Kinesisk avskedslunch

22 oktober 2011


Hallå igen. Just nu ligger jag extremt obekvämt inklämd bland massa grejer i ett försök att hitta en pose jag kan skriva i! Vi sitter på tåget till Shanghai och delar rum med 4gamla kineser på en yta av 6-7kvm… Ja, vi bygger på höjden alltså. Vi ligger högst upp av de sex våningssängarna som är 40cm breda, med 50cm till taket och 3 meter över golvet, det luktar rök och gammal kines. Här ska vi spendera kommande 20timmar. För att överleva har vi 6 nudelpaket, vatten, iste och lite öl. Iste är riktigt poppis här. Provade deras kinesiska variant som inte var något annat än just kallt te. Helt osötat, spännande!

 


Det är inte så otäckt som det låter, fast Mattias svor en del i början ^^ Vi har fått sovmorgon och avslutat Hongkong vistelsen med att bli bjudna på hejdå lunch av Henrik.

Vi träffade honom en MTR bort från vårt hostel. Vi sa att vi skulle säga hejdå och ta en lunch eller kaffe. När han kom, för sent, var han superstressad för han skulle på svensexa ikväll. Alla hade vi Hangoverfilmen i huvudet, de har alla förutsättningar då de ska till Macau^^. Vi skyndade oss iväg till Colombus, språkskolan Danny jobbar på, för att hämta upp deras gemensamma kompis från Hongkong, Sandra, och säga hej till Danny. Det är så gulligt att de, fast de är stressade, klämmer in att träffa oss.


Sandra som var local kände till de bästa ställena och tog oss med till kinesisk restaurang bakom alla stånden längs Ladies market. Vi hade ju, typiskt turistigt, inte ens sett att hela gatan var full med restauranger bakom alla marknadsstånd när vi gick här sist. De har tydligen ingen annan heller, för det var bara kineser där inne. Sandra beställde in massa olika rätter som var typiskt kinesiska. Såna där rätter som vi aldrig ens hade kollat åt ifall jag och Mattias var själva och åt:
Slemmiga små dumplingsliknande bollar (inte alls så slemmiga när man åt dem), slemmiga fiskfilé-liknande längor med räkor i (slemmet var visst ris!? Inte så läskigt att äta), dumplingsliknande jättebollar (som visade sig vara gjorda av bröd och vara typ som munkar, hur goda som helst!), De klassiska vårrullarna (som var så mycket godare på riktigt än våra svenska fejkrullar), jättegott kinesiskt svart te (som smakade sött som honung, men egentligen innehöll nån slags blomma), Geléig pudding (som smakad exakt som morotslådan vi brukar äta till jul.), degklump med brun sås i (brödaktigt med pork och bbqsås )och så fortsatte det!



Ingenting av det vi åt var äckligt. Henrik bjöd oss på lunchen som hejdå-middag. Och det är andra gången vi träffar honom! Han hade redan kollat biljettpriser till Sverige och ska ta med sig Danny och Sandra. Alla tyckte det var jättetråkigt att vi skulle åka och tyckte vi kunde vara kvar längre. Inklusive jag och Matte! Känns verkligen jättetråkigt, vi lovade att komma tillbaka. Hade det varit vårt sista stopp på resan hade vi kunnat stanna längre, men nu är det ju det första och vi har redan varit här nästan en vecka! Vi lovade att komma tillbaka! Hann förbi Dannys Columbus då han jättegärna ville säga hejdå, innan vi skyndade oss till tåget!


We'll be back!


Kommentarer
Postat av: Golden Goddess

haha "ingenting av det vi åt var äckligt", låter ju positivt iallafall ;)

2011-10-27 @ 10:36:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0