Lösningar

Måndag 21a november 2011


Blev en till chilldag för vår del, sov ända till utcheckning. Det hade vi ju i och för sig inget emot, men lite synd att vi missar dagar i Indien. Carl, Jon, amerikanarn Mark och österikstjejen skulle åka till stenskogen idag så vi satt själva och chillade på terrassen. Lika förvånade som Jon och Carl blev att vi kom tillbaka igår blev vi när de, nyvakna, kom traskande ut på terrassen. De hade missat tåget med två minuter och skulle med bussen till Vietnam ikväll så Österikstjejen och Mark skulle åka själva med nästa tåg. Var trevligt med sällis.

De biljetterna som var fel var kvar på internet fortfarande så vi tyckte det var säkrast att åka till deras ticet office och köpa nya. Där kunde man inte betala med Visa och med visakortet kan man bara ta ut två gånger/ dag och 3000RMB åt gången. Vi hade redan tagit ut en gång tidigare och fick bara ut 3000. Provade massa olika banker innan vi förstod var felet var. Tillslut fick Carl ta ut pengar och vi skickade över till honom. Åh vad vi ångrar att vi inte hann skaffa icabanken! Tillslut fick vi våra nya biljetter, lite billigare till och med. Travelstore skickade mail och bad tusen gånger om ursäkt och naturligtvis skulle vi få pengarna tillbaka. Klockan 8 svensk tid ringde jag till banken och stoppade transaktionen som inte gått igenom eftersom det varit helg. Frid och fröjd igen.

Även om man bara vill dö (eller döda) när man stöter på motgångar så är det väldigt lärorikt. Hade till exempel aldrig tänkt på att ringa och stoppa transaktionen om inte britten tipsat mig. Sen kan man ju ta allting lite lättare när man reser två också (:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0