baaaah

30 mars ....

Nu ar jag sa javla trott pa den har ackelon!! ta mig harifran nuu! Nan har snott mina javla skor, vem fan orkar det! Sofia hookar med en engelsman och jag flydde fran hans ackliga kompis som sa att det inte spelade nan roll hur mycket jag dissade honom.. han tankte forsoka hela kvallen = jag gick hem o sov...

ge mig en riktig fest eller ta mig harifran!

Nu verkar de som vi blir kvar har en extra natt ocksa.. hm

ska dra ner i mina fula flipflops nu och leta skor...

hoppas ni har det battre hemma.

saknar er<3

kramis!

Monsunregn och självmordsbenägen elefant

Söndag 28 mars

 

This is Sophiie speaking.

 

Idag vaknade vi upp till mer regn. Börjar så smått oroa mig för att inte hinna bli en Golden God innan Full Moon. Innan monsunen drog in var jag definitivt uppe i en stark 5:a på Golden God-skalan, men nu börjar jag tappa!

 

Gårdagens inlägg slutade med en cliff hanger och nu tänkte jag berätta fortsättningen på vår farligaste dag i Thailand hittills:

 

Vi raggade upp en grabb på gatan som körde oss upp i bergsdjungeln medan vi skumpade runt på flaket och knaprade müsli och mango. Vi trodde att vi är på väg till en seriös elefant-institution med hög standard på säkerhet och andra faciliteter, men hamnade hos en liten thaifamilj som köpt in lite random elefanter för sina sista sparpengar och nu bedrev JÄKLA ELEFANT-BERGSKLÄTTRING! Herregud. En bit in i djungeln insåg vi att vi skulle ta oss fram på en 90-grads-lutande hinderbana tillsammans med en stegrande självmordsbenägen elefant. Flera gånger försökte elefanten (som för övrigt hette Björn) kasta sig utför stupen och riva ner massiva trädstammar för att bygga bo med. Ida och jag klamrade oss fast i varandra och blev knappast lugnade av att thaikillen som styrde själv skrek upprört och panikslaget. När vi finally kom tillbaka till utgångspunkten berättade han för att sina thaikompisar om vilket tur det var att vi överlevt.

 

Som tur var hade vår lilla taxikompis väntat på oss och körde oss tillbaka till Haadrin Hill. Efter bilen sprang elefantmännen och bad om våra telefonnummer. Lite för absurt.

 

När vi kommit hem kände vi att vi förtjänade lite avkoppling och gick för att få thaimassage. Det var den brutalaste hitills. ”Shit, vilken kraft thaitjejen har” tänkte jag och kollade upp. Då STÅR hon på baksidan av mina lår och balanserar genom att hålla sig i taket. Det blev lite too much och vi gick hem och kollade Kenny Starfighter.

 

Nu sitter vi på vår veranda och väntar på solen. Det känns lite som att sitta i ett växthus. Fuktigt och hett. Hahahaha måste bara berätta om en askul grej: vår veranda vetter ut mot huvudgatan och fönsterrutorna är såna här coola svarttonade VIP-rutor. ”Great” tänkte vi och ägnade hela första dagen åt att dansa nakna innanför och njuta av att ingen kunde se oss. Gissa om det senare uppdagades att vi hade överskattat fönsternas ogenomskinlighet??

 

Riktigt kul var det också i förrgår efter poolpartyt när vi hoppade ur taxin vid Haadrin. Kikade in på förarsidan och ser att det sitter ett barn där XD Vi frågade hur gammal han var och det visade sig att han var 9! Känns tryggt (y)

 

Time to go. Idag ska Ida och jag försöka hålla oss till vår nya regel : sluta high-five:a över notan!

 


Puss!


Coral poolparty!

Lördag 27e mars

 

Yoo

 

Vi sitter och lökar på verandan och refererar gårdagens vilda bravader. Vi har precis slagit rekord i sömn. Kl tolv! Jag vaknade dock i panik halv tio och trodde det var bombning på g. Det visade sig vara monsunregnet som överaskade alla turister. Löpte ut i handduk och tänkte rädda tvätten. På vår veranda stod massa thai och backpackers och räddade sig undan regnet. De blev lika överaskade som mig.

 

Igår blev vi överaskade av en storm när vi som bäst låg på stranden. På kvällen hände sjukaste grejen. Vi drog ned på stranden och tänkte börja föra lite. Då hittar Jakob och Claude oss. Grabbsen från Koh Samui. Inget konstigt med det, vi hade bestämmt att träffas. Det konstiga var sällskapet de hade med sig. ”Ida Larsson” säger grabben vid deras bord. Hannes, som jag snackat med på resedagboken och som skulle åka till thai samtidigt som mig. Världen är liten! Trodde inte sånt kunde överaska mig längre.

 

Jake köpte upp alla blomhalsband och lysande armband en lycklig thaitant gick runt och sålde på stranden, för att löpa runt och börja sälja själv. Business gick sådär!

 

Vi drog iväg till Coral bungalow pool party ”other (iq zero) people try to copy us, but we're the best” som de själv uttröck sig.

 

Där var det fullt drag. Skitroligt. Dock är det läskigt att de inte har någon vakt när det är så mycket fulla människor. En tjej slog i huvudet i poolen och svimmade av på botten. Ingen märkte nånting. Visste inte om hon skämtade men drog upp henne medan hon hostade och var as full. Hon kvickna till och två sek senare festade hon vidare. Skit många som dör här på ön.

 

Efterfest hölls på vår veranda med grabbarna och en stureplanssnubbe de fiskat upp på vägen. Petri 17år som fått biljett genom att sälja böcker på stureplan och nu överlevt genom att slicka på stenar och sälja snäckor när reskassan börja bli knaper. Yeah right. Men kul vare iallafall XD

 

Sofia fick sin skönhetssömn medan vi kilade och käka tunabaguette. Mums!

 

Nu ska vi hoppas på att monsunregnet inte överaskar oss när vi drar till djungeln för att rida elefant!

 

So long <3


Kissvarmt badvatten och eldlimbo!

fredag 2...? mars  vaffedagen igar?

(ska fira med en bananpannkaka idag!)

-Banan/kokosnot
-citron
-jordgubb/choklad
-jordgubb
-guava
-mango
-apelsin
-kokosnot

...ar fruktdrinkarna jag avverkat hittills :) citron var nog favoriten.. tillsammans med jordgubb!

onsdagen var slitdagen..sofia dregglade pa stranden och jag superlaste i min bok sa den ska ta slut. Mitt nasta projekt ar namligen the beach. har ju fatt klart for mig att jag borde lasa den nar jag ar har.


Igar var vi taggade igen och hittade vara kompisar pa beachen. De rekommenderade oss till varldens godaste currygryta pa deras hotellrestaurang. Vilket resulterade i att vi gick vilse och holl pa att svalta ihjal. Vi hoppade in pa forsta basta stalle och grinade middagen igenom av ren smarta.. pure chili och tabasco  maten??! skoljdes ned med en glass.


Pa stranden var det superfullt os och vi har insett att kortlek ar basta sattet att ragga company. (Y) nagra buckets lite nattbad. Liams fodelsedag som vi firade genom att sjunga pa svenska. vann nastan limbotavlingen med en brinnande limbopinne. Wildstyledans med italienare. lanade en hatt permanent. Inget gnall pa Koh Phangan! party every day!

