Singles day

Fredag 11e november 2011 – 11/11 – 11

Framme i Kunming insåg vi att vi varit lite snabba iväg. Vi hade inte adressen till hostlet nedskriven och hade ingen aning vart vi skulle ta vägen. Efter att ha letat fick vi låna en dator i en stor och konstig datasal på ett hostel. Skrev ned adressen, lyckades få tag på en karta på kinesiska och ungefär fatta vart vi skulle, visa det för att taxichafför som typ körde oss dit. Sen var det bara att leta. Kunming är stort och att gå och vimsa där var lönlöst. Vi gav upp och satte oss på Donken. Där lyckades Mattias hitta en kille som kunde engelska, tog fram dator och började leta för att exakt kunna visa oss hur vi skulle gå. Det är underbart att sådana små guldklimpar finns i en provins där ingen kan engelska <3

Hostlet, The Hump, var nice och hade en stor uteterass. Blev massa chill där innan vi tog oss ut för att seightseeinga lite vår enda dag i Kunming. Vi vandrade genom city och bekantade oss lite med alla märkesaffärer för att komma till en stor fin park med massa dammar och broar emellan dem. Det började skymma lite och mellan dammarna i små kapell satt kineser, mesta dels gamla, och spelade i band med massa coola instrument medan en eller flera sjöng kinesiska låtar. Spontanstämningen kineserna är bäst på att skapa infann sig snabbt, riktigt mysigt.

Vi åt på en takterass på den enda restaurangen vi hittade i parken, solen gick ned och fast det är hur varmt som helst i solen på dagen så försvinner värmen lika fort när solen går ned.

Efter en nice förfest i rummet som Carl och Jon bodde i med massa baiju, ölspel och lite häng i baren gick vi tillslut ut för att kolla området. Det var ju trotts allt fredag. Kinserna har ingen motsvarighet till skål utan det enda de har ord för är botten upp! Gam bei! Det missbrukar i samma grad som ordet ”skål” och kan ju vara en anledning till varför kineserna blir fulla så snabbt, haha. Det var sjukt drag på hostlet men det var bara kineser där! Verkade som att baren till hostlet var rätt känd för locals också. Vi hade köpt två olika flaskor risvin, vi pratar om 6kr st med väldig styrka i. När vi öppnade andra flaskan började Mattias helt plötsligt att bli helt röd i ansiktet. Rödheten spred sig och tillslut hade han röda stora fläckar i ansikte, hals och axlar. Det försvann så snart han slutade dricka baijun. Allrgisk reaktion eller dåligt risvin? Vi skrev i alla fall upp namnet så vi inte skulle råka köpa det igen XD dessutom smakade det bajs!

Bara nere på gatan vid hostlet var det ett himla drag. Vi hamnade på nattklubben runt hörnet där det verkade som hela Kunming samlats för dagen. Som vanligt i gästfrihetens land blev vi bjudna på öl och fick snabbt sällskap. Efter ett tag börjar vi märka att de kinesiska killarna kanske är lite för gästvänliga och att killarna som vi småskrattat åt som dansat på scenen kanske gillade varandra lika mycket som det såg ut som. När jag för sjuttonde gången fått höra att mina eyes are beautiful och my hair is beautiful kände killarna ungefär samma sak och fick höra samma sak. Mattias gick rakt på sak och frågade en väldigt feminin kille med otroligt stylat hår och troligtvis mascara om han var gay, när svaret blev ”If you are” var vi snabbt ute från den klubben ^^ hahah

Vidare runt nästa hörn hittade vi ännu en nattklubb. Där klev vi förbi kassan och som vanligt utan att varken betala eller vissa leg. Där inne var det fullt med kineser som genast ville bli kompisar med oss. Jag fick äntligen en danskompis som drog upp mig på scenen och på varje bort stod massor med öl. Det vi inte reflekterade över förrän dagen efter var att det var lite skumt att all dricka stod framme och att det inte fanns någon bar. Hamnade vi på en privat fest? Skulle man betalat och druckit hur mycket man ville? Well vi lyckas glida igenom det mesta uppenbarligen.

Det vi fick reda på sedan var att det var 11/11 – 11 vilket tydligen enligt de myttroende kineserna skulle vara ett speciellt datum att fira och som många också gifte sig på. När vi tänkte efter hade vi ju sett några brudpar, men det är inget ovanligt här där det verkar som att de gifter sig varje dag. Har säkert sett 20brudpar på resan. 

Det vi också fick reda på sedan var att de just samma dag firade ”singles day” en dag för alla singlar då det är fritt fram att ragga och för par att byta partners osv. wow.. inte konstigt att det hade varit bra drag ute och att pojkarna flockades runt mina killar på gayklubben ^^ hahaha


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0