Vadå första advent, idag?

Söndag 29:e november


Kitesurfing idag...eller? Svar nej. Men gick iallafall upp tidigt och förberedde oss för det. Halvsliten kilade jag hem från Paulas hus för att hämta bikini och handduk.

 

Mitt på vägen hem känner jag att jag får ett slag över tinningen. Blir helt yr och förvånad som fan. Sen ser jag en skit stor äcklig fågel som precis har kraschat in i mitt huvud!! händer sånt ens :O!!

Rakt in i tinningen! Och sen vidare för att sätta sig på staketet en meter bort och stirra elakt på mig. Skitobehagligt! Kände hur jag fick alla möjliga fågelbakterier, löss och influensor! Dessutom skitont i tinningen! Skyndade mig hem...

 

...För att få reda på att kiten var inställd. Dock anade vi det idag. Lack of wind. Nån däruppe retas med oss.

 

Fick dock en sheer up video när jag satt och tjurade som bäst, thax ^^ lite kul (:

http://www.tackfilm.se/?id=1259448393708RA68

 

Paula och Olivia kom förbi mig och vi satt o tryckte i mitt rum när familjen helt plötsligt bestämmt sig för att dra iväg. Timing, äntligen. Occupera de skönaste sofforna i världen, filtar och kaka. Så blev det Ned Kelly, äntligen! Grym film. Kan erkänna att jag somnade lite i mitten och tappade sammanhanget lite, som vanligt ^^. Eftersom familjen fortfarande var gone när filmen var slut, så börja vi kika på The Manson Family. Helt störd film! Då kom såklart familjen hem, inte vidare barnvänlig film. Tänkte kila hem till Paula och fortsätta titta. Då blev familjen jätte engagerad och gav mig en dvd med usb uttag, och så lyfte vi tbx tvn in på mitt rum och möblerade om. Numera har jag ”dubbelsäng” härligt! :) Blir många filmkvällar.

 

Iallafall började rastlösheten komma smygande så vi tog första tåget till city, Parliament och sen tram till Richmond, IKEA! Jag och Olivia löpte direkt till maten! Köttbullar, potatismos och lingonsylt!! shit ni vet inte hur lyckliga ni är där hemma! Det var det bästa jag ätit på.. jag vet inte ens hur länge. En riktig dröm.

Fortsatte med att gå runt och läsa alla svenska namnen och alla förklaringar om Sverige som var utspridda... följande stod om den svenska julen...

 

 

SWEDISH CHRISTMAS

And as Christmas Eve approaches, Swedish homes are decked with all types of ornaments. There are candles, runners, wall hangings, Santa Claus figures and angels. Lingonberry and pine sprig garlands are hung on front doors and the centerpieces of the celebration – the christmas trees – are fully decorated. And under the trees lie all the christmas presents. But that's not until after christmas dinner.

 

And what a dinner it is! The grocery stores have been packed since weeks as the many delicacies for the christmas feast take a lot of time to fix. But by now, everything is prepared and ready to be enjoyed.

 

Oven-baked or boiled ham, salmon in any form, meatballs, sausages, herring, ”jansson's temptation”, eggs, boiled potatoes, cabbage, bread and cheese are items found on any swedish christmas smörgåsbord. And not to forget – the snaps.

 

For all children, the true highlight of christmas occurs after dinner as Santa Claus appears with a sack full of presents. Sadly, many dads tend to miss the event. Year after year, just about this time on christmas eve, they suddenly feel an urge to go and buy the paper or simply take a stroll alone outside. Yes, it certainly is a mystery...”

 

Här sitter vi. Noll julkänsla, fick reda på på kvällen att det var första advent idag :O. VEM skulle INTE längta hem nu!... saknar julen!

 

Tröstade oss med att gå och frossa i det svenska mat sortimentet. Pepparkaksdeg, Norrlandsguld ^^ , Daim, blossa glögg, kaviar och knäckebröd åkte vi hem med^^ drömmen! Var sjukt nöjda över valet att åka till IKEA. Räddade helgen lite smått.

 

Skype och gruppsamtal med min familj idag ^^ inte lätt att kommunicera, men snart kan jag räkna dagarna tills de kommer. :) Hotell i Sydney bokat och klart till att börja med.

 

PussoPuss!


Dagen som gud glömde.

Lördag 28e november

 

Blev väckt av att Paula ringde och taggade för att åka in till city. Jag var helt förstörd. Kommer inte ihåg nått från det telesamtalet. Kunde inte somna om och orkade inte träna. Så gav upp och kilade in till city. Mina ögon var på något konstigt sätt helt ljskänsliga. Så satt och grinade en timme innan det gick över.

 

Vi använde Paulas alla kuponger och började med Aquariumet. En stor besvikelse. Pinvginerna var skitsöta! Men sen var det inte mycket mer. Man blir mätt på att se konstiga fiskar. Ingen rekommendation. Tur att vi betala halvpris.

Kilade iväg till glorias coffé och använde fler kuponger på kaffe. Gingerbread cinnamon coffe. Det mest juliga hittills. Jättegod. Med en bieffekt. Illamående.

 

Kilade till Souvlaki Hut och använde en en gång lite kuponger. Käkade den äckligaste souvlakin i mitt liv. Skitträligt.

 

När vi gick till tåget så kom det en kille löpade, såg riktigt hög ut. Så löper han fram till en uteliggare och börjar med att slå honom i ansiktet så man hör näsbenet gå av. Och sen fortsätter att mala slag och sparkar och löper sen iväg. Skitobehagligt! Vad ska man göra :S Törs inte dirr gå fram och försöka stoppa. Mycket läskigt ska man få se här.

 

Åkte till St Kilda och skulle kitesurfa. Hur gick det då? Jo, vi var as taggade och vinden var enligt oss helt rätt idag. On shore.

När vi kommer dit är det inte en käft där!

”oj, vi glömde visst ringa och säga att det var inställt” säger de i telen. ”vinden är dålig”...

TREDJE gången...inte okej. Vad ska man göra. Bli förbannad som fan? Check! Men det hjälpte ju inte mycket. Kitesurfing tjejerna som för övrigt inte gillar att vi tar lektioner med ”deras” killar ”glöööömmde” ringa oss... sure!

 

Planerna på utgång blev helt sabbade när min familj helt plötsligt ändrat planer och inte skulle åka iväg hela helgen och campa. Förfest i mitt rum? Visst. Men hur kul... Dessutom regnade det som sjutton och var riktigt kallt ute. Olivia fick ögoninflammation och orkade inte följa med. Tippad kväll XD

 

Kilade hem till Paula och kikade ”Bring it on” och snacka lite skit. Orkade inte gå mina 500meter hem så blev en sleepover. Massa mys i Paulas dubbelsäng ^^

 

Kram o Puss minibuss


Offshore wind

Fredag: 27:e november

 

Inget gym idag. För klockan elva hade vi bokad kitesurfing lektion. Kilade ut på morgonpromenad istället. Gickförbi Paula och snackade lite skit. Tänkte att jag skulle gå en runda istället för fram och tillbaka samma väg, vilket är det absolut säkraste om man inte vill gå vilse på alla gator som är snea. Helt plötsligt var jag helt borttappad iallafall! Frågade en mamma, som precis släppt av sina ungar vid skolan, om vägen. Hon frågade om jag var au pair och berättade att deras tyska au pair precis åkt iväg för att resa och att de nu letade efter en ny au pair. Fick hennes nummer och lovade höra av mig om det dök upp nån :)

 

Så hör upp nu alla som inte blivit skrämda av min blogg! Gyllene chans att få åka till andra sidan jorden och dessutom bo i mysiga förorten Brighton, nära stranden och city. Och mig (; Mamman var dessutom jättegullig.

 

Iallafall fick jag löpa hela vägen hem eftersom jag gått värsta omvägen och hade bråttom att cykla till St Kilda. Precis när jag kommit hem ringer Olivia och säger att Kitesurfingen är inställd. För tredje gången. Orken! Var offshore vind idag. Då är det för farligt att vara ute har vi fått lära oss ^^ Drygt som fan bara när man hoppat över gymmet och löpt hem för att hinna.

 

En onödig fakta som jag bara måste gnälla ur mig...

Hela familjen här gnäller om att de tappar så mycket hår här i Australien. Och de gör de verkligen. 5 tjejer i samma hus. Man kan tro att de har en långhårig varulv som husdjur när man städar. Har hört skitmånga som har problem med håret här nere. Grejen är att nu har jag också börjat tappa as mycket hår. Hjälp! Våra livliga diskussioner har mynnat i att vi tror det beror på vattnet. Vattnet i kranen innehåller as mycket klor. Hela kroppen kliar, och det borde ju kunna påverka håret med. Slitet som fan fast jag klippte mig innan jag åkte hit. Hrm..

 

Ett annat hett samtalsämne här, som också verkar existera i england bland annat (;, är hostmammorna som tar åt sig äran för matlagandet. Härom dan så kom en av ungarnas kompisar över o käkade dinner här. O så säger hon ”oh vilken underbart god paj, vem har gjort den!?” Jag står lite nöjd inne i tvättstugan. Sen hör jag Valeria ”erhm..mummelmummel..thanxhrm..”

vafan liksom...^^

Gick ut i köket, log stort och sa ”ohh gillade ni pajen?”

Helt plötsligt lät det mer... ”ååh ja, jättegod, vad duktig du är Ida”

tackdå ^^

 

Berättade det för tjejerna och visade sig att både Paula och Olivia har vart med om samma sak! Haha varför gör de så! Paula lagar all mat hemma, så hade familjen bjudit gäster på maten hon gjort till ungarna. Och när de säger ”åh vad gott det var” klämmer hostmamman ur sig ”ja, jag hörde att receptet skulle vara bra” haha... INTE okej!

 

Var tvungen att skriva det, höll på o garva ihjäl mig när jag läste Sofias blogg imorse (: sofiaanholm.blogg.se

 

Ja o Paula sitter och nördar vid en varsin dator i mitt rum nu istället för kitesurfingen. Lyx med trådlöst internet ^^ . Ikväll ska jag babysitta. Dock får jag stöd av Paula och Olivia som kommer över och håller mig sällis med film och lite vin (;

 

Hörde att julgranen kommit upp på torget hemma. Här har vi Melbournes motsvarighet. Helt äkta av metall. Väldigt... fin?