Idag mar vi som vi fortjanar. Sofia mar bra och jag mar sadar alltsa ^^

nu blir det stranden hela dagen. Ikvall kanske vi hittar currygrytan... mission kvarstar. Sofia har kopt en urhet klanning  ocksa. Nu gor hon Koh Phangan osakert. ^^

puss o kramis!


Halfmoon party

Tisdag, onsdag den..??. semester!

 

Tjenis. Nu är det idling som skriver här på sin egen blogg för en gångs skull. Ibland måste jag gå in och styra o ställa lite så jag har koll på vad fialotta ljuger ihop ^^

 

Som sagt då. Vi bytte ö häromdagen och sitter nu på Koh Phangan. Efter nattens bravader sov vi länge och kom iväg på färjan mitt på dagen när det var olidligt svettigt. Precis som vi bestämt att vi inte skulle göra. Med oss hade vi Liam som intelligent föreslog att vi kanske skulle köpa en biljett till buss och båt. Vi har kommit in i en skön ”det fixar sig” mood nu. Och det gör det ju.

 

Det var underbart vackert på färjan och vi kikade på Big Buddha på håll, som är ett superstort guldskimrande konstverk utanför Koh Samui.

 

Stalkers som vi är hängde vi på Liam som hade ett superbra boende planerat. Jag fick shootgun i taxin och fick ha alla väskor i knät. Har sällan svettats så mycket.

 

Dock kom vi till ”fel” kust och bungalowsen var fulla. Vi lämnade pappa Liam där och åkte över till östkusten.

 

vi hitta ett skitfint ställe. De visade oss rummet och det såg jättebra ut tyckte vi. Antigen var vi vimsiga av värmen eller så hade vi svett i ögonen. När vi kom tbx efter att tagit igen oss på stranden Hittade vi en spindel på väggen som var i knytnäve storlek. Inne i sovrummet tyckte jag plötsligt att det stack ut något stort och köttigt bakom gardinen. En skitfet ödla. Inget geecko material utan minikrockodil med mördarblick.

 

Vi kallade in superstyrkan: Tanten i receptionen med leopardbrallorna och soppåse och den lilla thaikillen med en bambupinne ihögsta hugg. De löpte runt och skrek och slog medan vi stod utanför och skrek i kapp. När de var färdiga hade vi en fet fläck ödlemos på vägen och blod på golvet. Då bestämde vi att flytta ut.

 

Först stod dock ett Halfmoon party på listan! Föris på stranden med massa mysiga människor, eldshower, skumdiscon och heaps med thaiisar som pracka på oss tusen små ringar, halsband och huvudbonader, medan de sålde Buckets med sprit av alla material.

 

En bucket senare tyckte jag att våran thai-tattokompis var världens konstnär och hans bambostick såg inte fullt så farlig ut längre. No worries mamma jag har inte ångrat mig fullt så mycket än ^^

 

Vi hittade några roligasvenskar på stranden och efter en principprutning på taxin satt vi inklämda på flakbilen och i full färd mot djungeln. Myggmedel – check!

 

Det kändes som ett stort underground party där vi befann oss mitt inne i djungeln bland lysande neonfärger på allt och alla på HALFMOON! Det var awesome!

 

Överlevde vansinnesfärden med flaktaxi hem tillsammans med ett gäng israeler som var högljudda och majoriteten av folket på halfmoon.


PUSS!


Love you longtime, Liam?

Måndag 22 mars

 

This is Sophiie speaking

 

Sista dagen på Koh Samui. Vi tog tillfället i akt och ägnade dagen åt att leka på sandbanken och göra bort oss lagom mycket för att känna att vår avfärd var berättigad. Lite Don't go wasting your emotions-krälningar och allmän allsång!

 

Vi var även tvungna att säga hej då till vår glasskompis på stranden. Han sjöng en avskedsserenad och gav oss gratis glass. På vägen hem köpte Ida dagens fruktshake; banan/kokos och jag köpte 2 mangosar för 5 spänn.

 

På kvällen erbjöd jag aussiekillen Liam att haka på oss på dinner på mysrestaurangen och självklart slutade det med att han betalade hela kalaset trots våra ihärdiga protester. Efteråt drog vi vidare till The Ark på stranden för att Ida ville ha en Irish Coffee. Där hängde vi sen hela kvällen i liggstolarna medan tidvattnet drog sig uppåt. Vi fick även tag på 2 svenska killar som joinade vårt gang. Det blev lite nattbad, lite misslyckade raketexplosioner och vilda disskussioner med thaiförsäljarna som sålde de mest tvivelaktiga sakerna.

 

Claude och Jakob vad roliga pojkar som uppdaterade Ida med allt som hänt i Sverige under ett halvår. Mitt nynnande från Melodifestivalen räckte tydligen inte :D

 

Under kvällen betalade Liam alla drinkar, lät mig torka sig på hans enda t-shirt och betalade en taxi tillbaks till The Loft och såg till att jag kom hem utan att bli överfallen. Killen är för snäll för sitt eget bästa!

 

Nån timme senare vid 5-snåret vaknade jag upp av röster och öppnade yrvaket dörren. Där stod Ida med en rakad man och en hund. Fyfan vad lost jag kände mig då XD

 

Nästa morgon var det dags för avfärd till Koh Pha-Ngan och Halfmoon partyt. Vi tog med oss aussiekillen och det sköna uttrycket ”Knacka på min dörr när ni går förbi imorgon. Jag kanske säger fuck off”

AWESOME :D


Beu-ti-beutiful!

Söndag 21a mars

 

Helå sverige och aussie :)

 

Kan börja att berätta om vår misslyckade thaiboxningskväll. Tillsammans med ett gäng andra vilsna turister försökte vi guida oss fram till chaweng stadium för att få se lite fight och hålla för ögonen på fia :) totalt lurade åt alla möjliga håll blev vi. Efter en vandring på vad som verkade vara flera mil i hettan med Sofias värkande knän, gav vi upp och kilade hem istället.

Satsade på hotellets thaimassage. De klädde oss i påsliknande byxor. Sofia ett par mycket heta i rött och jag själv i sommarens färg mintgrönt. XD

 

Erkänner att man var konstant nervös för vad deras nästa drag skulle bli när man låg där. Jag fick en ung thaikille som brutalt bände och drog i mig åt alla håll. Ryggen knakade sönder och när jag som bäst stod där i brygga medan han drog i mina armar kollade jag på Sofia som fick superskön ansiktsmassage av sin thaitant i medelåldern. Efteråt kände vi oss som nya människor.

 

Gårdagen spenderades i vanligt ordning helt på stranden. Helt underbart! För att lugna alla föräldrar så var det gul flagg idag och små vågor. Vi kände oss friska och krya från jetlag och magsjuka och tänkte testa på thainattlivet.

 

På vägen bestämde jag mig för att testa på att doppa fötterna bland köttätande fiskar som skulle göra mina fötter babylena! De placerade mig vid skyltfönstret och jag blev en allmän attraktion för folket utanför. Det kittlades något enormt och var skitroligt!

