Sista dagen i Peking

Torsdag 3 november 2011

Dagen ägnade vi åt att låta oss bli lurade av kineser. Det spelar ingen roll hur mycket man prutar och kämpar ned priset, man går alltid därifrån med en känsla av att man har gett dem en extra månadslön. Och alltid så hittar man samma produkt några kronor billigare i ett senare stånd. Spelar ingen roll hur bra man researchat eller hur många stånd man jämfört med innan. Visst, det handlar om några kronor, som de säkert spenderar bättre än jag hade gjort i alla fall. Kan garanterat säga att vi inte är turisterna de tjänar mest pengar på i alla fall. Vi har all tid i världen att stå och pruta och vela om kronorna ^^. Matte som gillade spelet redan på europaresan kan gå lös här.

I vår shoppingiver så glömde vi bort att köpa tågbiljetter till Xi’an. När vi väl gick bort till det lilla bokningskontoret på 4kvm och gav fram vårt önskemål, nedskrivet på kinesiska på en lapp från hostelreceptionen, visade killen på skärmen att det enda tåget ledigt var 16.59 dagen efter med hard seat. = mindre lyxiga sittplatserna och de billigaste biljetterna. Visst, tänkte vi, skönt att spara några hundralappar. Att det var så svårt att få biljetter till Xi’an trodde vi aldrig då det går flera avgångar om dagen från Peking. Well well.

Vi har i alla fall insett att vi nog får köpa en väska och skicka hem ett lass med vinterkläder och souvenirer när vi kommer till Indien. Man får inte med sig mycket utöver kläder när man backpackar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0