Crown entertainment complex

Fredag 30 oktober

 

Började dagen med spotify, msn, själv hemma och frukost i en timme. Älskar de mornarna. Tog tag i mitt liv o städade resten av huset som jag skippade igår. Inga problem.

 

På baksidorna av kvittona här så är det reklam och rabatt för olika ställen i närheten. Valeria hade fått en ”Prova Re-Creation i 30 dagar för 30 dollar”. Hon var skitgullig och gav den till mig. Så kan fortsätta gymmandet. Tog en promenad till Hampton för att smöra så jag skulle få det. Egentligen skulle jag inte fått det eftersom jag redan hade haft en ”testa på” omgång. Vädret i Brighton är typiskt regnskogsvärme.. Extremt kvavt och över 30 grader. Går inte att vara ute utan att svettas. Efter 45 minuter till Hampton så fullständigt badade jag i svett. Lyckades iallafall göra tillräckligt bra intryck så jag fick mitt gymkort och sms från killen på gymmet senare på kvällen.

 

Löpte ut från gymmet, direkt hem till duschen och en powernap på nån timme. Såå behövligt. Fick gäster på kvällen, några i min ålder från Mexico som var här och käkade paj som jag och Valeria kämpat med ^^

 

Ut o mötte Paula med mina liiite för varma kläder. Även fast det var sent på kvällen var det fortfarande shortsvarmt. Kommer aldrig lära mig att klä mig rätt här! ”Vi gör nått billigt” tänkte vi. Drog till city med målet att besöka ”Crown entertainment complex” ett stort casino med caféer , nattklubbar, bio osv.

 

På vägen dit så åkte vi på något konstigt sätt helt fel!helt plötsligt racade tåget förbi hållplatsen vi skulle av på. Några killar vi börjat prata med, varav en från Norge lyckades tro att vi var helt retard och aldrig åkt tåg förut. Vi var tvärsäkra på att vi skulle bli kidnappade ett tag pga deras suspekta uppförande. Dessutom höll tåget nästan på att spåra ur i en kurva! Alla passagerare bara flög. Precis när Paula klämt ur sig ”Det är här uppe i Norra Melbourne som man kan bli kidnappad” (Y)

Lyckades tillslut komma till rätt station och hitta Crown.


Tänkte bara kolla runt, men när vi kom dit skötte inkastarna sitt jobb och fick in oss på en nattklubb i Crown. Alla var superfulla, Hoppade ner på knä och dansade runt i massa emotionella danser. Favoriten var ” försöka få bort skräp under skon” dansen. En kille stod o skakade på foten i takt till musiken o de andra hejade på.


Sugen på en squeezed smurf, någon ^^



Mitt i allt så ringde Valeria. Trodde de hade hänt nått och blev orolig. Men hon ringde bara och frågade om hon skulle hämta mig för det regnade så mycket. Så sött :)

Prata me några killar från Tasmanien .. Jag och paula körde helt olika storrys och när vi insåg det var vi tvungna att försöka synkronisera dem lite snyggt XD


Tillslut var vi iallafall från Sverige, hade vart här en månad, pluggade design and art i några månader, bodde hos några kompisar. Imorrn skulle vi på hästrace och vi var därför TVUGNA att dra hem. De skulle de också olyckligtvis. Jag räddade mig snabbt och sa att det bara var Paula som skulle på racet. XD Vi hade även bokat biljetter till Tasmanien nästa vecka ^^


De lär vart skapligt dragna om de inte insåg att vi ljög hejvillt.


De hade sjuk accent! Gick inte att höra nånting. Lät som de hade tandvärk. De var snälla och skulle följa oss till tåget... heeelt utan baktankar. ^^


Tack så mycket sa vi när de tvärsäkert lett oss 10 minuter åt helt fel håll . Och det var en kvart kvar till sista tåget! De bjöd på taxi till stationen när vi var helt lost. Hittade på nått konstigt sätt ingen ingång till tåget! Fick klättra över stängslet. Fick höra när jag kom hem att de åskat som fan. Fattade inte att de var åska. Trodde det hörde till storstaden med alla lampor ^^

I tid till tåget (;


såkandegå. Puss!


"spring/ summer 09"

Btw så kom rörmokaren igår. Var själv hemma med Cata. Precis när jag fixat mat till alla och de dragit iväg gör jag en toast till mig själv. Ska precis hugga in när de ringer på dörren. Orken... Släpade mig iväg och öppnar dörren med tofs mitt på huvudet, mjukisbrallor och grabbarna grus t-shirten ^^ Det var inte en gamling med släpig dialekt utan en good looking guy lite äldre än mig som står i dörröppningen och säger ”hi, I'm your plumber” trodde jag skulle skämmas ihjäl. Tio minuter av pinsam tystnad när han stod och fotade duschen och jag inte visste om jag skulle stå kvar eller gå därifrån. Om jag skulle säga något smart eller vara tyst. Cata garvade ihjäl sig i garderoben bakom mig XD moget (;

 

Vaknade upp X antal ggr i natt. Mardrömmar, kallsvettig och kunde inte röra mig... Tog ett tag innan jag insåg att krämporna i drömmen faktiskt var på riktigt. Jag kunde inte röra mig! En massiv stelhet hade lagt sig över hela min överkropp sen Body Combat passet igår! Tror att visa glömda och gömda kanotmuskler dramatiskt vaknade till liv.

 

Skickade ungarna till skolan och hade ett senare gympass idag så hann i lugn och ro (själv i huset) käka frukost en timme och prata med Matilda på msn. Det hör sorgligt nog inte till min vardag längre! Men stora planer på g, så de tar vi igen sen (;

 

Att jag rörde mig som C-3PO var inget som hindrade mig från att kasta mig på cykeln till Hampton mot ett Kimax pass på gymmet. Tyvärr samma muskler som dagen innan eftersom det som i stort sätt skilde passen ifrån varandra var att vi idag slog på punch bags, på riktigt! Ångrade min stora frukost när passet var så sjukt jobbigt så frukosten nästan var på väg upp. Blir garanterat vila imorrn ! Tränaren vägra tro att jag aldrig boxats förut. Var skönt att höra att de var nånting jag kunde ^^, vägde upp lite mot mitt totala fiasko på alla aerobicspass jag vart på.

 

Vädret idag har vart riktigt svettvarmt! Långt över 30 grader och sol! Har gått in min nya sandaler hela dagen, som för övrigt heter Naughty Monkey :S vad tänkte de på!

 

Såå.. vad har jag gjort idag då? ...Städat -_- Borde kollat vädret innan jag lovade något sånt! Skyndade mig dock skitmycket och städade bara halva huset idag, andra halvan imorrn. Solstolen + jag + New Moon. Vet att jag läst den hundra år nu. Men hinner ju bara en sida per gång jag läser!

 

Som jag anade igår så fick jag det ärofyllda uppdraget att skjutsa barn till aktiviteter idag! Alla överlevde och bilen är fortfarande i körbart skick. Viktigt.

 

Munkarna jag fick av Catrin gick åt på tre minuter. Alla var nöjda och glada. Har kommit på att sötsakerna är vägen till argentinarnas hjärtan. De är så ödmjuka och tacksamma hela dagen efteråt. Blir riktigt bra stämning :)

 

Mer kom och hälsade på hela kvällen. Lika kul som alltid att se henne (:

 

Hann videosamtala med mor och far och få reda på senaste nytt hemifrån. Inte varje dag, men de uppskattas lika mycket varje gång. Pratade lite resplaner. Tänker inte berätta hur de ser ut nu, de ändras snabbare än jag får reda på det!

En vanlig konversation, mamma och pappa med den dåliga camen, så man nästan får gissa vem som är vem! och jag med den liite för bra camen. Den här gången funkade inte deras ljud. De pratade och jag skrev tillbaka. Funkade riktigt bra, tills Valeria och Miguel ville komma och säga hej och inte fattade när jag förklarade att de inte kunde höra dem. Det ska inte vara lätt ^^  saknar er! vi ses snart :) <33


Burlesque/ cabaret show i st Kilda

Body Combat idag på morgonen. Det är konditionsträning, med slag och sparkar (fast i luften) i olika kombinationer,typ. Kan säga att man vaknade ordentligt! Den överenergiske tränaren sparade inte på fantasierna!

 

COME ON NOW GIRLS, HIT HIM IN THE BELLY!

 

NOW HE'S DOWN ON THE FLOOR, HIT HIM AS HARD AS YOU CAN!

 

KICK BETWEEN HIS LEGS!

 

NOW WE'RE RUNNING FOR OUR LIIIIVES!!!

 

undrar hur många av dem där som verkligen hade för avsikt att gå hem och testa det där på riktigt!

 

Ute och övningskörde med Valeria igen. Det har verkligen gett resultat att cykla vänstertraffik till Hampton varje dag. Körde som jag inte gjort annat i hela mitt liv. Skjutsa ungar kommer antagligen stå på dagordningen snart.

 

Valeria ringde Pia, en kompis till henne, som tipsade om mig dessutom (Y). Fick prata med henne. Hon var verkligen supergullig. Ville hjälpa till allt hon kunde och bjuda på fika o grejer. Ville försäkra sig om att jag träffat folk sen jag kom hit ”sitta hemma med familjen är ju det sista man vill som au pair”, Hon har själv haft många som trivits jättebra. Fick jag problem skulle jag bara ringa. Hon gav även mitt nr till en gammal au pairs kompis som bodde här. Pia berättade att hon träffat en tjej på Safeway som hon förstod var svensk, så hon hade gett ett nr till tjejen till en annan au pair härifrån.

