Wong Tai Sin

18 oktober 2011


I vårt lilla isolerade rum utan fönster sov vi utan problem till kl ett. Vaknade med lite panik att en halv dag var borta, men den gick över när vi kom att tänka på gårdagen. Alejandro hade rekommenderat lite grejer till oss, så vi tänkte att något ska vi väll hinna göra idag också. Några gator från vårt hostel ligger Ladies market, en extremt lång gata fylld med allt man kan tänka sig att köpa. Vi skyndade snabbt igenom utan att köpa någonting. Dels för att Mattias hela dagen mådde dåligt, och dels för att det är dumt att fylla väskorna vid första stoppet på resan Hongkong ska vara dyraste stället i Kina, även om vi tycker allt är apbilligt.

Från marknaden åkte vi MTR (Hongkongs tunnlbanesystem) till templet Wong Tai Sin. Hongkong ska ha det bästa tunnelbanesystemet i hela Kina. När vi landade i Hongkong i förrgår fick vi hjälp av en riktigt ivrig kines som visade oss exakt allt, var vi skulle gå hur vi skulle komma dit och introducerade oss för Octupus. Det är ett supersmart kort som man laddar på med pengar och en deposition 50$ för kortet, dollarn motsvarar nästan svenska kronor, sedan använder man kortet till nästan allt. Alla färdmedel, ink taxi och deras bergståg. Det går till och med att betala på Mc Donalds med det. Och det bästa är att det är fruktansvärt billigt att åka MTR och taxi, 6-7kr för kanske lika många stationer. Jaja nog med reklam.


Wong Tai Sin är en av Hongkongs största tempel och ligger inklämt mitt bland massa höghus, det såg rätt lustigt ut. Vinrött, guldigt, rökelse och massa statyer fanns där inne. Det är lite mer det här man tänker på när någon säger Kina, inte det supermoderna fashion Hongkong vi sett hittills.


(kan tyvärr inte lägga upp alla bilder då de är för stora, så blir de lite sämre bilderna med fokus på mitt bakhuvud jag bjuder på ^^ )



Får tyvärr göra er besvikna med att medge att vi åt en Mc Donalds till. Det var det enda vi hade lust att äta dagen efter ^^


Tidig kväll ikväll. Stora planer för morgondagen (:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0