CQ

Upp o jobba idag igen på cafét. Hade verkligen ingen lust alls. Men pengar är pengar. Hade aldrig tänkt mig att det skulle vara så psykiskt krävande att jobba på café. Kändes som jag ville börja grina ett tag när man inte fattar var beställningarna är för nånting, kaffet blir fel, Chefen skäller så man känner sig värdelös och så får man panik när man måste räkna huvudräkning och samtidigt prata engelska och inte är stensäker på alla deras sedlar och coins. Har aldrig känt mig så dålig i mitt liv! Men det finns bra sidor också. Gillar Nicole egentligen, kul med trevliga kunder som kommer o pratar, svenska lunchen gillas, och lönen förståss ^^ dessutom mer lön denna gång än förra! Improvement!

Nicole lovade mig en riktigt jobbig första månad så anade ju lite vad som skulle vänta.

 

Jobbar ihop med en indier, Anthony, som säger ”sorry” så fort han går förbi mig. Trodde det skulle bli bättre efter första gången jag vart där. Men icke! Det är verkligen skitstörande.

 

Fick höra lite skvaller om familjen jag är hos. Bla. Att varken ungarna eller Mercedes, som jag skulle dela rum med(!) visste att jag skulle komma och jobba och BO hos dem :S är inte det sjukt! Varför berättar man inte en sån sak!?

 

Helt plötsligt kommer Nicole med värsta klychiga ”Du har så vackra ögon, jag kan inte sluta kolla på dem”

De hade ju vart en as nice kommentar om den kom från en av de omtalade snygga surfkillarna. Men asså i kontrast till utskällnignen tidigare och från den kvinnliga chefen som har man och barn var det mest bara en stor surprice XD vad säger man då?

 

När jag kom hem trodde jag det skulle bli en lugn kväll på jobbfronten. Men nejnej, en av anledningarna till varför jag vill ha ett schema över jobbtiderna är för att slippa ”shit! nu äre skitbrottom med maten! Vi får gäster om en timme!” jaha.. där står man svettig i mjukisar och ska helt plötsligt behöva stressa som fan med matlagning. Nice.

 

Skulle gå o handla dricka. Det tar tre minuter för mig att gå till Safeway och ändå fick jag bråka i tio minuter för att slippa ta bilen och slippa bli skjutsad. As fint väder till och med. Fattar det verkligen inte ^^ tar längre tid att hitta en parkering!

 

As sköna kompisar hade de iallafall. Blev grillning. Tusen ungar hade party på övervåningen medan jag satt och socialiserade med de vuxna. Nathalie fråga om det var utgång på g. Melbourne cup day imorgon! Hela Melbourne är lediga. Det skulle vara sjuukt mycket folk ute ikväll. En liten gnista av partysug tändes och helt broke samlade jag ihop min sista små coins och gjorde i ordning mig.

 

Tyvärr återbesked från en hardworking Paula. Jag och Nathalie drog in till stan och gick skitlångt förbi klubben vi skulle till... extrapromenad (Y) . Äntligen var vädret så varmt att man kunde gå ut utan jacka och tröja! Hatar att behöva släpa runt på alla grejer eftersom garderob på krogen är främmande här.

”Only regular” hette det för alla killar som skulle in på nattcluben CQ mitt i city. ”Welcome” var det till mig och Nathalie och de flesta tjejer. Träffade några kompisar till Nathalie där som var ”regular” ^^ .

As häftigt club. Två våningar med öppet tak på vissa ställen och stor balkong. Bambuinredning och massa palmer och facklor. Skitmysigt,stort, bra musik o mycket folk. Av nån konstig anledning blev alla bilder så fula så jag grinade av skratt när jag såg dem nu efter. Tänker inte bjuda på dem ^^

Sen ska man behöva vara elak mot alla för att de ska fatta att man verkligen inte vill dansa. Så jävla onödigt. Nej, det är aldrig uppskattat när folk kommer fram o klänger! En skitlack Ida senare hälsade en polack att han kunde dra hem till sin saltgruva i Polen... Nej, det var inte oprovocerat!

