Budapest

Maj 31, 2011

Hellå igen!


Nu har vi tagit oss från Wien till Budapest. Sjukt smidigt med Interailkort. Vi hoppade på tåget utan att boka och vifftade lite med biljetterna när konduktören kom. Brevid oss satt det två tanter och rökte el-cigg! Vi garvade åt en skylt i Riga där det var förbjudet "höhö vadå, typ elektriska cigaretter eller"

Av vårt försök till utgång igår var det roligaste tystnaden som uppstod när Matte erkände att han köpt något från TV-Shop. ^^

På tåget gjorde vi en plus och minus- lista över Wien:

PLUS:

* Trevliga människor
* God mat
* Fina  byggnader
* Parkerna (många och chillvänliga)
* Öl (billig o lättillgänglig)
* Bra väder
* Riktigt fint hostel
* Grymma(!) efterätter (vi har testat alla)

MINUS:

* Inte gå-vänligt (ombyggnationer överallt, cykelbanan och gåbanan bytte sida med jämna mellanrum. Förvirrade turister visste inte om vi skulle gå sick-sack eller om det inte spelade nån roll. Vilket av de vi än gjorde höll vi iallafall på att bli överkörda av cyklar.)
* Svårt att hitta INFO  och tågstation. (Vilken är centralstation? Vart är vi nu? Hur ska vi hitta hostel här? Kryllade inte direkt av dem á la Thailand-style. )
* Lamt uteliv på måndagar
* Inget Snus! (En för pojkarna negativ aspekt som kommer gå ut över mig o Matilda)

Bjuder på en gruppbild från Schönbrunn med Wien i bakgrunden :)
Bjuder på en bild från Schönbrunn, med just Schönbrunn och hela Wien i bakgrunden.



En bit utanför Wien började de spöregna och hagla, blev lite oroliga över vädret i Budapest, men när vi hoppade av med den tryckande inlandshettan mot oss glömde vi de oroligheterna.

Folk som ville att vi skulle bo på deras hostel var runt oss som flugor. Vi, denna gång med framförhållning, hade kollat ut tre billigaste hostlen och efter att kollat upp allt inför nästa resa kilade vi mot

Adagio Hostel,
Erzsébet krt. 25-27.
Doorbell 15
2nd floor 9

Där vi stannade hos den unga killen med 24h- servicen, som innebar att han sov i soffan i receptionen. Att lyxa och betala lite mer Forint för 4-rummare har ju vart helt värt hittills. Litet hostel i en omgjort lägenhet och än så länge tror jag bara det är vi som bor här.

När vi naivt kilade ut på kvällen för lite mat, hittade vi ett nice ställe med billig pasta. Lite frånvarande kypare och grabbsen där inne såg lite stela ut, men det var inte förrän vi skulle gå och såg alla Hells Angels - support - märken, som vi insåg att vi hamnat på HA stamställe.

Stannade på ett nice kafé mitt bland alla mysiga gränder och drack lite drinkar. Vi får se hur länge vår budget klarar vår lyx-luff ^^. 


So long! 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej,missa inte Margaritaön med de sköna svavelbaden. Sköt om er. Kram mamma Ulla

2011-06-02 @ 14:02:31
Postat av: Anonym

och svavelbaden skulle jag skriva. De ligger inte på samma ställe.

2011-06-02 @ 14:04:08
Postat av: Ulla och Hogga

Gå och bada med er http://www.aftonbladet.se/resa/resmal/europa/ungern/article10762075.ab

2011-06-02 @ 20:37:25
Postat av: Anonym

Beware... Särskilt på platser där många turister vistas förekommer fickstölder. Var uppmärksam vid färd på allmänna kommunikationsmedel, restauranger och caféer. Använd om möjligt hotellets kassaskåp för att förvara värdehandlingar.



Flera turister vittnar om kraftigt saltade notor från vissa nattklubbar och barer i Budapest. Metoden är vanligen densamma. En ung kvinna ger sig i samspråk med en turist, som bjuder kvinnan i fråga på en drink. När notan sedan skall betalas kan den uppgå till tusentals kronor. Om man inte kan eller vill betala tvingar vakter turisten att gå till närmaste bankomat och övervakar att begärt belopp tas ut. Begär därför alltid att få se menyn innan beställningen görs. Drabbas man av detta ska man omedelbart kontakta polis.



Turister kontaktas ibland på gatan av falska poliser som säger att hon /han misstänks för att olagligen ha växlat pengar och uppmanas sedan att visa sina kontanter. När sedan den falska polisen går därifrån upptäcker turisten så småningom att det saknas pengar.



Notera att som utländsk medborgare ska du alltid kunna legitimera dig antingen med giltigt pass eller nationellt id-kort.

H Fredrik och Magda

2011-06-02 @ 20:59:37
Postat av: Ida

yes, det har vi hunnit med nu :P och blev en heldag i badet också. Lyxade faktiskt till det med en massage också (:



usch! lät inge vidare. Får säga till gabbsen att inte bjuda några andra tjejer än oss (; Än så länge har vi klarat oss bra, men man får vara uppmärksam! tack för varningarna (:

2011-06-03 @ 00:43:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0