Paris <3

19 juni söndag


Fick börja dagen igen med att leta nytt boende. Helt sämst, tar halva dagen. Paris är både svårast att hitta boende och dyrast att bo i av alla städer vi vart i. Helt förväntat också eftersom vi inte hade bokat nått innan. Johan skulle åka hem ikväll så han drog och bokade biljett till Hamburg. Blir ensamt sista veckan när det vart vi fyra i tre veckor! Inte hann vi fira alternativt sörja (; heller eftersom det kom så snabbt inpå att han behövde åka idag och inte imorrn.


Vaknade förresten idag något trevligare än nätterna i Cinque Terre. Där var det brutal kattfight utanför hostlet så halva hostlet hängde ut genom fönstrena och undrade hur vi skulle få tyst på dem. Idag vaknade vi av jazzmusik utanför fönstret när det stod några och spelad för deltagarna i ett löplopp som gick utanför vårt fönster.


Hittade nytt boende ännu längre från stan i världens slumområde. Det hade fått sämst recensioner på hostelbookers, men vad förväntar man sig när man tar det allra allra billigaste då? Verkade iallafall schysst och var det billigaste och nästan enda som var ledigt och hade ett rum för tre. Matilda sover gulligt i barnsängen vid våra fötter numera ^^


Gick mot Notre Dame och stannade för fika innan vi ens hade kommit fram till första grejen att se för dagen^^ . Älskar Paris små caféer och att de riktar stlarna utåt istället för mot bordet, som att de vet att alla helst vill kolla på människor som går förbi.


När vi stod och tog foton på Notre Dame kommer plötsligt värsta insattsstyrkan och börjar rada upp på torget framför oss. Vi säger lite kaxigt "va konstigt, typ som att det skulle vara värsta demonstrationen här" Tre sekunder senare var det värsta demonstrationen med massa folk som skrek på franska om frihet och demokrati. Nu på kvällen fick vi se på nyheterna att det tydligen hade vart uppror i flera länder, är dock inte närmare insatt i frågan så kan inte uttrycka mig om vad det gällde.


Matilda har kommit på att det är as mycket som är gratis om man är EU medborgare och under 26, vilket stämmer in på oss alla, bland annat att gå upp i Notre Dame tornet. Killarna gick till närmaste ölställe medan vi köade sjukt länge och sen gick upp i tornet med utsikt över Paris och fotade lite på klockan Quasimodo slängde i och besteg de 477trappstegen upp till taket. Vi disskuterad hur töntigt det är att man i ett demokratiskt land ska ha rätt att demonstrera men måste be om lov först och sedan blev alla iallafall bortkörda med polisbuss tills det var tomt på torget.



Vi hann inte mycket mer innan vi skulle säga hejdå till Johan som ska på Foo Fighter. I kaoset och d fulla tågen lyckades vi tabba oss så jag och Johan kom med ett tåg och Matte och Matilda inte hann in. Det är ju ändå rätt sälsynt. Och ännu mer spännande när batterierna i telefonen håller på att dö. Lyckades tillslut hitta varandra igen. Blev ett snabbt hejdå till Johan, och vad vi än har sagt alla tre så kommer vi sakna dig Johan! (; kan nämna att Matilda spillde ner sig själv istället för dig denna gång vid maten ^^.


Vi åkte vidare till Sacre Coeur som vi trodde skulle vara stängt. Men hann ta en titt där inne med. Blev kvar ett bra tag på trappen upp där det stod en riktigt duktig kille och spelade och sjöng för en stor publik som samlats i trappen. Indier gick runt och sålde öl olagligt men väl till pass. Halva publiken satt dock i trappen för att kolla på killen som stod på muren och trixade. Han var helt galet duktig! Ska slänga upp en film på fb sen när han hänger i en lyktstolpe och trixar med bollen!!


En full man från Istanbull visade oss till en cool restaurang i Monmartre som bara serverade fundue och man fick vin serverat i napflaskor. Riktigt populärt och var massa folk där, men jag blev nedröstad i mitt önskemål och vi hittade en annan nice restaurang i närheten.


Avsutade kvällen med en vandring längs gatan med Moulin Rouge och alla tillhörande affärer md rött neonljus ^^. Hade sjukt tur och kom med sista tåget hem till slummen, som faktiskt inte var så farlig när det var mörkt trotts allt.

Är den någon som vet vad det kan vart för löplopp, eller var det är för demonstration vi sett eller för den deln ett bra hostel i Paris, så är ni välkomna att höra av er (;


Au Revoir!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Blir det någon ny hatt den här gången? kram mamma

2011-06-20 @ 12:30:30
Postat av: Ida

haha nee jag har lagt ner min hattera.. däremot har jag en påse brevid packningen med diverse andra grejer (;

2011-06-21 @ 10:52:54
Postat av: Anonym

http://www.youtube.com/watch?v=Bt2xZfioclQ

eller...Fast ni syns inte.

Löplopp, mycket för hästar den dagen i Pris...?

Vi kollade in "Den 21 juni gästas Gröna Lund av det keltiska punkbandet Flogging Molly." för några timmar sedan, inte så dumt alls

2011-06-22 @ 00:33:22
Postat av: Ulla

Fonduerestaurangen där man dricker ur nappflaskor fanns redan när jag var au-pair i Paris för drygt 30 år sedan, himla trevligt ställe!

2011-06-26 @ 18:04:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0