Bad Monkeys

Söndag 13 november 2011

Haft lite ont i huvudet sedan vi kom hit, funderade på om man kan skylla det på höjden eller om det helt enkelt är vätskebrist.

Vaknade i morse och det var kallt som satan. Hade goosebumps under de tripla filtarna, min mössa, jeans, raggsockor, fleecetröja och tjocktröja. Fick öppna fönstret för att släppa in lite värme. Vi bor på fel sida av huset också, så vi har knappt sol någon gång under dagen. Hade jag vetat om den här kylan hade jag aldrig velat bo här, spelar ingen roll att det är världens mysigaste hostel med världens mysigaste staff. Att frysa hela kvällen, natten och morgonen är fan det värsta som finns. Det var en ren pina att löpa in i duschen, trotts att vattnet var varmt. När vi kom ut till den lilla innergården lyste solen på och vi kunde ta av oss fleecetröjorna, raggsockorna och mössorna. I solen är det T-shirt väder men i skuggan kan man ha mössa. Typiskt fjällväder som gör en sjuk. Eftersom vi vill komma iväg till Indien så snart som möjligt och vet att vi redan kommer passera 16e, då vi får precis en månad på varje ställe, så vill vi göra vår lilla avstickare Kunming – Dali – Lijiang – Tiger Leaping Gorge – Kunming så snabbt som möjligt.

Jon hade btw hört att anledningen till att det är så kallt i Yunnan nu är att sätter på värmen samtidigt överallt i samma provins. Så ett visst datum sätts värmen igång för hela Yunnan provinsen och då spelar det ingen roll ifall du bor i Dali bland bergen eller i värmen på gränsen till Vietnam. I Beijing där hela provinsen ligger norrut sätts värmen i sin tur igång mycket tidigare. Har dock inget som bekräftar detta. Låter ju sjuk. Menar, de borde väl kunna ha AC eller värmepump som går på elektricitet för det? 

Vi insåg snabbt att det är naturen som är sevärdheten här när vi gick runt i den lilla gamla och hade utsikt över sjön och bergen som Dali ligger inklämd emellan. Jon och Carl hade problem med att få ut pengar, då ingen automat fungerade och jag blev stucken i nacken av något som vi tror var en geting. Svullnaden la sig typ efter en dag så var ingen fara.

Vi åkte bort till de tre pagoderna som är Dalis stora sevärdhet. Det var ju den största ripoffen hittills. De ville ha 121 kr för att vi skulle få komma in på området där de stod. Vi var i valet och kvalet om vi skulle gå in eller skita i det. Men när vi ändå var där gick vi in. Visst fina pagoder, fin park, nothing more.

På kvällen betalade vi 16RBM var och åt äkta kinesisk middag ute på gården med personalen. Det var ett kap! Det var massa rätter som vi satt och delade på. Soppa, majs, ris, fläsk, tofu, olika lökar och grönsaker, grisskinn, gurka med chilikrydda osv. Åter igen var det enda som var tråkigt att det var kallt.

Vi hade blivit rekommenderade att gå till baren Bad Monkeys i gamla stan. Där var det bra drag och snart så kom alla som vart på hostlet dit också. Vi satt bredvid ett kinesiskt gäng som bjöd på dricka och nötter och var överförtjusta över att vi var västlänningar. Dock började vi få lite vibbar att de här tjejerna kanske var av det slaget man kunde köpa. När gamelkinesen i gänget började föreslå att Carl kunde vara med tjejen bredvid honom medan hennes man sov i soffan bredvid. Och när jag inte ville dansa med gamlingen blev han arg och ville att jag skulle gå därifrån. Lyckades ta mig ur situationen genom att förklara att det bara var för att låten de spelade var så dålig. Då var det okej.  Förutom sliskgubben var de jättetrevliga och baren hade öppet så länge det var bra drag där så tillslut var bara västlänningar kvar. Mattias och en portugis tog över scenen efter bandet och börjad spelar klassiker som Shave tonight m.fl.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Spelas det inge pingis där borta längre?

2011-11-19 @ 00:21:37
Postat av: Ida

en hl del pingis överallt. men vi såg inget i Dali :P

2011-11-19 @ 08:46:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0