Chicago - The Musical

Torsdag 26:e november

 

Nöjd idag! Berättade för James på gymmet att det var mitt sista pass med honom på kimaxen, eftersom mitt kort expires på måndag. Han löpte iväg, och två minuter senare kommer han tillbaka med ett gratis 2veckors kort till mig :D haha nån var sjukt lycklig ^^ Sa ju att intruktörerna är guld här! Så nu blire gymma vidare (:

 

Åkte in till South Yarra idag. Lite shopping helt själv. Skönt att kunna sega hur länge man vill utan att behöva känna att man sinkar nånannans tid. Jag som har fetaste betslutsångesten i vanliga fall hemma liksom. Ni kan föreställa er hur det är här! Ska man äta finns det hundra tusen ställen attt gå till, sen ska man bestämma VAD man ska käka också. Och kläderna är ju inte ens att prata om. Har sett sjukt många kläder som jag verkligen vill ha. Kan inte bestämma mig.

Skällde på Paula att hon gick och köpte en bikini för 90 dollar när vi håller på o sparar ^^ och guess what. Efter mycket om och men kom jag hem med en bikini jag med, precis lika dyr, men FAN va snygg den är! Köpte dessutom ett par shorts. Gillar dem så jäkla mycket. Ska nog köpa fem likadana i olika färger ^^ Så nu får jag leva fattigt tills... imorrn när jag får lönen ^^ överkomligt.

 

Vädret idag är kvavt, varmt, regnigt och åskigt som sjutton. Lite maffigare med åskan här när den ekar mellan höghusen, än hemma i Kungsör :)

 

Ikväll var det äntligen dags för ”Chicago The Musical”! :D så jäkla taggade. Elisabeth kunde inte följa med och sa att vi fick göra var vi ville med hennes biljett. Hm. Ringde och frågade runt lite, men var kort varsel så inga som kunde.

Hittade till Her Majesty Theatre som var översållad med reklam för Chicago för att få in den rätta känslan. Gick och köpte lite mat, och funderade på vad vi skulle göra med den sista biljetten. På 7 eleven jobbade det en trött, hardworking indisk familj som verkligen såg ut att behöva cheer up lite. Så gick in och frågade ”dottern” om hon ville följa med på musikal med oss. Hon log lite försiktigt och verkade skitblyg. Så pekade hon på pappan i familjen o han sa ”jag hänger på”. Det var ju inte riktigt såå vi hade tänkt det. Ingen gentleman där inte. Men okej. Satte oss i salongen och inte långt efter kommer pappan som hunnit bytt om till snyggkläderna. Tror han uppskattade det riktigt mycket! Dagens goda gärning. Avklarad. Han köpte godis till oss i pausen och efteråt fick vi hänga på o ta vad vi ville från 7elvenen.

 

Men iallafall. Back till musikalen. Den var riktigt grym! Det enda jag störde mig på var att de gjort Roxy till en dum blondin. FÖR överdriven. Men, de gjorde väl sitt till musikalen det med. Sen vare färdig gnällt. För resten var sjukt bra. Det var så kul o se den på engelska så de blev de riktiga sångerna. Kunde inte låta bli att sjunga med som vanligt till Paulas förträt. Dock hade vi en skitdryg tjej framför oss som vände sig om och gjorde bitchblickar så fort vi råkade viska nått till varandra. Och nej, vi pratade inte hela tiden. Och så satt det en tant brevid mig o smaskade på en subway macka som luktade förjävligt. Höll för näsan för att slippa kväljningarna! Inte okej. Satt och käkade Malteasers och var avundsjuka på alla sjuukt heta danskroppar. Lite för mycket cameltoe och slickbrallor på killarna. Men shit vilka heta tjejer. Jag tyckte de gjorde allting skitbra och fick med det allra bästa ur filmen. Paula som e danssnobb gnällde på dansarna och Olivia som inte hade sett filmen fattade inte att de var i ett fängelse. Och det var sant. De hade i stort sätt ingen rekvisita så det var inte alls uppenbart! De räknar med att man sett filmen innan.

 

Det här är och kommer alltid vara min absoluta favoritlåt från den musikalen. Har ni inte sett den innan – Gör det!

 

http://www.youtube.com/watch?v=DOImN4Ayesw

 

Efteråt satt vi o hängde på en bar vid federation square. Fick precis reda på att det är trådlöst internet över hela federation square :O Hur ska man får reda på det liksom! Skit mysigt. Måste dit och hänga med datorerna nån fin dag :)

 

Blev ännu en sen natt. Inte okej, men helt klart värt det! Har ni chansen att se musikalen, gör det :)


"Jumby wants to be born now"

Onsdag 25:e november

 

Vaknade i morse av att klockan ringde, trodde jag. Visade sig vara telen som ringde. Svarade ett sömnigt ”Hello, It's ida” och guess what! Det var min egen söta pappa som ringde från Sverige :D Jag som fortfarande hade halva huvudet kvar i något som jag har för mig var en mardröm, sa inte mycket vettigt. När vi lagt på kom jag genast på hundra frågor jag ville ställa. Det absolut bästa sättet jag vaknat på hittills minsann :)

 

Body combat idag! Den roligaste träningen i veckan. Insåg att det är sista gången jag kommer gå på det passet då det bara är 5 dagar kvar på mitt gymkort :O Kommer sakna det enormt. Skulle vilja ta med mig gymmet och alla gulliga instruktörer hem till Sverige. Hade iallafall grymt med energi idag. Så när passet var slut gav jag mig mot löpbandet på 7km löpning, istället för promenad som jag brukar hålla mig till. Var ett tag sen. Kommer kännas i benhinnorna imorgon. Min nya specialitet är att löpa med min ipod numera <3, sjunga högt på svenska och helst blunda. De har nämligen placerat en spegel strategiskt precis framför ansiktet. Vem vill se när man springer liksom! Väldigt distraherande måste jag säga.

 

Filmkväll hos Olivia i nya huset i Sandringham. Började bra med att vi blev lite ivriga i diskussionerna och hennes hostmamma kom in o bad oss va tystare för vi väckte barnen. That's au pair life! Kikade på The Unborn. Även fast de andra var skitcoola, var jag svinrädd. As läskig film. Började bra med att tjejen i filmen babysatt o ungen blev helt crazy. Jamen det var ju precis vad man ville se när babysitting är ens jobb ^^ Har iallafall ingen babymonitor som kan spöka hemma hos mig. *HostPaulahost*


När filmen var slut och vi kikade tågtider upptäckte vi att vi missat sista tåget! Vad förvånade vi blev. Sista gick redan kvart över tolv!


Att Melbourne är en av världens tryggaste städer att bo i är ingen slump. Är man ute efter tolv kommer man helt enkelt inte hem på annat sätt än med svindyr taxi. Alternativet är att vänta på morgontåget som börjar gå 5-5.30. Iallafall var Olivia snäll och skjutsade hem oss igen ^^ lyx!


Kunde inte somna direkt efter filmen, så fastnade på msn som vanligt. Går sådär med sömnen härborta alltså. Den kommer i kläm mellan min dag och dagen i Sverige!


Puss och Kram!


1 månad kvar till julafton och sommar så långt ögat ser

tisdag 24 november:

 

Idag är det en månad kvar till julafton och tiden går något sjukt snabbt här! Känns som jag precis kommit hit och ändå har jag i princip startat ett helt nytt liv här med nya rutiner och nytt folk.

Det innebär också knappa 4 veckor kvar innan min familj kommer ner, och det innebär också knappa fyra veckor att hinna med allting jag vill få ut av Melbourne! Känner mig jättestressad. Haha. Melbourne är verkligen en as härlig stad. Det är inte konstigt att man träffar många som aldrig i sitt liv varit utanför Melbourne här. Allting finns här. Skulle jag ha min familj och mina kompisar här nere skulle jag stanna för gott. Eller iallafall inte ha något emot att flytta hit ett tag.

 

Man vänjer sig också läskigt snabbt fast allting är väldigt annorlunda mot hemma. Träden är inte likt något jag sett förut. Jag har utvecklat en insektsfobi som jag aldrig haft förut. Eller ska vi kalla det ”respekt” mot alla dödliga läskiga djur vi har down under. Förra veckan såg familjen för övrigt en red back ute på gården... läskigt!

Kommer även ihåg första gången jag hörde fåglarna när jag var själv i huset. Blev skiträdd o trodde någon tv slagits på. De lät bara högt för de inte har någon isolering i väggarna. Och så lät fåglarna som ett tv spel. (internt ungefär som när man skakar på de där instrumenten i jensholgers väskan med smilyface på) haha.

Andra fågelupplevelsen var när jag svettig cyklade hem från gymmet med hjälmen och ryggsäcken i högsta hugg. Plötsligt hör jag någon vissla ”snygg melodin”. Lite halvnöjd vänder jag mig om o tänker va de e för störd en... ingen där. Sen hör jag det igen o ser en liten fågel sitta på staketet XD hahah. Så det är alltså ingen bra idé att ragga med här nere... ingen kommer reagera.

 

Körde gymma-efter-en-frukt-till-frukost-knepet idag. Funkar alltid hemma! Min och Matildas specialitet att träna innan frukost. Här var det helt omöjligt! Kanske för jag jobbade en timme innan gymet. Orkade ingenting. Skitjobbigt och dåligt humör. Förstörde hela min dag. Blev inte bättre för att jag käkat sen heller. Fortsatte och vara seg! Ska jag aldrig göra om!

Tänkte pallra mig in på lite shopping i South Yarra, men Paula ringde och frågade om jag ville komma o fika lite på hennes banankaka och hälso muffins hon bakat. Haha våra familjer är som dag och natt! Hennes är hälsofreak som inte äter kolhydrater och barnen har aldrig sett en normal kaka. Här i min familj fick ungarna panik när jag berättade att vi inte hade hot cheese rolls i Sverige. Har även haft lite fighter när jag vägrat ge ungarna tårta till frukost och Valeria kommit ner och sagt ”klart de ska ha tårta till frukost”

 

Gick iallafall över till Paula. Så underbart praktiskt att vi bor på samma gata! Planeringsfreak som vi är satt vi och planerade allt in i minsta detalj om hur vi skulle hinna med allting i Melbourne på 4 veckor.

