Venedig

7e juni



Det skumma är hur alla hostel/hotell hittills missuppfattat när vi säger att vi vill stanna i två nätter men sedan bara får en natt bokad. Bara av tur har vi fått den där extra natten sen iallafall. Vi har börjat ana att missförståndet ligger i de snarlika " two nights" och tonight" Johan har idén till ett litet skådespel vi ska ta till nästa gång för att undvika missförstånd.


På kvällen igår åkte vi med bussen till Venedig. Vi bor i Mestre, typ tio min med buss. Superenkelt att ta sig in för 1,20. Har inte haft vädret på vår sida och det har regnat massor. Men regnet försvann och vi fick en superfin kväll.


Venedig är sjukt vackert! med tusentals små gränder som inte är mer än en meter breda, och kanaler där man tycker det borde ligga en väg med 150 småbroar över . Kilade runt i staden och hann se en massa av sevärdigheterna. Även om det är mycket folk där så är det lite som badvakten i Budapest sa, han var så förvånad över att det var så sjukt lite folk. Regnet hade nog skrämt iväg en och annan. Blev sjukt mycket bilder från staden och fångade såklart en och annan gondol med nått lyckligt par i. Gondolerna är så klychigt att det nästan blev pinsamt för de som åkte dem. Kostade 150Euro för en tur. Det är så man tjänar pengar i Venedig. Annat känt för Venedig är glaskonsten, vilket man inte kunde missa i alla de småbutiker som låg i alla gränder. Och så maskerna, som såldes ööverallt, fanns hur vackra som helst. Var tvungen att köpa en, så nu får ja ännu mer att släpa runt på!


Supertaggade kom vi ned till frukosten imorse, kollade runt bland alla de tusen kakor som stod uppradade, såg skylten "continental breakfast" peka mot rummet brevid och gick dit för att sedan bli utschasade då frukosten faktiskt bara bestod av kakor till vår enorma besvikelse. Det roliga var att ALLA som kom in och skulle äta frukost gjorde precis likadant. Inte lätt för de stackars servitriserna som fick försvara den frukosten.


Tog än en gång vansinnesfärden med bussen till Venedig för att se allt vi inte hann se igår. Idag hade vi inte lika tur med vädret, det regnade till och från.. lite halvtråkigt i en så fin stad. Men det gav oss en anledning att sitta jääättelänge på caféerna och restaurangerna och suga in stämningen. Man går hur mycket som hälst och tänker att man ändå har lite koll över var man är (för det ser likadant ut överallt) Men båda dagarnanär vi tagit fram kartan och ska ta oss till bussen och ser alla de tusen gränderna med namn som inte är utsatta förstår man varför det i guideboken stod "det är omöjligt att inte tappa bort sig"


Venedig ligger nästan otäckt lågt i vatten. Efter en dags regnande så var det översvämningar på torgen och många kanaler var fyllda till kanten. Får passa på att besöka innan världens romantiskaste stad sjunker. Hett tips.


Helt lagom med 1,5dagar här. Imorgon bitti far vi mot Rom.



Puss och kram!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0