 

Efter gick vi till the ark som låg på stranden. Låga bänkar med ett litet bord och kuddar på och supermysiga lampor på hela stranden. Jag fick offra mig och köpa en banana split fast jag var skitmätt för att vi skulle få en anledning att stanna ^^ Det var det värt!

 

Vidare blev vi uppfiskade av en aussiekille som löpte efter oss och tyckte att vi skulle hänga på dem ut. Why not, tänkte vi.

 

Idag har vi ännu en dag legat i vattenbrynet, jobbat på brännan och druckit fruktdrinkar. Kokos- banan var dagens smak. (Y) På gården har vi en fågel som pratar engelska med thaibrytning. En riktig skrattfest.

 

Vi avslutade dagen med en thaimassage. Nu är vi nyduschade och redo för nya äventyr. Sofia vägrar följa med sin beundrare på middag ikväll på en mysig fiskrestaurang, vilket jag tyckte verkade som en bra idé och en gratis middag. Helt plötsligt var hon jättesugen på den där italienska restaurangen som jag trånade efter igår. Den luringen vet vilka knappar hon ska trycka på ^^..

 

Dags för nya äventyr.

 

so long! Pussssss från två bruuna thaisar

 

 

Ida äter lyxfrukost med müsli, mjölk och frukt



Sofia drunknar i vågorna (skojar bara Mami^^)

pusshej!


Ingen Ola att bära på när man är i Thailand

Fredag 19 mars

Sophiie här igen.

Klockan är 18:00, sitter utanför bungalowen och lökar i underkläder, temperaturen sjunker ALDRIG under 30 grader här. Kan börja med att skryta lite om vårt hem. Vi betar 90 spänn var/natt och vi har:
- AC
- kylskåp
- varmvatten i duschen
- lugn och ro utanför
- 80 meter till havet
- 1 gratis massage
- 2 gratis vattenflaskor
- städning och nya handdukar varje dag
- gratis Internet

Men så letade vi SOMFAN efter det här stället också (eller?). Till saken hör kanske också att jag nästan råkade banka sönder AC-dosan när jag höll takten till vår kanon-sång imorse, kylskåpet har fått fnatt och tömt 3 liter vatten på golvet, Ida har spytt sönder toan och jag har tömt en hel sanlåda i duschen. Men ändå - massa mys!

Idag har vi badat i jätteroliga vågor, som blev lite mindre roliga när vi fick veta att en ung kille drunkade på vår strand igår. Läskigt. Det blev hög nivå av lekstuga när jag grävde ned Ida i sanden för att hon skulle få prova på hur det kändes att ha Kissies bröst. Supaah-hot!

Ikväll ska vi gå på Thaiboxning, trots att det strider mot alla mina principer. Pacifist - javisst! Men klart jag offrar mig för min lilla sötIda, precis som jag gjorde igår när jag gick med på att gå till den svenska restaurangen som serverade falukorv. När man ser hennes lyriska ansiktsuttryck är det värt det ;)

Ida hälsar att hon ska dricka en fruktig jordgubbs-isdrink ikväll! Och jag kan tipsa er att om ni läser i Aftonbladet imorgon om "MASSIV MYSTISK FÖRSÄLJAR-MASSAVRÄTTNING PÅ KOH SAMUI" så vet ni vem som ligger bakom (inte jag alltså)

Nu ska jag klä på mig, försöka hitta något som matchar mitt röda gris-face! Pussi


Magsjuka och ap-rabies

Torsdag 18 mars

 

Sofias gästbloggning avslöjar rätt bra hur tiden hittills har varit...igår var ett helvete!

 

Väntetiden på Kuala Lumpur var lååång. Som grädde på moset kände jag mig som en utomjording. Ingen som jobbade där förstod vad jag sa och jag förstod inte dem. Jag var den enda unga tjejen som inte bar slöja och en av de få västlänningarna överhuvudtaget!

 

Det kom fram stora gäng med både killar och tjejer och ville ta kort tillsammans med mig där jag satt svettig och supertrött med ipoden ipluggad. Naturligtvis stod de sen och skrattade jättemycket medan jag satt där och inte hade en aning om de gjorde sig rolig på min bekostnad. Vissa ställde sig bara fult framför mig och låssades ta kort på varandra där jag bara råkade sitta i bakgrunden. Hela besättningen var också obeskrivligt intresserad och kom och ställde nyfikna frågor. Det var hemskt. Kände mig som en apa på zoo ungefär XD

 

På planer var det jag, ett gäng med 29 elever på klassresa och världsmästarna i pathong(?) som vunnit och fått Bangkokresa som pris. Alla på planet verkade känna varandra och skrek kors och tvärs. Inredningen var regnbågsfärgad och piloten sa ”vi har haft massa tekniskt krångel men jag tror det mesta ska vara fixat, nu åker vi” oj vad säker jag kände mig!Vattnet som de serverade på planet misstänker jag starkt vara vanligt kranvatten som antagligen var anledning till den hur den kommande dagen kom att se ut.

 

 

Efter en hel dags väntan i Brisbane 8h flyg, 6h väntan i Kuala Lumpur, 2h flyg och 6h väntan i Bangkok hittade jag äntligen Sofia! Vi impulsade och satte oss direkt på ett flyg ned till Koh Samuis supermysiga flygplats bestående av bambuhyddor utan väggar.

 

Nässprayen gick sönder men det hade ju gått så bra hela vägen, tänkte jag. På natten vaknade jag med sjuk öronvärk. Proppade i mig massa värktabletter och tvingade mig somna om. Några timmar senare vaknade jag med magsjuka...

 

Behöver jag förklara hur hemskt det var i den här hettan. U S C H! För ett tag ville jag bara vara hemma i kalla Sverige

 

Idag är jag dock på fötter igen och det är jag obeskrivligt tacksam för! Vi sitter på ett mysigt lugnt hotell med aircondition, varmvatten, eget kylskåp och gratis wifi. En obeskrivlig lyx emot att dela rum med nio otrevliga tjejer i Brisbane!

 

Nu på kvällen tvingade jag Sofia till en svensk restaurang och med obeskrivlig lycka fick jag falukorv och stuvade makaroner medan Sofia skämdes över att vi åt svensk mat i Thailand.

 

På vägen hem tog vi bilder med en stackars vettskrämd apa och nu är Sofia övertygad om att vi har ap-rabies. Ska gömma mig från myggen och socialisera lite nu med min sötnöt (: <3


Friska hälsningar från ett svettigt Koh Samui!


3 blinda ungar och en Ursula

18 mars torsdag

 Hey apple! Sophiie is gästblogging!

Well well, jag sitter utanför vår bungalow, medan lill-Ida tar en välbehövlig dusch. Inser att jag nyss gjorde fetaste tabben när jag satt med alla mina fötter i knät och undersökte dom grundligt inför våra thaistädares åsyn. Fötter är tydligen det mest förolämpande thailändare vet. Men men men..

...en annan thailändare vi gjort oss ovänner med idag är glasskillen på stranden. Först tyckte vi att han var en rolig typ när han sjöng hemgjorda glassånger och gjorde superman-poser i sanden, men när han satte sig ner hos oss för att spela kinashack var vi inte lika nöjda. Ida dampade på honom för att han fuskade och plötsligt hade vi en hel liten thaipublik. En liten grabb kom fram och ville ta ett foto med mig, så nu kommer jag hamna i någons familjealbum. Vi fick också veta att vi inte var sexiga utan bara vackra (ryssar?)