 

Ringde Olivia dirr. Historien som jag hört innan var mer i stil med ” osen kom det helt plötsligt fram en tant på Safeway bara sådär och sa att hon förstod att jag var svenk. Oså fick jag numret till Nathalie. Helt sjukt”

 

haha visade sig även att Johannes, som skulle få mitt nr av Pia, var samma Johannes som Olivia kände. Sånt här händer HELA tiden härborta. Så komiskt. Snart slutar man förvånas över alla sammanträffanden ^^

 

Bakade chokladbollar med Sofia, nån läxa hon hade till skolan. Första problemet var att hitta alla ingredienserna. Vaniljsocker … hittade nått liknande! Kakao, nepp. Blev någe O'boy aktigt istället. Sen alla måtten! 1 cup, liksom! 12,5 cl … ingen plastbunke, ingen visp, konstigt hårt smör. De blev vääldigt för söta av O'boyen. Vilket uppskattades något otroligt av ungarna som slogs om dem. Tur det. Även nån konstig bismak av vaniljsockret som inte riiiktigt var vaniljsocker. Måste fråga Nicole på måndag hur hon gör chokladbollarna på cafét. Det här kan ju inte vara meningen.

 

Miguel kom hem tidigt, vilket gjorde att jag kunde sticka tidigare än jag tänkt. Valeria skjutsade mig till och med till stationen så jag skulle hinna med tåget. Mot st Kilda.

 

Där mötte jag Catrin och en ny tjej, Elisabeth. Tänkte gå på Cabaret & burlesque show. I sista stunden tänkte Catrin balla ur, hon som ville gå från början. Vi gick till ett ställe i närheten och jag lyckades beställa en härlig blandning av cider och öl. Smakade inte likt nånting jag nångång druckit. Typ jäst. Så gåre när man inte har en aning om vad den unga bartendern med breeed melbourne dialekt mummlar genom all musik!

 

När det var dags var vi alla lite tveksamma över cabaret grejen. Första tveksamheten var över hurvida publiken skulle bestå av desperata medelålders män och vi tre.. Andra tveksamheten kom när vi verkligen tog oss in i lokalen och allting kändes sååå väldigt B! Publiken var dock väldigt blandad och med övervägande tjejer. Mest show: dans,sång, fjädrar och lite ”ta upp publiken på scen” moment. Men tillslut fick vi även bevittna det man oundvikligt förknippar med cabaret. Men seriöst grabbs... röda string med fransar och toffsar på nipplesen, är det verkligen nån som går igång på sånt!? Isåfall har vi lite att öva på efter den där showen ^^

 

Käära Catrin som fått jobb på baker's delight hade stängt en kväll på jobbet. = ta med så mycket man kan hem. Jag och Elisabeth delade på en påse munkar som Jeremy inte orkade äta upp (;

 

mysig kväll! <3


babysitting och översvämning

THT idag med. Måsta anpassa mitt gymande till morgonen, annars hinner jag inte gå. Och då var det det passet som erbjöds. Och spinning. Men det var verkligen inte min grej. Trött i bara halva kroppen och ont i knät dessutom. ”mer jobbigt än vad det ger” som Matilda sa.

 

Åkte med Paula till Souhtland shoppingcenter. Tog äntligen tag i mitt liv och skaffade ett medicare kort. Dvs. om jag hamnar på sjukhus eller måste gå till doktorn under min vistelse här så visar jag mitt medicare kort och får antingen vården gratis eller rabatterad, eftersom Australien har en överenskommelse med Sverige. Det har dem INTE med Argentina kan jag berätta. Skit dyrt för min stackars familj att gå till doktorn.

 

Inhandlade även ett par sandaler av det massiva utbudet av skor. Har aldrig sett så mycket olika skor överallt.. Shit Skönt att kunna gå normalt utan att behöva lyfta fötterna en halvmeter för sulorna är lösa. Och utan det oundvikliga FLOPP ljudet när man sätter ner foten igen. Tummen upp!

 

Hjälpte Valeria och alla barnen att städa gården idag. Höll på o svettas ihjäl i värmen med min sommarklänning, och klockan var ändå sex på kvällen. Det gillas!

Haha nee jag retas inte! Berättar bara så ni ska kunna sätta er in i situationen. (;

 

Barnvakt nu på kvällen Valeria och Miguel skulle käka ute. Lagade mat till barnen och sen satt vi o kikade Hannah Montana och käkade chokladglass med marshmallows i (!) jättepopis här.

 

Sen började det ineffektiva tjatandet om dusch,plocka undan, packa, borsta tänderna, torka håret, gå o lägga sig.

Helt plötsligt börjar alla tjejerna bråka på övervåningen. Löpte dit, Duschen står och sprutar ut vatten och kranen har på nått underligt sätt gått sönder... gick inte att stänga av.

Klart att det ska hända när jag är själv hemma med alla! Försökte få alla att gå o lägga sig .. trolit att det gick. Miguel fick komma hem och hjälpa till med duschen XD var tyvärr inte så händig som jag hade velat trott.

 

Efter en ihärdig timme av tjat och ivriga försök med diverse verktyg för att få av duschen, löste vi problemet genom att stänga av allt vatten till huset. Kortsiktig lösning. Sofia läste lite i sin bok om älvor för mig tills hon somnade. Martina berättade om sin lavalampa. Sen sov alla sött. That's how a good au pair handles the situation (Y)

 

För övrigt kunde jag ju varken diska, tvätta eller nått.. såå... ledigt för min del!

 

Hoppas jag inte vaknar och behöver gå på toa bara...

 

take care <3


Caffelatte,espresso,cappuccino,macchiato?

Idag hade jag första dagen på nya jobbet. Svenskt Kafé och restaurang ”Nordic Light” i Hampton. Den gick i stort sätt ut på att göra tusen kaffe för att öva mig på kaffemaskinen. Kan vart bland det svåraste jag gjort :O

Skummet ska liksom bäära sockret ^^ huhu. I slutet av dagen fick jag iallafall beröm för min latte och Nicole tordes till och med låta mig servera några gäster med dem. ^^ Blev bjuden på lunch, äkta svensk köttbullsmacka (; kommer bli bäst med svensk lunch varje måndag :D Cafét har även andra svenska delikatesser. Tog hundra år innan jag fattade att herrings är Sill. Shit.

Godiset är ändå favoriten!

 

Träffade även massa konverterade svenskar. Och Mathilda kikade in och köpte lingonsylt ^^

 

Måste lära mig lite mer artiga fraser som man använder i yrket. ^^ Mitt ordförråd är starkt begränsat!

 

Fick kila med med orden ”You don't want Valeria to get upset” haha, och nee.. det är jag rätt säker på att jag inte vill ^^

 

Och nu för alla som tror att jag bara latar mig. Mitt jobb!: Tog emot härjiga barn hemkomna från skolan, tjatat att plocka undan grejer, gett mellis. Sen har jag babysuttit hela kvällen. Tvättat, strykit, lagat kvällsmat, diskat, tröstat, tvättat lite mer, stoppat girlfight, tjatat, torkat hår, nattat, tröstat lite mer och strukit lite mer, plockat undan. Nu! Kl elva är jag färdigt. Sådeså!

 

Och allt koffein efter minst tre liter provsmakat kaffe börjar sakta försvinna och jag är sjukt trött!

Upp och jobba kl sju och sen gym. Måste verkligen skaffa medicare kort imorrn! Är helt körd om det händer mig nått nu. Måste även köpa sandaler :S good nu kan jag inte smita när jag skrivit det här. Träffa Paula imorrn med I think.

 

Sleep tight, sweet dreams! <3


Do you mind wearing some deodorant?

Söndag 25 okt

 

Efter den otippade hemmafesten igår så var jag way för trött för morgonträning. Men klockan elva var jag pigg och glad (?)

 

Vem hade trott att Total Workout innebar ett massivt komplicerat aerobicspass? Och Vem hade trott att min kordinationsförmåga var som Agda 85. Rejält svettigt och mycket kondition. Inte så farligt på styrkefronten dock.

 

Den enda gubben i gruppen kom fram till mig efter passet och sa ”I was watching you during the class” jahaaaaa....tänker man lite misstänksamt med svett ända ner i strumporna...

Visade sig att han tyckte att jag såg ut som ett proffs på styrkeövningarna och undrade vart jag hade lärt mig det. Haha

Gör som Sofia... fast istället för att sitta brevid ett blekt sjukt barn för att se supersnygg ut på foton så tränar jag med ett gäng tanter för att se proffsig ut i jämförelse? Haha

Fast idag var det mest unga på gymmet. (Y)

 

Man får passa sig för att svettas för mycket på gymmet. Har man oturen att ha en extra stark kroppslukt kan man få höra ”Next time, do you mind wearing some deodorant?” av personalen. Dessutom blir man utkastad från gymmet om man inte har en handduk med sig för att torka av allt man använt. Great idé! Så länge man inte glömmer den. Kan även meddela att här i huset finns det ett gäng ”Re-Creation” handdukar som finns tillgängliga att köpa för de som glömt på gymmet ^^

 

Har fått reda på att genomsnitts au pairen går upp 7,5 kilo. Det gör en ju inte mindre sugen att hänga på gymmet!

 

Har även fått reda på att ett visst land har bytt till vintertid numera :S Innebär att jag ligger TIO timmar före nu! I princip omöjligt att prata med nån en vettig tid.

 

Fick precis ett mess från Anna som berättade att hon helt plötsligt ska åka hem, på onsdag :S Synd! Hann knappt träffas. Hoppas du får det bäst!

 

Suttit och försökt planera semestern med familjen, det är som mest då man längtar hem när man verkligen märker hur illa det går att kommunicera med andra sidan jorden, Skype krånglar, No offence, men jag skriver ett halvt A4 och får tillbaka tre ord i minuten. Dyrt att ringa. Blir varannandag konversation per mail. Alla tycker iallafall det är lyx att få träffa familjen snart :) Det känns så också!

 

Chilla dag med New Moon och några timmar powernap (;

 

Nu på kvällningen tog jag mod till mig och hade lite serious talk med Valeria. Om att jag vill ha ett tidsschema, och tyckte det var tid att berätta att jag skulle extrajobba imorrn. Hon har själv föreslagit att jag ska söka extrajobb, men kunde inte undgå att höra en liten sur nyans när hon svarade iallafall... Det är inte jättevanligt att au pairerna tycker om sin familjer har jag märkt. De mest vanliga snacket på fritiden bland au pairer är hur himla trötta de är på sina familjer. Tur att man kan avreagera sig på någon, när man går runt och är glad och snäll för jämnan. Påfrestande? Ja.

