Töntarna

Lördag 21 november

 

Cyklade till St Kilda, kallt o grått idag. Halvvägs så ringde Paula och Olivia och sa att kitesurfinglektionen var inställd ”lack of wind” o det var ju sant. Blåste inte ett dugg. Snabba beslut. Åkte hem och bytte om fick skjuts av Valeria och Miguel som också skulle till city, timing!

 

 

Blev avsläppt vid aquariumet och mötte upp tjejerna vid Info centret. Ska man till Melbourne ska man gå dit det första man gör. Ett stort rum under marken vid Flinders station, full med bara broschyrer och tips på allting man kan göra i och runt Melbourne och Australien för övrigt. Det är där vi fiskat upp de flesta idéerna på saker att göra här. Planen idag var att göra något billigt. När vi som bäst sitter o drömmer oss bort på en bänk med heaps av dagsturer och skydiving broschyrer, kommer en kinesisk tant och klämmer in sig brevid mig. Sen släpper hon världens jätte rap och går därifrån! Vafan liksom! Vad var det om! Visste inte om man skulle skratta eller gråta.

 

Olivia: ”oså går hon bara o lämnar lukten kvar!!” haha ^^

 

Tog oss över till andra sidan gatan där St Pauls cathedral ligger. Gick in och kikade runt. Blev förälskade i en barnkör som skulle sjunga på första advent. Så nu ska vi bli kyrkliga frammåt jul.


Började bra med att jag råkade gå runt o svära, Olivia tappade sitt lypsyl och skrek
”Nej! Kyrkbaciller!” och försökte rädda situationen med … ”nemen ...jesus är väl ren så att.. hm..” hahaha XD Paula tänkte se till att vi hade vind imorgon på kitesurfingen och tände massa ljus.

 

Tog Free city circel tramen runt city, billigare kan det ju inte bli!

På tramen sitter Olivia o snackar om några ”kärringar” på tåget. Helt plötsligt kommer en tjej fram till Olivia och säger hej.. visade sig vara en kompis som hon träffat i alperna för 5 år sen! Har slutat förvånas över såna sammanträffanden numera ^^... det roliga var iallafall att”kärringen” visade sig vara hennes mamma, som för övrigt var helt svensk ^^ bara söta Olivia som råkar ut för sånt!

 

Hungriga åkte vi upp till Queen Victoria Market, en stor mysig marknad som man inte får missa om man är här :) massa frukt och grönsaker, kläder, hattar, väskor, smycken, instrument och massa australiensiska souvenirer. Började med att gå o käka på en mall bakom marknaden. Skitbilligt och as god fallafeltallrik. Ska jag komma ihåg.

åkte vidare till parliament house hoppade av tramen oså blev det en ”... happ då har vi vart här...” oså kollade vi på varandra och började löpa för att hinna med samma tram igen. Been there done that, oså vare inget mer med den byggnaden.

 

Vi tänkte vara smarta och åka med tåget till Richmond och gå därifrån till ”Shrine of remembrance” ett minnesmonument från världskrigen. Började med att jag som utnämnt mig till proffs på kartläsning ledde oss åt fel håll... upptäckte det snart och gick hundra år för att komma till parken där Shrine of remembrance ligger som tydligen låg skitnära city iallafall! Irriterande. Fick iallafall en promenad förbi alla stora sportarenor längs vägen. De håller på o bygger en riktigt häfftig arena som ser lite ut som en bikupa. Ska bli coolt o se den fördig, vilken jag antagligen inte kommer få göra. Olivia skulle babysitta ikväll och fick bråttom hem. Jag o Paula låg o chilla på den stora stenmuren runt huset, då det var stängt, ett tag innan vi pallra oss tillbaka till flinders station i city igen... vilket var mycket närmare!

Kom till Flinders och såg att det var 50 sekunder kvar tills vårt tåg gick! Har haft sånt himmla flyt med tågen hela dagen! Till och med free circle tram som går en gång i halvtimmen har vi catchat precis!...


...löpte allt vi hade och hoppade ned för rulltrapporna bort till plattform 8 mot Sandringham. Jag löper mot tåget och drar som fan i dörrarna. Får upp dem såpass mycket att jag och Paula kan klämma oss igenom. Sätter mig ner asnöjd... fortsatt tur med tågen...


Då skriker paula att vi är på plattform 9! vi kollar ut och ser förvånade ansikten i tåget på andra rälsen. Upptäcker då att tåget vi sitter på är helt tomt! Får panik och tror att vi ska åka iväg åt fel håll. Så sliter som fan i dörrarna utan resultat och medan vi sitter instängda i tåget brevid, ser vi vårt tåg rulla iväg!

 

Lyckas klämma oss ut mellan dörrarna tillslut och inser vad vi precis gjort. Garvade så vi grät.

 

Hur såg det ut liksom... vi löper allt vi har ner på perpongen, hoppar i rulltrapporna, kämpar som fan o bryter oss in i ett tomt tåg, och står sen o sliter i dörrarna för att försöka komma ut sekunden efter. Inte ett dugg förvånad att de hände oss!

 

Garvade konstant i en halvtimme tills nästa tåg kom...

 

 

Blev fika på Dendys för att hålla oss hemifrån tills den absoluta deadlinen när jag skulle va hemma.

Babysitta första helgen. I agreed med att babysitta ”nån helg ibland” och har inte gjort det en enda gång hitills, väldigt lyxigt har jag förstått. Dessutom var bara Sofia hemma idag, eftersom de andra är på campen. Lagade kvällsmat och kikade Hanna Montana. Efter två avsnitt funderade jag på om jag diskret kunde hålla för öronen och fortfarande se ut som att jag tittade intresserat. Alla fjortistjejer som skriker i falsettröst ikapp med skrattskivorna i bakgrunden gör mig galen! Var verkligen barnprogrammen sådär dåliga på min tid!? Som tur var så började svampbob precis när jag trodde att jag skulle spricka av otålighet. Tror jag skrattade mer än Sofia då! Det som är ännu bättre att babysitta till Sofia var att hon blev trött tidigt och jag kunde sitta o mysa framför datorn själv i huset på arbetstid. High five!


Kommentarer
Postat av: Sophiie

haha jag blev asledsen när jag såg svampbob! vad har dom för jäkla möggliga röster? och pratar engelska :O

2009-11-25 @ 20:16:48
URL: http://sofiaanholm.blogg.se/
Postat av: Ida

hahha det tänkte jag inte ens på ^^ så van med möggelröster att svampbob nästan lät normal i mina öron ^^

2009-11-30 @ 01:36:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0