Ida har äntligen tillfrisknat efter gårdagens spyattack och jag är väldigt glad att jag har fått tillbaka min trogna vapendragare. Att hänga på stranden ensam igår var ingen hit. Mycket mysigare med en liten vän att spå och bada med! Dessvärre är det fortfarande röd flagg och vågorna är stoooora :D Men vi är coola och badar ändå! 

Mit största problem just nu är att jag är vit som en fisk! Som mjölk! Som huden under ett plåster! Ida är brun som chocolate! Het, hetare, hetast! 

Nu är det kurr i min mage och Idling har äntligen duschat klart! Nu ska vi ut och göra Chaweng osäkert! :D

PUSSSIII

 

 


Kuala Lumpur

 Tisdag 16 mars

F
lygresan till Kuala Lumpur gick perfekt. Fick ett fan av alla manliga flygvardar som smugglade till mig extra godis och visade min en hel tom rad som jag kunde flytta till. Somnade direkt efter maten utstrackt pa min egen rad. Jag vaknade av att min granne tappade sin frukost 7h senare, alltsa helt i timing for frukost. Och somnade om igen. Det var ju inte heller nagon som vackte mig vid landningen, sa lag dar med mina oronproppar och ogonskydd och tyckte det borjade kannas som vi landade. Satte mig upp och beredde mig pa oronont. Da slog vi i marken. High Five!


Kuala Lumpur flygplats ar ett mysterium. Var tvungen att aka tag for att komma till vad jag trodde var huudterminalen. Val dar sa en tant att jag kunde aka tillbaka igen. Skitsvart att forsta deras hackiga engelska i informationen.Kosystem verkar inte heller vara nagot som malaysierna anammat. Fick bita mig i tungan for att inte  saga natt dumt tredje gng en forvirrad gubbe obekymrat placerade sig precis framfor nasan pa mig.


Toaletterna ar dessutom fyrkantiga och spolar nar man sitter pa dem! :O


Nu star jag vid en gratisdator och tankte kika mailen pa forsta gangen pa hundra ar. Da har de blockat alla sidor man vill in pa! irriterande.

Om 5h gar mitt plan till Bangkok. Sen aterstar nagra timmars vantande pa Sofia :)

So far so good!

Nu ska jag leta efter en kontakt sa jag kan kika nagra filmer pa datorn innan jag tar taget tillbaka igen till min terminal. Borjar lara mig nu (;


Puss och Kram fran Malaysia!

Brisbane again :)

Måndag 15 mars

 

Hur länge har jag inte suttit och föreställt mig hur det skulle kännas när den här dagen kom! Min sista dag i Australien. Det känns som jag ljuger när jag skriver det, jag har inte fattat att jag är på väg härifrån än! Och försök inte få mig att fatta de heller. Då kommer panikattackerna komma!

 

Sitter i Brisbane och väntar på tåget som ska ta mig ut till flygplatsen. Äntligen på väg! Sköna lugna dagar i Brisbane, som absolut gett bättre intryck än förra gången. Men i huvudet är jag redan i Thailand.

 

Hörde ryktas att det är oroligt i Bangkok så jag och fialotta kanske får ta dirr plan ner till västkusten om inte annat. Vi får diskutera det när vi kan prata på riktigt för första gången på ett halvår :)!

 

Hade supertur när jag kom hit i lördags kväll. Buschaffisen som precis släppt av mig på stationen utanför city tyckte jag såg nedtyngd ut av all packning och tyckte inte jag skulle behöva gå hela vägen själv mitt i natten, så han körde en omväg och jag fick privattaxi med stora bussen ända fram till ingången på hostlet :) i bland ska man ha lite flyt också!

 

Igår var jag på Lone Pine Koala Sanctuary. Äntligen fick jag krama mina koalor! De är precis lika mjuka som de ser ut :) och för skitmycket pengar fick jag också en bild tagen på cupen. Dock hade jag lite otur med vädret. Regnperiods skurar dök upp plötsligt under hela dagen. Ett par minuter intensivt regn, sen sol osv.

 

På köper fick jag gosa med kängurus och andra mysiga djur. Sjukt vad de är vana med folk. Man kunde lätt gå fram och klappa dem.

Lite koala fakta nuda för att visa att jag inte bara latar mig här nere :)

 

  • Wombaten är deras närmaste släkting. Att koalorna skulle bli fulla av gaserna från eucalyptusbladen är en myt. Anledningen till att de sover mest hela tiden är helt enkelt att bladen är så näringsfattiga. (vilket jag sa till min roomate när hon påstod de tidigare, vinst(; )

 

  • De finns bara en sorts koalor men de ser olika ut beroende på var de kommer ifrån. Uppe i norr är de små och gråa, medan de nere i söder är större och brunaktigare.

 

  • Till stor besvikelse berättade de att det är helt förbjudet att ha en som husdjur. Fast jag ångrade mig lite iallafall på den punkten. De luktar väldigt söt och äckligt. Man blev lite illamående efter en dag omringad av 130 koalor.

  • Den äldsta koalan som levt bodde i brisbane och blev 23år gammal.

  • Vanligaste sjukdomen bland koalorna är klamydia

  • Om någon är intesserad kan jag även bygga anordningar så koalorna inte drunknar i poolen, om man har en sån.

 

Var 18 människa har en tredje bröstvårta som kan sitta var som helst på kroppen, appropå nått helt annat! Är inte det sjukt :O Var bara tvungen att berätta för nån. Man blir lite isolerad här ^^.

 

Jag delar rom med nio tjejer som redan lyckats skapa konflikter. Första gången jag stött på nått sånt. Alla backpackers är så supertrevliga och öppna, men i den där dormen hade jag inte velat stanna längre.

 

Idag har jag kikat in Brisbanes shoppinggata och (baaah!) kunde inte låta bli att handla. En fika på Starbucks och Brisbanes museum hann jag också med. Brisbane är också ägare till den Australiens enda fakebeach. Mysigt litet utebad, men den har ju inte en chans mot alla fina stränder jag sett hittills.

 

Puss o Puss! Nästa gång jag hör av mig sitter jag i Thailand med Sofia och tar igen ett halvår förlorad tid <333

 


Separationsångest och Supertaggad

Lördag 13 mars



Har precis sagt hejdå till Paula med massa separationsångest! Usch vad hemskt det är att säga hejdå... Men det är ju inget hejdå. Det är bara ett "ses snart" eller hur!?



Iallafall har jag gjort lite shopping nu för typ första gången sen jag kom till aussie. Tyckte jag var värd det efter allt sparande och snålande. Och visst, det hjälper en hel del för självförtroendet att slippa gå runt i skitiga skrynkliga förstörda kläder. Helst vill jag bara shoppa upp allting som finns här! men jag ränkar stenhårt med att thailand ska mätta mina behov och att sverige har samma sommarmode som här i sommar!!



Har lite ångest hurvida jag ska köpa den as snygga jumpsuiten jag sett eller om jag ska droppa det... Frågan är: är det någon som är snygg i jump suite??  om svaret är nej går jag dirr och köper den. Är helförälskad.