 

Förutom Powernapandet, pizzan och boken har jag faktiskt varit duktig och städat mitt rum idag! Hittat lite pengar och SIM-kort och andra grejer som är bra att hålla reda på XD men som jag fick höra. ”Du jobbar ju bara hos dem , De ska ju egentligen skita i hur det ser ut på ditt eget rum” Men försöker desperat hänga kvar vid att ge ett bra intryck ^^ Ta det lugnt mamma .. det är inte SÅ farligt stökigt XD

 

För övrigt har jag lagt ut lite bilder på facebook under mappen ”Australien 1” kika in om ni är sugna (;

 

Pussis!


Utgång, Luna Park och hemmafest

24 oktober

 

The swedish pancakes igår blev en hit. Men inte riktigt så swedish style som jag hade tänkt. De frågade vad vi brukar ha på pannkakorna och jag sa sylt socker osv.. tänkte att det skulle passa dem bäst eftersom det är i stortsätt vad de har på allting här. Gick på toa och när jag kommer tillbaka har de plockat fram köttfärs, salami, ost och allt möjligt. Well... inte riktigt som jag tänkt, men det var faktiskt gott, körde på det jag med tillslut.

 

Oså utgången igår: Helt omöjligt att samla massa tjejer och försöka komma med samma tåg. Stressade som sjutton eftersom jag vart barnvakt. Strök tvätt, gjorde i ordning mig, stekte pannkakor, prata i tele och försökte få tjejerna att sluta leka med mitt smink, samtidigt. Missade tåget jag skulle med. Glömde såklart att ha coins med mig så kunde inte köpa en biljett. Orkade inte gå hem igen, så plankade på tåget. Efter mycket krångel var alla hemma hos Nathalie i Sandringham. Zon 2 om nån undrar. Dyrt!

 

Tog tåget till st kilda the saint först, ett mer pubaktigt ställe med good looking bartenders och australienare som berätta att de skulle till svergie nästa år. ”Why?” Undrade vi alla, ”for fun” svarade de. lurade?

 

Plockade upp Paula på vägen vidare.. Hamnade på Baser?... eller någe sånt (; massa nice. Träffade en svensk tjej i baren som visade sig komma från samma ställe som Paula och de hade gemensamma kompisar. Sånt händer heela tiden! Sjuka historier hur alla träffas här.

en hit med bankomat inne på krogen (;


Donken efteråt och sen taxi hem... precis som vi anade var den här taxichaffisen lika lost som alla andra här! Hittar ingenstans.. Har fått lära mig att de ligger 8år efter i tiden här ^^ inga gpser. Tog hundra år att komma hem.

 

Blev väckt halv nio i morse av lilla Sofia som stod och smög på mig innifrån toaletten XD lika bra att gå upp, tänkte jag. Tog våra cyklar / inlines och åkte ner allihopa till stranden. Åkte hela strandpromenaden till North Point där vi käkade frukost :) vädret var toppen! Kom hem och somnade ute i en stol på gården. Vaknade 45min senare och hade en minst sagt suspekt bränna efter shorts som lagt sig typ veckat på benen och tubtop som gett ett rakt snyggt streck över hela mig. Behöver jag beskriva hur mitt ansikte såg ut? Alla tyckte visst det var jätteroligt.

Miguel, Martina och Cata hämtade upp mig och vi åkte till St Kilda, Luna park. Ett nöjesfält. Martina skulle på kalas där och vi andra tänkte att ett åkband en solig dag som denna inte skulle sitta fel :)

Lurade upp Cata  i hennes mardrömskarusell


Indisk mat på kvällen. Sen hyrde tjejerna och Miguel film och jag tänkte kila till Paula och kika film som hon föreslog. När vi sen prata i tele och jag var på väg för att möta upp henne handlade hon helt plötsligt öl.
Planerna var ändrade till hemmafest nått kvarter bort från oss, hos en au pair från Canada. Var en svensk tjej till där, sen lite fler folk, bla några killar från USA och några från Australien. Och alla vet ju att efter nån cider är man inte bara bäst på engelska, utan på ALLA språk. ^^ kul kväll.. Blev dock sent och jag som sovit väldigt för lite redan höll på att somna hela vägen hem.


<33


Somewhere only we know

Kom till THT aerobicen imorse med träningsvärk överallt och ont i örnen och halsen av nån konstig anldening. (inte kypokondriker!). Började med en rivstart. Alla hoppade runt helt hysteriskt i värsta koreografierna. Bara garvade, hängde inte med en sekund! Blev lite lättare sen dock. Skit kul :) glömde snart bort krämporna.

 

Käkade lunch med the cleaning lady som berättade om en olycka hon vart med i Familjens hus tidigare i år :S läskigt. Anledningen till att jag kallar henne ”the cleaning lady” är att jag aldrig kommer ihåg hennes namn.. marg..nånting.. maria.. eller nått sånt. Martha var det visst berättade Sofia nu (för tjugonde gången). Trolit att jag kommer komma ihåg det den här gången. Ialla fall kom hon idag med (och i måndags) means... att jag inte behöver städa huset alls (: solat lite istället.

 

Är iallafall en sjukt fin dag idag :) har suttit och solat med solstolen på framsidan av huset hela dagen, New Moon, spotify, mail hemifrån, själv hemma, (Valeria har åkt på semester) tills barnen kom och hade köpt slush till mig. (: göllungar.

Ska laga swedish pancakes till dem ikväll. Wilma, en svensk kompis till dem som är här, ser iallafall mycket fram emot det ^^

 

Det första jag tänker när jag vaknar och det är sånt här väder är att ni i Sverige borde vara här och njuta av solen med mig! Kommer bli nice när min alldeles egen svenska familj kommer ner snart (: längtar!

 

Ikväll blir det utgång med tjejerna i st Kilda. Mer om det imorrn i guess :) men först...pancakes!

 

Pussss! <3


Eureka skydeck 88 & painkiller dagen till ära

Hot Power Yogan igår var en hit! Gjorde nybörjartabben och satte mig vid fläkten. Sjukt varmt. Den här yogan var lite mer min stil. Utgångsläge för alla övningarna var plankan. Har till och med träningsvärk idag!

 

I morse blev det Body Pump. Blev imponerad att body pumpen på andra sidan jorden bestod av precis samma övningar och rörelser som de vi gör hemma på pumpen. Ingen exotisk australiensk touch på det som jag trott ^^

 

imorrn är jag in it for THT en slags aerobics, har fått för mig att den inte ska vara så jobbig vore skönt för jag har träningsvärk! Men ska inte kaxa i förväg. Har ju blivit överaskad förr XD

 

När jag vaknade idag hade jag fått ett mess av Mathilda och Jens. Två svenskar från Sundsvall som är i Melbourne för tillfället. De skrev att det skulle bli fint väder idag och att de tänkte ha picknick i Royal Botanic Garden i City, om jag ville joina. Råkade i min iver ringa och väcka dem.

Träffades på tåget in till city, och lyckades sen hitta rätt tram. En stor besvikelse kom över oss när vi kom fram till en liten gräsplätt med ett löpspår runt.. ”aha är det här allt” men det var det inte, som tur var. Skit fin park. Svarta svanar, sköldpadda och ålar såg vi.

 

Efter att vi haft picknick och gått runt hela parken och sett alla udda växter åkte vi vidare med siktet inställt på ”Eureka Skydeck 88” högsta byggnaden i Melbourne. Vi gick in som en ”familj” två barn och en vuxen. Hrm.. tänker inte berätta vad jag fick agera. Åkte nästan 300 meter på 38 sek. Skitkul på vägen upp. Kunde se ända till Hampton. Valde perfekta dagen också. Jättefint väder = Brun Ida och bra sikt. På vägen ner trodde jag mina öron skulle sprängas. Fick fetaste locket för öronen. Blev värre när jag kom hem. Käkat värktabletter hela kvällen nu :S Måste verkligen fixa mitt medicare kort! Får inte bli sjuk innan dess. . Såå... var det värt det? Ah, lätt. Kommer jag göra det igen? Iiinte troligt.

 

Anledningen till varför man inte hinner upptäcka Melbourne på en dag.


Well jobbade även lite på kvällen. Vek tvätt och kikade house, som jag för övrigt spelade in igår med deras ”pausa, spola fram och tillbaka i direktsändning” dosa. Cool. Även fått lön idag. Inget gnäll (: imorrn blire utgång.

 

Minsta tjejen kom precis in och lärde mig hur jag ska knyta en slips (hur hon nu visste det) . Mycket nytt man får lära sig down under. Blir nog lite bilder från dagen på facebook snart.

 

Pussgonatt! Nu ska jag sova och antagligen drömma om sjukdomar och småbarn.


Första strandvädret!

Gick upp tidigare än vanligt idag, så jag hann göra i ordning mig innan barnen vakna. De var också väldigt tidiga och drog till skolan skittidigt. Goood. Mitt första spinningpass väntade. Tänkte cykla till Hampton. Värsta hettan redan tidigt på morgonen. Varmaste dagen sen jag kom hit.

Martina ska ha ”lär dig cykla i trafiken” kurs med skolan den här veckan och natuuurligtvis så var min hjälm den enda hjälmen som var säkerhetsmärkt. Happ. Fick välja mellan en rosa hjäm med Bratz på eller en rosa hjälm med Cinderella på. Svårt val. Blev bratzen tillslut.

 

Cyklade lite omvägar så jag slapp värsta publiken på vägen.

 

”Hur jobbigt kan det vara, jag cyklar ju varje dag” tänkte jag lite kaxigt innan spinningpasset. Var bara medelålders tanter och jag där, som jag förutspått ^^ Första fem minuterna trodde jag att jag skulle avlida. Alla tanter runt om mig måste vart elitidrottare eller nått :O … Gick lite bättre sen. Efter sa ledaren att det inte är vanligt att de som är nya orkar mer än halva passet. Kanske sa så för att få mig att känna mig lite bättre. Det funkade också ^^ Nu väntade bara 20 minuter cykling hem igen i stekande sol. Mmm.

