Shanghai by night

24 oktober 2011


Hallå från ett regigt Shanghai!

Vi har precis ätit frukost på vårt fina hostel. Det är som ett hotel. När man kollar på slumgatan utanför vårt fönster vill man nästan hellre stanna här inne. Mattias har hittat att de har en lånegitarr här och jättegod cappucino. Och speciellt en dag som denna, när regnet bara öser ned utanför fönstret, har man ingen lust att gå ut. Så vi får se vad som händer idag. Det sköna är ju att vi faktiskt inte har bråttom då vi kan stanna här så länge vi vill och vänta ut regnet, det kommer ju inte bli varmare i Peking.

Igår kväll käkade vi jättegod middag på hostlet, currygryta med ris för min del (Y)  och hamburgare för Mattias del. Sedan tog vi taxi till The Bund, strandpromenaden längs Huangpufloden, som går precis i böjen så man kan kolla på alla sjuka skyskrapor på andra sidan, Pudong, där flera av världens högsta byggnader finns. En ljumen och klar kväll. Det var lite romantiskt (:





Jämfört med Hongkong känns Shanghai mycket fattigare på nått sätt. I Hongkong var det snygga bilar, businessmen, o alla dessa söta, smala, små kinestjejer med höga kindknoter, välsminkade, fina frisyrer och fina klänningar som såg ut som dockor! V'ldigt västländskt. Här är det flera old style kineser som inte kan engelska och lever i små fattiga gränder. Men det kanske bara är en känsla eftersom Shanghai är såå mycket större och vi inte bor på the mainroad. 

Är det förresten som som oroar sig att vi ska komma hem som pepparkakor till jul kan jag lugna er med att utsikterna ser dåliga ut för oss! Att bo bland skyskrapor gör att du kanske får sol på dig 2 minuter / dag ^^  


Lyckades hitta en fotbollsbar där vi blev kvar och kollade Man U - Man C och käkade de minsta pizzorna jag sett i mitt liv! Kilade innan slutet då utsikterna inte såg goda ut för alla kinesiska och engelska Man U fans på baren!


Ne nu måste vi hitta på nått! Mer senare (:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0