 

Alla ungarna skulle till tandläkaren idag = tomt i huset på både barn och mamma. Lyx! Lagade mat och kollade Johan Falk – Vapenbröder. Älskar filmerna! :) Var helt inne i familjelivet att jag bara fortsatte jobba på tills alla ungarna sov. Ibland är man en bra au pair. Har jag inte fått det att verka så, måste jag bara tillägga att jag verkligen tycker om min hostfamilj (:

<3


Potatis växer inte på träd!

Måndag 23:e november

 

Börjar inse att jag aldrig i mitt liv kommer kunna skriva kortare inlägg än så här.. jag är ledsen, skulle verkligen vilja lära mig konsten. Inte minst för att grymt mycket av min tid går åt att skriva och för att jag känner en abstinens av att skriva av mig. Borde göra något åt det!

 

Gym idag iallafall. Första måndagen jag gymmar! Ett hederligt total workout pass. När jag kom hem så upptäckte jag att Martha var tillbaka och i full gång med att göra mitt jobb! Shit vad glad jag blev! En hel ledig måndag utan caféjobb och UTAN städning! Kan inte bli bättre.

 

Lånade Paulas week tågkort, och åkte till Balaclava med mitt pass och mitt papper från Medicare med min adress på. Nu skulle det hyras film minsann. Jag som är ledig på dagarna tog på mig det ädla uppdraget. Tror jag stod 500 år och valde film. I slutet kunde jag inte undgå att se en liten irritation hos videobutiksägaren när jag frågat efter kanske 10 filmer och rekommendationer.

Åkte hemåt med Ned Kelly, The Manson Family, The Unborn, The curious life of Benjamin Button o någe skit som killen i affären starkt rekommenderade och jag tordes inte INTE ta den när jag krånglat så mycket med honom ^^ … så nu äre film som gäller tills värmen kommer tillbaka!

 

Är även mycket glad att familjen börjar anförtro mig matlagandet. Keeps me busy o tiden går mycket snabbare.

Sofia hjälpte mig med potatisskalandet.

”vart kommer potatisen från” frågar hon … o jag svarar något i stil med att jag kan läsa på förpackningen … då säger hon

”menar inte så, asså växer dem på träd?” ...8år o tro att potatis växer på träd :O

berättade att de växte under marken som ”rötter” typ.... ja då blev hon äcklad och ville inte ha potatis. Haha tippat ^^

 

Keep it short idag tänkte jag. Så tackar nog för mig här (:

 

puss ock kram! Snart får lyckligaste Ida träffa sin familj!


Feminist, javisst

Söndag 22 november:

 

No plans och sovmorgon, hette det idag! Dock ringde en morgonpigg Paula klockan nio för att försäkra sig om att vi inte hade några planer för dagen. Som tur är, är jag grym på att somna om.

 

Tänkte precis vända mig om och somna när jag hör dörren öppnas och en söt morgonruffsig Sofia kikar in med ett leende ”oh you're awake!” Kan tillägga att jag oftast vaknar av att hon öppnar dörren, vilket har fått henna att tro att jag är lika morgonpigg som henne ^^. men men, kan inte säga nej till en sån liten sötnos så up we go.

Käkade frukost tillsammans och diskuterade senaste boken hon läst för mig, när jag nattat henne... ”Harriet, the hamster fairy” tror jag bestämmt den hette. Nån smart barnboksförfattare kom på idén att blanda ihop det små 8 lässugna 8åringar gillar allra bäst. Resultatet blev ca 30 böcker med glittrigt omslag, och handlingar om fairys med söta små husdjur som råkar i trubbel, gärna på ett sött ställe som ett leksaksmuseum till exempel. Ni behöver inte vara oroliga, den slutade lyckligt!

 

Har blivit som en orolig mamma som sover lätt och vaknar av allting här nere. För övrigt fått grymma skills på att tvätta, stryka, laga grymt onyttig, fettdrypande mat med ost som huvudingrediens, städa, tjata på ungar och komma ihåg allting från aktiviteter till att lunchen och dessutom vara trevlig konstant! Lyckliga kille som gifter sig med mig säger jag bara!

 

Skulle aldrig i mitt liv kunna bo här nere! Australien ligger ca 40 år efter i utvecklingen. Vanish reklamens hemland! Sitter och irriterar mig på dem hemma, när jag kom hit upptäckte jag att alla reklamer är likadana!

 

Typiskt senarium:

mamma 1 ”ååh min barn smutsar ner kläderna så mycket, och min man är så trött efter jobbet.. blahablahablaha”
mamma 2: ”men har du inte testat det här super tvättmedlet... och dessutom finns det ett jättebra erbjudande på tvkanaler som du kan köpa till”

 

sen slutar det med att man ser en glad pappa och barnen sitta bänkade framför tvn medan en leende mamma står i bakgrunden och diskar eller gör i ordning mat till familjen.

 

Jämställdheten är NOLL!

 

Det är dessutom precis så det går till i det här hushållet. Inte okej. Blir nästan lite förbannad ibland. Ännu en av kulturkrockarna som man inte hade förväntat sig.

 

Paula tog det brutala sättet tillväga och berättade för sin hostfamilj om jämställdhetsdebatten i Sverige, där pappor debaterar för rätten att amma sina barn.

Vi jobbar verkligen starkt för att framställa Sverige som ett toppenland här ^^

 

Fick iallafall låna bilen till gymmet i morse då regnet öste ner som sjutton. Tänker inte erkänna att jag räknade stenhårt med att få låna bilen. Hade inte åkt till gymmet annars! Var alldeles för sen för att hinna cykla, gick ut i köket med gymkläderna som vanligt...
”aha ska du till gymmet”
”japp”
”cyklar du eller ska du ta tåget?”

”ne jag cyklar”
oså sa jag hejdå och gick mot dörren. När jag precis grabbar handtaget hör jag
”Ida, ta bilen”


iskallt!

 

Sen vare dags för kitesurfing lektion igen. Paula och Olivia hade bett för vind så det kunde ju inte gå fel. Började med att jag och Paula missade tåget med några meter! Så vi blev försenare till lektionen. Sen som tur var fick vi våtdräckter! Hade frusit ihjäl annars. Blev lite tryckt stämning när vi stod brevid kitevanen och försökte byta om lite diskret, medan kitekillarna stod brevid och .. väntade? Inte stod de o trixsade med fotbollen som de gjorde innan iallafall! Löjlade oss lite med våtdräckterna och fick sedan en svensk good looking instruktör, Martin? Eller nått sånt. En pax av Olivia (; ?

Vi vecklade ut kiten och fixade linorna och allting...oså slutade det blåsa :O … … bara och packa ihop igen. Satt och väntade på vinden. Men de var ju inte mycket till hjälp.

Den här osmickrande bilden han vi också ta innan det slutade blåsa ^^ haha

Drog o käkade donken i st Kilda istället. Satt och pratade högst privata grejer helt ivrigt och högljutt på svenska, precis som vi alltid brukar göra. Efter kanske en kvart märker vi hur bordet brevid sitter och fnissar konstant. En av killarna sitter och lyssnar uppmärksamt på vår diskussion och viskar sedan massa till de andra vid bordet. Smygsvenskar! Va omoget! Med tanke på vår diskussion så tog vi våra grejer och bokstavligen löpte från McDonalds utan att vända oss om, garvandes.

 

Hittade en videobutik, äntligen! Tänkte vi som sucktat efter Ned Kelly filmen hundra år. Hittade massa bra filmer som vi samlade på oss. Hittade tom Patrik 1,5! mitt i Aussie! Va sjukt!

När vi sen skulle betala var man tvungen att ha med sig pass, kredikkort, något som bevisade att man bodde här … en räkning eller någe annat. Snacka om överseriöst! Blev Dendys hemma i Brighton som vanligt med Paula istället. Letade i hela st kilda. Men nej, inget kvällsöppet kafé som slog Dendys nånstans ^^

 

till vår förvåning har de bytit ut hela crewen med indiska roliga killar till ett gäng emosar vi aldrig sett förut. Inte ett leende och har aldrig väntat så länge på fikat. Måste meddela vår indiske kompis att han är saknad.


Töntarna

Lördag 21 november

 

Cyklade till St Kilda, kallt o grått idag. Halvvägs så ringde Paula och Olivia och sa att kitesurfinglektionen var inställd ”lack of wind” o det var ju sant. Blåste inte ett dugg. Snabba beslut. Åkte hem och bytte om fick skjuts av Valeria och Miguel som också skulle till city, timing!

 

 

Blev avsläppt vid aquariumet och mötte upp tjejerna vid Info centret. Ska man till Melbourne ska man gå dit det första man gör. Ett stort rum under marken vid Flinders station, full med bara broschyrer och tips på allting man kan göra i och runt Melbourne och Australien för övrigt. Det är där vi fiskat upp de flesta idéerna på saker att göra här. Planen idag var att göra något billigt. När vi som bäst sitter o drömmer oss bort på en bänk med heaps av dagsturer och skydiving broschyrer, kommer en kinesisk tant och klämmer in sig brevid mig. Sen släpper hon världens jätte rap och går därifrån! Vafan liksom! Vad var det om! Visste inte om man skulle skratta eller gråta.

 

Olivia: ”oså går hon bara o lämnar lukten kvar!!” haha ^^

 

Tog oss över till andra sidan gatan där St Pauls cathedral ligger. Gick in och kikade runt. Blev förälskade i en barnkör som skulle sjunga på första advent. Så nu ska vi bli kyrkliga frammåt jul.


Började bra med att jag råkade gå runt o svära, Olivia tappade sitt lypsyl och skrek
”Nej! Kyrkbaciller!” och försökte rädda situationen med … ”nemen ...jesus är väl ren så att.. hm..” hahaha XD Paula tänkte se till att vi hade vind imorgon på kitesurfingen och tände massa ljus.

 

Tog Free city circel tramen runt city, billigare kan det ju inte bli!

På tramen sitter Olivia o snackar om några ”kärringar” på tåget. Helt plötsligt kommer en tjej fram till Olivia och säger hej.. visade sig vara en kompis som hon träffat i alperna för 5 år sen! Har slutat förvånas över såna sammanträffanden numera ^^... det roliga var iallafall att”kärringen” visade sig vara hennes mamma, som för övrigt var helt svensk ^^ bara söta Olivia som råkar ut för sånt!

