New Moon @ Moonlight cinema

 Söndag 21 februari

 

På topplistan över mysiga mornar ligger absolut den här varianten :) Vaknade av en morgonpigg Paula i en av tvilliarnas sängar . Ida, Ida som också blivit kvar igår kväll var redan vakna. Och Olivia med. Nathalie och jag som låg i samma rum kämpade oss ut till de andra vid uteplatsen i skuggan. Blev morgondopp i poolen.

 

Gått och längtat hela veckan efter the famous lenten buns, swedish semlor! Men så var det ju det här med att någon måste offra sig och ta cykeln till affären. Eftersom jag suger på att klunsa så erbjöd jag mig frivilligt att baka nånting annat som vi hade ingredienser till. lemon/lime cake tex. Med citroner och lime från Olivias träd :)

 

Corey och Andrew kom och chillade vid poolen med oss på eftermiddagen.

 

Tanken var att vi skulle på ett beachparty som smidigt och bra var i Sandringham på eftermiddagen. Men vi orkade inte... Hade det för grymt bra vid Olivias pool så blev kvar där.

Vi var tvärsäkra på att han skulle skriva "Marry me Olivia" .. men blev bara "music" we didn't get it..

På kvällen packade vi picknickkorgen och gav oss iväg till Royal Botanic Garden, älskar det stället! Underbart vackert och mysigt med sjön med de svarta svanarna och alla olika palmer.

I en av sjöarna hade de blåst upp en jättestor filmduk. Och framför den hade alla placerat sina filtar och bredd ut picknicken.

 

Vi satt supernöjda vid den fina solnedgången och börja plocka fram maten när en kille i kostym kommer förbi med en bricka och frågar om vi vill ha drinkar. Som pricken på i:t så delar de alltså ut hur många gratis drinkar man ville ha av nån anledning. Lite för bra för att vara sant, tänkte vi. Men neej! Går inte att beskriva hur nöjda vi var över helgen.

Och äntligen fick jag se New Moon och skrika när Jacob löpte runt halvnaken i skogen. Kändes lite äkta att sitta ute i skogen när man tittade på den också. Tror minsann Paula var lite rädd när hon löpte ut och skulle kissa. (;

 

<3 på den helgen och mina tjejer (:


Roadtrip till Mornington Peninsula (pensylvania?)

Lördag 20 februari

 

Efter sådär två timmars sömn vaknade jag av larmet och löpte ur sängen. Då hade jag redan vaknat två ggr och bett om att den skulle ringa snart där jag låg inträngd i dubbelsängen och med kramper i hela kroppen just därför.

 

Va löjligt glad av all trötthet och vi hade vädret på vår sida. Redan tidigt på morgonen var det skitvarmt. Väckte Olivia och Paula och lämnade huset samtidigt som några andra tjejer som upptäckt att de var tvungna att checka ut på sitt hostel innan kl tio.

 

Vi drog hem till mig och Miguel och Valeria hjälpte helhjärtat till med alla förberedelser. Tankade bilen åt oss, skickade med massa mat, gav oss kart- och info böcker om Mornington Peninsula och visade hur gps:n fungerade. Så var vi iväg på vår roadtrip

 

Superfin väg till Mornington som ligger några timmar, längst kusten, från Melbourne. Öppet landskap med masa vingårdar. Och när vi närmade oss så åkte vi längs superfina stränder och hamnar. Ett semesterparadis för campare.

 

Vi åkte först och kikade nationalparken en snabbis utan att gå in. I hettan och efter två h sömn var det beachen som gällde. Sorrento back beach, som Valeria rekommenderat, låg nedanför en klippa och bjöd på en av de få stränder med möjlighet att surfa i Melbourne.


Vi hittade även en as mysig bbq plats där vi samsades om utrymmet med myrorna.

 

Kvällen bjöd på bbq hos Oliven. Jag och Paula drog hem o lämpade av picknickkorgen och tog med oss Malibun. Sista helgen till ära, så skulle vi inte köpa billigaste ölen. Pina Colada á la Olivia bjöds det på :) Vi våldgästade poolen och folket började droppa in lite smått medan grillen värmdes upp...


Ännu en supermysig kväll med varmt väder natten igenom! Perfekt!

 

Paula och jag har stenhårt match makat Olivia senaste tiden och ikväll gav det resultat! Bra jobbat Olivia ;D

Olivia med sängkammarblicken


Ida och Ida blev också kvar när alla dragit hem (:


Paula gör några dansmoves som vanligt (;


<3<3<3


Bästa helgen! .. Sista helgen...

Fredag 19 februari

fredagar går alltid supersnabbt. Gillar dem bäst (Y)

 

Fick fetaste listan jag skulle hinna med innan jag fick sluta. Liiite för optimistiskt av Valeria, eller bara väldigt elakt: Städa huset, packa grejer til ungarna, laga mat, osv. Kommande party imorrn så huset skulle vara exemplariskt.

 

Hon frågade också om jag ville jobba på fredagen nästa helg...assååå! Att det inte bara kan nöja sig och jag kan få vara ”the good guy” nångång.. Det kunde jag ju inte tacka ja till! En sista helgdag måste jag ju få ha!

 

Vid sju, en timme försent, hade familjen dragit och jag löpte runt med handduk på huvudet och städa det sista. Olivia hjälpte till för fullt.