 

Hittade några drinkbjudande fransmän och snackade franska halva kvällen, sjukt roligt ^^ Nathalies kompisar kunde inte förstå hur jag hellre ville prata med dem än att dansa med en klängig spännknutte.

 

Största skrattfesten var ändå när vi halvsega kl fyra på natten satt i några soffor och slog vad om jag kunde somna inom två minuter eller inte. Kommer fram en snygging som stått o pekat på oss o pratat med sin kompis fem min.

 

”U see that guy over there..” och pekar mot baren. ”He thinks you're gorgeous”.

 

”U mean THAT guy..?” säger jag och pekar på en kille som precis börjat råragga på en annan tjej i baren

 

” uhhmm.. yeah... but besides that? What do u think about him?”

 

Killen i baren upptäckte att vi såg honom och gjorde en ”shit-nu förstörde jag det va?” - gest.

Så ogenomtänkt! XD haha

 

ja och Nathalie skratta tills vi grät! Killarna med, sen drog de. Insåg att det var kört ^^

 

Det gjorde så att jag inte tjurade ihop helt när vi var tvungna att vänta på morgontåget 5.40am för att få åka hem! Inte lyxigt som i Sverige att de går hela natten eller till klockan tre åtminståne! Nejnej. Här går sista kl ett. Vem kommer ihåg att löpa till tåget när klockan är halv ett :S regnade gjorde det också! Donken, jamaicaner och sova hela tåget hem. BARA tur att vi vaknade i Brighton. Hade grinat om vi vaknat och var på Flinders igen XD skönhetssömn halv sju! Aldrig mer!

 

Sorry sorry för det långa inlägget! Ska bättra mig. Vore ju kul om någon verkligen orkade läsa igenom inläggen nångång också.

 <3


Kommentarer
Postat av: pappa

Klart man orkar igenom, säger han som drar ut bloggen i papparsform varge gång och spar den i en "ägg och kaffefläckig hög i köket". Tack för underhållningen.

2009-11-03 @ 15:51:56
Postat av: Sophiie

Oh Ida, dom här långa bloggarna är en blessing för mig, jag läser dom noggrannt! Efter som jag inte är ute och festar hela kvällarna behöver jag varje underhållning jag kan få! Kan du förresten göra såna där mönster i fluffet på kaffekopparna? Jag känner till problemet med småpengarna, vad fan är en penny liksom, och vad ska jag göra med den? :O

2009-11-03 @ 19:50:15
URL: http://sofiaanholm.blogg.se/
Postat av: Matilda

Läser varje ord noggrant. Keep it up! Vad ska man annars göra i detta karga land? ^^

2009-11-03 @ 22:28:18
Postat av: Ida

naaw söta ni är hörrni :D <33



pappa: längtar efter att få se den fläckiga högen när jag kommer hem (;



Sophiie: Du får testa på Cambridges nattliv (: Kan verklige inte göra mönstret i fluffet :D haha jag är fortfarande på nivån när jag kämpar med att få kaffet att smaka drickbart :D haha småpengar är skit (; när vi kommer hem är iallafall 50öringarna borta ^^ haha



Matilda: Du kan alltid uppdatera din egen blogg så jag kan läsa om all nyttig mat ni käkar därhemma o hur duktig du är o tränar(; haha skidor snart :D ?

2009-11-04 @ 09:41:50
Postat av: MiA

Som om vi skulle skipa hälften av alla saftiga detaljer. Glöm det. Så lätt slipper du inte undan.

=D



Är dina smilegubbar en vänsterhandsgrej? hahaha Man är ju skadad som vill ha dem åt andra hållet 8D

2009-11-04 @ 14:35:06
Postat av: Ida

haha du vet ju inte vad ni missar för saftiga detaljer redan (; .. tycker nog bara att smilysarna är lite sötare åt det här hållet! haha

2009-11-12 @ 07:42:34
Postat av: nathalie

Hahahahahah jag dör. det var det bästa det med han vid baren ;) haha! :D

2009-11-25 @ 07:26:34
URL: http://nathalieinaustralia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0