 

Hungriga åkte vi upp till Queen Victoria Market, en stor mysig marknad som man inte får missa om man är här :) massa frukt och grönsaker, kläder, hattar, väskor, smycken, instrument och massa australiensiska souvenirer. Började med att gå o käka på en mall bakom marknaden. Skitbilligt och as god fallafeltallrik. Ska jag komma ihåg.

åkte vidare till parliament house hoppade av tramen oså blev det en ”... happ då har vi vart här...” oså kollade vi på varandra och började löpa för att hinna med samma tram igen. Been there done that, oså vare inget mer med den byggnaden.

 

Vi tänkte vara smarta och åka med tåget till Richmond och gå därifrån till ”Shrine of remembrance” ett minnesmonument från världskrigen. Började med att jag som utnämnt mig till proffs på kartläsning ledde oss åt fel håll... upptäckte det snart och gick hundra år för att komma till parken där Shrine of remembrance ligger som tydligen låg skitnära city iallafall! Irriterande. Fick iallafall en promenad förbi alla stora sportarenor längs vägen. De håller på o bygger en riktigt häfftig arena som ser lite ut som en bikupa. Ska bli coolt o se den fördig, vilken jag antagligen inte kommer få göra. Olivia skulle babysitta ikväll och fick bråttom hem. Jag o Paula låg o chilla på den stora stenmuren runt huset, då det var stängt, ett tag innan vi pallra oss tillbaka till flinders station i city igen... vilket var mycket närmare!

Kom till Flinders och såg att det var 50 sekunder kvar tills vårt tåg gick! Har haft sånt himmla flyt med tågen hela dagen! Till och med free circle tram som går en gång i halvtimmen har vi catchat precis!...


...löpte allt vi hade och hoppade ned för rulltrapporna bort till plattform 8 mot Sandringham. Jag löper mot tåget och drar som fan i dörrarna. Får upp dem såpass mycket att jag och Paula kan klämma oss igenom. Sätter mig ner asnöjd... fortsatt tur med tågen...


Då skriker paula att vi är på plattform 9! vi kollar ut och ser förvånade ansikten i tåget på andra rälsen. Upptäcker då att tåget vi sitter på är helt tomt! Får panik och tror att vi ska åka iväg åt fel håll. Så sliter som fan i dörrarna utan resultat och medan vi sitter instängda i tåget brevid, ser vi vårt tåg rulla iväg!

 

Lyckas klämma oss ut mellan dörrarna tillslut och inser vad vi precis gjort. Garvade så vi grät.

 

Hur såg det ut liksom... vi löper allt vi har ner på perpongen, hoppar i rulltrapporna, kämpar som fan o bryter oss in i ett tomt tåg, och står sen o sliter i dörrarna för att försöka komma ut sekunden efter. Inte ett dugg förvånad att de hände oss!

 

Garvade konstant i en halvtimme tills nästa tåg kom...

 

 

Blev fika på Dendys för att hålla oss hemifrån tills den absoluta deadlinen när jag skulle va hemma.

Babysitta första helgen. I agreed med att babysitta ”nån helg ibland” och har inte gjort det en enda gång hitills, väldigt lyxigt har jag förstått. Dessutom var bara Sofia hemma idag, eftersom de andra är på campen. Lagade kvällsmat och kikade Hanna Montana. Efter två avsnitt funderade jag på om jag diskret kunde hålla för öronen och fortfarande se ut som att jag tittade intresserat. Alla fjortistjejer som skriker i falsettröst ikapp med skrattskivorna i bakgrunden gör mig galen! Var verkligen barnprogrammen sådär dåliga på min tid!? Som tur var så började svampbob precis när jag trodde att jag skulle spricka av otålighet. Tror jag skrattade mer än Sofia då! Det som är ännu bättre att babysitta till Sofia var att hon blev trött tidigt och jag kunde sitta o mysa framför datorn själv i huset på arbetstid. High five!


Melbourne Museum n M3 Laser game på Crown

Fredag 20 november

 

Kilade iväg prick kl nio till tåget. Älskar nya schemat. Eftersom alla min 6h/ dag numera är schemalagda på kvällen (eller 1 på morgonen och 5 på kvällen) så tänker jag inte jobba en sekund övertid!

Mötte upp med Paula. Vi tänkte kila till city och vara kulturella. Bestämde oss för Melbourne museum.

Tog såklart fel tram och fick gå tillbaka till flinders. Åkte tillslut tåg och tog tramen från melbourne central ist. Det ska ju inte vara lätt. Vädret idag var åska och regn. Älskar lukten av varmt sommarregn! Åskan gav mig dock bara huvudvärk. Disträa som vi är lyckades vi även gå förbi ingången till museet.

 

Tänkte att det skulle vara lugnt när man var där en veckodag, vad fel vi hade. Alla Melbournes primaryschools hade tydligen tänkt sig att gå dit idag också.. vart vi än gick på museet var vi jagade av 50 skolungar på led, med söta uniformer och hattar.

 

Hann med ”Melbournes historia” ”aboriginernas kultur” ”mind n body exhibition” ”vilda djur utställning” o deras regnskog. Var så inne i utställningarna att vi lyckades tappa bort varandra bland alla aboriginhistorier.

Personligen var jag absolut mest fascinerad av mind n body grejen. Hjärnans uppbyggnad, olika sjukdomar och hur det påverkar hjärnan, minnet osv. Precis de ja jobbat om i skolan. För ett ögonblick satt jag och längtade tillbaka till skolbänken och att få använda mina hjärnceller till något vettigare än städa o passa barn. Ska bara komma på vad jag vill göra med mitt liv först!

 

Hittade as mysiga souvenirer i museshopen. Köpte ett vykort som jag ska skicka till jobbet, som jag lovat ^^ Brevid melbourne museum ligger Imax theatre, en 3D bio som ska vara 3:e största i världen. Måste jämföra och se om det har någon chans mot Paris motsvarighet ”La Geode” ..det blir grymt svårt! La geode var det coolaste jag sett. Tror den skulle ligga på 2:a i världen.

Hem o jobba. Hjälpte ungarna att packa, Martina och Cata skulle iväg hela helgen på camp. Lugnt! Smet iväg till Safeway och fixade ett nytt telefonkort! ÄTNLIGEN! kan man säga. Krånglade som sjutton fattade ingenting och tappade tålamodet med robotrösten som laggade... Valeria hjälpte mig helhjärtat och satt o krånglade med min tele i 30 min, fast ungarna hade bråttom iväg på camp. Så gulligt gjort!

 

Sååå... hejdå Crazy Johns och HEJ Vodafone! Mitt nya nummer för alla intresserare är:

 

+61414385969

 

Efter jobbet åkte jag tillbaka till stan och träffade Paula och en dansk au pair, Cecilia, på en bar vid flinders. Träffade en svensk kille som var på resa med jobbet till Melbourne. Jobbare på ericson vid docklands. Lite coolt.

Federation square by night


Vi gick vidare till Crown Entertainment Complex. Den här gången såg vi lite mer av innehållet i det gigantiska crown! Fick bevittna eldshowen som de har varje heltimme utanför.

Sen letade vi upp den skitstora spelhallen med sjukt många konstiga spel jag aldrig sett i mitt liv. Drog och spelade laserdome! Eller M 3 lasergame som det hette här. Råkade se det i någon av min 5000 broschyrer om staden som jag samlat ihop. Tjatade med mig Paula och Cecilia. Paula hade fått en gratis biljett av sin hostmamma. Så vi fick 2 games. Första gick sämst, vi förlorade såå stort mot de andra lagen! Andra omgången värvade vi en kille från ett annat lag som hängde där varje kväll. Helt plötsligt vann vi med 4ggr så mycket poäng som resterande lag. Min fightar glöd tändes o sprang runt som en tok o samlade 3ggr så många poäng som innan. Drack lite öl med killen från vårt lag efteråt. Arbetslös, 18år, hängde på M 3 laser grejen varje helg. Tyckte lite synd om honom så lovade att höra av oss om vi skulle tillbaka. Skrev in mitt namn och såg hans samtal... ett från mig och ett från mom. Poor thing.

 

På vägen hem såg vi plötsligt killen som vi lurade med till st Kilda för några helger sen ^^ tippat att han skulle hoppa på samma tåg! Som tur var hoppade han på vagnen brevid. Pinsam stämning ab.

 

<3 Melbourne


Revolt

Torsdag 19 november

 

Glömde nämna att jag fått brev hemifrån. Efter en tung dag i måndags kom jag hem och såg ett grönt fluffigt brev ligga på sängen. Blev obeskrivligt glad. Det var först när jag insåg att man måste skicka allting 1,5 veckor och i begränsad mängd som man börjar fatta hur långt borta man verkligen är! Helt galet. Fick iallafall min efterlängtade ipod som jag saknat sååå! Även svenskt godis i form av två marabou choklad, ahlgrens sura bilar, nötcreme och mina favvisar refresher! I kuvertet fick det även plats en bild på mig och min bror från nyårsafton. Upptäckte att jag inte hade någon bild på honom. Den sitter fint på väggen uppsatt brevid de andra nu. :)

 

Har ägnat hela lediga dagen åt att ligga på stranden och läsa Twilight. Börjar komma in lite mer i den nu. Har dock en fallenhet att somna precis när jag kommit igång att läsa. Det är därför jag lyckas sega på boken i hundra år, om någon började bli fundersam. ^^ Törs jag erkänna att fast det var skitvarmt orkade jag inte ens doppa mig... jobbigt att duscha av saltvattnet (A) hahah.. en nivå värre med snobberiet. Trodde det skulle stanna med att jag inte gick utanför huset när tempraturen kom under 20 sträcket, men icke! Väntar med spänning på vad som kommer härnäst...ta tåget till gymmet?

 

Tog iallafall mod till mig idag efter gymmet och gick till kafét med målet att säga upp mig. Tänkte göra en supercool filmscen-uppsägning.. gå in mitt på cafét och säga ”i quit” gärna med en dramatisk ton, sedan skulle resterande medarbetare ställa sig upp och applådera åt mitt mod att göra det de allihopa egentligen vill … i mitt fall skulle de resterande medarbetarna bestå av Anthony den blyga indiske kocken. Är tveksam på om han skulle applåderat åt min frihet.

Iallafall så hann Nicole dissa mig först med ” jag har inte tid att prata nu”

neeheee....

