3 karats

Måndag 7e november 2011


Haha måste berätta, vi hade sjukaste natten igår.


Sitter i vår säng på golvet och skriver. Mår förhållandevis bra idag, bättre än grabben som ligger bredvid mig och snarkar^^.  Har ganska nyligen vaknat och hunnit med att tvätta, köpa nudlar och fixa te. Inget att gnälla över. Det är dessutom svensk försommarvärme ute och klarblå himmel! När tvätten är klar ska jag slita upp Matte ur hans skönhetssömn (:

Hade en rätt lugn dag igår och fixade och planerade lite. Att köpa tågbiljetter var ett halvdagsprojekt så det var tur vi fixade det igår. 9e åker vi mot Kunming så får vi se hur det blir därifrån. Blir antagligen lite mer än en månad i Kina, men vi skulle kunna spendera två månader bara här utan problem!

Köpte en ny väska igår, nu en äkta Converse för 35kr. Helt ok. Synd att jag är helt tappad bakom vad gäller märkesväskor för övrigt annars hade man kunnat köpa nån snygg. Inte riktigt mitt område med såna där tjejgrejer^^.

Framåt kvällen satt vi i centrum och käkade lyxglass på Häagen – Dazs glassbar och funderade på vad vi skulle hitta på denna kväll. Lyckan var total till en början, glassen var supergod och vi har inte käkat annat än nudlar på år och dar känns det som. Efteråt mådde jag däremot fruktansvärt illa av antagligen just den anledningen haha XD Håller mig till nudlarna framöver!

Vi hittade att det skulle finnas en bargata i city så vi gick runt och letade och letade och försökte fråga oss fram. Tillslut kom vi fram till en liten tvärgata med uppsliten asfalt och sjabbiga barer i rad. Det såg riktigt trashigt ut och var helt folktomt utöver inkastarna som försökte få in oss på just sin bar. Längst bort på gatan stod ett ungt par och bråkade. Kändes som att klockan var typ kvart över tre på en stängd bargata typ. Vi gick vidare. Tänkte att vi kunde sätta oss på hostlet istället och sattsa på att gå upp tidigt kommande dag. Yeah Right.

Haha, På vägen satt en liten tant och sålde skosulor på en filt. Matte tänkte att det vore bra till de platta Conversen så han kom upp lite med ena benet. Det slutade med att han gick därifrån med tjugo fleecesulor i kulörta färger och med figurer på eftersom tanten absolut propsade på att han skulle ha ”några extra” med sig och eftersom hon inte kunde säga priset på engelska. Hahahah. Nu får det inte plats något mer i väskan ^^

Ännu lite senare på vägen såg vi äntligen något som såg ut som en riktig nattklubb. Det låg på andra våningen och hade vakter utanför. Väl där uppe insåg vi snart med hjälp av skyltarna ”we only serve some people” att vi kommit in trotts att vi hade smutsiga converse med raggsockor i och regnjackor enbart för att vi var västlänningar med förmodat mycket pengar. Det var riktigt bra drag med artister, duktiga för en gång skull, och dansare som avlöste varandra på scenen. Efter ett par öl så tänkte vi dra. Jag lånade toan innan, och när jag kom tillbaka berättade Matte hur han hade trollat för en kille som blivit riktigt impad. Den killen visade sig vara någon högt uppsatt på klubben och strax kom det in en kanna öl som hade kostat oss 300kr annars. Och så började det.

Sent på natten var det vi som höll igång partyt och hade blivit kompisar med nästan alla kypare och några pakistanier. Haha. Alla kineser drack hela tidiga kvällen. Vid det här laget stod alla tjejer som var kvar på klubben inne på toa och spydde. Tror inte den västländska nattklubbkulturen passar dem. Ölkanna efter ölkanna kom in och jag fick även en drink.

En myt om Kina är i alla fall att de ska ha en känd drink med deras whiskey Shivas Regal blandat med green tea som vi läst om att aaallaa dricker. Den finns inte! Har frågat i alla barer i alla städer.

Well någon  gång på natten lyckades vi ta oss hem genom staden med cykeltaxi haha fråga inte varför vi inte tog en vanlig taxi, det hade varit mycket billigare ^^.

Vi fick en nästan helt gratis utekväll igår alltså. Och en nästan helt gratis bakfylla idag också. Hm. Äkta backpackerstyle ^^ Nu ska jag hämta tvätten och väcka min pöjk.

So long!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ni kan då dra en slipsten... :-)

Tänk på kinesernas alkoholdehydrogenas brist. I Kunming fanns det en bra restaurangskola där vi åt som oftast men det var ju på juratiden...

2011-11-08 @ 20:21:01
Postat av: Ida

haha jo, men det verkar inte bättre med australienarna av att dömma från igår kväll när det låg en stackare o sov här i baren (; man vet ju alrig, mycket är nog desamma.Ikväll åker vi till Kunming. Tror det blir kunming, deli, lijiang, shangri-la, kunming. så flyger vi därifrån.

2011-11-09 @ 03:23:54
Postat av: Tina

Mattias, va bra att du tränar upp trollerikunskaperna. Då har du ju nåt att falla tillbaka på i fall det krisar med jobb...:-)

2011-11-09 @ 19:28:13
Postat av: Far

"Shangri La"!? Finns det? Eller menar ni

Tralla La :-) Det var till Dali vi var och spelade pingis på stenbord. Det gick inte så bra.

Lijiang, läste om Joseph Rock i eran bok , är det som han ni ska färdas med hundratals tjänstehjon, guldservis och hopfällbara badkar?

Var rädda om er.

2011-11-09 @ 21:12:14
Postat av: ida

ne de får ju inte heta så men marknadsför sig så :) vi sket i det, skulle vara kallt och tomt, nu sitter jag i värmen i klänning på takterassen och dricker milkshake. helt k :)här har vi ett glas pingsbord. väldigt förvirrande i solen :P vadå joseph rock? i vår bok?vi färdas väldigt light nu. kläderna går snart sönder av allt användande ^^

2011-11-19 @ 08:21:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0