Vad två öron klarar

Senaste dagarna har dominerats av strandbesök... Brighton beach for life! Det är det enda som räddar en de här dagarna! Runt 40+ har det legat på...Ligga precis vid sandkanten i tre dec djupt vatten är min nya favoritsyssla!

 

Idag kan jag berätta att man som au pair får grymt mycket inre aggressioner!

Hade första bråket med min hostmamma idag! Hon gick o bråka lite på barnen efteråt.. vem ska jag avreagera mig på då!? Shit kommer ju behöva terapi efter det här! Smekmånaden är helt klart över nu.

 

Paula och jag har spenderat hela dagen på stranden och planerat vår fortsatta vistelse i Aussie... Härligt med ett till planeringsfreak. Mer om det närmare.

 

Måndagen var lite intressant... Eller, vaknade och mådde fruktansvärt dåligt. Råkade somna halvsittandes av ren utmattning. Denna gång som dock Valeria in och väckte mig. Missade inget, men ändå pinsamt. Fick stanna och vila i trappen innan jag orkade gå upp för den. Drömde hela natten att jag fått blodproppar och vaknade och hade hypokondriker ont överallt. Hemskt! Tänkte ringa och sjukanmäla mig till Nicole... Insåg att jag inte hade hennes nummer, eller råd för den delen heller. Så cyklade iväg i 40graders värmen mot Hampton.

 

Trodde jag skulle svimma åtskilliga gånger i det kokheta kafét utan air condition i köket. Drack ca 100 glas vatten under dagen. Dock var det den roligaste gången jag jobbat. Nicole var på bra humör och det kom i princip inga kunder alls. Vi passade på att göra alla olika sorters kaffe de bjuder på i kafét. Naturligtvis var jag tvungen att smaka på alla! Favoriten idag var helt klart iskaffet! Behöver väl inte ens förklara varför. Drack väl sådär 75 kaffe innan jag slutade. Mådde faktiskt lite bättre sen också. Äntligen hade Nicole fixat mörkt bröd till mig också <3333 höll på att grina av lycka. Gömde den väl inne på mitt rum för att få hålla den i fred. Dock var Valeria skitsnabb att ”komma och smaka” när jag råkade ta fram och göra en macka.

 

Tjatade även att jag skulle få tidschema för veckan. ”Förstår du vad jag menar nu” frågar jag

”jaajaa” säger hon...

när jag kommer in i rummet lite senare ser jag att hon iallafall inte gjort som jag bett om!

Satt brevid henne och så gjorde vi det tillsammans! Numera vet jag när jag slutar och börjar varje dag! How nice.

 

Det var i måndags... Idag kan jag erkänna att bråket idag delvis var pga mitt schema... Men det backar troget upp mig där det sitter på väggen i mitt rum ^^ vinnst!

 

När jag precis kommit back on track igen i måndags kom nästa härliga överaskning:

”Förresten, Martha kommer inte komma och städar på 3 veckor... sååå.. The house is all yours” med kaxig underton.

Hääärligt! Great!

 

Igår blev det kvällspicknick på stranden med tjejerna :) värt att nämna. Riktigt mysigt och dessutom slapp man hela middagsrutinen hemma. Lätt värt att fixa egen mat för det. Var sådär kolsvart 30 grader varmt och massa folk som satt i utspridda över stranden.

 

 

Nepp... lite dusch nu och få bort saltvattnet!

Inget att vara avundsjuk på. Lovar!

Hela kroppen kliar av saltvattnet, håret blir sprött och konstigt, ögonen är konstant röda, kläderna blir saltfläckiga

 

För att inte nämna alla läbbiga jellyfish och vithajar vi har häromkring! (;

 

Min kära mor i Sverige meddelade iallafall att jag numera var försäkrad! Har dessutom fått mitt medicarekort, om jag inte nämnt det tidigare, Så nu kan jag ge mig ut på mina farliga äventyr ^^

 

Puffing Billy nästa! Har hört att man kan fastna med fötterna i träden när man åker förbi :O


xoxo Gossip Girl (;



Kommentarer
Postat av: Sophiie

Ja dessa Au Pairaggressioner är ett vanligt förekommande fenomen. Jag gillar den här "vi bjuder över ett stort gäng på middag och lämnar kvar allting på bordet så sophie kan ta rätt på det" (y) men ett schema bör man ha, det fick jag redan första dagen! men för städningen får du inga sympatier - jag städar alltid hela huset själv, och vi har 4 jäkla badrum :(

2009-11-11 @ 17:07:47
URL: http://sofiaanholm.blogg.se/
Postat av: Ulla

Jag lämnade faktiskt barnen hos portvakten en kväll när ingen av föräldrarna kom hem i tid. Hade schemalagd arbetstid 15-20 måndag-fredag och behövde aldrig städa...StorUlla

2009-11-11 @ 22:18:32
Postat av: Ida

känner igen det! Det ska gärna vara en fredagkväll också när man precis ska skynda till tåget! :S Schemat går sådär. Ändras stup i kvarten och fick skäll när jag lämnade mobilen hemma så hon inte kunde ringa i sista sekunden och be mig böjra tidigare... meenmeen..Angående städningen är det typ inga av mina kompisar som städar huset :S jo vi har tre badrum.. men jag behöver inte städa föräldrarnas. Sympatiserar med dig på den punkten.. får snacka och gnälla lite till varandra snart ;)



2009-11-12 @ 07:56:03
Postat av: Ida

hahaha shit, skulle bli krig om jag gjorde något liknande ^^ vad sa dem sen då?? en pålitlig protvakt hoppas jag? haha Man måste verkligen kolla upp förhållandena innan man åker :S Vissa kompisar jobbar 45h/v o har samma lön som mig. Andra har blivit lurade att lönen ska motsvara studiebidraget (1000kr/mån!!!) osvosv... jag behöver iallafall inte ta hand om så mycket barn, så städningen är överkomlig! även om det gillas att gnälla över den (;

2009-11-12 @ 07:58:28
Postat av: Ulla

Mamman gjorde sig faktiskt besväret att nästa dag gå uppför alla de åtta trapporna till min vindskammare(chambre de bonne)för att be om ursäkt.

Det kanske handlade om en halvtimme som barnen var hos "la concierge" Carmen, en sympatisk spanjorska.

Jag hade nog tur som hamnade hos en vettig familj, de hade "hembiträde" också(Aicha)som jobbade 8-15 och skötte städning bl a(samt passade 4-åringen Stanislas).

2009-11-12 @ 09:24:54
Postat av: Ida

haha men va :D tror jag snarare hade blivit utkastad om det hänt ^^ hahah vad gjorde du egentligen då :d hahah! Här är au pairer bara ett billigare alternativ till nanny, för snåla rika familjer. En kompis fick 1000kr i månaden... o familjen gick på konstutställningar och köpte tavlor för 9000 st! sjukt...

2009-11-12 @ 10:29:41
Postat av: Ulla

Stan och jag gick och hämtade Amelie(8 år)från skolan varje dag. Följde med henne till balettlektion eller ibland någon kompis. Gjorde kvällsmat åt oss tre. D v s inte alltför arbetssamt...Lön 700 kronor/månad(då ingick månadskort på metro också) men det här var för 30 år sedan när man kunde äta en trerättersmiddag för 20kr(vin inkl.) i Paris. Så 1000 kr i månaden idag är slavlön!

2009-11-12 @ 14:42:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0