 

Då fick det bli fegis varianten att ringa istället.

 

”I felt like you didn't really enjoyed it ” sa Nicole....

nee de kan hon ju skriva upp.

Oså malde hon på ett tag om att cafejobb nog var det svåraste jobbet i världen.

 

Tänkte berätta för henne,anledningen till varför tjejerna som jobbar hos henne stannar så kort tid . Och varför jag inte ”enjoyed it”

Det gjorde jag inte.

 

Glad att allting gick såpass smärtfritt! Och glad att jag slipper gå dit igen!! en dag extra ledigt. Fyfan va skönt!

 

Firades med picknick på stranden med Olivia Paula och Nathalie. Riktigt mysigt. Min hostmamma berättade att det skulle komma kameler till stranden ikväll så vi pallrade oss med Olivias bil (min cykel i bakluckan, efter mycket besvär), lata som vi är, bort några meter till en park brevid stranden. Dock hittade vi inte kamelerna! Valeria ringde och berättade att de hade gått ner på stranden nu. Orken fanns inte att leta vidare. Så blev chill i Olivias bil. Myyskväll!

ciao <3


En dag i auschwitz, GG & Cookies, och massa resplaner!

onsdag 18:e nov

 

Bara chill idag, måste läsa klart ”New moon” innan filmen kommer :O bråttom! Lite body combat och sen legat ute på altanen och solat lite. Ska kila till bibblan på andra sidan gatan och låna lite reseguider, massa vänliga människor på gymmet har gett mig heaps of restips. Måste kolla upp allt nu. Taggad tjej (:

 

Stressig dag i måndags. Utan att gå närmare in på detaljerna funderar jag starkt på att skippa kaféjobbet nu. Ska ta beslut idag hade jag tänkt. Jobbade till halv nio och sen utgång med vår indiske kompis som åker tillbaka till Indien idag. Jag och Paula gav svenskt godis till resan. Behöver jag säga att hans indiske kompis spottade ut djungelvrålen i smyg ^^

Vi ångrade oss lite på utgångsfronten när vi insåg att det inte var många timmar tills vi skulle upp och jobba igen! Att hitta ett kafé som var öppet vid den tiden var inte det lättaste. I Brighton har vi ju Dendy Deli, men de vägrade gå dit, när de var lediga från jobbet för en gångs skull. Förståeligt.

 

Åkte bil in till stan och så visade de oss de ”gömda” guldbarerna i stan. Gick in i nått som liknade en källare "Cookies". Gick upp 8 våningar med trappor. På takvåningen fanns det en bar med konstgräs, sackosäckar och en stor bioduk som visade filmer varje dag. Skitmysigt. Tog ett program, så blir att dra dit sen igen. Dock stannade vi inte länge eftersom det var ganska kallt och deras kaffemaskin var trasig ^^.

Gick vidare till en liten gränd. Hela gränden skrek att vi inte borde gå in där. Men längst inne fanns en liten dörr till världens mysigaste bar "GG". Låg typ i en källare. Lite indiskinsprierat med toffsar och kuddar överallt. Och som hål in i väggen där de var soffor och bord.

 

... helt omoget lurade paula dem att ”fitthår” på svenska hade ungefär samma betydelse som ”great” ... lite omoget, väldigt roligt... skrattade tills jag grät. Smakprov på facebook om nån är sugen ^^

 

Nu äre bibblan som gäller :)

 

puss&kram!


Kitesurfing

Söndag 15:e nov

 

Uppe tidigt idag med. Man ska ju inte få sova för att det är helg inte. Cyklade till Hampton och blinkade lite med ögonen så gubben på News Agency skulle låta mig köpa biljetter fast det egentligen inte var öppet på söndagar. Köpte 4 biljetter till ”Chicago the musical” som jag och tjejerna ska kolla på... Kommer bli riktigt kul (:

Gym, sen var det dags för det vi väntat på sen vi kom till Melbourne! Vår första kitesurfing lektion!
Eftersom man förutom själva surfandet måste hålla reda på en kite, så hade vi första lektionen på land. Vi hade en lärare från Frankrike och en från Tyskland. Vi hade vissa svårigheter att förstå fransk-engelskan, men de löste sig ^^ . Fick 3h lektion ist för 1,5h som vi skulle haft. Och helt algom varmt ute. Tummen upp för det!



Riktigt grymma var vi, klarade alla övningar och gick vidare från träningskiten på 1,5kvm till 5kvm innan dagen var slut... Fick lära oss säkerhet, hur man ska komma upp på kiten, olika vindar osv... Längtar som fan till nästa helg, som vi kommer spendera uteslutande på beachen!

Dinner på Dendy Deli sen. Vår indiske servisör- kompis ville att vi skulle komma förbi och säga hejdå innan han åker tillbaka till India. Kommer sakna honom :O

 Mer pics kommer på FB :)

Hugs  n kisses <3


"This is it"

Fredag den 13e

 

Fredagen spenderades med att kila på bio med Olivia. Hennes sista kväll i Brighton innan hon flytta r till Sandringham ( ca tre stationer härifrån) Kikade på Michael Jacksons ”This is it”. Coolt att se, hade verkligen velat gått på hans konsert. Men i slutet av filmen blev de segt att bara kolla på när de förberedde en konsert hela tiden.. höll på o somna. Efteråt gick vi en våning ner från bion och hamnade på stammisstället Dendy Deli. Blev chill med varm choklad och vår servitörkompis.


Lördag 14:e nov

På lördagen gick jag upp skittidigt och ringde och väckte superpigga Paula.Vi tog med oss australiensk grillkorv och begav oss med tåget längst bort på Belgravelinjen... Hade 2h ch 10min på oss...Idag var planerna att besöka en annan turistattraktion vid namn ”Puffing Billy”. Ett ”steamtrain” som går rätt ut i vildmarken “Det enklaste sättet att ta sig ur stan”. 


Började såklart så bra att vi glömde byta tåg efter en halvtimme och åkte förbi stationen. Självklart satt vi även på en ”cityloop” (ett tåg som går runt hela city ett varv innan det åker tillbaka) Helt plötsligt hade vi inte så mycket extratid på oss. Fortsatte när vi kom halvvägs till Blackburn med att de reparerade rälsen så vi var tvungna att byta till buss och sen tillbaka till tåg igen. Och så blev de spännande, som vanligt, kan man väl nästan säga XD Tåget segade enormt och stannade på alla möjliga ställen. Väl i Belgrave stod vi redo med pengarna vid dörrarna på tåget och löpte så fort de öppnades. Som tur var, var det bra skyltat så vi hittade dirr till Puffing Billy. Kom när de ringde i klockan och tåget precis skulle åka iväg. De väntade på oss som tur var.

 

Skitmysigt litet tåg där man kunde sitta i fönstrena och ha benen utanför. Körde ”fånga växter mellan tårna”- tävling på vägen. Måste säga att jag var en stolt vinnare tillslut efter mycket kämpande


Alla hoppade av efter en timme i Lakeside. ”äh” tänkte vi o åkte hela vägen bort till slutstationen. Hade vart jättefint tropisktlandskap hela vägen... helt plötsligt bytte det till öppna ängar och kossor och får.. såg precis ut som i Sverige! Jättefint, men jag och Paula tyckte inte riktigt att det var lika exotiskt som de andra turisterna. Kom fram till slutstationen, en helt öde liten lantby... Vi gjorde vår bbq o tänkte kika runt lite sen. Fanns absolut ingenting att se... Helt plötsligt förstod vi varför alla andra hoppat av i Lakeside. Tog tåget tillbaka, och hoppade av där istället. Lyckades gå vilse på en av vandringslederna i regnskogen. När vi kom tillbaka hade vi sån sjuk tur att tåget var fem minuter försenat. Hade blivit tungt med en natt bland vilda djur!


Tänkte att bussen hem till Brighton måste ju gå snabbare än tåg. Så fel vi hade. Verkligen skitsegt att åka buss...

flydde huset direkt när jag kom hem. Skit trött efter o ha vart ute en hel dag i solen, riktigt dåligt humör och hungrig som ett as efter två grillkorvar på hela dagen, så träffade jag Paula på La Porchetta. Hon passade också på o fly. Blev pizza och sen bjöd favvis servitören oss på glass på Dendys eftreåt... genast blev humöret lite bättre (:

Mer bilder och filmer kommer på facebook (:

<3


Innan allting tar slut...

12 november 

 

Nicole ringde imorse och undrade om jag kunde jobba idag, visst kunde jag det. Skyndade mig till ett tidigare gympass. Fick bli bodypump istället för kimax. Kimax är min favorit och lyckas missa den hela tiden. Men vad gör man inte för pengar. Kaféet ligger precis över gatan brevid gymmet i Hampon. Jättepraktiskt. Var en riktigt busy day, men börjar komma in i rutinerna nu och allting flöt på riktigt bra. Börjar gilla jobbet mer.

 

Stod vid kaffe maskinen och kollade ut på gatan, kafeet ligger på en bakgata så inte så många som går där. Mina ögon fastnade på en tant som gick skröpligt. Hon skakade och jag tänkte att hon var gammal. Hon vinglade fram över trottoaren och såg onykter ut. Mitt på dagen, tänkte jag.


Helt plötsligt får hon extrema skakningar och spasmer. Hinner tänka att hon måste vara påverkad av något annat eller löjlar sig eller nått.. Sen blir spasmerna så stora att benen inte kan hålla henne uppe längre. Hon ramlar framåt och slår i huvudet och fortsätter skaka. Nånstans där börjar jag inse att det inte är något skämt.

 

Skriker inne på kaféet. Min hjärna var helt blockad. Kunde inte hitta några ord på engelska. Det enda jag får ur mig är ”OH MY GOD, OH MY GOD, OH MY GOD” . innan jag skriker till Nicole att ringa ambulansen och jag rusar ut till tanten. Ingen inne på kaféet förstår vad som händer innan de ser mig ute med tanten.

 

Min första tanke var att hon fått hjärtattack. Har ingen som helst aning om hur man hanterar sånt. Skriker till några folk lite längre bort på gatan att komma och hjälpa mig. Sätter mig ner och försöker prata med henne. Hon ligger helt stel och krampar med ansiktet nedåt. Vänder henne åt sidan, sen tar det stop. Jag klarar inte av att vända henne helt. Den här människan håller på att dö i mina armar och jag klarar inte av att se hennes ansikte! Vet på något sätt att jag inte kommer kunna glömma hennes ansikte. Kände mig som världens värsta människa! Hur kan man göra så?!