När jag kommer hem  får det vara slut på snålandet. Då vill jag köpa kläder och leva som en normal människa. Klippa mig står också  högt på listan! Får snart passa mig  när jag går på toa me mitt superlång blonda havssaltruffs.


Babes kommer sakna er enormt! och alla andra tjjer med såklart :O  skulla ladda upp massa härliga bilder om det inte tog en halvtimme på varje! Den här bilden kommer stå mitt skrivbord i en ram sen <333 ta hand om varandra!


Ett besök på hardrock cafe i Surfers  Paradise.



Perfekt för att dämpa lite ångest kom Sofia in på msn jag insåg att vi ses som 3 dagar! Sjuuukt!
Har börja drömma panikdrömmar om att Aussie resan aldrig existerat och att jag drömmt de osv... Hoppas det byts ut mot härliga thailandsparadisdrömmar snart!

Älskar Aussie! Jag kommer snart tillbaka!

Men inget depp än. Har en helg att spendera i Brisbane först! Ikväll kommer bussen och hämtar mig.

So long!

pussis <3



Wet n' wild

 

Fredag 12 mars

 

Sitter på donken igen med min mc flurry oreo, i ett småregnigt Surfers. Paula är ute och raggar och jag sitter vid datorn, allting är som vanligt ^^.

 

Dock har vi bytt hostel. Numera bor vi mitt inne i stan brevid busstationen. Det är ett hotel för backpackers. Vi betalar 18per natt, bor i en as fräsh 6 tjejdorm med ac. As stor pool och en varm bubbelpool på taket! Vi bara väntar på haken... Det är lite för bra för att vara sant. Dansken skulle klaga på köket som nog är det äckligaste jag sett, men det är ju i bubbelpoolen vi spenderar mest tid iallafall ^^

 

 

 

Ett litet referat om tidigare dagar och The Big Night Out då...

 

Vi har haft skithöga vågor och rödflag två dagar här. Vi tänkte att det värsta som kunde hända var att någon av de snygga livvakterna som hängde överallt fick komma och rädda oss. Så vi hoppade i ändå. Långa vågor perfekt för magsurfing. Tordes dock inte gå ut längre än där vågorna slog ner, med risk för att få en tre metersvåg i huvudet.

 

På kvällen var det dags för utgång. Som sagt var vi ett par hundra backpackers som föstes omkring som en fårskock mellan 4olika barer mitt i city. Innan var det bbq på hostlet och vi fick nya roomiesar. Två as dryga killar som aldrig sov o hade noll respekt för oss övriga stackare i rummet.

 

Jag och Paula hade en av våra berömda förfester på rummet innan bbq, goolet som var kvar sen gårdagen och en intimdisskusion om innehållet i en av mina gamla svenska tidningar från i höstas. Vi fortsatte ivrigt även fast vår rumskompis kom in. Hade han bott i närheten av oss hade han väl sagt det tidigare?

 

-Men va fan läser ni!!

säger han på en grötig danska.

 

Guuuuud va generad jag blev... tror vi garva i en kvart. Han blev nog dock lika generad han ^^

 

wellwell, frågar ni Paula så var vi bara på en klubb ^^ Men så fick vissa betald taxi hem och vissa fick gå också.. hm.. fair enough. Träffade massa svenskar och härligt folk och kika bikini competition. Nice kväll. Dock lite för mycket att hinna med 4klubbar på en kväll.

 

Igår drog vi på rehabilitering på Wet 'n Wild. En halvtimmes busstur från surfers. På morgonen var det panik. Paula kastade sig in i shuttle busen och drog iväg till stan för att boka nya hostlet som var 10$ billigare/ natt o jag fixade matsäcken. Killarna på hostlet försökte in i de sista få oss att stanna kvar. Wet n' Wild var galet. Sjuka rutchkanor som man aldrig kunnat föreställt sig. Underbar dag, fint väder. Skulle lätt kunna åka dit igen! :)

 

Idag är det bara chill och bubbelpool. Har äntligen haft första natten med ordentlig sömn och morgonsimmade i poolen. Ikväll ska vi göra stek á la dansken med bearnaisesås från Sverige! Lite sista farvär middag innan vi drar vidare åt olika håll imorrn.

 

 

Nu måste jag dra från donken.. en as irriterande schweizare som tog sig friheten att sätta sig vid samma bord som mig och vägrar sluta snacka. Just nu sitter han och försöker hitta mig på fb bland alla miljarder ”ida” genom att jämföra bilderna med mig, eftersom jag inte vill hjälpa honom hitta.... USCH!

 Lite bilder från dagarna...

Nimbin

Hopp i vattenfallet :)

Blue Mountain

So long från Surfers! :)


Slow Down, Holiday in progress!

Onsdag 10 mars Nu sitter vi på donken i Surfers Paradise och utnyttjar wifi för fullt. Vädret är underbart! Idag ska vi ner o testa vågorna med boogieboards. Det gick mycket bättre än med brädorna förra gången ^^ Igår drog vi en dagstur till Nimbin. Började dagen med att åka till ett vattenfall med hela bussen hippiesugna turister och en as skön chaffis som spela bra musik. Ett litet gömt paradis mitt i skogen med vattenfall på 6-7m som man kunde hoppa ifrån och klippor nedanför som man kunde ligga och sola på. Mums! Efter blev det bbq på en liten pub mitt i urskogen. Börjar luta mer och mer åt att bli vegetarian nu, även fast vår danska kompis Köle(?) som är kock. Tyvärr hann han inte visa oss sina talanger :O men fått massa bra tips nu (; han garvade sönder åt våra backpackernudlar! Paula träffade en grabb från sin hemort och jag har träffat arbogatjejer! Världen är liten! Vidare till Nimbin så var det precis som jag tänkt mig. Väldigt litet. Hela gatan var regnbågsfärgad och vi hann gå tio meter från bussen innan en tjej kom och frågade om vi ville ha magic mushrooms. Hela befolkningen gick på nånting som inte var hälsosamt. Innan vi blev avsläppta i Nimbin berättade chaffisen stadens historia och berättade massa saker som var misstänkt likt tips för dem som ville testa nått nytt, även fast han försäkrade oss om att han själv inte gick på sånt. Riktigt great dag.  jag och Köle gick och käkade en sista måltid på Cheeky Monkey, stället där alla hänger som har superbillig mat och som är byggt så att borden är dansgolvet. Livsfarligt ^^. Vi träffade även Alex där, som vi festat med i Melbourne. Världen ÄR liten! Well, här i Surfers är det en annan prisklass på maten! Blir 59cents pasta fr.o.m. nu! Ikväll ska vi ut med hostlet på The Big Night Out. Partybuss till 4 olika klubbar med heaps av folk och gratisdricka! Kommer bli great :) Bakismedicinen imorrn blir Wet n' Wild! Största vatten themeparken här. Aircondition förkylningen håller i sig ordentligt här. Trodde jag fått bra natts sömn idag. Men vakna en timme tidigare och så hade jag glömt ställa om klockan också. Går inte att sova mer än 5h / natt här! Hard Rock café står på tur nu.. :) Hoppas allting är toppen! Kram på er :)

Byron Bay

Vet inte vilken dag.. 8 mars


Saaa.. haft nagra chill dagar i lilla omtalade Byron.. nu borjar bade jag och Paula langta till storstadslivet.


