Resa till Rom

8 juni, onsdag


Tågresan var betydligt lyxigare denna gång och bara fyra timmar lång också.


Redan när vi kom fram till Rom insåg vi att detta inte är en stad vi gör på en dag. Tävlingen om konstiga toaletter fortsatte på stationen när vi släpade oss ner till toaletterna. Matilda vaktade väskorna och jag kikade in på första toaletten. Då börjar den spola konstant. Väntade en halvminut och gick sen vidare till nästa toalett. Går in, och precis samma grej händer. Och det slutade inte heller hur länge man än väntade! Kollade runt vad det var för högteknologiskt spolsystem denna gång och såg sensorerna i taket. vafan? Fick alltså trycka mig mot väggen in i hörnet brevid toan och sätta mig sidleds för att det inte skulle börja spola. Helt stört. Det sköna var att ingen annan heller fattade det.


Gick i hettan med väskorna och hamnade nånstans i China town på ett av de billigaste hostlen vi hittat (kostade ändå 25euro) Där var det fullt, men han hänvisade oss till sin kompis en bit bort som också hade hostel, där var det också fullt, men han visade oss till sin kompis på andra sidan gatan där det fanns plats.


Bor i fulaste rummet. Det är gula väggar med en röd metallvåningssäng, en vit, prålig dubbelsäng, gula gardiner och två tavlor. En med pressade blommor och en modern-konst-oljemålning. Svårt att ens se framför sig dess ugliness. Men kinesen, den italienska tanten och den andra killen som äger hostlet är gästvänliga och vi har någonstans att lägga väskorna.


Lite slitna av tågresa bestämmde vi oss för en chilldag eller iallafall så bestämde vi oss för det efter vi delat en pizza och en flaska vitt vin. ^^ Hann se lite vaktavlösning och fontänen där Anita ............... badade, fontana di trevi. Hittade en skön park där vi picknickade lite med fransk nougat, som var kvar sen Venedig, öl, lite vitt vin och en kortlek. Skönt att slippa stressa runt. Hamnade på en restaurang när solen gick ner och Matte blev misstänksam på knarkarna som bodde i parken. Servitören hade bott i Sverige i tre år när han var liten och sen flyttat vidare till Rom. Vilken vinstlott.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0