 

Så drog vi till Joline i, east Camberwell, på bbq. På vägen lyckades vi ta fel tåg... IGEN... vad är fel med oss! Hur svårt kan det var! Jag stod på stationenoch skrek ut min irritation och fick en medlidande high five av killen brevid oss. XD

 

Upptäckte tillslut att vi kunde ta nästa tåg och en annan station och faktiskt komma närmare Joline, än om vi hade åkt rätt. Vinst!

 

Var as mycket nytt folk hos Joline. Jättekul :) och fler kom de hela tiden. Några backpackers, massa andra au pairer, Corey o co, några svenska killar och kompisar till Joline hemifrån.

 

Var väl 50/50 svenskar/aussies. Blev en sjuk blandning av engelska och svenska. och det finns helt klart en gräns hur många man kan vara på ölspelet. Aussiesarna blev ordentligt ditsatta på regeln ”Som Peter Jihde skulle ha sagt..” innan man sa nått. Haha

 

Det var supervarmt hela natten, vi satt ute och poolen utnyttjades (Y)..

En jäkla mupp kasta i mig med handduken på! Blev skit förbannad. Som lite hämnd upptäckte han att han badat med mobilen så den pajat.. höhö..

 

fick en nice sovplats i en dubbelsäng med Olivia, hos Joline där det var mörkt fast det börjat ljusna när vi gick och la oss. Lite halvspårad kväll. Svinroligt. Med lite dryga inslag av spec människor.....


Snällast i världen

Tordag 18 februari

 

Har gått o blivit bekväm nu. Imorse såg det ut som ( genom mitt superlilla smala fönster) att det var kallt. Så orkade inte pallra mig ut till kylan. Bäddade ner mig och kikade film innan jobbet istället.

Picknick at the hanging rock, blev det. Den utspelar sig en bit utanför Melbourne och handlar om ett gäng tjejer som försvinner spårlöst på valentines day.

 

Passade också på att ta en dusch. Miguel kom ner nyvaken och trodde det regnade, stackarn ^^

 

Har vart duktig och bokat biljett nu till Sydney. 1 mars. Nattåg (Y). 5 mars vidare till Byron bay :)

 

Hittade Paula på bibblan som vanligt, drog med henne ur wifi dvalan och solade i parken tills jag började.

 

Tror jag vart snällast i världen idag.. Tog på mig värsta projektet som Valeria hade börjat med. Fick hundra kilo ost som jag skulle riva med deras ”riva ost maskin” till hennes fondue på lördag. Ost i precis hela köket. Jag kommer lukta ost i en vecka! Maskinen funkade super dåligt! Och jag längtade till halv nio när jag slutade.

 

Sen kom dagens dilemma. Valeria frågade mig om jag vill jobba nästa helg. Lördag, söndag. (Min Sista helg). Och det var så hon frågade. Om jag ville jobba. Absolut inget tvång och hon förstod att det var min sista helg och att jag kanske hellre ville hitta på något själv. Men så var det ju de där 200 dollarna extra jag skulle få om jag ställde upp...

 

… Jag ställde upp.

 

Kl sju skriker Valeria ”Hejdå! Kommer hem halv tio” och slänger igen dörren innan jag hinner reagera. Där står jag, ofrivillig barnvakt, med min förlorade fritid och minsta tjejen. Kvällen projekt blev att leta efter hennes försvunna nintendo ds ( som vanligt!). Mitt dåliga humör kanske gick ut lite över henne när jag sa att hon får hitta på nått annat eller gå o lägga sig. Punkt slut.

 

Funderade över om jag skulle tjura och säga till när familjen kom hem. Men direkt innanför dörren säger Miguel ”Ida jag tänkte att du kanske ville låna bilen och åka iväg nånstans när det är din sista helg”

 

Så nu blire roadtrip! :D


Chill hos Oliven

Onsdag 17 februari

 

Igår gick jag, med vissa uppoffringar, och la mig tidigt. Så var full av energi för morgonwalk idag.. not.

Hann komma gatan ner när jag var två centimeter ifrån att få en morgontidning i huvudet. Hinner precis vända mig om innan det kommer fem till regnande. I bilen som körde förbi sitter det två lazy, morgontrötta indier som har kommit på ett enklare sätt att klara av tidningsrundan på. Frågan är ju om de tjänar mer än soppapengar på den rundan.

 

Efter morgonjobbet tog jag cykeln iväg till Sandringham. Höll på att köra över en stor fet råtta på vägen. Hade inte heller turen att åka förbi när de tränar footie, där jag annars brukar stanna o tjuvkika (A)...

 

Hängde med Olivia hela dagen :) slapp ute i hennes sköna utesoffa och hämta hennes tvillingar från prep. Supersöta ^^

 

Insett att jag kommer sakna möjligheten att gå till stranden och slappa en dag när jag vill och att bada i de klara havsvattnet...

Kommer dock bli väldigt skönt att kunna leva utan att svettas vad man än gör och få solbrillebränna hur mycket man än smörjt in sig!