Borjade vistelsen med en liten guidetur runt med cyklar, vi cyklade till en av alla fina walkingtracks som finns har. Darifran gick vi upp till the famous lighthouse. Pa vagen sag vi en liten kanguru.


Kvallen spenderades pa det enda stallet alla hanger pa har! Cheeky Monkey. Rakt over gatan. Det var proppfullt! Ladys night! Sa vi var sena och koade i hundra ar for att fa supergod chicken parmagiana och champagne for 4$ SUPERBILLIGT! Tank..30 spann. Traffade nagra engelska tjejera o hangde med. men blev tidig hemgang iallafall. Helt doda efter natten pa bussen.


Igar gick Paula upp as tidigt o drog ivag o skydivade.. jag var grymt sugen men ar orolig over hur mina oron kommer ma.. ska vanta till ratt tillfalle. da jaklar :) Jag kunde ju inte somna om for jag var nervos for Paula.. hm ^^ allting gick bra och vi gjorde australiens godaste omelett.. tror hela hostlet var avis.  thih.


Drog ned o tankte testa vara skills pa surfingvagorna. Det slutade mer i en naradoden upplevelse dar jag och Paula flog runt med de for sma bradorna i de superstora vagorna.. tummen ned for byrons proffsvagor!

Chillade i poolen dar vagorna var lite mindre istallet ^^


Mitt i allt fixande infor kvallen lyckades jag och Paula lasa ut oss fran rummet i handdukarna.. Fick ga till receptionen och fraga om extranyckeln av alla killarna.  hej vi ar tva svenskar som vill ha uppmarksamhet o springer runt i handduk nyduschade. Sa kandes det ^^


Vi tankte lyxa och kaka ute igen. Men efter att ha kikat utbudet pa alla Byrons restauranger och ingen kunde matcha priset fran foregaende kvall sa bestammde vi oss for att laga egen mat..


Blen en supergod pastasas med parmaskinka o en 4 liters bag in box ^^


Behover jag saga att kvallen inte riktigt slutade som vi tankt oss.. kom aldrig sa langt som till utgang XD



Idag mar iallafall jag oforskamt bra. Har morgonbadat och traffat tjejer fran arboga av alla stallen i varlden ! ^^

Snart blir det rester fran igar och sen ska vi testa lyckan pa boogieboardsen istallet. Onska oss lycka till ^^

Ikvall blir det mexicansk dinner och sen ett nytt forsok till utgang :)


Soo long!

Puss och Kram!

The best of Sydney

saturday 6th of march

Just nu sitter jag i Byron Bay, jag och Paula har precis gjort massa bokningar nu innan vi fatt checkat in sa vi slipper det sen. Kom till ett kolsvart Byron Bay kl sex imorse och et helt stangt hostel. Slog oss ned helt utmattade efter resan pa marken och kikade Patrik 1,5 till koket oppnade..

 

Har haft nagra intensiva dagar i Sydney nu innan. Forsta dagen blev bara chill och bekanta sig  med mina roommates. Var uppe i the rocks och kikade runt.

Nasta dag nar jag piggnat till lite insag jag att jag hade bodde i fel rum. Gick ned till receptionen och erkannde mitt misstag. dorm 112 ist for 211.. kan handa den basta. De blev chockad over att det var mojligt, men chill som hostlet var sa hade vi ju inte stangt dorren nangang sa det var inget problem. Fick stanna i rummet.

 

Det var meningen att jag skulle till Blue mountains pa onsdagen, men alla sa at det skulle bi regn och att jag borde ta det pa torsdagen ist. Var ute o kikade mig omkring nar Rasmus ringde och erbjod mig en guidning.

Akte med farjan over till Manly beach, och vadret var saklart toppen. Angrade att vi inte tagit med badklader. Manly beach hade hela skona semesterorts-chillet som man trodde hela Sydney skulle ha. Forbattrade helt klart mina tankar om Sydney! Vi hade kass timing och missade farjorna med en minut bade pa vagen dit och hem!

Tog mig aven over till norra Sydney och kikade laget sen blev det Chill pa hostlet efter en lang och varm dag. Sag pa the horsemen, skitlabbig film. De hade stuvat in alla de mest dramatiska grejerna och blandat ihop till en skrackis. Nastan overdrivet!

 

Sov skit den natten. Vaknade minst tva ggr i timmen och var skitradd att jag skulle missa taget pa morgonen. Vid sex gav jag upp och gick upp. Blue Mountain stod pa listan. Slutade pa natt konstigt satt med att jag fick lopa till tagstationen iallafall! 

Tog taget i tva h och fick ett overaskningssamtal fran pappa pa vagen :) precis vad jag behovde.
Val framme kopte jag en busstur och hoppade pa jump on - jump off bussen med ett lass andra turister. Poangen ar att man ska bli forbluffad over vyn over grand canyon look aliken.. det var bara det att vadret var kasst. Superdimmigt! Chaffisen slappte av hela ganget pa forsta platsen och pekade att vi skulle ga en timme i en riktning. Efter nagra minuter delade sig vagen och alla var forvirrade. Hangde med tva killar (hogst troligt) ett gay par, fran Chicago. i hade skitkul hela dagen pa den langa vandringen runt alla vattenfall, regnskogar och utkiksplatser over valleyn. Tror jag gick minst tusen mil pa sma stigar och flera kilometer trappor upp och ned for berg. Underbart. Rekommenderas starkt :)


Ar glad att jag slapp ga sjalv dock, hade sa vart fallet hade jag garanterat satt mig ner och grinat och trott jag var vilse for alltid dar vi gick i timtal sjalva i ett landskap som bara fortsatte och fortsatte...
Vadret blev ocksa battre, aven om chafforen vagra sluta tjata over hur underbart det varit dagen innan. Typiskt.


Sag aven en Matilda look alike i bergen :O precis paa pricken lik forutom atthon hade illrott har. kunde inte sluta glo :P


Pa kvallen hangde jag med hostlet pa en barrunda. Supervart. var jattekul :) betalade 10 dollar och sa drog vi ivag etthelt gang i en buss. Stannade pa tre olika barer under kvallen som alla bjod pa gratis intrade ol och drinkar. Pa forsta stallet blev det drograssia och nagra roommates till Rasmus och ganget akte dit. Inte kul har i aussie, har forstatt att reglerna ar ratt stranga. sa riktig fart pa kvallen. Lite lurigt sadar skjutsade inte bussen tillbaka hem sen, sa Johan, Rasmus kompis fick agera gudie. Tack for det!

natten till fredag blev annu en natt med dalig somn. utnyttjade hostlets gratisfrukost och motte sen upp Paula som kommit fram. Vi hangde i chinese garden of friendship och tog igen oss, hon efter sin resa, och jag efter min gardag. Lunchade i chinatown med en kompis till henne fran sverie. Jatteharlig tjej :)

Hann aven med en svang till Paddys market innan det bar ivag uppat. Kandes som jag fick ut mycket av tripen :)

soo on my way, uppdatering kommer...


imorgon ska Paula skydiva. Hon ar galen (;


Puss & Hej!



