Grattis bror!

26e oktober 2011

 


Eftersom vi inte har facebook får jag passa på att gratulera bror som blir hela 19år idag! Hoppas du haft (får jag väl säga eftersom jag lägger upp inlägget i efterhand) en toppendag!

 

Idag har jag otroligt ont i nacken! Vaknade upp med vad jag trodde var nackspärr, innan jag kom ihåg gårdagen. Den har liksom svullat upp så jag har fått värsta köttnacken. Idag var vår näst sista natt i Shanghai, så vi var tvungna att bestämma oss om och var vi ska vidare. Vi känner oss hyffsat klara med Shanghai, men inte riktigt förberedda med allt annat typ: måste tvätta, köpa tågbiljetter och boka hostel, så vi bestämde oss för att boka en natt till här för att ägna morgondagen åt allt tråkigt.

 


Det positiva med massagen var att ägaren av stället gav oss tips på vad vi absolut inte får missa när vi är här. Eller snarare, han skickade ett mail som vi skulle kunna läsa idag på morgonen. Där stod det ”Qi Bao old street” och ”Tian Zi Fang” samt vägbeskrivningar dit. Okej, tänkte vi som ändå inte hade någonting annat för oss. Tog metron till första stället och följde sedan de tydliga skyltarna till Qi Bao, ett kvarter uppbyggd i gammal kinesisk stil med små gränder med souvenirstånd och en flod som ringlade sig igenom där någon av Mission Impossible filmerna tydligen skulle spelats in? De sålde allt från as konstig mat, som kineserna bara frossade i, till massa angry bird leksaker.


Även om vi befinner oss på de mest turistiga platserna här så är ändå långt över majoriteten av alla turister andra kineser, så en lång blond snygg svensk kille drar många intresserade blickar till sig (: Enda undantaget har varit Malone’s där typ enda kinesen var en dryg jävel som satt brevid oss och trodde han ägde stället. Flickvännen skämdes och servitriserna ville inte hjälpa honom XD Det är synd att vi blivit så uppskrämda över all gatumat, för mycket av det luktar och ser sjukt gott ut! Nästan synd att inte smaka.


I alla fall, när vi tröttnat på gamla byggnader och köpt massa souvenirer åkte vi iväg till nästa ställe vi blivit rekommenderade, utan att veta om det var en gammal byggnad, en restaurang, ett tempel eller what ever. Vi kom fram till en gata där det stod: ”Tian Zi Fang” jaha?  Som tur var fanns det en turistinformation för alla turister som tänkt likadant som oss där de stått på den otroligt vanliga gatan och undrat.  Visade sig att bakom den lilla gränden bredvid turistinformationen låg en gömd labyrint av små ybermysiga gränder fyllda med restauranger från hela världen, souvenir- smyckes- och teaffärer. Kan varmt rekommendera dessa tips vi fick för den som har samma guidebok som oss där det bara står om massa tempel och gamla hus ^^ hade en supermysig kväll!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Gatumaten är kanon bara den är riktigt varm. Ställ er helst där det är kö ;-)

2011-10-27 @ 21:48:56
Postat av: Ulla

Det är minsann ingen semester att vara ute på långresa! Precis som du skriver ska man boka biljetter, tvätta o s v, nästan som hemma...

2011-10-28 @ 12:34:26
Postat av: Golden Goddess

Vem är den där snygga, långa killen du skriver om? ^^

2011-10-28 @ 16:49:24
Postat av: Felix

Tack Ida!

Det blev en fin dag med Gückel för äldreteknologerna som reklam för vår tacksitts på tisdag och så lite kemiplugg på det ;)



Måste fråga vilket datum det mobila bredbandet nollställs då jag har förbrukat min kvot nu ^^

2011-10-29 @ 18:33:06
Postat av: M

Kaxig, vem är det som är "Golden Goddess" då? xD

2011-10-30 @ 05:49:45
Postat av: Ida

Jo har vågat testa på lite mera nu! Dock inte skorpionerna än (;



Ulla: Ne, det är väldigt mycket planering som inte får något utrymme på bloggen men som ändå måste göras(:



Sofia: tänk på att vi är i kina, här är tom jag lång!



Felix: trevligt (; den nollställs natten till den 1:a varje månad. Så imorgon bör du ha snabbare internet igen :)

2011-10-31 @ 07:01:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0