

 

Kimax imorse. Efter passet kom en tant fram till mig och börja ge mig massa tips om hur jag skulle förbättra min slagteknik, och tjata om min överrörliga rygg. Lite komiskt då hon själv ser ut som Quasimodo utan att tillsynes ha vidare slagteknik. Trodde hon var där på rehab. Bara tacka och ta emot. Kan inte låta bli att fundera om hon har någon boxningsbakgrund när hon slängde sig med värsta termerna osv. Ska studeras nästa vecka!

 

Det fina vädret som jag hoppats på idag, kom inte. Iallafall inte solen. Även om det var väldigt kvavt och varmt ute. Det var inte tillräckligt för att dra ut mig från huset.

 

Mitt jobb ser ut såhär. Jag har vissa timmar schemalagda, då jag måste vara hemma och ”babysitta”. Under de timmarna har jag också uppgifter som jag ska göra. Packa grejer, städa, stryka, osv

Nu börjar jag komma in i rutinerna här. Mina uppgifter går snabbt och jag planerar dem bättre.

Det resulterar ofta i att jag har ”jobbtid” kvar när jag har avslutat alla uppgifter. Tid som jag måste vara hemma, men har ingenting att göra! Eftersom Valeria har fallenheten att få mig skitstressad så fort hon är i närheten så har jag blivit expert på att ”fejkjobba”. Tex. Sitter inne på mitt rum och när jag hör henne gå i trappen går jag ut igenom toadörren, så det helt obemärkt ser ut som jag vart på toaletten bara, inte suttit vid datorn osv.

 

Det känns fruktansvärt onödigt! Mitt jobb är ju ändå att vara hemma med ungarna. Så borde jag inte kunna göra vad jag vill bara jag är hemma då, när alla uppgifter är klara.

 

Well, det är som Sofia beskrev det, ”som att bli slickad av en tiger” ( Hon kan vara hur snäll som helst, men man är hela tiden beredd på att få huvudet avslitet.)

 

Min egen jämförelse var när Martin i ”män som hatar kvinnor” ska strypa Mikael i källaren och frågar om han vill ha ett glas vatten.

-Ja tack
-Se, du är precis som alla andra, en liten mänsklig handling och så tror du att jag ska låta dig leva 

Vissa dagar älskar man och vill aldrig åka hem härifrån. Andra dagar hatar man stenhårt och förstår inte vad man gör här. Men jag och Valeria börjar förstå varandra mer och mer nu, så det blir mindre skäll och missförstånd.

 

När jag jämför nu, förstår jag att de första veckorna var riktigt tuffa.

 

Vi satt och pratade idag bara vi två. Upptäckte att hon har jättefina blåa ögon, och faktiskt är väldigt söt. Vi pratade om hennes pulverdieter. Tvärt emot vad jag trodde så verkar hon ha rätt mycket koll på vad hon gör. Fick lite mer respekt av mig där.

 

Kvällen spenderades med Paula i huset. Den snälla tjejen gör allt för att jag ska trivas här nere^^. Ger mitt nummer till olika killar på tramen, försöker passa ihop mig med australienska killar med båt så att vi alla ska få åka wakeboard ”offra dig för gänget” och lägger ut mig på singelsidor på nätet med den fina förklaringen, att jag har tummen mitt i handen och är en oslipad diamant. Hahah

<3 på dig Paula ^^

 

Hade även lite drama här på kvällen. Kan säga: Manuella lysen på bilen(!?), högljutt larm, unge som glömde säga att hon redan fixat skjuts från city och hysterisk Valeria. Räcker som sammanfattning. Nånstans där kände jag att det var dags att börja dra sig tillbaka in på rummet för kvällen ^^

Ciao<3


Djurlivet down under

Onsdag 2a December

Läskigaste grejen igår kväll! När jag som bäst stod och borstade tänderna ser jag en svart fet spindel hissa ner sig från taket och glo läskigt på mig. När jag stod och funderade vad jag skulle göra med den ser jag tre andra spindlar hänga likadant ned från taket, brevid den andra. Back for revench! Shit! Nu är de efter mig för att jag förstöt deras hem! Handlade snabbt och stängde in den fetaste under ett glas och löpte sen ut ifrån badrummet. Och för säkerhets skull, som Ulla hade gjort, så låste jag dörren ;)...

 

Berättade vid frukosten över mina objudna gäster för Valeria. Hon letade reda på en fet sprayburk vars innehåll inte kan vara nyttigt för någon levande varelse. Sen sprutade hon hela badrummet fullt och eliminerade alla tänkbara djur som skulle kunna finnas där, jag höll på o stryka med på köpet! Räddade min tandborste från giftmolnet och löpte iväg! Nu kan jag inte vara där inne... men det kan inte spindlarna heller (; huhu...

 

olyckligtvis startade min berättelse upp en spindelhysteri i huset. Tjejerna tordes inte göra nånting! Satt och skrek och var livrädda. Tordes inte gå upp på övervåningen, ta på sig skorna, hämta väskorna, gå in på toaletten... osvosv... tung morgon! Ska aldrig mer nämna spindlar vid frukosten igen!