 

Sofia ville att jag skulle följa med henne på kvällen och titta på hennes gymnastik. Eftersom som Valeria gnällt över att jag inte var med barnen mer så kunde hon ju inte heller säga nej när Sofia frågade. Huhu ^^. Sofias en-gång-i-veckan-nybörjargrupp var mest söta där de sprang runt o vifta på armar och ben. Däremot tränade en grupp med ungefär lika stora tjejer, fast elitsattsarna i en annan del av lokalen! Shit. Säger bara, make it or breake it, Paula! ^^

 

Har även fått ett fan. Pappa 35+ med utländskt ursprung som förra veckan löpte efter mig ut för att säga ”eh.. Have you been on the beach? You have a very nice colour” Idag dök han upp från ingenstans med anledningen ”har precis lämnat min dotter” fast det var en halvtimme sen lektionen börjat. Börjar bli grym på att småprata om mina tjejer ^^

 

Kika olympics börjar bli vardag här. Varje kväll står tvn på och de tre kanalerna som visar OS, som man inte hinner titta på, spelas in för fullt.

 

Och vem är Björn Ferry liksom :O Någon som hört om honom innan? (Nej, går inte att hitta på spotify ^^.. ) oså går han och vinner! Trodde jag hade koll!

 

 

Är även lite bitter för fettisdagen. Vill också ha semla! Finns ju bara torrjäst här, vilket jag inte lyckas särskillt bra att baka med. Semeldagen borde väl vara internationell! Måste göra nånting åt det i helgen!

<3


Supernanny!

Tisdag 16 februari

 

Har precis varit barnvakt hela kvällen till Martina och Sofia (: Super easygoing tjejer! Miguel och Valeria var ute och käkade middag. Vi har kollat OS, sett Kalla fått guld och käkat nötter. Martina slutar aldrig förundras över min dator och har suttit och tagit massa bilder... ^^ Såna här dagar vet man att man kommer sakna dem när man åker hem igen...

Vet inte om jag sagt det, men Catalina är borta i tre veckor. Nånting som kallas boarding. Alla i grade 8, flyttar till skolan för att bo där i tre veckor. Under de veckorna är de inte tillåtna att komma hem överhuvudtaget. Får endast lämna skolan för idrottsaktiviteter. Har lekt lite med tanken om vi haft nått likande på central ^^ haha hade blivit kalabalik. Hade kunnat blivit kul ^^

 

...Därför är det iallafall riiktigt lugnt här. Oftast hon och Martina som bråkar. Har inte tyckt att hon gör mycket väsen av sig när hon är hemma, men guuud va lugnt och skönt det är när hon är borta. Inte på ett elakt sätt. Men känns som hon inte riktigt passar in i familjen, de är liksom mer som en familj nu.

 

 

Igår kväll efter maten kastade vi oss alla in i bilen. ”Läääma allt på booordeeeeet!!! Sooooleen går neeeerr! VAMOS VAMOS!!”

 

...Så avslutades vår mysiga middag ^^

Jag hade gjort tacos till hela gänget och för en gångs skull var alla jättenöjda med maten. Cred till mig! Inte ett dugg likt det vi kallar tacos i hemma, men helt ok :)

 

Familjen hade fått för sig att vi skulle gå promenad och titta på solnedgången. Lite motsägelsefullt att kasta oss hals över huvud in i bilen för att racea ner till stranden. Kändes som själva grejen blev lite förstörd^^. Men det var mysigt :) och helt lagom ljummet varmt. Såna kvällar man önskar att Sverige hade på sommaren. Såna kvällar man kan sitta ute hur länge som helst utan att frysa.

 

 

 

Idag har jag skickat hem 8kg packning och min rullväska. Lite mindre att släpa på, men har fortfarande sjukt mycket. Det kostade mig en förmögenhet. Svider när man räknar sparpengarna.

 

Spenderade eftermiddagen hemma hos Paula och smaka hennes banan/choklad pannkakor. Hennes ungar är så söta (: Har, efter mina tidigare besök, blivit lite idol, och nu blir de jätteblyga när jag kommer fast de sekunden innan sagt ”I'm calling Ida, she's coming over” kanske skulle byta familj ett tag ^^

 

Vaknade kallsvettig inatt igen(!) efter ännu en mardröm. Städerskan skrämmer upp mig med diverse rövarhistorier som alla poängterar att jag måste vara på min vakt och alltid ha dörren låst när jag är själv. Inatt var jag jagad av nån spansk maffia medan hela gänget härjade och skrek på spanska att jag måste gömma mig snabbt.

 

Over n out! (:


Be my Valentine!

14 februari

 

Söndagen innebar St Kilda Festival!

Började dagen med att se hur lång tid det tog att gå hem från Sandringham i superhetta och att få en konstig bränna på armen... Det tog en timme och en kvart.

 

Drog in med Paula och Olivia till St Kilda där det var helt smockat med folk! Och jättevarmt! Alla hade dessutom för mycket kläder eftersom det skuulle regna och vara kallt ^^...

Var massa liveband, stånd, gratis sunscreen, volleyboll turnering mm. Satt i skuggan och chillade ett tag vid en tjej som sjöng nått konstigt inspirerat av kinesisk opera, och hittade sen ”donken Elias” som han heter på mobilen XD, Kika volleybollturnering och käka glass hanns också med.  Paula och Olivia skaffade nya vänner och var jätteintresserade av att rädda valarna, eller hajar eller vad det var medan jag stod och fick en suspekt bränna på fötterna och var yrslig av värmen.^^

 

Överallt vimmlade det av kära par som pussades och restaurangerna var fulla.