Sydney gets another chance

Tisdag 2mars

 

Sitter i Sydney på mitt nya hostel för tillfället. City Harbour Backpackers. Har precis duschat och käkat lite. Måste vänta till kl ett för att få checka in, det suger!

Var ett helvete att komma hit. Tåget var försenat en timme i morse. Insåg snabbt att det inte fanns en chans att jag skulle kunna gå med min packning. Svettades på Sydneys äckliga cityrail och kämpade och gick sista biten. Min väska är så tung att jag inte kan lyfta armarna nu för det gör så ont i axlarna! + en väska med medsnodd mat och lilla ryggsäcken som håller på att gå sönder så jag fick bära den separat.

 

Just nu känns det som att planen idag blir att ta igen lite sömn. Vädret är sådär.

 

 

Miguel, Valeria och Sofia skjutsade mig till stationen igår kväll för att vinka av mig. Blev riktigt sentitive moment. De bar mina grejer och tänkte bjuda på middag innan. Sofia gick och var jättekoncentrerad på något hon hade under tröjan. Helt plötsligt gick hon in i en 1m tjock cementstolpe och började stortjuta. Fick bita mig hårt i kinden för att inte börja as garva. Gud, va kul det såg ut!

 

När jag skulle hoppa på tåget plocka Sofia fram presenten hon hade gömt. En handmålad boomerang. Jättefin, men hur sjutton ska jag få med mig hela det paketet nu! ^^. Och så fick jag ett halsband från Argentina de köpt till mig på sin resa. :) Sofia fick tårar i ögonen och sa ”why do you have to leave!” och Valeria hade kameran med sig och dokumenterade allting medan Miguel bar in mina grejer i tåget. Tror de kommer sakna mig lite iallafall (;

 

Taktiken att gå upp kl sex igår morse funkade perfekt. Var helt slut när jag satte mig på tåget igår kväll. Natten spenderades brevid en tjock spec tant som snarkade i en vagn full av norska ungdomar på skolresa. Sov igenom hela resan även fast man vaknade två ggr i timmen natten igenom...

 

 

 

Ehm.. lite uppdatering då.. Har fått några härliga tjejer som rumskompisar och tagit mig ut på lite vandring. Imorgon bitti blir det blue mountains om min fot pallar. Sitter på donken nu och vilar upp den med lite wifi. Jättebra. Förutom att mitt batteri dör snart. Gillar Sydney fast vädret är bättre i Melbourne..(;

 

 

So far so good... :)

 

over n out!


Min allra sista dag i Melbourne...

 Måndag 1 mars

 

Var uppe vid sex för att säga hejdå till Martina som ska på camp till Canberra. Eftersom jag vill vara så trött som möjligt inför nattåget så höll jag mig vaken till Sofia skulle upp ett par timmar senare.

 

Vid nio följde jag med henne till skolan. Varje måndag har de ensamble där de sjunger nationalsången och svär ed och grejer. Sjukt vilken disciplin de små liven har. Sofia hade tjatat hela morgonen om att hon skulle sjunga och vara med i skolkören på morgonen osv. Naturligtvis segar Valeria och vi kommer försent så hon missar sången... Kan vara den segaste människan jag träffat. Tror inte hon kommit i tid till nånting så länge jag vart här. Men Sofia var lika glad för det...

 

Det är med blandade känslor som jag har packat ihop allt jag äger här i en väska i hörnet av mitt rum.

 

Olivia kom förbi en sväng på förmiddagen innan hon börja jobba, så vi drog en avslutande fika på Dendys men Nathalie som också kom förbi. Båda gullungarna offra av sitt precious svenska godis för att ge mig lite att ha på tåget. <3 : ) så söta.

 

Nu har jag packat nääästan allt och min ryggsäck på 55liter är full till sprickgränsen. Ska ni ut och resa, ta en större väska! Jag har tillräcklig serparationsångest nu för att rensa mer bland grejerna också. Får slänga lite på vägen upp längs kusten sen.

 

Snart kommer Paula och ska byta lite bilder och hon ska ärva lite grejer jag måste lämna bakom mig ^^ Vi ska även boka hostel i Byron Bay i sista sekunden.

 

Har lovat att spela lite wii med Sofia i eftermiddag och så ska jag sno med mig lite matsäck till tåget innan Valeria ska skjutsa mig till Southern cross där tåget går mot Sydney 19.55...

 

Så ser alltså planen ut för dagen. Ska göra uppdatera när jag kan längs vägen uppför kusten :)


Maria-dagen

Söndag 28 februari.

 

Skulle äntligen få sova idag. Var lite orolig att Martina skulle komma och väcka mig. Istället är det jag som vaknar kl nio, skitpigg. Hann städa hela huset, dammsuga och tvätta innan Olivia vaknat ^^

 

kikade slutet på National Treasure 2 .

 

Sofia kom och vi åkte till Southland och kolla bio ”The Toohtfairy”.

 

Det blev en hit. Båda ungarna tyckte om den även om jag nog var den som garvade mest. Antagligen av ren trötthet.

 

Efteråt fick tjejerna välja vart vi skulle äta. Och denna gång slapp vi donken. Åt antagligen den godaste pastan jag nånsin ätit på TGI Friday's som hade supertrevlig personal och underhållning till barnen medan vi väntade (Y)

 

Eftermiddagen spenderades med pysslande. Vi gjorde windowpaintings och egna ringar. Olivia härjade med tjejerna som i respons blev helt galna. Har aldrig sett så mycket energi i dem. Ändå tror jag det var Olivia som hade roligaste. Har aldrig sett någon leka med sån inlevelse så roligast själv när den leker med barnen. Cykeltävlingar och arga leken o grejer ^^ kommer bli bra mamma.

 

Dock var det ett helvete att få dem att sova sen ^^

 

En viss Ida Maria har dessutom namnsdag idag (: och alla andra Marior med, grattis!


Supernanny!

Lördag 27 februari

7.40 på morgonen ringer Valeria och ber att få prata med Sofia. Nyvaken säger jag att Sofia fortfarande sover. Följande lät såhär:

 

”whyyy iss sheeee stiiilll asleeeeppp itts 8.40!!!!!!”

”No Valeria, it's 7.40. Your in Brisbane. One hour different, remember”

”ohuu *mummelmummel* yeah but she still needs to wake up.. you know she needs an hour to get prepared”

 

Vägra erkänna att hon har fel..Tur man är van med att alltid ha och göra fel i det här huset XD...

 

Barnvakten hjälpte till på morgonen och allting gick jättesmidigt. 8.40 va Sofia iväg för att göra ett prov till scholarship på samma skola som storesyrran går på.

 

Vi fick sällis av Paula och Olivia i vårt filmtittande

 

Martina är supersöt när man är med henne själv, men så fort vi hämtade Sofia och hon ville berätta om sitt prov gick Martina igång. Hon klarar inte att ge bort uppmärksamheten i några minuter ens. Hon får dessutom minst uppmärksamhet, klämd mellan två duktiga systrar som är bra i skolan och gör mycket väsen av sig. Klart hon blir den bråkiga av dem då.

 

Girlfightvarning på g, men då kastade jag fram pizzabottnarna och de kom av sig i att göra hemmagjord pizza. Poäng till mig.

