biljettstrul

Söndag 20 november 2011

Igår var den ultimata chilldagen. Tror vi kom in i ett annat tempo lite när vi fick lite sol och en takterass. Vi tänkte att vi kanske skulle åka till Stenskogen igår, men det var ingen som orkade. Vi tänkte att vi skulle åka till stenskogen idag, men det var ingen som hade lust.

Vi satt hela dagen på terrassen igår med spanjoren, Ramon och portugisen, Sergio och drack öl, pratade skit och blev bruna. Vi konstaterade att Ramon som totalspårade igår var väldigt trevlig nykter. Vi orkade inte röra oss förrän kl sex när Sergio och Ramon skulle åka, då drog vi ut på stan för att leta minneskort och souvenirer.

Vi hade planer på att dra ut på kvällen men vi hamnade i hostlets bar. Trött-Carl somnade i vår dorm och Matte, jag och Jon satt och drack findrinkar och pratade skit. Det var rätt dött för att vara lördag på hostlet men på resande fot är varje dag lördag så det spelade ingen roll.

Idag var det också chill till en början. Orkade ta oss till andra sidan vägen där det ligger en thairestaurang. Så om vi nu inte tar oss till Thailand över julen som alla lockar med så har jag i alla fall fått äta en riktigt god massaman curry! Det måste varit några inbitna Thailändare i köket så fod som den var (: Jag och Jon var nöjda.
Köpte lite sista minuten smycken när jag vandrade själv på marknaden nedanför hostlet. Gjorde tabben att sträcka fram handen till en säljare som på en sekund hade klämt på ett alldelles för litet jadearmband som jag sedan inte fick av mig XD Tillslut insåg den trevliga gubben att det bara var att försöka hjälpa till att lirka av armbandet då han inte skulle få några pengar. Runt oss samlades en liten nyfiken skara.


Småpaniken för dagen började när vi skrev ut biljetterna och såg att tiden inte stämde. Flightnummret och allt annat stämde men på biljetterna stod det 20november 01.30 istället för 23.55. okej, de har ändrat tid men datumet har inte hängt med i ändringen. För att försäkra oss om att allt stämde ringde vi kundservice. Vi förklarade och förklarade och personalen på hostlet ringde och hjälpte allt de kunde men vi fick dem inte att fatta.

Jon och Carl var taggade och hade köpt baiju och mangojuice med en österikisk tjej. Den där  as..tjejen, som Jon kallade henne(;  och en amerikan som flyttat in i vår dorm efter oss och som vi pratat med tidigare. Han var lika gammal som mig och Carl och skulle ansöka om att få jobba i CSI, pluggade i Hongkong, fått scholarship till sin dyra skola i USA och bidrag då han även var bäst i sitt roddlag osvosv. Haha får oss vanliga dödliga att känna oss dåliga. Lite som britten som gick med oss i Tiger Leaping Gorge, hade gjort allting, kunde allting och ville vara bäst på allting. Han kom förresten från ingenstans och satte sig på balkongen med oss när vi minst anade det idag. Haha. Konstig att man bara möter supermänniskor när man reser. Hm… 

Efter att ha joinat gänget på ett nytt amerikansk ölspel ett tag var det dags för mig och Mattias att säga hejdå. Det kändes jättesorgligt att åka ifrån Jon och Carl när vi rest så länge ihop nu! Riktigt roliga att resa med, glada och easygoing, de kan vänta sig ett besök av oss hemma i Stockholm sen (: De skulle ha diplom som orkat resa med oss så länge ^^


Well well. Vi åkte till flygplatsen och allt flöt på en trevlig Indier som också skulle till Kolkata visade oss incheckningen och sa att han kunde visa oss ett bra och billigt hotell när vi kom fram inatt. Han ägde själv ett hotell men det var på andra sidan stan och var kanske inte så kul att åka till mitt i natten. Han visade oss till informationen när vi sa att vi hade lite biljettstrul…

”The thing is your ticket is wrong” sa de ohjälpvilliga kinserna för tusende gången. Vi stod och krånglade i tusen år och försökte förklara och visa vår nedsparade bokning på datorn, vi fick till och med prata med deras manager. Allt vi bokade var rätt, när vi sedan fick kvittot stod det fel tid. Den tiden som stod på kvittot hade redan varit när vi fick kvittot, men det hjälpte inte. Eftersom vi köpt biljetten via Travelstore.se hänvisade de bara dit. De i sin tur hade inte ens telefonkundtjänst utan tog bara emot mail. TIPPAT. Även om de vägrade boka om våra biljetter så kunde vi ju alltid köpa nya biljetter till det här flyget? Nee, för uppenbarligen säljer de inte utrikesflygbiljetter på flygplatsen!? Lurade på 6000kr och utan att komma med något plan fick vi inse att vi bara kunde vända om och åka taxi tillbaka till hostlet. Det var så sjukt, vad som än hände hade vi trott att det skulle lösa sig så vi kom med ett plan. Blev en riktig surprise att komma tillbaka till The Hump och grabbsen efter att vi sagt hejdå och borde vara på väg mot Indien. De hade lagt ned baijun och satt nu i hostelbaren och chillade.

Ringde på kvällen för att berätta läget för mamma. I slutet av samtalet jinxade hon mig med ”vad skönt att ni är friska i alla fall ”… en timme senare började jag spy.



Kommentarer
Postat av: Matilda

Träligt med flyget och inte komma iväg som man ska! Får hoppas det löser sig att kunna få tillbaka pengarna, inte kul summa att lägga ut när man inte får något för det :/

2011-11-26 @ 11:19:08
Postat av: Ulla

Det blev en "cliffhanger" här, hur gick det med biljetterna? Har väntat en stund på fortsättningen, trodde du satt och skrev nu...

2011-11-26 @ 11:26:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0