 

Vi left-overs bestämde oss för att gå på egen middag, Grekiska restaurangen som vi skulle gå till i Sandringham hade bröllop, så fick bli thai ist. Supersöta, de som jobbade där :) Och jättegod mat.

 

Mysig dag med tjejerna även om vi föredrar fettisdagen över att kika avundsjukt på alla kära par ^^

 

<3 Happy Valentines Day

 


Chill helg

v7

 

Den här helgen har varit den kortaste i mitt liv...

 

Fredag morgon skyndade jag mig iväg till tåget. Eclipse i högsta hugg för att orka tågresan på nästan två timmar för att komma till Ida på andra sidan bayen. Mysigt att se hur hon har det och käka macka med äkta hårdost på ^^. Synd att det ska ta sån himla tid att åka dit bara. Var nästan dags o åka hem när man precis kommit dit, kändes det som.

 

 

För att umgås mer med min underbara hostfamilj hängde jag på till nippers, (ungarnas livräddning) tydligen skit poppis. En bra grej att lära sig också. Hela stranden kryllade med ungar med löjliga badmössor i olika färger ^^

 

Valeria och jag hade med oss frukt och jag tog med min bok (Y)... vi satt och diskuterade kulturskillnader. Efter regn kommer solsken, som sagt... Efter raseriutbrottet igår kan hon inte sluta tacka mig för att jag varit barnvakt och hela dagen har vart ett riktigt fjäskande... Hoppas de fortsätter så.

 

På stranden var det bröllop, mitt bland alla barnen. När jag berättade om mamma och pappas bröllop och att det faktiskt är vanligt att man bor ihop i Sverige utan att vara gifta höll hon på o få hjärtattack XD.. I Argentina bor man hemma tills man gifter sig. Punkt Slut.

 

På kvällen blev det sushi med hela familjen + Miguels dryga kompis från jobbet som sa kaxigt ”frågan är inte var vi kan vara för att inte störa, utan var vi ska göra av dem *pekar på tjejerna *” angående deras telefonkonferens.

Söt sofi posar med simmössan :)

Senare tog jag mitt pick o pack och flyttade hem till Olivia över helgen. Chill och massa film, gjordes ett försök på ”men who stare at goats” Men det var ju längesen vi sågs så hade för mycket att snacka om... den verkar dessutom seeg.

Sen blev det skeda i Hannahs säng med Paula. Hon är som min Jacob. Jag låg och frös och hon värmde mig (; Är förresten för fullt inne i sista boken nu! Är sugen på att komma fram till ett visst citat som ska finnas nånstans i slutet (: En kamp mot tiden nu ^^ måste läsa på.. 2v kvar!

 

Lördagen spenderades med svensk matorgie. Köttbullar, mos, gräddsås, lingonsylt, jordgubbskräm, och fick kaviar på frukostägget. Johanna droppade förbi och hade med sig alla Scrubs säsonger!

Helteckningsmattan framför Olivias stora tv <3

tanken var utgång... eftersom det var kinesiskt nyår. Meeenn, visade sig att det var imorgon... och vi blev glada över att slippa gå ut ^^


Hemsk arbetsvecka...

v7

 

Den här veckan har varit den längsta i mitt liv!

 

Men jag har vart duktig och fått massa gjort. Kilade ner och tog vaccin. Typhoid och hepatit a var de dem prackade på mig. Dock nödflörtade jag med Dr David och fick betala barnpriset på besöket. Sparade mig 60 dollar ^^ evigt tacksam!

 

Lyckades få de enda bieffekterna av vaccinet också! Ont i armen och som Dr David beskrev det ”rumbling tummy” ^^

 

Åkte till Prahran och Thailändska ambassaden, fyllde i lite papper och kom tillbaka dagen efter för att hämta ut mitt visum. En glad gubbe stod och viftade med ett kuvert när jag kom märkt ”Ida Larsson” och sa skrattande ”jag kommer allt ihåg dig”....Behöver jag säga att jag inte alls kom ihåg honom från dagen innan! Oroväckande XD

Så.. allt gick supersmidigt.

 

I torsdags brakade helvetet loss...Jag skulle få sluta 6.30...vid halv sex får jag reda på att ja ska jobba över... för att vara barnvakt till Nicoles(!) ( min super elaka ex boss) unge.

Berättade på snällast möjliga sätt att jag inte tyckte det var okej att jag tog hand om andras barn...

Sen fick jag lyssna till en harang om allting som jag var dålig på och gjorde fel, att jag borde spendera mer tid med familjen. Superlätt när jag slutar jobba när ungarna ska sova... hm... Slutade med att hon berättade för mig att hon inte ville ha mig kvar här.

 

Hemsk människa....

Jag och lilla Björn hade iallafall en trevlig kväll och spelade pokémon till kl nio! Övertid ab. Blev dock irriterad över att han lät och pratade som Nicole... usch.. Fuskade så han vann hela tiden och skröt över det sen. Haha. Jaja, han är 6år gammal. Ändå dålig stil! ^^

 

För att få en nöjd Valeria hängde jag med familjen hela kvällen = ”Ida can u please do me a favour” = jobb hela tiden! Finns ju en f..ing anledning till varför jag inte vill vara i huset på min fritid. Hon fattar inte att man vill ha ett eget liv och komma bort från huset när man jobbar och är där hela dagarna...

jaja, Iallafall spelade jag schack med Sofia, som hon tjatat om hela veckan. Utklassade henne. Hahaha jaja jätte barnsligt. Men nu kommer hon inte tjata mera iallafall (A)

 

Som ett litet inlägg måste jag säga att gröt med valnötter och jordgubbar slår det mesta i matväg! <333


A ticket to freedom

Tisdag 9e februari

 

Well har precis kommit hem ifrån att ha tagit jordens fulaste passfoto.