 

Lämnade cykeln i Hampton efter gymmet och plankade till Sandringham. Ett desperat försök att hitta julstämmningen! Jag Paula och Olivia var i Olivias nya hus och bakade pepparkakor och drack glögg. Hade råkat köpt starkglögg... var ingen hit. Oundvikligt var pepparkakorna australien-inspirerade. En palm, en koala, en känguru aka T – rex och en Ned Kelly som tappa benen och slutade som deglump. Kikade till och med julkalendern ”superhjältejul” på svt.se. Julstämningen dog lite när vi gick ut och chillade i den 27gradiga solen. Men man kan ju inte få allt.


-Och varför skriver du H på dina grisar?!
-För att dem heter... H.. Holger...

älska Sunes jul ^^
Blir ett sånt race när Olivia fått sin beställning från Sverige!

Det mesta av degen försvann innan den hann in i ugnen.. precis som det ska vara ^^



Chill dag med Sofia idag. Vi var själva hemma och lagade mat. Jag lagade en utsökt nudelwok, som ingen åt av. Det var dock väntat, så jag hade gjort en pizza också ^^ Desto bättre har jag mat för flera dagar nu! Lite baktanke där.

 

Sofia hade en underhållande flöjtläxa. Fick höra ”Jingle bells” ungefär 75ggr. Sen frågade jag snällt om hon verkligen inte hade någon annan läxa...

Sedan sjöng vi ”Rudolf med röda mulen” på tusen olika sätt, engelska, svenska, kanon, med olika små tillägg av ”hoho” osv. Måste erkänna att julkänslan börjar komma smygande. Pyntet också för den delen. Inte i det här huset, men på gatorna och hela gymmet, men det var mest gräsligt för övrigt.

 

 

Under mitt jobbande i köket har jag nu lyckats avsluta en säsong ”Two and a half men” inte illa pinkat. Funderar på att bli ett ”Friends” fan, då familjen har alla säsonger. Kanske blir gossip girl? Återstår att se.

 

Avslutade kvällen med promenad längs stranden med Paula. Trodde ett tag att det var motorsågsmassakern ute på gatan innan jag insåg att det var ljudet av 5000 syrsor. Helt öronbedövande. Man behövde nästan skrika och jag höll för öronen ett tag på väg till Paula. Djurlivet här är inte att leka med. Hörde för övrigt en fågel idag som lät precis som en paparazzi kamera. Och nej, den här gången trodde jag inte att det hängde en stalker i buskarna ^^

 

Over n out <3


Spindelfobi!

1:a December

 

Har fortfarande inte hittat julkänslan. Just nu skulle jag kunna åka härifrån bara för att maten är så crapig...Storhandlandet igår lät hoppfullt. Men nej, all frukt var till Valerias skola. Alla kakor, choklad scones, godis och dulce leche, konstiga argentinska karamellpålägg, var till oss. Panik idag vid dinner. Valet stod mellan pizza och chicken nuggets. Jag dör!

 

Händer inte mycket här för tillfället. Lite lack of inspiration. Har malt igenom Mebournes alla turistattraktioner. Ingen idé att söka extrajobb än, när det bara är knappt två veckor kvar tills jag åker härifrån. Vädret är för tillfället kasst. Imorrn ska det börja stiga över 25 sträcket igen så man törs gå ut. Dessutom har jag en bra bok och en obotlig tröttnad hängandes över mig. Såå.. i mitt nymöblerade rum, that's where you find me.

 

Har lärt mig äta sushi. Har aldrig tyckt om det i mitt liv. Men vad gör man inte hellre än att äta snitschel. Brr..

 

Ligger farligt nära slutet på New Moon. Ska hitta lite mer tid att läsa på, sen blir det bion. Längtar! Har blivit lite överdrivet besatt av det där nu. Drömmer till och med om de djupa skogarna i Forks.. skärpning ^^

 

Vet inte om jag gjort något fel men iallafall var det dags att tampas med alla redbacks och familjen tänkte: ”hey, vi offrar au pairen!”

 

Med det menas att jag gått runt hela eftermiddagen med en spiderweb-brush och kallblodigt dödat massa spindlar, bara i självförsvar såklart!

Hemma i Sverige hade jag fångat dem i en liten burk och släppt ut dem. Här är alla spindlar potentiella mördare. Så tar inga risker. Blir man biten av en redback är det bara att åka till sjukhuset dirr, gärna döda spindeln och ta med så personalen är säkra på vilken sort det är. Lite info om den allmänna säkerheten.

 

It's a dangerous job, but someone's gotta do it !

 

Nu ska jag kila ut och möta Olivia. Blir att hänga på Dendy's, eller om vi ska tordas testa något nytt ställe idag! Haha. Paula kommer när Gossip girl är slut^^. Två nya tjejer, Lisa & Ida, kommer också. Ska bli kul.

 

Yours truly, Ida <3


RSS 2.0