 

Käkade lunch och så blev det beachen resten av dagen :) råkade powernapa och vaknade när vädret, på typiskt Melbourne vis, totalt ändrat sig och det var värsta stormen med tropisk luft. Har en utsökt bränna på ryggen iallafall...

 

jobbat lite på kvällen och nu blire filmtime :)

 

Imorrnbitti går jag starkt in för Hot Power Yoga... äääntligen ska jag få svettas en timme i 40 graders värme. Har jag velat testa skitlänge! Om nån minns att jag tjatat en del om det där stället i sthlm, meeeenmeeen Melbourne får väl duga (;

 

XOXO


Aussie for the rest of my life?

Nedå, ett skämt (;... Men idag kändes det väääldigt främmande att vilja vara i kalla Sverige. Har haft finaste vädret ever! Jag lyckas alltid göra fel klädval. Igår frös jag hela dagen som en idiot. Idag har jag svettats ihjäl och fått t-shirt bränna!

 

Grattis till Catrin som fick jobb idag :D blir fira!

 

Stannade hemma idag med söta städerskan. Jättetrevlig. Hon började se lite irriterad ut när jag skulle käka lunch och hon höll på att städa köket, så tyckte det var lika bra att avlägsna sig.

 

Tääänkte ju börja med mitt gymkort idag. Men när jag skulle kila dit på kvällen var det bestämt att vi skulle gratta Mer, så tyvärr ^^

Gick till grannförorten Hampton. Tog en timme(!) dit. Jag insåg snart att det inte var den vanliga solen som var framme.. utan den riktiga sommarvärme-solen!

 

Hittade till Gymmet med hjälp av min väl använda karta över Brighton ^^ Skittrevliga människor på gymmet . Imorgon bitti äre jag och heaps med snygga beach killar som kör workout. Mmm...

Den bittra verkligheten är nog att det kommer vara flest tanter på ett morgon spinning pass.. men låt mig drömma.

 

På vägen hem kom jag på att jag skulle gå förbi SverIge shopen som Nicole, Valerias kompis, äger. ”Nordic Light”. www.nordiclight.net.au Vi pratade en stund, och hennes svenska man, Thomas och lilla sonen Björn ( skitsöt) kom in. Helt plötsligt frågade hon om jag ville hjälpa henne i affären varje måndag. Sure! Extrapengar!

Nu blir det fira att jag också fått jobb ^^

 

Gick hem riktigt nöjd, gymkort, jobb och en solbränna av det härligt tunna ozonlagret ^^

Kan uttrycka det så att jag inte riktigt funderar på när jag ska åka hem än.

 

Kvällen gick åt till att fira Mer som kom på besök. Tårta...igen. Kakor, presenter och kvällspromenad. I sommarvärmen (; Hade skitkul! Blir ev utgång på söndag med några av hennes bartenderkompisar, we'll see.

 

Puusss! Och ja, jag saknar er massa :)


The Rose Street Artists Market

Söndag 19okt

Tänkte träffa Catrin i Southland shoppingcenter idag. Meeeen.. Det ligger i zon två och vi tänkte kila in till stan efteråt. Blir skitdyrt att köpa både zon 1 & 2 biljett till tåget.

 

Åkte till South Yarra istället. Passade på att köpa på mig New Moon, liite nördigt, javet. Och jaaa.. den var på barnavdelningen i bokaffären ^^ Blir läsa snabbt innan filmen kommer. Hittade även en skitbra guidebok, som inte passade min budget. Tog några foton av de bästa sidorna i den. Inte helt tillåtet kanske (;

 

Skulle timea in det och hoppa på Catrins tåg. Missade det självklart. Så kom med tåget efter henne och vi möttes i Parliament station.

 

Tog tram till ett skitmysigt kvarter lite utanför stan, Brunswick. Fullt med secondhand shopar och alternativa klädaffärer och matställen. Hittade en marknad där. ”The Rose Street Artist market”. Massa artister och konstnärer som ställde ut grejer de gjort själv. Hittade sötaste kortet som Catrin köpte. :) Blir garanterat återbesök en kväll i det kvarteret.

 




Käkade mc donken... och helt plötsligt fattade jag varför det är så opopulärt här. As skitigt, massa fåglar inomhus, världens längsta kö och när jag kom fram fick jag en ”small big mac” vafan är det liksom :O en big mac ska väl vara en big mac! Stor besvikelse.

 

Kikade igenom China town och greek quarter. Slutsatsen blev att det finns sjukt många fler kineser än greker i Melbourne.

 

BBQ med familjen och sysslingarna sista kvällen de var här. Testade specialiteter från Argentina. Käkade nån slags korv. När jag var klar berättade de att det var ”blodkorv” Jag anade det, eftersom det var misstänkt likt blodpudding, men tjejerna som också käkat den höll på att spy.

 

På kvällen hade jag fem småtjejer härjandes i mitt rum. Kan tänka er vilket liv och vilka girlfights det har vart här i veckan ^^ Webcama med swedish guys var populärt (;

Ciaoo<3


Great Ocean Road Trip

Road tripen till Great Ocean Road var skitkul. Åkte fredag kväll. Shortcut till Port Campbell, där jag trodde att vi skulle campa. Visade sig att vi hade värsta fina stugan. Gjorde ju ingenting. Brist i kommunikationen när dem bara pratar spanska så länga Miguels kusins familj är här. Liite irriterande. Kikade Twilight med surround i Bilen på vägen dit. Sofia var skiträdd så fick sitta hela filmen och krama om henne och berätta att de lever i nästa film också och att det inte kommer hända något läskigt.

 

När vi kom till Port campbell hade receptionen stängt och vi fick krångla för att få nyckeln. Såg läskigaste grejen på nyheterna. En mamma i Melbourne som åkte tåg med barnvagn. Perrongen lutade lite och när hon kollade bort så åkte barnvagnen ner på spåret precis när tåget kom. Barnet överlevde! Sjukt.

 

Fick skynda oss att ta bort alla insekter vi hittade, innan tjejerna såg dem.

 

Lördag morgon skyndade vi iväg. Det var krig om vem som skulle sitta i bilen med tvn i. Jag var garanterad en plats, så behövde inte slåss som de andra gjorde. Vet inte vad jag gjort som skrämt dem så.

 

Stannade först på en typ utkiksplats där man kunde se hur havet bildat en arch... ,vet inte någe svenskt ord.. typ en båge kanske, av berget runt om. Fortsatte till London Bridge. Samma där. Vattnet har format berget till en bro. Den har även en fin historia, där två killar gick ut på udden och sedan föll bron ihop så de blev räddade med helikopter. Dålig tur ändå. De kunde ju ha vart på bron.

 

Vidare till Lochard Gorge, As fin strand och en grotta vi tog oss in i. Ingen hade vart där tidigare för det hade alltid varit högvatten när de vart där. Vi kom precis i tid. När vi åkte därifrån hade vattnet stigit massa.



När vi kom till nästa ställe såg tjejerna att den andra bågen, som de sett när dem var där tidigare också hade gått sönder. Käkade lunch vid ”razorback”.

 

Åkte vidare och kikade Twilight igen, inget emot att titta lite mer på min framtida man. Dessutom glad att jag slapp Sofias teletubbies på spanska ^^

 

Stannade den här gången vid det mest kända längs vägen. ”De tolv apostlarna” tolv skitstora klippor i vattnet. Dock inte tolv! Coolt att se, men det var det minst intressanta längs vägen. Sen stannade även lite längre bort där man också kunde se apostlarna längs en trappa ner mot havet.

 

Sista platsen vi stannade på var det alla såg mest fram emot. Otway Fly Rainforest Walk :) Gick på en bana 25 meter över marken i regnskogen. Fanns nått slags dinosaurieland mitt i alltihopa. Och en utkikstorn på 45 meter. Inte överskattat :)

 

Åkte tillbaka till Melbourne och käkade Italiensk restaurang mitt i stan med mjukisbrallorna och regnskogsfrillan. Yeah.

 

Tanken var utgång med Mercedes på hennes enda lediga helg. Men var så sjuukt trött att det blev hem och kika ”Superbad” och sova ist.

 

Värsta snabbsammanfattningen av en lång helg.

Kika in mer photos på facebook (:

<3


Flickan i den vita hatten, 19 år senare

14 oktober


Hade en riktigt mysig födelsedag igår :) Hela familjen hade gått upp tidigare för att gratta mig. Fick en tårta till frukost, som tjejerna dekorerat, och en scarf. Fick även lära mig lite argentinska traditioner runt födelsedagar. Gick i stort sett ut på att man skulle önska sig nått hela tiden. ^^

 

Hann tyvärr blåsa ut ljusen, ta bort dem från tårtan och börja hugga i den innan jag kom på att jag ville ta en bild!



Fortsatte dagen med att städa huset. Vet! Det var min födelsedag och jag var faktiskt ledig hela dagen egentligen ^^ Men Miguels kusin och hans familj skulle komma och de ska vara här en vecka, så ville inte behöva städa när deras grejer är överallt!

 

Käkade lunch med Valeria och Mercedes och så lite löpning. Testade en ny väg igenom North Brighton. Sprang typ bara rakt fram, men lyckades ändå(!) löpa vilse på vägen tillbaka! Var så inne i att jag var vilse så jag löpte förbi vägen jag skulle svänga av på. Fick hjälp av en snäll tant som visade mig vägen tillbaka.

 

Miguels kusin med familj kom. Tänkte vara lite social och prata lite snällt med barnen ”you have a weird accent” klämmer skitungen ur sig. Har hör det massa sen jag kom hit! ”låter inte som du kommer från Sverige” iofs glad över det, svengelskan är inte den hetaste varianten av engelska. Men man kan ju faktiskt säga hej först innan man börjar kaxa!

 

Gömde mig på mitt rum och tänkte powernapa en kvart. En timme senare vaknade jag, plinga alla tjejerna som skulle med ut och fira lite (: dem fick stressa lika mycket som mig eftersom vi inte sagt en tid innan. My bad!

