"This is it"

Fredag den 13e

 

Fredagen spenderades med att kila på bio med Olivia. Hennes sista kväll i Brighton innan hon flytta r till Sandringham ( ca tre stationer härifrån) Kikade på Michael Jacksons ”This is it”. Coolt att se, hade verkligen velat gått på hans konsert. Men i slutet av filmen blev de segt att bara kolla på när de förberedde en konsert hela tiden.. höll på o somna. Efteråt gick vi en våning ner från bion och hamnade på stammisstället Dendy Deli. Blev chill med varm choklad och vår servitörkompis.


Lördag 14:e nov

På lördagen gick jag upp skittidigt och ringde och väckte superpigga Paula.Vi tog med oss australiensk grillkorv och begav oss med tåget längst bort på Belgravelinjen... Hade 2h ch 10min på oss...Idag var planerna att besöka en annan turistattraktion vid namn ”Puffing Billy”. Ett ”steamtrain” som går rätt ut i vildmarken “Det enklaste sättet att ta sig ur stan”. 


Började såklart så bra att vi glömde byta tåg efter en halvtimme och åkte förbi stationen. Självklart satt vi även på en ”cityloop” (ett tåg som går runt hela city ett varv innan det åker tillbaka) Helt plötsligt hade vi inte så mycket extratid på oss. Fortsatte när vi kom halvvägs till Blackburn med att de reparerade rälsen så vi var tvungna att byta till buss och sen tillbaka till tåg igen. Och så blev de spännande, som vanligt, kan man väl nästan säga XD Tåget segade enormt och stannade på alla möjliga ställen. Väl i Belgrave stod vi redo med pengarna vid dörrarna på tåget och löpte så fort de öppnades. Som tur var, var det bra skyltat så vi hittade dirr till Puffing Billy. Kom när de ringde i klockan och tåget precis skulle åka iväg. De väntade på oss som tur var.

 

Skitmysigt litet tåg där man kunde sitta i fönstrena och ha benen utanför. Körde ”fånga växter mellan tårna”- tävling på vägen. Måste säga att jag var en stolt vinnare tillslut efter mycket kämpande


Alla hoppade av efter en timme i Lakeside. ”äh” tänkte vi o åkte hela vägen bort till slutstationen. Hade vart jättefint tropisktlandskap hela vägen... helt plötsligt bytte det till öppna ängar och kossor och får.. såg precis ut som i Sverige! Jättefint, men jag och Paula tyckte inte riktigt att det var lika exotiskt som de andra turisterna. Kom fram till slutstationen, en helt öde liten lantby... Vi gjorde vår bbq o tänkte kika runt lite sen. Fanns absolut ingenting att se... Helt plötsligt förstod vi varför alla andra hoppat av i Lakeside. Tog tåget tillbaka, och hoppade av där istället. Lyckades gå vilse på en av vandringslederna i regnskogen. När vi kom tillbaka hade vi sån sjuk tur att tåget var fem minuter försenat. Hade blivit tungt med en natt bland vilda djur!


Tänkte att bussen hem till Brighton måste ju gå snabbare än tåg. Så fel vi hade. Verkligen skitsegt att åka buss...

flydde huset direkt när jag kom hem. Skit trött efter o ha vart ute en hel dag i solen, riktigt dåligt humör och hungrig som ett as efter två grillkorvar på hela dagen, så träffade jag Paula på La Porchetta. Hon passade också på o fly. Blev pizza och sen bjöd favvis servitören oss på glass på Dendys eftreåt... genast blev humöret lite bättre (:

Mer bilder och filmer kommer på facebook (:

<3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0