Vid den tiden har några kunder från kafét hunnit ut och hjälpte mig. En nurse var i närheten och tog över, Nicole kom utspringande och kände igen tanten. En kund, med epilepsi. Gjorde allt vi kunde.

 

Jag gick in och tog hand om kafét tills ambulansen kom, gjorde inte mycket nytta därute iallafall, kändes som en evighet.

 

Ambulanspersonalen ställde massa frågor, skakande försökte jag hitta de rätta orden på engelska.

”Alice will be fine”

be fine? Vadå be fine? Hon överlevde. Med syrebrist i hjärnan. Ingen aning om hon kommer kunna prata normalt igen eller kunna gå, 50 år gammal.

 

Skakade resten av dagen, lyckligtvis var det förhållandevis tomt på kafét. Kom hem och Mer var och hälsade på. De andra hade inte hunnit hem än. Berättade vad som hänt och då brast det...

 

Vad hade hänt om ingen sett henne?

 

 

 

  

Life is short... catch the day.


Vad två öron klarar

Senaste dagarna har dominerats av strandbesök... Brighton beach for life! Det är det enda som räddar en de här dagarna! Runt 40+ har det legat på...Ligga precis vid sandkanten i tre dec djupt vatten är min nya favoritsyssla!

 

Idag kan jag berätta att man som au pair får grymt mycket inre aggressioner!

Hade första bråket med min hostmamma idag! Hon gick o bråka lite på barnen efteråt.. vem ska jag avreagera mig på då!? Shit kommer ju behöva terapi efter det här! Smekmånaden är helt klart över nu.

 

Paula och jag har spenderat hela dagen på stranden och planerat vår fortsatta vistelse i Aussie... Härligt med ett till planeringsfreak. Mer om det närmare.

 

Måndagen var lite intressant... Eller, vaknade och mådde fruktansvärt dåligt. Råkade somna halvsittandes av ren utmattning. Denna gång som dock Valeria in och väckte mig. Missade inget, men ändå pinsamt. Fick stanna och vila i trappen innan jag orkade gå upp för den. Drömde hela natten att jag fått blodproppar och vaknade och hade hypokondriker ont överallt. Hemskt! Tänkte ringa och sjukanmäla mig till Nicole... Insåg att jag inte hade hennes nummer, eller råd för den delen heller. Så cyklade iväg i 40graders värmen mot Hampton.

 

Trodde jag skulle svimma åtskilliga gånger i det kokheta kafét utan air condition i köket. Drack ca 100 glas vatten under dagen. Dock var det den roligaste gången jag jobbat. Nicole var på bra humör och det kom i princip inga kunder alls. Vi passade på att göra alla olika sorters kaffe de bjuder på i kafét. Naturligtvis var jag tvungen att smaka på alla! Favoriten idag var helt klart iskaffet! Behöver väl inte ens förklara varför. Drack väl sådär 75 kaffe innan jag slutade. Mådde faktiskt lite bättre sen också. Äntligen hade Nicole fixat mörkt bröd till mig också <3333 höll på att grina av lycka. Gömde den väl inne på mitt rum för att få hålla den i fred. Dock var Valeria skitsnabb att ”komma och smaka” när jag råkade ta fram och göra en macka.

 

Tjatade även att jag skulle få tidschema för veckan. ”Förstår du vad jag menar nu” frågar jag

”jaajaa” säger hon...

när jag kommer in i rummet lite senare ser jag att hon iallafall inte gjort som jag bett om!

Satt brevid henne och så gjorde vi det tillsammans! Numera vet jag när jag slutar och börjar varje dag! How nice.

 

Det var i måndags... Idag kan jag erkänna att bråket idag delvis var pga mitt schema... Men det backar troget upp mig där det sitter på väggen i mitt rum ^^ vinnst!

 

När jag precis kommit back on track igen i måndags kom nästa härliga överaskning:

”Förresten, Martha kommer inte komma och städar på 3 veckor... sååå.. The house is all yours” med kaxig underton.

Hääärligt! Great!

 

Igår blev det kvällspicknick på stranden med tjejerna :) värt att nämna. Riktigt mysigt och dessutom slapp man hela middagsrutinen hemma. Lätt värt att fixa egen mat för det. Var sådär kolsvart 30 grader varmt och massa folk som satt i utspridda över stranden.

 

 

Nepp... lite dusch nu och få bort saltvattnet!

Inget att vara avundsjuk på. Lovar!

Hela kroppen kliar av saltvattnet, håret blir sprött och konstigt, ögonen är konstant röda, kläderna blir saltfläckiga

 

För att inte nämna alla läbbiga jellyfish och vithajar vi har häromkring! (;

 

Min kära mor i Sverige meddelade iallafall att jag numera var försäkrad! Har dessutom fått mitt medicarekort, om jag inte nämnt det tidigare, Så nu kan jag ge mig ut på mina farliga äventyr ^^

 

Puffing Billy nästa! Har hört att man kan fastna med fötterna i träden när man åker förbi :O


xoxo Gossip Girl (;



Rosor och Palmblad

Söndag 8 november

 

chill dag. Käkade frulle o blev tvingad att titta på några avsnitt gossip girl ^^ kommer ta ett tag innan jag är lika frälst som Paula! Fick även dra en grovstädning innan familjen kom tillbaka. Hittade en golfboll i min väska(?)

 

Bestämde oss för att kila till St Kilda beach lite halvsega. Det var helt proppfullt med folk på varenda ledig fläck på stranden. Vattnet var iskallt, direkt från sydpolen, men sanden och luften var kokheta så efter ett tag låg vi ändå i o plaskade. Det enda obehagliga var de femkilos jellyfisharna som helt plötsligt dök upp från ingenstans, illblåa med samma size som mitt huvud ungefär. En tant klev i en som låg på stranden. Såg ut som värsta massakern efteråt. Slemmigt och äckligt. Tummen ner för det.

 

White t-shirt competition? ^^


Kilade hem när vi var lagom brända på 2h biljetten och gömde oss inne i svalkan. Blev lite serparationsångest när vi setts så många timmar i sträck. Bestämmde oss för att ses senare nere på church st och vårt stammiscafé Dendy's Deli. Numera blir det den här ”ohh hej igen” när vi kommer XD servitörerna spenderade sin rast med att sitta vid vårt bord och socilaliza. De sökte personal och undrade om vi var intresserade. Blir att tänka på det. Vore as nice att jobba så nära hemifrån och alla extrapengar som kan håvas in uppskattas...

 

bjuder på lite sommarpics...

 



XOXO Gossip Girl (;


FF

Lördag 7e november

 

Fick ett grymt veckoslut efter ett par jobbiga jobb-dagar iallafall. Lördag morgon. Gick upp skitidigt och började göra iordning mig. Familjen kom också upp i tid eftersom Olivia ringde och väckte dem (; huhu

Men de har faktiskt sagt att vi ska ringa till hemtelefonerna istället såå... fair enough

När jag fixat mig klart och ska löpa iväg till tåget så får familjen syn på mig och det blir världens uppståndelse. Alla barnen ville kramas och berätta hur beautiful jag var. Valeria sprang runt och letar efter kameran och placerade mig på bakgården för fotografering. Ibland bara älskar jag den här familjen :) de är så söta.

Hade inte mage att skynda mig därifrån så fick löpa extremt snabbt till tåget med klackar och fixat hår medan Valeria ropade efter mig att jag inte fick glömma solkrämen. Hann precis till tåget(Y)

 

 

Mötte upp två sjukt snygga tjejer på tåget... följde strömmen av coctailklänningar, kostymer, extrema hattar, håruppstättningar och huvudbonader. Det var extremt varmt ute och att försöka vara snygg och inte svettas var en omöjlighet. Kom fram till Flemington horserace bana. Skitmycket folk. Det tog oss sådär hundra år innan vi fattade var man skulle komma in. Och sen hundra år till innan vi hittat Paula som kom in på ett annat ställe med sitt vip pass. Slog ner vår filt mitt i smeten och plockade fram vår medköpta matsäck.


Fick en chock när vi såg det första racet. Jockeysarna måste vara ett helt eget människosläkte! De väger sådär 10 kilo mindre än mig! Är hälften så långa och har bara skin och ben. Lovar de har spetsiga öron och kan flyga också!

Andra chocken kom när hästarna löpte förbi. Fyfan vilken fart :O skulle ALDRIG I MITT LIV sitta frivilligt på en häst som löper sådär. Sen ingen sadel eller nått. Måste ju vara skitlätt att ramla av... och då är man garanterat körd.


Kikade in i ett tält där de hade Tävling ”finast kläder” osv. Hälsade på hästarna och blev intervjuade. Orkade dock inte stanna hela dagen pga värmen :O hann bränna mig som det var! Nej. Naturligtvis hade jag ingen solkräm som jag sa till Valeria! Moget Ida (;

 

Stannade på Church st och drog till 7eleven..... nämligen sjunde november idag! SEVENELEVEN! = Gratis slurpee! Stackars indiern som jobbade fick kasta ut folk för det var proppfullt runt slurpee maskinen denna kokheta sommardag. Fick dock våra tillslut. Körde en blandning av alla de hade. Raspberry, strawberry kiwi, cola och nån blå berrygrej... riiktigt nice! Hoppas ni utnyttjade tillfället i Sverige med! Borde nästan vara en ledig dag :O

 

Kila hem till Paula och sen vidare till mitt hus. Familjen var på camping = FF wohooo ;)

Fick ett varsitt sexpack av Paulas heta hostpappa ^^


Svalka oss i mitt sköna air condition-hus och lagade mat. Kom in i serious talk och glömde bort tiden. Tillslut var det för sent för att bjuda in folket till förfesten. Men det fixade vi rätt bra själva. Det var det roligaste på länge XD

    -->   

Drog vidare till St Kilda där Cecilia, Catilyn, Krista och deras kompis Sarah var ute. Lyckades nästan kidnappa med två småkillar till St Kilda. Lyckades helt med att lura med en stackars bartender som precis slutat jobba hela vägen till st Kilda innan han kom på vad fan han höll på med och drog hem XD haha


Sjukt rolig utgång på Metropol bar, lyckades även bli lurad över gatan till The saints ett tag, innan jag fattade att alla andra dragit över gatan till ett annat ställe (Y)

 

Styrde även en helt crazy efterfest, (; huhu. Satt helt inne i en disskusion med Paula i vår extremsköna soffa. Höll låda ända tills jag hörde lite misstänkta ljud från henne... kollade, o där låg hon o snarkade!