Först fick jag gå sicksack, och svettas i värmen, längs hela Church för att hitta nån som visste var man tog kort. Väl inne på posten sa tanten ”vill du ta nu?” Så löpte hon ut med kameran som hon verkat gömt bakom ryggen och så var det klart innan jag ens hann kolla in i kameran ^^.

Skrattade hela vägen hem, den bilden ska ingen få se...

 

Här är planeringen i full gång sista varma dagen den här veckan. Ska bli skönt att jag imorgon kan vara inne utan att behöva ha dåligt samvete.

 

På medicare centre räknade tanten upp fyra vacciner direkt som hon aldrig skulle kunna åka utan. + magtabletter och antibiotika för säkerhetens skull. Shit...

Den mest basic basic vaccineringen kommer gå på 200dollar, om jag anstränger mig och försöker få tillbaka pengar på medicarekortet.

Om någon känner känner sig mån om min hälsa och vill sponsra för att hålla mig borta från farliga sjukdomar så är det helt okej.

 

Nu har jag alltså en biljett hem. Den är så avancerad att jag med många mellanlandningar åker från Brisbane och tillslut hamnar i Bangkok den 16e mars och blir kvar där ett tag.

 

Nu vill jag bara härifrån. Jobbet går seeegt och dåligt. Inte kul längre. Det kommer jag inte sakna, även om jag har att de himla bra och har en tendens att få det att låta lite sämre :) men man ska lämna med flaggan i topp så passar bra att åka nu.

 

Kompisarna och Melbourne kommer jag dock sakna ihjäl mig efter <3... En avskedsfest skulle sitta på sin plats snart.

 

Var uppe och gick i gryningen idag. Helt varmt och stilla. Solen gick upp över city som var fyllt med luftballonger som svävade runt i olika färger. Hade velat tagit kort, men ni får tänka er istället :)

 

Tror jag upplevt den kortaste natten i världshistorien... Längtade efter sex timmars sömn. Helt plötsligt rycks jag upp ur min dröm av alarmet. Hoppar upp och löper runt efter mobilen. Ser inget eftersom det är kolsvart. Funderar på om jag öppnat ögonen eller inte när jag fattar att det är mitt i natten och jag fått sms...Förvirrad och med hjärtklappning somnar jag om, för att vakna på samma hemska sätt igen. Fast nu var det pappa som ringde från Sverige, klockan två på natten, som hittat en toppenbiljett till mig hem:) Kommer dock inte ihåg ett ord av vad han sa. Kändes som jag hann blinka till innan alarmet ringde på morgonen och tänkte tjurigt att det är lika bra att gå upp ”här får man ändå inte sova” ^^

 

Som nu kanske räknat ut ska jag alltså resa kusten upp till Brisbane, där jag flyger ifrån, i två veckor.

 

Nu är det nån som längtar!

 

pusspusspuss<3


Melbournes Gayparad

Söndag 7e februari

 

Brunch i St Kilda klockan ett tänkte vi att vi skulle hinna till. Trodde jag skulle få slita mig upp och skynda mig. Istället vaknade jag vid nio och orkade inte vänta till brunchen. Gjorde värsta brakfrukosten. Riktigt behövligt. Och tur om jag hade vetat hur resan till St Kilda skulle gå.

 

Efter en bit på tramen till St Kilda börjar vi tycka att vi åkt lite väl länge och inte känner igen oss. Den tjuriga chafisen säger att han inte kör till st kilda idag och vi är halvvägs in till stan. Hoppar av och får ta en annan tram tillbaka. Även han säger att han inte åker till st kilda idag. Orsaken är att hela Fitzroy st är avstängd pga Melbournes gayparad. Tyckte det var lite mycket regnbågar på tramarna.

 

Fick gå resten av vägen, men kul att se. Paula gjorde klart för oss att det självklart inte är något emot San Franciscos gayparad... men inte mycket som kan mäta sig med San Francisco (;...

Hela st Kilda var proppfull med folk med alla möjliga.. utseenden.

Efter en långpromenad i värmen hittade vi tillslut Johanna, Amanda, Tove och Emma på Gypsie, efter att Paula hörde fel så vi gick och letade efter fel ställe ^^. Skit sen brunch och äckligt kaffe, men kul o träffas (y) Eftermiddagen spenderades på st kilda beach med Ida 2 och Ida 3. haha.