 

Jag och Mer skulle plocka upp Anna på tågstationen. Efter lite förvirring förstod vi att vi var på olika tågstationer.. Fick mötas på tåget och skippa bussplanerna. St Kilda var målet för kvällen. Har inte vart där innan och det var Mers rekommendation. Mötte Catrin i st Kilda. Svinigt kallt och blåste as mycket! Olivia ringde och visste inte var hon var nånstans. Hon stod på andra sidan st kilda visade det sig, så tänkte att vi kunde plocka upp henne med spårvagnen. Gjorde fetaste turisttabben! Stod på fel sida av vägen. En snäll tjej ropade att vi skulle till andra sidan. När vi ska löpa runt vagnen sprang vi bakom den, och så åkte den iväg! Yeah! Tog över en timme innan alla var samlade ^^ nästa gång får vi mötas i South Yarra ^^

 

Eftersom Mer var med så var det engelska som gällde. Blir en skön mix mellan engelska och svenska när svenskar ska prata engelska med varandra! Catrin hade offrat sina sista sparpengar och köpt choklad till mig <3 uppskattades!

Hittade en mysig restaurang som kvällen spenderades på. Bilder senare :)

Allt fungerade asbra tills vi skulle betala. ”Förbjudet att splitta notan” happ! När alla kände att vi fått den växel vi skulle ha så hade vi massa pengar kvar.. Fattade verkligen inte hur det hängde ihop så vi gick och köpte godis för dem. När vi ätit upp det kom vi på att det var Olivias pengar som var kvar. Inget gnäll (; haha.

Blev ingen utgång, alla skulle jobba, i alla fall vi som inte gift oss rikt (; I helgen äre utgång planerad.

 

Glada tjejer på g hem :)



Kom hem och tänkte kika movie. Det går inte bara att pausa och spola fram & tbx med familjens tv, ne den har ubs uttag också. Nu blire 135gig film med surround och skönaste sofforna jag suttit i! Kan bli svårt att ta mig därifrån ^^

 

Thanx alla som kom ihåg min födelsedag där hemma också :) uppskattades!

 Skitmysig dag!

 

15 oktober

Dubbelt så många som käka frukost idag, Kusinens barn var tom värre än min familjs barn. Käkade kakor till frukost!


Diskade som fan, ett tag senare har mamman i kusinens familjen hällt typ köttfärs över all rendisk(!)

-oooj jag trodde det var smutsigt...

haha men va! Häller väl inte köttfärs på smutsig disk heller :S

 

Om man får vara lite taskig så personifierad hon uttrycket ”dum blondin” och jag hrm... hade hört min familjs åsikter om henne också innan hon kom hit ^^



Löpning och sen hälsa på Catrin, Inte sett hur hon bor :) Grejen är den att för det är typ ett helt dagsprojekt för att vi ska kunna ta oss till varandra :O Tog en timme för mig att åka tåg och byta till tram och sen gå! Shit. Sen skulle jag ju nästan hem igen! Hann fika lite snabbt hos Catrin i henne mysiga ,fräscha hus. Sen fick hon helt plötsligt jobbintervju och vi skyndade iväg!

 

Nu på kvällen har jag fått lära mig lite argentinsk matkultur. Gjort godaste förrätten och typ argentiska piroger sen. Dem hade nått coolt namn på dem också. Tråkiga delen var väl att alla snackade spanska heeela tiden. Satt och såg glad ut ^^ Fast man förstår faktiskt en del av vad dem säger.

 

Sofia och lilla Isabella hade dansuppvisning ikväll ^^

I helgen ska jag btw med familjen på semester till Great Ocean Road. Kommer bli great ^^ Hoppas på fint väder! Sååå... uppdatering på söndag då!


ciao! <33


The moment I wake up, before I put on my makeup

Bloggen hängde på en skör tråd ett litet tag där, var sugen på att skippa den, men efter lite positiv feedback så är den igång igen (:

Igår var familjens Cleaning lady här, numera splitar vi städningen av huset till en varsin gång i veckan. När hon gick var huset finare än jag nånsin sett det! (även mitt rum och min toalett, woho^^) De måste ju tycka att jag är värsta kass på att städa! Haha. Bättring Ida! 


För övrigt gick dagen sådär!


Skulle med Catrin till South Yarra och söka jobb, men hennes cv var inte klar så vi tänkte: En tur till IKEA, lunch, MARABOU CHOKLAD och ( kanske träffa lite andra svenskar?; ) haha. Men Catrin missade tåget, så de skulle bli för stressigt. Weeeelll...

-Vi åker och kikar Queen Victoria market och käkar lunch där!

Nemen så var det stängt på måndagar!

 - Vi åker tillbaka till Flinders street och hittar på nått..

...Så går inte tåget dit av nån jäkla anledning. Vi skulle behövt åka förbi flera stationer och åka tillbaka igen! We ended up in South yarra as usual! Och fattiga som vi är (snåla alternativt sparsamma) så tänkte vi ju ha fixat allt inom tre timmar. (Enkelt beskrivet: När du stämplar in biljetten kan du resa så mycket du vill inom 2-3h). Hann drägla lite över klänningen som jag vill ha! Och helt sparsamt skippa lunchen (och klänningen)... Tar sån jäääkla tid att behöva åka tåg överallt! Inga korta sträckor! Föredrar min cykel (;

Skärpning med planering för oss två ^^

Kvällen ägnades åt film, The bucket list, om någon är nyfiken :) Gillar för övrigt idén med listor ^^ Har ett par stycken (A)


Idag hade jag typ inget att göra, trött som sjutton. Upp skulle jag ju ändå. Klockan nio drog alla till skolan och jag hade inget att göra XD The AMAZING cleaning lady har rensat huset på mina sysslor. Inget gnäll, absolut inte (; meeeenn vad skulle man hitta på då? Gjorde en budget = försökte få en uppfattning hur mycket mina kvarvarande 90 dollar kan räcka till ^^ . Alldeles för lite! Kom jag fram till, eftersom jag ska börja lägga undan 50 i månaden till hemligt avseende. Hemlis hemlis. Började dåligt med budgeten, inga långa resor idag. Men det var ju inte allt. Vädret ute sööög verkligen! Ville inte träna för hade värsta träningsvärken redan. Startade datorn och såg att mamma hittat min ipod, bra iofs, den dåliga nyheten var ju att den är på andra sidan jorden och jag har alla sladdar och hörlurarna med mig. Helt oanvändbart. Både för mig och dem hemma.


Tänkte skriva lite blogg, öppnade word, nemen så funkade det inte (dina ”prova på” dagar är slut) tack så mycket nya datorn. Och Ja, jag skriver inläggen i word först ^^

Mercedes kom hem och berättade att hon ska flytta nu, Idag! Så packade ihop alla sina grejer, meeeeannns: alla garderober och skitmycket plats till moi! (: iiiih! Nu är det inte så att jag inte gillar Mer, inte alls, men hon jobbar konstant, så dela rum eller ej, kommer träffa henne lika mycket/lite ändå.

Kvällen ägnades till att åka till svenska kyrkan i Melbourne. Denna gång vare min tur att missa tåget! Så Catrin väntade på mig i South Yarra. Vid tramen stod en tjej som, enligt oss booorde vara Anna, som vi skulle möta. Men vi hade ju ingen aning! Det är för övrigt min fjärde blinddate på två veckor. Börjar bli en hejjare på det här!

Först Mercedes på flygplatsen... Kommer fram en tjej till mig, som inte alls ser ut som på kortet jag sett, och säger: ”It's you?” och ja bara ”Yeah, it's me” så hängde på henne. Hade kunnat vart vem som hälst!

 
Andra med Catrin. Förstod att det var hon redan när vi stod på varsin sida av gatan, pga hennes klädbeskrivning. Stod och vinkade till varandra till det blev grön gubbe, typ tre minuter XD

 
Tredje med Olivia, den storryn har ni hört. Jag ska stenhårt till Valeria ”det är hon som är Olivia, hon ser svensk ut”

 
...och nu den här. Catrin var skitcool och gick direkt fram till Anna och frågade om det var hon som var Anna (; Det vare!

 
Var café med svenskt fika, uppskattades! Och Män som hatar kvinnor film för dem som ville, vi ville.

 
Anna är förövrigt skräckexemplet på vad som kan hända när man åker som au pair (förlåt om du läser det här, men det är sant) Får lika mycket i månaden som jag får i veckan. ”Vi betalar allt hon behöver” säger familjen. Sure, snåla svenskar :O inte lätt om man åker som 17åring och inte vet hur det ska vara. Ska vara likgiltigt med ett vanligt jobb och inte som studiebidraget! Så tips till alla med au pair planer: Se till att ta reda på mycket fakta innan ni åker, vad som är vanligt, förhållandena, osv

 
wellwell, lämnar det! Under filmen ringde för övrigt minsta tjejen, Sofia min mobil. Jag som var helt inne i svenskan svarade förstås på svenska och skapade en stunds förvirring. ”What's your favourite colour” frågade hon. Tror någon kommer ihåg min födelsedag iallafall (A). För övrigt börjar den nu! +9h för er hemma (;


puss från födelsedagsbarnet! <3


Söndag 11/10

Haha men asså va XD !

”Då ska vi köra lite mörkerkörning, håll för ögonen med vänster hand” hahah ^^

http://www.aftonbladet.se/webbtv/kult/snorungar/article5461875.ab

oh killen med oxen då!  ”Först vill jag försöka hitta en eventuell ägare till oxen” HAHAHA whyyy ^^

”vi skiter i oxen, har haft körkort i tio år och har aldrig mött en oxe” hahahah asså ^^

Har du alltid väjningsplikt för kryssande älg?

Kan inte sluta garva ^^  rätt dålig unge, att han kan hålla sig för garv!

