Great Ocean Road Trip

Road tripen till Great Ocean Road var skitkul. Åkte fredag kväll. Shortcut till Port Campbell, där jag trodde att vi skulle campa. Visade sig att vi hade värsta fina stugan. Gjorde ju ingenting. Brist i kommunikationen när dem bara pratar spanska så länga Miguels kusins familj är här. Liite irriterande. Kikade Twilight med surround i Bilen på vägen dit. Sofia var skiträdd så fick sitta hela filmen och krama om henne och berätta att de lever i nästa film också och att det inte kommer hända något läskigt.

 

När vi kom till Port campbell hade receptionen stängt och vi fick krångla för att få nyckeln. Såg läskigaste grejen på nyheterna. En mamma i Melbourne som åkte tåg med barnvagn. Perrongen lutade lite och när hon kollade bort så åkte barnvagnen ner på spåret precis när tåget kom. Barnet överlevde! Sjukt.

 

Fick skynda oss att ta bort alla insekter vi hittade, innan tjejerna såg dem.

 

Lördag morgon skyndade vi iväg. Det var krig om vem som skulle sitta i bilen med tvn i. Jag var garanterad en plats, så behövde inte slåss som de andra gjorde. Vet inte vad jag gjort som skrämt dem så.

 

Stannade först på en typ utkiksplats där man kunde se hur havet bildat en arch... ,vet inte någe svenskt ord.. typ en båge kanske, av berget runt om. Fortsatte till London Bridge. Samma där. Vattnet har format berget till en bro. Den har även en fin historia, där två killar gick ut på udden och sedan föll bron ihop så de blev räddade med helikopter. Dålig tur ändå. De kunde ju ha vart på bron.

 

Vidare till Lochard Gorge, As fin strand och en grotta vi tog oss in i. Ingen hade vart där tidigare för det hade alltid varit högvatten när de vart där. Vi kom precis i tid. När vi åkte därifrån hade vattnet stigit massa.



När vi kom till nästa ställe såg tjejerna att den andra bågen, som de sett när dem var där tidigare också hade gått sönder. Käkade lunch vid ”razorback”.

 

Åkte vidare och kikade Twilight igen, inget emot att titta lite mer på min framtida man. Dessutom glad att jag slapp Sofias teletubbies på spanska ^^

 

Stannade den här gången vid det mest kända längs vägen. ”De tolv apostlarna” tolv skitstora klippor i vattnet. Dock inte tolv! Coolt att se, men det var det minst intressanta längs vägen. Sen stannade även lite längre bort där man också kunde se apostlarna längs en trappa ner mot havet.

 

Sista platsen vi stannade på var det alla såg mest fram emot. Otway Fly Rainforest Walk :) Gick på en bana 25 meter över marken i regnskogen. Fanns nått slags dinosaurieland mitt i alltihopa. Och en utkikstorn på 45 meter. Inte överskattat :)

 

Åkte tillbaka till Melbourne och käkade Italiensk restaurang mitt i stan med mjukisbrallorna och regnskogsfrillan. Yeah.

 

Tanken var utgång med Mercedes på hennes enda lediga helg. Men var så sjuukt trött att det blev hem och kika ”Superbad” och sova ist.

 

Värsta snabbsammanfattningen av en lång helg.

Kika in mer photos på facebook (:

<3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0