 

På vägen hem på tramen satt en indier precis mitt emot oss och kollade as mycket. När vi hoppade av i Balaclava så hoppade han också av. Sen börjar vi gå mot tåget och han följer efter. I backen upp går han ifatt oss och börjar mummla as tyst i ett långt andetag. Nått i stil med:

”Ja brukar åka till Caufield men nu hoppade jag av här, för jag ville....se Balaclava ...(jättelögn) kan jag komma dit med tåget ( helt uppenbart att han inte kan) nje de var inget, jag fixar det nog, vad heter ni? Ni kanske vill hitta på något nån gång. Kan jag få nåns nummer så kan jag höra av mig, nee jag vill ha ditt nummer” När Paula sträcker fram mobilen. Olyckligtvis hade jag ju tappat mobilen och eftersom jag och Paula både skulle åka till Norra Queensland nästa vecka så skulle vi nog inte hinna träffas innan. Förresten har vi varit här i 7 månader och pluggade art. Keramik och sculpture var vår nisch.

Självklart hade han feting kollen på art skolorna... Fast vi tog ju privata lektioner hos en kompis. Och "oj nu kommer nog tåget snart, Kul att träffas Phillip."

 

Läskig kille! Inte själva grejen att började prata och ville hitta på något, utan att han först glodde tyst i en kvart och sen drar ihop fetaste rövarhistorien och följer efter oss och ställer sig och mummlar massa crap.

 

Familjen packade ihop badgrejerna när jag kom och hade beställt indisk mat och skulle ha picknick på stranden. Lät helt underbart. Då kan ni förstå att man är lite trött på familjen eftersom jag valde att avstå.

 

Åkte till Sandringham och gick kvällspromenad med Olivia. Helt underbart väder och fin solnedgång. Skönaste på hela dan.

 

Blev te och Sunes Jul, innan jag fick samtal hemifrån och det blev en skype-kväll (: allting medan tvn jobbade för fullt och spelade in The White Masai på on demand till mig (Y)


The Croft Institute

 Lördag 6e februari

 

Fortfarande på bästa humöret gick jag upp och tackade Miguel (som är den enda som skulle gjort nått sånt sött) för lingonsylten och knäckebrödet.

 

Morgonpromenaden som för övrigt blev på eftermiddagen förgylldes av ett helt oväntat samtal från Sverige (; Har inte fattat först nu hur mycket av dialekten jag har tappat och hur mycket dialekt vi har! Trodde ju Kungsör prata rikssvenska! ^^

 

Självklart hade alla tjejerna som hade sleepover hos Cata druckit upp all möjlk. Ingen i familjen, som vanligt, som tänker ”justja, Ida äter samma frukost varje dag, vi kanske kan spara en deciliter mjölk till hennes gröt”

 

Jag och Paula kilade till Olivia och slöade bort hela supervarma dan inne på hennes helteckningsmatta och var ute en sväng och fikade chokladmuffins. Kändes helt klart som en söndag. Men icke. Välplanerad utgång var på g (Y)

 

Kilade hem o gjorde i ordning mig. I sista sekunden skulle jag iväg och köpa dricka till mig och Olivia. Och så vägrar snenäsbitchen på Safeway låta mig köpa. ”Your ID is overseas” ”JA, Jag vet.. det har vart det varje gång jag vart här och det har funkat varje gång.” baaaahh rasist. Hon känner igen mig och har sett mig tusen ggr. Sist vi kom frågade hon t.o.m. sin chef och han sa att det funkade bra med våra ID. Blir så förbannad. Bara för att man blivit tappad på näsan för många ggr behöver man inte va så jäkla bitter.

 

Paula som åkte efter mig och Olivia kom långt före hem till Johanna eftersom vi var tvungna att leta reda på en ny affär. Kanske mest eftersom Olivia var 99% säker på vart Johanna bodde och vi åkte två kilometer för långt med tramen och sen dessutom letade på fel gata ^^

 

Johannas hus var as fint och hennes pappa trevlig (Y) Hon hade besök från Sverige av tre tjejer som var ute på jordenrunt tur. Tove, Emma och Amanda. Super roliga :) Tog med oss snacksen o drickat och satte oss på en filt i den enorma parken utanför hennes hus.

 

Sen blev det tram in till city och The Croft Institute, som jag tjatat efter. Det var mindre än man hade trott. Undervåningen var i hel psykhems anda. Dock var det toaletterna som gav den läskigaste känslan. Övervåningen var till vår förvåning inredd som gympasal. Ribstolar, plintar och basketkorgar trängdes. Musiken var inte heller mycket till reggae som vi trott, dock helt okej. De träliga var att musiken och basen var så hög att det skallra i hela huvudet och tjöt i öronen efteråt. Man kunde inte prata så besöket varade inte hela kvällen.

 

På donken efteråt kom vi fram till samma som alltid. Att de två f:n är de bästa. Förfest och fyllekäk. När ska man lära sig att det räcker.

Träffade två svenskar som ja satt o snacka med på donken. Var här och pluggade och var trött på att bara träffa svenskar överallt, osmart drag att dra dit då ^^ haha

 

Nattbussen hem igen. Det är tur att nånting går efter klockan ett. Men det är verkligen inte lätt.. Först bussen i hundra år. Där vi ska av är det inget normalt stop heller så man ska försöka känna igen sig och övertalal chaffisen att stanna där. Sen gå en halvtimme...

 

Sen finns det inget bättre än min säng...

<3 :)


En riktig vändning!

Fredag 5e Februari


Den här dagen började verkligen DÅLIGT. Har haft svinsegt humör. Kan fortfarande inte löpa och träningsvärk överallt = massa promenad. Regn ute, vilket är såå skönt jämfört med igår, men ingen beach dag. Ingen ledig, inget att göra. Ingen lust att göra något heller.