 

Idag var planen att ta mig upp med familjen och kolla på marathonet som var i Melbourne och gick förbi här i Brighton… trolit att jag orkade det ^^ Löpte lite när jag vaknade några timmar senare (;  blå himmel och as varmt, planen var beachen idag.  Skulle hämta Catrin vid stationen, råkade missa varandra precis ^^ Och såklart började det spöregna helt plöstligt! That’s life in Crazytown! Meeen men annan dag då ;O Tänkte dra till sverigeshoppen i Hamton ist, men söndag eftermiddag lix.

 

Har precis snott sockervadd från ungarna… tyckte det lät lite mycket i huset så kikade efter, och där sitter ett helt gäng tjejer med en sockervaddsmaskin ^^ haha galet. Ska bädda ned mig med min sockervadd och lite film snart. Kanske kika Sverige – Danmark matchen på deras tv som man kan pausa och spola fram och tbx mellan programmen (;  men vad jag hört verkar det inte som att matchen var mycket att se?  XD

 

Hahah och eftersom alla undrar  XD ja, killen från flygplatsen har ringt några gånger! Smsar sin mailadress och bett Mer att ge mig den. Varje gång han kommer på tal håller hon på att garva så hon dör! Är döpt till ”Rio – svara inte!” på mobilen … såå frid och fröjd!

 

Fick ett nr till en svensk au pair av Åsa. Ringde idag. Blir att pallra sig till Svensk kyrkan i Melbourne, eftersom hon tydligen skulle hänga där.. café och grejer… ska vara ett as fint ställe ( och dem ska ha en stor pool) ^^ Ska kika läget med Catrin på tisdag.



cheeers! <3


Lördag!

Souhtland shoppingcenter på listan, Valeria var snäll och skjutsade dit. Hämtade upp Olivia på vägen. När vi satt i bilen och väntade på Olivia sa jag. Jag slår vad om att det är hon, och pekade på en tjej, hon ser svensk ut. Helt rätt (;

Sjukt shoppingcenter, bli liksom helt stirrig för att det är så stort. Vänjer mig väl snart ^^ Var där i fem timmar och hann knappt gå igenom hela i alla fall. Första sommarshortsen blev inköpta och ett armband. Alla är verkligen övertrevliga i alla affärer, tipsade oss om massa ställen att gå ut på, och alla tycker det är värsta exotiskt att komma från Sverige!


När vi kom ut var det skitvarmt, då har vi vart inne heeela dagen. Pity.


Kom hem och familjen frågade om jag ville med och käka middag hos några kompisar till dem.  Deras kompisars lilla dotter Wilma hade tappat sin första tand, och hade tjatat om att få ha en fest. Skit söt ^^  Alla deras kompisar är svenska så känndes som jag var en i gänget mer än var dem var. Skönt att prata lite svenska. En av dem äger  en svensk butik och dem säljer det jag längtat efter allra mest. Marabou choklad med daim i! Blir garanterat ett besök dit!


Käkade grillat och äkta svensk kladdkaka till efterätt ^^


En av deras kompisar berättade att hon var från Mauritius… att det var mycket finare än man kunde föreställa sig på alla bilderna och berättade om livet där. Vad gör hon här i Melbourne liksom ^^ Det är absolut ett ställe jag ska besöka nåångåång när jag gift mig rikt! (;  


Även fått ett nr till an annan svensk au pair som Valerias kompis Åsa träffat.

 

För övrigt har jag skrivit ner ALLA turistattraktioner som Melbourne har, på en lapp (; Ska jag hänga här några månader till så tänker jag inte missa en grej! Ska pricka av dem en efter en ^^

Bilden idag blir på supersöta Cata aka Cinderella, som skulle iväg på party (;


Fredag

Mitt ärorika uppdrag var att vara vakt hemma när tvsunbben från fox television skulle komma nååångåång mellan 12 och halv fyra XD! Lämnade morgongrejerna till eftermiddagen och sen drog jag och min hjälm ut och cyklade lite. Skulle ta mig till st Kilda beachen som jag letat efter XD.. visade sig att jag kanske vart hundra meter ifrån den när jag löpt! Bara att det var en liten bay där så jag inte sett den ^^ fortsatte upp till Port Phillip, sjuka båtar! Sen hem och vänta på tvgubben!


Bjuder på den :O



Port Phillip


Ringde på telen halv två. Nån gubbe som mummla as mycket.. efter jag bett honom säga om det tre ggr halvskrek han ”I’m right outside your front door”  men shit, varför kan han inte gå in då! :O


Kom på att det var fredag! Redigt oförberädd på den chocken, kvällsplanerna blev bio med Catrin(: 

Fick mina efterlängtade 150 dollar... sååå nu kan livet börja ^^

Fixade mig, och tänkte berätta för familjen att jag skulle kila. Mötte ungarna i trappen som för övrigt trodde jag skulle gå och se G-force ^^ 


”oohh, someone’s wearing makeup”….tystnad… ”you look beauuuutiful”


Bleev såå rörd! (:  gullungar! Kom på att det antagligen var första gången dem såg mig med smink och vanliga kläder. Pyjamas, mjukisar atl. träningskläder är min vanligaste outfit ^^ lovar att bättra mig! :O  Stackars barn!

Möttes upp med Catrin i South Yarra, Fick ett otrevligt möte med en chiliburgare som höll på att bränna upp hela min insida, och färga min tröja orange.. let’s forget about that!


Blev lite chockad när de började spela Agnes på burgerstället, tjejen är popis världen över! Fått höra att jag är lik henne… ska försöka utnyttja läget på nått sätt!


Filmen blev ”Couples Retreat” Vi kom sent och fick leta oss fram till platserna med popcorn och allt tillbehör såklart ^^.. Helt okej film med sjuuukt fint landskap :O inspelad på Bora Bora! Satt det första minutrarna och väntade på att texten skulle komma… innan jag hrm, insåg att den antagligen inte skulle göra det.  Den fick mig att längta hem litegranna… dock inte på grund av att vädret var samma som i Sverige (;


”Sådär trodde jag det skulle bli när jag flyttade till Melbourne” sa Catrin och jag nickade instämmande XD


Kom hem och drack lite te med Valeria. Riktigt söt mamma.


ses snart <3


8 dagen down under

Idag har jag städat… precis lika tråkigt som det låter! De har dock helteckningsmattor i alla rummen, så behöver bara dammsuga, inte torka golv ( inte riktigt lika äckligt som jag tycker det låter)… well måste väl göra nånting för att förtjäna mina pengar också ^^

Sov med fläta, och när jag vaknade ville alla ha likadant, så nu har jag fått nytt jobb (; men gör inget, tycker det är skitkul. Alla tre har jättetjockt superfint hår!


Btw, är ungarna skitsöta i sina skoluniformer ^^berättade för dem att vi inte har såna i sverige. Det var antagligen det konstigaste dom hört, värsta diskussionerna!

Fortsatte med att förstöra min byrå i rummet. Hjulet hade sjunkit ner i helteckningsmattan och så försökte jag rulla den (Y)  som tack fick jag en till byrå och en lampa dessutom, så tjänade på det.


Cata och Martina hade ”scouting ” idag, undrade hur det skulle gå till mitt i stan. Visade sig att de skulle ha klädsim i badhuset. Tog med Sofia och åkte dit och badade under tiden, mys! Får hitta på lösningar när beachen inte funkar än!

Har pratat med en svensk au pair som också jobbar i Brighton. Ska tydligen bo typ fem till här, om nån inte gömmer sig. Brighton är inte så litet det heller har jag upptäckt.

Nu äre heeelg!

<3


Livstecken

Tänkte att det är bäst att visa ett livstecken, så ni vet att jag överlevde vänstertrafiken.  Gick faktiskt ganska bra, körde bara på fel sida kanske två ggr när jag skulle svänga. (A). Det som gjorde det hela lite mer komplicerat var att Valeria faktiskt inte kunde reglerna hon heller…


” Jag brukar bara vänta och kolla så det inte kommer någon. Sen om nån tutar på mig åker jag ju” :O



…var svaret när jag frågade om de hade höger eller vänsterregel.



Blev även en hel del felkörningar då hon blandar ihop left och right och hennes can och can’t låter precis likadant.  Får hoppas på att jag bara kör i ”lilla” Brighton ^^



Körde till skolan där jag kan gå och få engelskalektioner.. är dock väääldigt osäker på att jag vill det… Shit, har ju precis slutat pluggat :O  svårt att bestämma mig så kom gärna med tips om hur jag ska göra -_-

 

Var också vid dom kända strandhusen på Brighton beach. Skitmånga som ”kitesurfar”  (skriver det på engelska efterklagomål hur töntigt de låter på svenska ^^ ) Det ser sjuukt kul ut. Känns som det är det jag kommer lägga mina pengar på ist för på engelskan!  Dock massa dyrt! 70dollar för en gång. 350 för fyra. Tänk ggr 5,3 typ … så om nån vill sponsra mig så är det helt okej. Fyller faktiskt på onsdag! *Hosthost* ^^



Fick även egna nycklar till porten/ huset.  Kan vara användbart!

