Malone's

24 oktober 2011 kväll

 

Trotsade regnet och gick till ett köpcentrum några kvarter bort från hostlet idag. Det har inte bara regnat, utan blåst nått sjukt. Well, efter att spenderat eftermiddagen med att gå på H&M, Jack &Jones och VeroModa tyckte vi det räckte och tog en taxi till ett ställe Chris rekommenderat oss!

 

Ang. affärerna här funderade vi varför det är nästan folktomt i shoppingcentret men ändå kanske tio tjejer med likadana kläder som jobbar i varje liten butik. Kan väl inte vara lönsamt?  Svaret fick vi när vi gick in i affärerna. De sätter en personal på varje kund i butiken. Personalens uppgift är att följa efter kunden en halvmeter bakom och föreslå kläder som man inte alls är intresserad av!?


-          Jaha, du vill ha en blå tröja. Men går det inte lika bra med den här gröna? Eller den här med lite gubbar på? Den här kanske, som inte alls är nånting som du sagt?

JÄTTEstressande! Och så känner man sig nästan skyldig när man går ut och inte köpt nått!

 

Stället vi åkte till sedan heter Malone’s. Det var en riktig tio poängare! Smsade Chris och tackade för tipset. Det var en Amerikansk pub/restaurang som hade Burger and beers Monday, vilket innebar att man kunde köpa vilken av deras burgare på menyn som helst och en pint Tiger för 50yuan. Det fanns tusen burgare att välja mellan och så klart tog man den som var dyrast i vanliga fall, 100yuan. Vi hade precis hittat stället där alla västlänningar i Shanghai samlas på måndagar. När vi kom runt 18.00 var det ganska tomt. Men när vi gick någon timme senare var alla tre våningar på puben knökfulla och de stackars servitriserna sprang överallt med hamburgare i händerna.


Spenderade kvällen i hostlets bar och spöade Matte några gånger i biljard, eller försökte i alla fall, tror han tjuvövat på morgonen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0