 

Sen råkade jag missfärga familjens tvätt...Först krympa en konstig argentinsk tröja utan tvättråd igår eller näre var, och sen missfärga tvätt fast jag tvättat i hur många månader som helst utan problem!! Nån tycker inte om mig... Kan nämna att vi faktiskt inte hittade något som skulle kunna färgat av sig i tvätten, men fortfarande jag som får skäll. Och man känner sig fortfarande dålig.

 

Hann inte heller klart med allt jag skulle innan helgen. Och ändå känns det som alla är föör snälla mot mig.

 

Tog ut mitt gnäll lite för tidigt förra veckan. Idag fick jag lön + 50 dollar för jobbet förra fredagen! Ligger + - noll efter semestern nu :) underbart.

 

Har sett filmen Push, tror jag tyckte den var bra. Har lite svårt att avgöra om den var seg eftersom jag sett den i omgångar. Ny film, 2009 som ingen har hört om! Nu vet ni ^^

 

På kvällen blev det Bio med Olivia. Var tvungen att andas utanför huset. Vi gick till Dendys innan och alla glada indier var tillbaka :D.. Firade helgen med apple crumb och de fifflade med priset åt oss fattiga au pairer som vanligt (A)...

 

Kikade Invictus. Helt underbar må-bra film om Nelson Mandela, spelad av gulliga Morgan Freeman med fräknarna ^^. Härliga rysningar av välbehag filmen igenom. Måste ses!

 

Gick hem och var numera på världens bästa humör.

 

Fick dock snigla hem. För framför mig gick största härjigaste killgänget. Man har respekt för dem efter allt man hört om alla killgäng som misshandlar tjejer här :S Hemskt.

 

Well. Väl hemma hittade jag en söt lapp på dörren av Miguel och inne på min säng låg knäckebröd och lingonsylt!!!

 

Vet inte om det är nån hållhake på de. haha ^^ Just nu är jag bara massa glad!

 

Ska jag sova snabbt så det blir gröttime snart! Med lingonsylt!

 

PussPussPusss!


Storstädning och ledig kväll!

Torsdag 4e februari.

 

Behöver jag berätta vilken träningsvärk mina skinkor är drabbade av idag! Helt galet.

Kämpade mig upp 06.30 och skypade med mor och far. Måste lära mig att den idén inte är väldigt bra. Helt morgonparalyserad och kommer knappt ihåg nått vi sagt efteråt. Dessutom glömmer jag ju bort allt jag tänkt berätta. Aja. Alltid kul att prata :)

 

Idag hade Valeria en ny idé. Låta mig jobba på dagen och ge mig ledigt på kvällen hette det. Hade det varit en annan dag hade jag blivit irriterad och vägrat, hatar sista minuten planer. Är det så svårt att förstå att man försöker planera ett liv även som au pair. Idag hade jag dock inga planer så det var helt okej.

 

Eller jag hade tänkt ägna förmiddagen åt att ta igen sömnen jag missat. Så blev det inte och istället fick jag sjuk huvudvärk när vi var klara och skafferiet var snyggare än det någonsin varit! Fick sova min lilla lediga tid på eftermiddagen och dricka mängder med vatten. Försökte mig även på en promenad, vilket var allt annat än helande när det var 45grader, kvavt och regnade. Hemskt.

 

Lyckades krympa en tröja i tvätten idag och fick fetaste utskällningen. Hade det vart för några månader sen hade jag i blivit tårögd av att inte kunna vara alla till lags. Idag var det ”yeah, I'm so sorry” och väntade på att hon skulle sluta... Man blir.. rätt hårdhudad här.

 

Iallafall drog de iväg tidigt idag och jag var äntligen ledig! Tänkte hitta på värsta grejen. Men som hela veckan har känts var jag totalt omotiverad. Jag och Paula blev sittande med datorerna och dega. Kikade nya favvisserien. Make it or break it. Miguel guidade mig genom funktionerna på on demand. Och nu har han fixat så den automatiskt spelar in alla avsnitt i serien! Är det inte en underbar uppfinning så säg!

Blev även en del Family guy och Simpsons. Blir aldrig gammalt ^^

 

slänger upp ett provsmak av vad jag vart med om, så ni kan föreställa er min dag!


puss puss :)


Blinddate i Brunswick

Onsdag 3 februari

 

Var uppe och såg Melbourne i gryningen för första gången idag. Shit vilket liv de var! Tror aldrig jag sett så många vakna här. Och för att inte snacka om cyklisterna. Här är det ungefär 50/50 att bli påkörd av bil och cyklister. Tror hela tour de france kommer härifrån.

 

Även häfftigt att se alla coola buissiness men komma med kostym på mopparna. Haha kommer fram och luktar 15årig mopperaggare.

 

Åkte till Brunswick för att träffa jakobs kompisar som jag raggat upp. Johanna och Sofia. Älskar Brunswicks bohemiska atmosfär. Idag var det dock supervarmt och inte alls kul att gå runt i stan. Svettades fast jag gömde mig i skuggan.

Letade reda på ett cafe med aircondition och käka aprikosmuffin. Jätte trevliga tjejer som tyvärr ska åka härifrån snart.