Lagade mat och kika på that seventeens show innan jag tröttnade på ensamheten. Hade jag vart smart hade jag satt på Gossip girl.. då hade nån garanterat vaknat på en sekund ^^

Blev en riktigt oldtime sleepover! Massa mys (;

 


Mer photos kommer på facebook :)

<3 xoxo


Campari

Fredag 6e november

 

Var överlycklig. Idag skulle jag få lyssna på kent albumet. Insåg snart att det inte var ”idag” förrän om tio timmar i Sverige. Irriterande!

 

För att gottgöra dagen innan vaknade jag med ett strålande humör och hjälpte till med allt man kan tänka sig tills ungarna kilat iväg till skolan.

Själv kilade jag till Hampton på ett THT pass. Träffade Cecilia och Kaitlyn som vi träffade på hemmafesten och som bor här i närheten. Kände först inte igen dem. Lite pinsamt ^^ Gav oss tips inför Häst Racet vi ska på imorgon som Jag Olivia och Paula bestämt oss för att gå på. Visste dock inte om vi skulle få några biljetter än. En lite spännd stämning la sig i familjen när de helt plötsligt bestämmt sig för att impulsa och åka iväg med elva barn och campa! (Sofias födelsedagskalas) De frågade mig om jag ville med... Det ville jag ju absolut inte! Helt slut efter veckan och då ägna helgen till att ta hand om andras barn :S Sa att jag redan bokat att jag skulle på hästracet och kom undan med det.

En en gång ett exempel på varför jag måste ha ett tidsschema och varför det är så svårt att fixa ett till mig! Framförhållningen är NOLL.

 

Tog tag i våra planeringar för en gångs skull! Paula åkte och köpte biljetter i Gardenvale. Jag ringde och frågade Mercedes om jag fick låna hennes fina klänning som hon hade köpt till racet någon vecka tidigare. Frågade även Åsa, Valerias svenska kompis, om hon hade någon huvudbonad jag kunde få låna. Allting löste sig perfekt. Skulle möta upp Catrin och Elisabeth när jag slutat jobba, vilket på fredagar brukar vara tidigt eftersom ungarna inte har några aktiviteter då.

 

Valeria skulle bara hämta Martina och jag var kvar med tjejerna. 2,5h senare kommer hon hem. Kunde inte lämna huset under tiden för tjejerna var här. Hade ingen aning om när hon skulle komma hem eller när jag fick sluta. Hennes mobil var död. Fredag kväll.

DÄRFÖR måste jag ha ett tidsschema!

 

Åsa var snäll och kom förbi med hatten eftersom jag inte visste om jag skulle hinna komma förbi under kvällen ens. Kändes så taskigt att behöva be om det.

 

Kilade iaf in till city o mötte upp Catrin och Elisabeth. Vi hittade den här gången till Mercedes restaurang, Campari, där vi skulle käka och jag skulle få klänningen av Mer. Klänningen var skitfin, dock lite förstor. Det kan jag leva med. Hatten var för stor. Tänker dock ta med den imorrn iallafall när Åsa vart så snäll och lånat ut den. Käkade våra gormet pizzor och trötta efter en varm dag kilade vi hemåt sen. Lämnade ett ”tack för pizzan” meddelande och önskade dem ”happy seveneleven” inför morgondagen^^Mer om det imorgon!




Kom hem och fick kent skivan av bästa annsofie :D någon satt och hoppade i sängen medan de laddade (;

Lång dag imorgon<3


Vi kan väl vänta tills imorgon?

Torsdag 5 november

 

Den här mysko dagen började med att jag försov mig! Jättepinsamt! Hade antagligen glömt ställa larmet. Vaknade 8.15 och tänkte... äsch jag hinner snooza en gång. Sen blev jag fundersam när de egentligen började skolan... efter ett par minuter fattade jag att jag vaknat exakt en timme senare mot när jag brukar gå upp, 7.15. Ingen hade väckt mig heller... skitkonstigt.

 

Gick runt som i ett töcken hela dagen. Valeria som skolkar från engelsk lektionerna på torsdagar hängde med mig till gymmet. Då blev det självklart bilen dit. Body pump var på schemat.

 

Gick promenad och la mig ner på en bänk på stranden. Var så grymt mysigt i solen. Helt plötsligt bara somnade jag o sov en halvtimme på bänken... oväntat!

Gick hem och fortsatte sova en timme.. Babysitting hela kvällen och jobb... sen sova halv tio XD antar att min förkylning behövde det (Y). Hittade en spindel i sängen och blev livrädd. Märks att man blivit lite påverkad av alla skräckpropaganda om de australienska djuren iallafall ^^

 

Har även haft problem med engelskan hela dagen.. den kom bara inte naturligt. Helt seg. Som min kära vän John så fint uttryckte det angående roliga språktabbar:

 

”Det vi lärt oss den här hösten Ida, är att språk är en sjuk barriär som man bara inte kommer över ibland”

 

håller fullständigt med ^^

 

En annan sjuk grej som jag bara inte kan sluta irritera mig på:

I mitt badrumsskåp har jag en tandkräm som Mercedes lämnade kvar när hon flyttade. Min egen som jag använder ligger framme vid handfatet.

Varje gång våran städerska Martha kommer hit och städar min toalett byter hon ut tandkrämen jag använder mot den som ligger gömd i skåpet :O varför? Försöker hon visa på att den australienska tandkrämen bättre än min svenska? Bara så sjukt konstigt. Vad ska man säga liksom...

” Kan du sluta byta plats på mina tandkrämer” ..låter ju skitlöjligt.

 

Var bara tvungen att få ur mig det.

 

Och som sagt... Sömn är underskattat!

 

<33


Melbourne cup day!

Dålig väder igår, precis som jag hoppades. Vaknade trött efter några timmars sömn, med värsta förkylningen och unable att gå. Min vad hade dragit ihop sig till en klump, så hoppade på tå hela dagen. Kunde inte sätta ner hälen. Gym vare ju inte tal om. Planen var att inte lämna sängen. Kika film och powernapa. Underbart. Kilade dock upp och käkade frukost(lunch) med familjen. Timing. Sofias 9th birthday också. Super glad tjej som har tjatat om det ända sen jag kom, för en månad sen :)

 

Anledningen till att alla i Melbourne var lediga en hel dag var Melbourne Cup Day. Ett stort hästrace som körs några helger med ”final” första tisdagen i november. Alla klär upp sig i värsta klänningarna och med stora hår prydnader alternativt hattar. Sen kollar man på hästrace och festar. Bjuder på ett litet provsmak XD.

Hela familjen och jag samlades framför tvn. Sen valde vi tre hästar var som vi hejjade på. Så var alla bänkade framför tnv och det stora finalracet. Min häst ledde skitlänge! Sen förlora jag stort. Med noll koll hade jag ju bara valt de hästarna med coolast namn. ”c'est la guerre” ”crime scene” osv. En ohållbar taktik.

 

En liten powernap på tre timmar. Vaknade av att tusen pers var i huset. Födelsedagsfest hette det visst. Osocial och ledig som jag var gömde jag mig på mitt rum tills det var matdags.

 

Dagen idag var inte mycket bättre. Massa jobb. Men de var lugnt. Bara 16 grader ute iallafall :O höll på o frysa ihjäl imorse på väg till gymmet. Hot Power Yoga läkte min vad litegranna.. så nu kan jag gå utan att se alltför onormal ut.

 

Allting jag gjort idag har varit ackompanjerat av Kents alla låtar. Laddar upp stenhårt för nya albumet. Kan knappt berga mig. Den dagen ska jag sitta inlåst på mitt rum med min dator och kenttröjan på, hela dagen. Familjen har fått stått ut med ” strange swedish music” hela dagen.

 

Nu ska jag kila ut. Möta Paula och Olivia. Kanske kila till Marine hotel och spela poker med Mathilda och Jens. We'll see.

 

En film och sova står högt på listan sen. Sömn är underskattat! <3


CQ

Upp o jobba idag igen på cafét. Hade verkligen ingen lust alls. Men pengar är pengar. Hade aldrig tänkt mig att det skulle vara så psykiskt krävande att jobba på café. Kändes som jag ville börja grina ett tag när man inte fattar var beställningarna är för nånting, kaffet blir fel, Chefen skäller så man känner sig värdelös och så får man panik när man måste räkna huvudräkning och samtidigt prata engelska och inte är stensäker på alla deras sedlar och coins. Har aldrig känt mig så dålig i mitt liv! Men det finns bra sidor också. Gillar Nicole egentligen, kul med trevliga kunder som kommer o pratar, svenska lunchen gillas, och lönen förståss ^^ dessutom mer lön denna gång än förra! Improvement!

Nicole lovade mig en riktigt jobbig första månad så anade ju lite vad som skulle vänta.

 

Jobbar ihop med en indier, Anthony, som säger ”sorry” så fort han går förbi mig. Trodde det skulle bli bättre efter första gången jag vart där. Men icke! Det är verkligen skitstörande.

 

Fick höra lite skvaller om familjen jag är hos. Bla. Att varken ungarna eller Mercedes, som jag skulle dela rum med(!) visste att jag skulle komma och jobba och BO hos dem :S är inte det sjukt! Varför berättar man inte en sån sak!?

 

Helt plötsligt kommer Nicole med värsta klychiga ”Du har så vackra ögon, jag kan inte sluta kolla på dem”

De hade ju vart en as nice kommentar om den kom från en av de omtalade snygga surfkillarna. Men asså i kontrast till utskällnignen tidigare och från den kvinnliga chefen som har man och barn var det mest bara en stor surprice XD vad säger man då?

 

När jag kom hem trodde jag det skulle bli en lugn kväll på jobbfronten. Men nejnej, en av anledningarna till varför jag vill ha ett schema över jobbtiderna är för att slippa ”shit! nu äre skitbrottom med maten! Vi får gäster om en timme!” jaha.. där står man svettig i mjukisar och ska helt plötsligt behöva stressa som fan med matlagning. Nice.