 

Gårdagen spenderades med Catrin i Chadstone shoppingcenter nära henne. När jag åkte hemifrån var det skitfintväder och blå himmel, så jag skippade jackan, åkte två stationer och så började det spöregna och bli skitkallt! Fetaste tabben av mig när jag veeet att vädret är så här nere!  Började med att köpa mig ett paraply som ALLTID kommer ligga i min väska ^^


Det är sjukt var mycket affärer det finns! Inte som i Sverige där det bara finns samma affärer överallt och fem H&M på samma gata. Finns ingen jättestor klädkedja, tusentals olika affärer. De kommer bli nice att alla inte går i likadana kläder i sommar ^^

 

När jag kom hem igår så kom Miguel med en cykel till mig! Skitskönt… han hade hittat en på kontoret och släpat med (:  Eftersom det är lag på att alla har cykelhjälm här nere så hade han även med sig en fin hjälm till mig. -_- Blir och cykla till St Kilda beach imorrn… Blir garanterat inga bilder då ^^


Röd

Måste bara lägga in ett extra inlägg! För jag visste att det här skulle hända! Visste det! Har bara inte hittat det någonstans eller hört nått om det på länge. Förän nu! BOOM

Kents nya singel!

http://www.youtube.com/watch?v=tdesx6nGYwY&feature=player_embedded

6:e november släpps skivan "Röd"

De skulle bara våga börja turnera med mig på andra sidan jorden :O




IIIIH! nån har längtat efter det här ^^

<3

Träffat familjen (:

Har precis kikat simpsons o käkat frukost. En av uppgifterna jag har är att se till så tjejerna får frukost. Dem åt ju sina flingor och mjölk helt själva.. fattade inte riktigt vad jag skulle där o göra. Så de var ju nice! Nu är det skit fint väder ute.  För typ tio minuter sen hade vi världens hagelskurar! Hail, har jag lärt mig att det heter. Ska snart ut och övningsköra vänstertrafik ^^Tur att ni sitter hemma i Sverige så ni inte behöver oroa er över det! (;


Satt och kikade lite film igår morse och väntade på att få träffa familjen för första gången… Precis innan de kom hem lyckades jag ha sönder ett av deras glas. Tippat! Haha. Familjen var i alla fall riktigt nice. Skitsöta tjejer som kom fram och kramade mig dirr när de kom. En riktigt hit var det svenska godiset jag hade med till dem.  ”It’s impossible to stop eating them” skrek dem,  och sen var vi bästisar ^^


Det är Catalina 13, Martina 11 och Sofia 8. Det är skönt att de är i en sån bra ålder att jag också kan tycka det är kul när jag umgås med dem.  Spelade  dubbel pingis och åkte inlines och spelade wii. Helt okej ^^  De berättade om Wet n’ Wild, Waterworld och Movieworld som de besökt på semestern i Brisbane. Riktigt sugen på Wet n’ Wild ^^  skulle kommit en vecka tidigare (;

Jag visade lite bilder hemifrån och kommentaren blev ”omg are your parents like 25 years old, they look so young” såå suck it in mamma och pappa (; <3 Ni sitter för övrigt i asphäll på Felix dt på bilden. Den sitter på min vägg ovanför sängen nu^^   

 

Nu har jag lagat min plattång! Fixat adaptor och köpt havregryn! Börjar känna mig som en människa igen. Eftersom ingen hade en aning om vad havregrynsgröt var, har jag lyckats få dem att tro att det är värsta delikatessen from Sweden XD dålig prestationsångest man fick nuda! Haha

 
Svensk delikatess? ^^



De har en kanot på baksidan av huset, och Cata gillar att åka skridskor. Börjar känna mig lite som hemma  här ^^ . Matilda har tom en anordning så jag ska få hänga med på allemanut på söndag kväll (; right? Haha

 

Hade! <3


even more confused!

Orkade inte ta mig till st Kilda idag.. alldeles för varmt! Får fixa en cykel och ta mig dit ist nåndag :) powernapade och kika massa film i skönaste soffan jag nånsin suttit i! Mår sådääär! sover fyra h en natt och 16 nästa. är helt wasted mesta tiden av dagarna. Dem flesta säger att det tar en vecka att bli människa igen, så det är det jag hoppas på!


Hade precis duschat och satt i soffan med pyjamas och kikade på Harry Potter nyss när Mercedes kommer hem med en kille i släptåg. yippi, vilket härligt första intryck XD han va iallafall jättetrevlig. Skulle ta med en adaptor till mig imorrn (Y) perfekt. Och min väckarklocka imorgon kommer vara ett samtal från Mer från jobbet. slipper jag sova när familjen kommer hem! Mer berättade också att de ställer om till sommartid idag. Därför min dator gick fel. Betyder att jag legat en timme efter hela dagen... och det hrm förklarar ju vissa saker ^^ vilken timing!


Mer btw ÄR  väldigt lik Emma Watson! nu när jag kollade efter ^^  råkade berätta att hon fått uppskattande kommentarer ifrån Sverige och att de tyckte hon såg ut som Emma Watson. Svaret blev "yeah I hear that all the time!" så ... haha får försöka bättre (;  


Sååå.. imorrn är den stora dagen! kl elva- tolv anländer familjen. Innan ska jag ner til snabbköpet (försöka hitta havregryn) och visa Mer hur en riktig Svensk porridge ser ut ^^ och lite beach om vädret är samma som idag!


Har även pratat med lite andra svenskar i området nu! mer om det en annan gång.  


Nu äre slutet på Harry Potter och senaste nytt hemifrån som gäller (;


hoppas ni käkat många kanelbullar på kanelbullens dag btw :D


pussis! <3

Helt slut...

Har efter mycket förvirring lyckats lista ut att klockan är elva och inte tolv som min dator av någon anledning visar! Det betyder att jag vaknat tjugo över nio och inte tjugo över tio som jag trott… det betyder också att jag bara sovit fem timmar inatt. Förklaringen till varför jag verkligen vill sova nu! Sitter och fryser under duntäcket med massa kläder och käkar clementin… inte precis det man hade trott om australien va! Ska inte gnälla. Det är svensk sommar ute! Men jag är för trött för att vara ute o njuta av den just nu. Anledningen till varför jag inte kan somna om är att jag inte har någon väckarklocka, och jag har absolut inga problem med att sova sådär 16h i sträck. Inte det ultimata när man försöker ställa tillbaka dygnsrythm! Har ingen väckarklocka för att jag inte kan ladda mobilen (passar inte till adaptorn) måste försöka hitta en som passar…Inte  bara mobilen som inte kan användas, utan också plattång, hårfön och laddaren till datorn! Lyckligtvis passade deras laddare också till min dator.

 

 Laddade, i all desperation och efter tips, ner en alarmklocka på internet. Hur fungerade det då? Jo, inte alls! Men vaknade för fjärde natten i rad upp av NÅNTING i Mercedes byrå som piper skithögt, lite sporadiskt då och då ( gärna mitt i natten). Har vid dem tillfällena löpt upp, helt nykläckt letat överallt. Sen har det slutat låtit o jag har lika snabbt somnat om.

 

Sov länge igår. Alldeles för länge! Tänker inte ens berätta! Men jag upptäckte att det fina vädret hade kommit äntligen. Det var svensk-sommar-varmt ute. Riktigt nice! Massa drak-surfare ute (hetere så?) och massa lyxiga båtar låg o cruisade nära stranden. Började känna mig lite hemmastadd i området och tänkte att jag skulle testa en ny väg när jag skulle hem från löprundan. Det fick jag såklart käka upp när jag helt plötsligt var jättevilse! Löpte runt lite och frågade en farbror efter vägen. För att spä på förvirringen lyckades jag såklart fråga efter FEL väg! Redde snart ut problemet och hittade, efter en onödig extralöping, hem!  

 

Hade msn date med mamma och pappa och fixade mig samtidigt inför kvällen. Utgång med Catrin stod på tur.

 

Blev south yarrah där våra tåglinjer möts. Riktigt mysigt. Käkade ute o sen blev de lite drinkar. Har inga bilder eftersom mobilen är död. Lika bra eftersom jag inte kunde fixa frillan! Haha.

 

Ska ut och löpa lite snart. Ska ta mig upp till st kilda beach, mest omtycka av turisterna tydligen! Det är synd att jag inte kan ta kort nu. Med det här vädret är Brighton mycket mer likt ett turistparadis än när jag tog bilderna i det kalla gråa!


Först ska jag försöka käka nått till frukost. Still a big problem. Det som erbjuds är vitt bröd, marmelad, massa supersöta små yoggis i olika smaker med sockriga flingor... inte helt okej! Har inte hittat något som liknar gröt, eller som man skulle kunna göra gröt på. Har inte heller hittat något som liknar fil eller yoghurtarna vi har i Sverige. Trodde jag lyckats igår. Hittade en naturell yoghurt. Den smakade som fetaost på burk. Kunde inte ens äta upp! hittills har jag fått i mig tre clementiner sen jag vaknade. Det enda som smakar som vanligt här! vänjer mig nog snart vid konstig mjölk och konstiga ägg, vitt bröd och tio kilo extra runt magen!

 

Idag är även sista dagen på min semester själv i det här stora fina huset. Inatt kommer Mercedes hem och imorrn familjen som jag får träffa för första gången. Innan dess BÖÖR  jag städa på mitt rum. Tänkte försöka mig på ett bra första intryck i alla fall. Sen får man väl se vad det blir av det sen ^^

 

Om någon skulle vara sugen på att se min neighborhood är det här jag vistas om dagarna:

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=es&geocode=&q=68+carpenter&sll=-37.916004,145.009468&sspn=0.007398,0.018947&ie=UTF8&ll=-37.911311,145.002859&spn=0.007398,0.018947&z=16&iwloc=A

Riktigt häfftigt med googles 360graders vy. Första gången jag stod utanför huset kändes det precis som jag varit där förr !

Hoppas ni alla sover gott hemma i Sverige nu!
<33

Trouble sleeping…

Vaknade skitpigg klockan fyra och trodde det var morgon, försökte somna om igen… men så bara gick det inte!

Har aldrig i hela mitt liv haft svårt att sova. Tänkte att det säkert går över snart.. men nehe! Låg o väntade på att somna om till kl sex när jag lika gärna kunde gå upp.
Det bra med det var att vid den tiden var klockan 10 på kvällen i Svergie och jag fick sällis i min ensamhet.. Min nya bästis heter webcam! Har redan haft en antal rundvisningar i huset jag bor i och lite happymoments  ^^  fick sällis vid frukosten. Party-Mercedes var ute och festade så hade fortfarande huset för mig själv (Y) Är det föresten någon som har en webcam till övers så skulle jag på andra sidan jorden bli happyface om någon lånade ut den till min mamma o pappa så jag kan få se dem (A)



Sådär duktigt vid halv nio tänkte jag ge mig ut på min lovade löptur, tanken idag var att hitta till stranden! Kom bort mig lite på vägen men tillslut hittade jag en grabb som löpte med en hund, då skulle han garanterat till stranden! ( gratis bajspåsar överallt. Delar av stranden reserverad för hundar o deras ägare. Skyltar överallt om att hunden får gå fri eller måste ha koppel). Började diskret löpa efter honom i värsta tempot några kvarter. Och där var den! Brighton beach.