 

Fick fritid med Olivia och Paula hela eftermiddagen när ungarna var på kalas. Kl sex tänkte jag att jag bara skulle hämta upp dem lite snabbt.

 

Kommer till poolpartyt och hittar tjejerna.

Det nödvändiga pratet med alla hemmamammor, säga grattis till födelseagsbarnet sen..
”where's your clothes martina, those are not yours!”

”i have no idea! The dog poo all over them hahahaha”

 

leta kläder, planera impusliva sleepovers.

 

Skjutsade iväg Sofia till en kompis och så var vi själva med Martina. När hon fick välja kvällsaktivitet så blev det donken. Skit bra idé tyckte jag och Olivia och så drog vi.

 

Blev kvällsmys framför National treasure 2 :)


Sista helgen

Fredag 26 februari

 

Tycker det är så roligt att minsta tjejen verkligen ber mig att komma och kolla när hon har olika aktiviteter. Idag var det simtävling. Jag, Valeria och Martina som är ”sjuk” åkte till Sandringhams badhus för att se supersmå söta ungar med badmössor tävla mot varandra i alla simstilar från freestyle till nudleswim.

I bilen på vägen dit fick Vale ett mess från skolan där det stod att hennes dotter inte befann sig på lektionen. Genast ringde hon boardingschool, som sa att de hade skickat iväg Cata. Sen receptionen som skulle koll upp det. Och så tillslut meddelade att hon varit lite sen och messet hade skickats automatiskt. Sjukt! Sån STENKOLL att fäldrarna får reda på det på två röda om barnen kommer försent eller inte kommer alls. Värsta utredningen. Tänk om vi hade haft likadant i skolan... Hade blivit heldagsprojekt för mina stackars föräldrar (A)^^

 

Superkvavt och en ljudnivå på olagligt höga decibel i simlokalen iallafall. Det gick väl sådär för Sofia, men alla fick pris och hon var supernöjd. :) älskar den ungen.

Jag och Martina hade med oss våra böcker och underhöll oss mellan Sofias race.

271 sidor in i Breaking Dawn, skulle Olivias hostmamma ha tillbaka boken. Buhu! Får vänta hundra år nu för att kunna läsa slutet. 4 dagar innan Bella ska föda :O kändes som jag förlorade en vän ^^

 

Jag och den jääättesjuka Martina spenderade resten av dagen med att spela wii. OS i Vancover. Har kramp i handlederna efter all skidåkning. ^^

 

Halv sex åkte Valeria iväg mot flyget för att åka mot Brisbane! Hon tog ungarna med sig och lämnade dem på nippers och sen på kvällen skulle min barnvakt ta över ansvaret för att jag skulle få spendera min sista kväll ute i Melbourne :)

 

På kvällen mötte jag och Olivia upp Johanna, Catrin och Lisa vid Flinders. Vi lyckades hitta en jättemysig restaurang på Southbank söder om city, och fick ett bord utomhus. Souhtbank får mig jämt att tänka på Paris med floden och alla som sitter ute och spelar musik längs vägen med alla mysiga restauranger :) <3

 

Från början var vi ett helt gäng, men massa folk som droppade av längs vägen, lite tråkigt när det är sista kvällen, men men. Åt god mat och hade sjuk tur med vädret. Nästan så man svettades bara av att sitta still på kvällen.

Senare på kvällen drog vi iväg mot Crown, och M9 Lasergame! Det var massa folk där idag. Väl inne i stridens hetta kämpade vi oss svettiga. Löpte runt som fan och hittade Olivia och Johanna gömda i olika hörn hela tiden ^^ sjukt roligt! Tyvärr kom förlorade vi heelt underlägset alla de andra lagen. Men med massa skryt var mina personliga poäng skitbra.. ^^ Vi var laget med minst spelare i måste nämnas.

 

Deal på att på vår reunion i Sverige blir det paintball!


Sista veckan!

Veckan då! Har hela veckan haft småpanik och tänkt ”Det här är sista gången jag gör det här” vad jag än gjort...


Med mål att utnyttja varje sekund har jag inte haft tid eller ork att skriva blogg. Haft en riktigt kul vecka iallafall. Jobbet har varit slappt. Näst intill INGENTING att göra när Miguel och Cata är borta. Och alla är supersnälla nu när det är sista veckan. Önskar att det var sista veckan jämt!

 

I måndags drog vi en fortsättning på helgen och spenderade dagen vid Olivias pool. Dokumenterade Olivias lyxjobb i filmerna ”olivia vid poolen 1,2 och 3” ^^

 

I tisdags var jag inne i city och hälsade på Rasmus, en grabb från övre Sverige som råkar vara i Mel samtidigt som mig och åker till Syd dan innan mig, med sina kompisar. Var ett heldagsprojekt att omvända det kassa intrycket de fått av Melbourne på ett kinesägt skabbhostel i norr. Åker ni till Melbourne bo ffn inte i norra Melbourne! Det är där.. hm.. folk försvinner...

Blev sushi, min nya favoriträtt, i flagstaff garden och hämta mina tågbiljetter från Southern cross.

Hostel i Syd blev bokat och det är helt spikat att Paula får semester och hookar upp med mig på vägen till Byron Bay på fredagen.

 

hm.. sista veckan har även vart hemsk på matfronten... kom hem i tisdags. Valeria hade vart på fetaste grosiststället och köpt tuuusen as feta supergoda muffins i alla former. As många croissanter, massa godis, snickers o allt man kan komma på :O Verkligen inte nödvändigt... tur jag drar nästa vecka XD

 

Har slängt ihop ett halvskrytit cv som förhoppningsvis ska ge mig ett sommarjobb att luta mig tillbaka på när jag kommer hem.

 

 

I onsdags hade jag superkort dag. Ungarna hade scout och jag var inte sen med att utnyttja läget. Åkte in till stan och mötte Jessika och Matilda. Fulaste grejen hände. Jag och Jessika gick runt och letade efter varandra i minst en halvtimme och försökte guida oss mot varandra... båda var vid stationen som hette ”queen victoria market” båda stod bakom en scen och väntade på den andra. Båda var vid ingången. Men vi hittade inte varandra nånstans... Efter en halvtimme insåg vi att vi var på olika sidor av marknaden... SÅ FULT ^^

 

Det var sista onsdagen för säsongen de hade ”queen victoria night market” Super mysigt. Hela marknaden var fylld med food courts, liveband och fullproppat med folk! Frågan är varför jag aldrig har hört talas om det förut, så vi kunde gått dit tidigare!! :O

De andra käkade pizza och jag ångrade bittert att jag kastat i mig rester innan när man såg allt gott. Lyxade med en as god sangria, från ett väldigt populärt sangriatält, där vi lyckades då de sista drinkarna innan allting tog slut. Hett tips om ni är i Melbourne under sommartider alltså!

  

Har även hunnit med att cykla en förmiddag till Sandringham och fikade med Nathalie och Olivia. Måste som sagt utnyttja all tid av sista veckan. Blev en ”ahapp, sista gången jag cyklar till Sandringham”

 

So far so good... sista arbetsveckan avklarad!

 

Känns som jag varit i Melbourne en vecka, och nu ska jag åka igen! : (


bjuder på några bilder av Melbourne i soluppgången jag tog en morgon jag var pigg ^^


RSS 2.0