Duplex

7sept fredag
 
Idag hoppade vi ur sängarna och skulle gå en morgonpromenad. Målet var att gå en sväng längs Seine men när vi kommit längst bort var det ju bara en liiten bit kvar till Eiffeltornet. En liten bit på ca 40 min. När vi väl kom dit var vi döhungriga, så fick bli en frukost i parken nedanför innan vi gick 1,5h hem igen. De fem trapporna upp till lägenheten känns som ett hån när man vart ute och motionerat. Men när man äntligen sett Eiffeltornet kanske man kan förstå att man är i Paris.
 


På vägen hem gjorde vi en riktigt investering! Vi köpte vårt nyaste tillskott till kollektivet: Brita! Det är vår filtrerade vattenkanna som gör parisvattnet (som helt klar har överskott på någon slags mineral) till renaste fjällvatten! Underbart! From med nu ska vi alltid dricka varannan vatten.
 
Hann kika igenom läxan en snabbis innan jag sprang iväg till St Michel för att möta upp Tryggve och Ellen och köpa skolböcker på bokhandeln ”Gibert Jeune ”. Det visade sig att alla var tidsoptimister en fredag eftermiddag (galet mycket turister)så när vi handlat klart blev det skitbråttom. Ingen tordes komma försent i fransk skola. Som tur var var Ellen bekant med RERsystemet, något jag sluppit helt eftersom vi bor där vi bor och kan gå överallt , vi kom precis i tid.
 
 
Klassen börjar dock bli lite intressant. Vi har en kaxig tjej med asiatiskt ursprung som är antingen svensk, Italiensk eller amerikanare, vi har inte kunnat lista ut det då hon inte förstår frågorna av Mme Jehiel typ. Igår kom hon inrusande försent och ställde till en scen och lyssnade inte på Mme Jehiel. Idag har hon köpt fel bok och när Mme Jehiel påpekar det säger hon rakt ut utan omsvep att hon inte tycker att det var hennes fel för hon har faktiskt bara köpt det Mme Jehiel sagt att vi skulle köpa. Tur för henne att Mme måste vara den mest tålmodiga franska läraren... Hon påpekar att då var det ju tur att resten av klassen köpt rätt böcker och sen var diskussionen avslutad. Ett tag senare kommer Mme Jehiel fram till tjejen, då har hon tagit fram mobilen och sitter och messar under lektionen... Glömde jag säga att franska skolan är liite strängare än den i Sverige och att vi redan fått papper med skolans regler som vi måste följa för att få plugga på Sorbonne...
 
Lektionen drog över 25min. Mme Jehiel glömde bort tiden och ingen tordes säga något så efter en nästan 2,5h lektion utan paus fick vi helg! För mig gjorde det inte så mycket, tycker klassen är kul. Till måndag har vi en massa läxor, för mig är det mesta välkänt men måste ju vara kaos för de nya!
 
När jag kom hem luktade det riktigt gott. Annelie hade vart till en fiskaffär och köpt massa musslor och kokat dem i grädde, vitt vin, vitlök och schalottenlök och salt och peppar. Åt det med bröd, det var gudomligt gott. Visste inte att jag gillade musslor så mycket.
 
Vi hade blivit rekommenderade till en klubb i Paris som ska vara riktigt inne typ. Vi tänkte att vi skulle passa på och kolla in den, det vimlar trotts allt inte av nattklubbar här, verkar som parisarna är mest inne på att sitta på uteserveringar så länge man inte är gay såklart, då vimlar det av ställen, men bara för killar uppenbarligen...
 
Vi tog metron mot l'Arc de Triumph och följde strömmen av människor som sprang mot Duplex för att komma in gratis innan tolv. Det hann vi inte. Vi fick strax erfara en av fördelarna med att vara svensk. Varannan i kön blev nekade att komma in men vi log lite och visade upp våra obegripliga svenska körkort så kom vi in.
 
Tryggve berättade i skolan att det var ett skit att vara norsk när man reste. Var han än kom blev han som norrman beskylld för att vara snål och bara bry sig om sig själv som en reflektion till hans lands ställning till EU osv, så de brukar säga att de är svenska när de reser. Wellwell.
 
 
Medelåldern därinne måste vart typ 18 och de enda drinkarna i baren var vodka blandat med saft. Men det var välfyllt och två våningar. Påminde lite om ett mellanstadiedisco på mängden rök från rökmaskinerna. Vi var väl sådäär taggade, det mest spännande var när min handväska slungade min drink i riktning mot Annelie som nästan hann flytta sig och när Annelie tappade sin väska med mobilen i (hon hittade den igen) och när vi skulle dra och vakten sa att metron var öppen till kl fem så vi missade den med tio min. Men vi kanske ger Duplex revench en vacker dag.
 
När vi kom innanför dörren efter tre la jag in mitt veto mot att dra vidare ut, min gamla 22åriga kropp orkar inte samma tempo som Annelies 19åriga ^^

Kommentarer
Postat av: Anonym

Annat var det med din mors tycke för musslor när hon var i din ålder ^^

2012-09-12 @ 16:59:29
Postat av: Ida

haha ja, men brukar inte dricka mjölk till iaf (;

2012-09-24 @ 21:54:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0