Kom av mig lite i löpningen när jag helt barnsligt började plocka snäckor och var as lycklig över havslukten och all sand! Verkligen jättefint! Tomt på stranden, ingen badsäsong än. Men det var helt klart en överdrift att ha jacka på sig när man löpte :O höll på att dö av svett! Shorts och t-shirt är det som gäller!


När jag kom hem hade Mercedes kommit, fattar inte hur tjejen orkar med allt! Jobbar i solarium på dagarna och i en bar på natten, och party efter det. Jag var ju helt slut efter min arbetslösa månad!

 

Åkte med Merce in till city, hon till jobbet, jag för att leka turist. Träffade Catrin vid Federation Square. Började med att skaffa oss karta, tågtidtabell och ett nytt nummer till mig…



Numera är jag kontaktbar på: +61406440826 och istället för tele2 tar ”Crazy John’s ” över XD

 

Kikade runt i Melbourne och försökte hitta till Mercedes bar… det gick sådäär! Drack läskig mangodrink och åkte Free City Circle Tram Route runt alla sevärdheter istället. Sedan åkte vi tillbaka till Brighton och mitt hus. Blev matlagning och filmmys på kvällen (Y)


Hade inte klarat mig länge utan den här mysiga och glada tjejen (:  hon blir inte av med mig i första taget!

 

Btw startade jag datorn imorse och såg att jag fått mail från Tessan! updates from my hometown  precis vad som behövdes för att få mig på bra humör! :D <3 thanx söt! Så tro nu inte att någonting undgår mig bara för att jag är några hundra mil bort (;



Saknar er! håll mig uppdaterad! <3


Jetlag!

Vaknade idag kl två!! snacka om jetlag! Var nog tröttare än jag trodde efter resan med tanke på att jag ställt klockan och att Mercedes ringt flera gånger utan att jag vaknat! well, blev frukost klockan tre och planerna på att hänga med Mercedes in till Melbourne kunde jag ju glömma!


Istället duschade jag och tog mod till mig, och med risk att aldrig hitta tillbaka igen, lämnade jag huset. Kollade in Brightons shoppinggata och tog mig ner till vattnet. As fin strandpromenad där det blir en löptur imorrn ^^ (Y).



Känner att träningen måste komma igång snabbt! de kommer bli svårt att käka nyttig mat här! Jag och Mercedes hade en väldigt intressant diskussion igår när hon frågade vad jag äter till frukost och jag försökte förklara havregrynsgröt! XD


Har insett att Brighton är en sk snobbförort till Melbourne och det är helt sjukt hur lyxiga vissa hus, bilar ect är! Huset jag bor i är också niice (; ,nu när jag sett allt i dagsljus!  


Middle Brighton pier

Middle Brighton pier

Kilade hem igen när fingrarna började stelna! Ingen sommar här! 19grader och moln idag. Tycker det är riktigt skönt att det är svalt nu, räkcer att komma till ett helt nytt ställe och ny mat, orkar inte en värmechock på det ^^
Men värmen är påväg! 25grader igår. Lyckades på nått sätt missa Brighton beach! får undersöka en annan dag. 


Imorrn ska jag ta mig in till Melbourne och hälsa på Catrin, de kommer bli nice att prata lite svenska ^^ 


Ska försöka ta mig upp tidigare än två :O 


saknar er <3

 


Avresa!

Kl två efter en timmes sömn, var det dags för avresa. Pappa löpte runt och filmade varje steg jag tog och fick minst femton familjekramar (utan bror :/ )  Sedan blev jag skjutsad till Köping av babe där vi stod o frös fast med en kille som skulle till nord norge(!) (kändes riktigt bra att det inte var dit man skulle^^). Efter att ha förberett mig i en månad var jag inte ett dugg nervös och kunde därför sova hela resan till Arlanda(Y). 
 

Träffade en tant som skulle till USA och klippa hundar åt en jetset tjej XD ”Dem är inte riktigt kloka, hämtar mig med limo från flygplatsen och betalar allt åt mig under två veckors semester för att jag ska klippa deras hund EN dag” guess she’s good ^^


Malin kom och vinkade av mig och söt hade med sig lite presenter (: … ”747 saker att göra på flyget” .. perfekt (; Säkerhetsvakterna i Sverige var dem som var otrevligast och strängast märkligt nog. Lyckades ragga upp en vakt med min klocka (huhu j-fer (; ) så han löpte och hämtade vatten till mig ( som jag glömmt) (Y)

SötMalin vinkar av mig på Arlanda:)
Sov hela vägen till München, vaknade när vi slog i marken och tänkte ”oj, redan framme” inget gnäll ^^. Flygplatsen var stor som ett as och alla pratade dålig engelska! Träffade några som jag hängde på och tillslut lyckades jag byta terminal och hitta rätt.


På planet fick jag plats brevid en as gullig farbror och hans fru, allt verkade as bra tills en kille kom och sa att jag satt på hans plats! Visade sig att jag var dubbelbokad, precis vad man längtar efter  när man åker själv första gången. Killen erbjöd sig i alla fall att flytta ist för mig, ovetandes om att han skulle få krångla med det i 30 min till. Gentleman! I alla fall blev det väldiga krångel och massa försenat ^^


Åkte med Etihad airways, nya, stora, skitfina plan! Tv i stolen, 78 nya filmen, 30 spel, radio , skivor, nyheter  och kamera fram på planet så man kunde se var det åkte. Fick mat konstant, hörlurar öronproppar, filtar, kuddar och massa konstigt! Trevlig besättning. Starkt rekommenderat ;) Jag och mysiga gubben satt och diskuterade varadras filmer, och han berättade att han jobbtat för NASA och bodde i Pakistan. Killen som satt framför mig lyckades göra mig väldigt nervös! Han började resan med att vägra byta plats så att en liten tjej kunde få sitta brevid sin mamma (!?)(en kvart försening pga det) och varvade sedan hela resan mellan att kolla på klockan, dra sig nervöst i skägget, gå på toa i en kvart åt gången och kollade alla olika kartor på tvn om hur långt det var kvar. Efter sex timmar landade vi lyckligtvis i Abu Dhabi.


Om möjligt var det ännu svårare att förstå vad någon sa här, och att bli förstådd! Jag hängde med en kille som satt brevid mig på andra sidan på planet. Han verkade säker på vad han gjorde! Dock var det jag som kommit rätt när vi var framme. Han var helt fel och fick springa tillbaka. Trodde det skulle bli en lång väntan i Abu Dhabi, men med förseningen och allt krångel innan jag tagit mig igenom alla säkerhetsspärrar gjorde att jag fick vänta kanske en kvart. Tycker dock, med risk att låta rasistisk, att det är skitobehagligt med alla som går omkring med heltäckande burka, där man inte ens an se ögonen, känns väldigt kvinnoförnedrande!


Off to Melbourne… fortfarande med Etihad airways (Y) kikade två filmer och käkade och när vi sen kom ut över öppet vatten under förenta arab emiraten började luftgroparna komma! Jag som för övrigt inte gillar att flyga började lite smått frukta för mitt liv samtidigt som jag motsägelsefullt fnissade av allt kittlande i magen, vilket jag också fick förklara för omgivningen som tyckte det var lika obehagligt som mig! Helt plötsligt tvärslocknade jag och vaknade en halvtimme innan flyget skulle landa. Killen brevid mig berättade retsamt att jag hade missat maten och att han inte ville väcka mig! Fuck you, tänkte min hungriga mage. Men vi blev snart sams igen när han hjälpte mig fylla i något ”immigrant card” med tusen sjuka frågor på avancerad engelska som : ”Har du varit i kontakt med färskvatten under de senaste 30 dagarna?” (?) ”har du med dig nötter?” och ” är din packning värd mer än 900dollar” Längst ned på kortet stod det också förklarat väldigt noggrant att konsekvenserna blev väldigt allvarliga om kortet inte stämde med verkligheten. Shit.


Väl på flygplatsen efter 13timmars flyg kollade vakten noggrant på kortet och skickade sen in mig i ett rum med en vakt som skulle kolla igenom hela min packning… tydligen nån fråga som jag inte riktigt fattat ändå (A) Tanten som rotade igenom min väska insåg det snart…


Kom ut i vänthallen och genast börjar en kille löpa efter mig, frågar vart jag är ifrån, om jag vill hitta på något med honom nån dag, om jag vill han hans telefon nummer, och slutligen efter att ha terroriserat mig en halvtimme, om jag ville låna hans telefon (och ringa Mercedes som skulle komma och hämta mig). Det ville jag ju gärna.


Mercedes hade åkt vilse på väg till flygplatsen och var ”totally lost”… Jag hade inge gjort annat än att vänta de senaste 30 timmarna så en halvtimme till gjorde inget!


Bra! Sa killen jag lånat telefonen av…Nu har jag numret till din kompis. Så om du inte hör av dig inom en vecka gör jag det! Sen gick han.


Förväntningarna på de australienska killarna sjönk ordentligt…


Mercedes kom tillslut och ursäktade sig ^^ På vägen började jag förstå varför hon åkt vilse! Vägar gick över varandra kors och tvärs och i  massa tunnlar med fem filer XD efter att jag suttit brevid och försökt läsa kartan och vi stannat två gången för att kolla var vi var, kom vi tillslut fram till Carpenter st 68 i Brighton, som kommer vara mitt hem de närmaste månaderna.


Mercedes, som är kusin till barnen i familjen, bor hos dem och jobbar inne i Melbourne. Även hon är från Argentina. Vi är lika gamla och fyller nästan samtidigt visade det sig. Vi ska även dela rum ett tag framöver. Det kommer bli nice!


Hon försökte dra med mig ut när vi kom fram. Men mitt partyhumör efter 30 timmars resa var sådäääär.. vi käka pizza och sen spenderade jag kvällen med att duscha och höra av mig hem, där alla var pigga och glada klockan tio på förmiddagen!


Första gången jag reser själv, så tänkte att jag skulle göra det ordentligt (;


RSS 2.0