 

På vägen hem sega tramen och jag fick löpa till tåget. Tåget var försenat så min biljett blev expired. Fick löpa och köpa en ny, det gillade inte min stukade fot. Och så kom ja försent hem till jobbet. En toppendag (Y)

Valeria var dock chill.. ”ring bara om det händer så fixar vi alltid barnvakt på nått sätt, inga problem”

 

I mitt varierande au pair arbete hade Valeria idag fått värsta idén. Vi skulle släpa ut ALLTING ur pantryt, städa, rensa och sen plocka tillbaka allting igen. Med oss menar hon såklart mig. Hon själv har ju ont i ryggen och massa viktiga telefonsamtal som råkade hamna ivägen.

 

Det var faktiskt ganska kul. Lite som konsumjobbet, plocka varor o kika datum^^ haha.

Hittade allting från sockervaddsmaskiner till oöppnar exclusivt porslin från Milano och Valerias hela gömma med pulver diet.

 

Verkligen ett heldagsprojekt. Ändå hann vi inte längre än till att JAG gjorde rent allting där inne balanserande på en stege.

 

På kvällen kom Robert Tobbe och Marcus och hälsa på oss i Brighton. Jag slutar ju sist så hookade upp med dem och drog till beachen i värmen. Dock var jag halvförstörd och osocial efter dagen.


PUSS <3


Äntligen på väg...

...Äntligen på väg

Längtan bor i mina steg

Jag har lämnat allt som tynger mig

På vägen hem till dig...

 

1 Februari

 

Måste bara nämna gårdagens myskväll! Pallrade oss till federation square en en gång. Idag var dock Paula och Johanna med också. När jag kom dit började det såklart regna :O Vi laddade upp inne på Young and Jackson istället där tjejerna redan raggat upp de svenska killarna som satt framför oss på Söderling matchen när jag kom. Var trevligt och fick massa bra restips av en av dem... vars namn jag såklart glömt redan..Kan även nämna att jag inte alls kom ihåg att de suttit framför oss på matchen. Ida i ett nötskal.

 

När det började närma sig matchen gick vi ut och tog plats med filten, regnet höll sig borta som tur var. Matchen började segt. Erkänner att jag tom låg och läste lite ett tag. Men sen tog det fart. Hela fed, square var full av medgångssuportrar som hejade ivrigt på den som ledde ^^ Vi hejade på Murray, hade vart kul om nån ny fick vinna nångång XD. Men nej, Federer vann helt välförtjänt sin 16 grand slam. Men shit va spännande det var. Vet inte hur många championchip point han tappade.

 

Efteråt träffade vi Robert, tobbe och Markus. Helt klart trevlig kväll.

 

 

About today then...

 

Gick upp skittidigt och kokade gröt. Efter bara några minuter kom hela familjen nedrusande! Jag börjar ju tio i åtta. Var en halvtimme kvar. Fick kasta i mig gröten och försöka göra nån nytta. De bra var ju att familjen åkte iväg tidigt också. Och så stod jag där, uppe i god tid och huset för mig själv (:

 

Well.. till det viktiga i dagen då!


Kom på mig själv med att skjuta fram serious talket med Valeria. Men efter att fixat ungarnas rum till perfektion och hon fortfarande satt vid datorn tog jag tjuren vid hornen och fick det avklarat.

 

Berättade att jag lämnar familjen 7e mars. Utan vidare detaljer och med anledning att jag blev väldigt homesick när familjen kom. Vilket inte alls är en lögn, men det dröjer ju ändå ett tag innan jag ser dem igen.

 

Såg jag inte en tendens till lättnad i Valerias ansikte när jag berättade det! Haha Jag var dock för högt uppe bland molnen själv för att bry mig. Den dåliga stämningen jag förfarat kom absolut inte. Valeria som själv inte trivs i Australien förstod hemlängtan aspekten och sa att jag var fri att åka när jag ville. Ehm.. tror hon haft det rätt tufft hon med. Anar att hon förstår mindre av det jag säger än jag trott. Bidrar till en det missförstånd, härliga kulturkrockar och dessutom är jag deras första au pair.

 

En helt underbar familj iallafall även fast allt spanskt skrik och konstiga vanor irriterar mig ordentligt ibland.

 

Det Valeria inte sagt var också att hon skulle sluta plugga nu sista året och vara hemmamamma på heltid. Inte så mycket nytta av mig som innan då. Det hade hon antagligen inte berättat om jag inte sagt att jag skulle åka, eftersom jag trotts allt får stanna hur länge jag vill.

 

Gick på moln en långpromenad till ute gymmet och stannade där tills jag blev omringad av 100st skoluniformer och insåg att jag faktiskt hängde på deras skolgård.

 

Grundligt researcharbete på brightons travelagencys har jag hunnit med...

Annars kan jag väl bara berätta att Bella gnäller och är sur hela tiden och jag inte fattar hur hon lyckas få två snyggingar dregglande efter sig, och att jag inte gillar Edwards kvinnokränknings tendenser.. med försök att kidnappa Bella... hm.. that's what happens in my life right now..

 

Har genomfört jobbet med lite too much ivrighet idag. Men de e great, har fått mycket gjort.

 

 

Mysigt avslut på dagen med tjejerna på Dendys.. indierna var inte där! Men med er tjejer har man aldrig tråkigt :) <3


RSS 2.0