 

Skulle gå o handla dricka. Det tar tre minuter för mig att gå till Safeway och ändå fick jag bråka i tio minuter för att slippa ta bilen och slippa bli skjutsad. As fint väder till och med. Fattar det verkligen inte ^^ tar längre tid att hitta en parkering!

 

As sköna kompisar hade de iallafall. Blev grillning. Tusen ungar hade party på övervåningen medan jag satt och socialiserade med de vuxna. Nathalie fråga om det var utgång på g. Melbourne cup day imorgon! Hela Melbourne är lediga. Det skulle vara sjuukt mycket folk ute ikväll. En liten gnista av partysug tändes och helt broke samlade jag ihop min sista små coins och gjorde i ordning mig.

 

Tyvärr återbesked från en hardworking Paula. Jag och Nathalie drog in till stan och gick skitlångt förbi klubben vi skulle till... extrapromenad (Y) . Äntligen var vädret så varmt att man kunde gå ut utan jacka och tröja! Hatar att behöva släpa runt på alla grejer eftersom garderob på krogen är främmande här.

”Only regular” hette det för alla killar som skulle in på nattcluben CQ mitt i city. ”Welcome” var det till mig och Nathalie och de flesta tjejer. Träffade några kompisar till Nathalie där som var ”regular” ^^ .

As häftigt club. Två våningar med öppet tak på vissa ställen och stor balkong. Bambuinredning och massa palmer och facklor. Skitmysigt,stort, bra musik o mycket folk. Av nån konstig anledning blev alla bilder så fula så jag grinade av skratt när jag såg dem nu efter. Tänker inte bjuda på dem ^^

Sen ska man behöva vara elak mot alla för att de ska fatta att man verkligen inte vill dansa. Så jävla onödigt. Nej, det är aldrig uppskattat när folk kommer fram o klänger! En skitlack Ida senare hälsade en polack att han kunde dra hem till sin saltgruva i Polen... Nej, det var inte oprovocerat!

 

Hittade några drinkbjudande fransmän och snackade franska halva kvällen, sjukt roligt ^^ Nathalies kompisar kunde inte förstå hur jag hellre ville prata med dem än att dansa med en klängig spännknutte.

 

Största skrattfesten var ändå när vi halvsega kl fyra på natten satt i några soffor och slog vad om jag kunde somna inom två minuter eller inte. Kommer fram en snygging som stått o pekat på oss o pratat med sin kompis fem min.

 

”U see that guy over there..” och pekar mot baren. ”He thinks you're gorgeous”.

 

”U mean THAT guy..?” säger jag och pekar på en kille som precis börjat råragga på en annan tjej i baren

 

” uhhmm.. yeah... but besides that? What do u think about him?”

 

Killen i baren upptäckte att vi såg honom och gjorde en ”shit-nu förstörde jag det va?” - gest.

Så ogenomtänkt! XD haha

 

ja och Nathalie skratta tills vi grät! Killarna med, sen drog de. Insåg att det var kört ^^

 

Det gjorde så att jag inte tjurade ihop helt när vi var tvungna att vänta på morgontåget 5.40am för att få åka hem! Inte lyxigt som i Sverige att de går hela natten eller till klockan tre åtminståne! Nejnej. Här går sista kl ett. Vem kommer ihåg att löpa till tåget när klockan är halv ett :S regnade gjorde det också! Donken, jamaicaner och sova hela tåget hem. BARA tur att vi vaknade i Brighton. Hade grinat om vi vaknat och var på Flinders igen XD skönhetssömn halv sju! Aldrig mer!

 

Sorry sorry för det långa inlägget! Ska bättra mig. Vore ju kul om någon verkligen orkade läsa igenom inläggen nångång också.

 <3


Nordic Film Festival & Melbourne Old Gaol

Söndag 1 november

 

Sov tio timmar och ville ändå verkligen inte gå upp när jag ställt klockan o skulle pallra mig till vattenaerobicsen (Y). Kom dit och upptäckte varför jag lovat mig att ALDRIG mer bada i Australiens badhus. De tar havsvatten och försöker få bort saltlukten med JÄTTEMYCKET klor! Nu luktar jag en blandning mellan stark klor och salt. Äkta läskig gammal tant lukt. Medelåldern på passet var sådär hundra år, men gud va skönt det var för min träningsvärk i vaderna!

 

Pengarna på mobilen tog slut idag också.. eller NEJ! De tog inte slut. Men den jäkla killen som lurade på mig kontantkortet första dagen sa ingenting om att han tänkte spärra kortet efter EN månad! Brukar normalt vara tre eller sex månader. Så nu sitter mina pengar infrysta och jag har inte råd att köpa nytt kort! Blä.

 

Det bidrar också till en del problem. Får inte ringa mobilen från deras hemtele, eftersom de tydligen är väldigt vanligt att de är väldigt billigt att ringa hemtelefoner men skitdyrt till mobiler. Så planen idag var Nordic Film Festival norr om stan på Cinema Nova. Olivia skickade ett sms och frågade ”Funkar din mobil” Hur frustrerande?^^haha Tjyvringde iallafall från hemtelen till alla.

 

Åkte till Melbourne central när jag upptäckte att jag satt på en City Loop. Sen tänkte jag bara gå och kolla var bion var eftersom jag var så tidig. Så råkade jag komma precis när en finsk skräckis började. Så kollade på den själv. ^^ Under filmen ringde det ett antal(!) gånger till mobilen. Kunde inte ringa upp, och de andra visste ju inte var jag var, så svarade i telen och fick fetaste utskällningen av en snobbig filmrecensent med vinglas i ena handen och anteckningsblock i andra. Han hörde inte ens att det ringde eller att jag pratade, såg att mobilen lös till lite och tog första chansen att gnälla. Dålig dag på jobbet?

 

Hittade Paula efter filmen och så kilade vi o käkade en fet nacholunch längs den mysiga gatan utanför city. Gick till ”Melbourne Old Gaol” där Ned Kelly och alla andra bad guys från Victoria har suttit. Fick en guidad tur med en galen vakt. Hon skapade riktigt otrevlig stämning genom att skrika om hur lite värda vi var och stänga in hela guidegruppen i en trång, släkt cell. Först skrek hon och frågade om nån hade cellskräck. Insåg vad som väntade och hade absolut ingen lust att gå in i cellen så började flina lite utan att tordas räcka upp handen. Ångrade mig lite när vakten skrek ”VAFAN FLINAR DU ÅT DIN IDIOT, STÄLL DIG LÄNGST BAK I LEDET 4 STEG BAKOM ALLA ANDRA!” Paula fick också en del otrevliga påhopp när de skulle kolla så vi inte smugglade in droger i munnarna.

Galen vakt, rastplats och isoleringscell

galen Ida 5,5"

Tog lite snygga bilder när vi posade med Ned Kellys Stridsrustningar. Inte riktigt säker på att det var helt tillåtet att ta ner dem från ställningarna.. men ingen som såg oss iaf. Kika in facebook för fler photos.

Ned Kellys stridsrustningar ^^

Vill se Ned Kelly filmen! Det är dock nackdelen med att vara au pair. Vill man bara chilla och kolla film har man ingenstans att vara! Alla har ju sina familjer hemma.

Hade Ned Kelly vart en terrorist om han funnits ida?

 
Chill och lyssna lite på nya lasse- skivan. Sen ut och kvällsfika på Church st med Olivia och Paula. Borde bli vår söndagstradition (; Två sköna tjejer och ett språk som ingen förstår! Sjuka samtal ^^ man får passa sig bara för orden som heter likadant på svenska som på engelska XD de var ju inget vi tänkte på!

Köpte te och största chokladkakan och lovade att jag skulle orka äta upp den. ”Orkar du hela så får du nästa gratis..tillsammans med mig” klämde servitören ur sig. Jag orkade inte hela. ^^

 

<3


Ett tidsfördriv att dö för

Lördag 31okt

 

Vaknade och hörde alla ungarna härja utanför rummet. Orkade inte gå ut så låg kvar i sängen o segade med datorn. Tillslut blev de för raslösa och knackade på dörren. Undrade om jag skulle med till stranden. De hade vart söta och köpt en handduk till med som de stod ”Australia” på. Nu har jag min första souvenir från landet. + en egen handduk så jag slipper låna av dem ^^

 

Riktigt nästan för varmt väder. Men på stranden var det perfekt! Blåste härligt. Marta kom o gnällde över att det ”bara” skulle vara 25 grader imorgon. Jag berättade att det var ungefär så våra sommrar var hemma i Sverige. De tror verkligen att vi är helt galna där uppe!

 

Stranden hela eftermiddagen. De hade med havskajaken o lekte. Och jag käkade vattenmelon och läste. Deras svenska kompisar och några släktingar från Sverige var också där.

 

Upptäckte att jag har gått upp 6 kilo sen jag kom hit :O nemen shit! Helt plötsligt kändes de average 7,5kg inte så främmande längre XD haha. Men som Matilda sa så är nog dragningkraften på den här sidan jorden lite starkare..? ^^ dessutom hade jag precis käkat! Pure muscles!

 

 

Gymmet på kvällen. Sattsade på ett kettlebell bootcamp pass... När jag väl kom dit hittade jag det ingenstans. Nehe... frågade killen i receptionen. ”ne de är fel på schemat, det är spin/circuit ist” :S Orkade inte ha cyklat till Hampton i onödan så kilade motvilligt in i spining rummet. Först spinning med knävärk, och sen ut o köra massa konstiga övningar utanför gymmet, med hela perrongen mittemot som publik :S verkligen inte kul. Dessutom raggade ett helt gäng medelålders tanter sönder på gyminstruktören. Vidare in och köra styrka. Blev inte heller så kul som jag trott. Ledaren hetsade igenom ett antal övningar utan att någon hade en chans att hänga på i hans hetsiga tempo. Resultatet blev att alla gjorde övningarna halvdant och helt fel. Stor besvikelse. Aldrig mer.

 

Kom hem och den planerade utgången blev lagd på hyllan. Käka BBQ med familjen och sen sova, Helt slut!

 

Lika bra. Stora planer imorrn ^^

 

btw vill jag verkligen se luftslottet som sprängdes :O !

 

Puss gonatt!


RSS 2.0