Nattåget..

6 juni



Sitter på ett nice hotell i Venedig just nu, eller snarare precis utanför venedig av ekonomiska själ. Har precis sovit i fyra timmar då vi vart med om stördaste nattågsresan nånsin, från Siofok till Venedig. Men börjar med Balaton:


När vi skulle åka därifrån var det näästan så vi ville stanna en extra dag, sjukt skönt o bara festa, sola och äta billig mat. Allting är öppet till typ fem sex så behövde inte stressa från stranden. Det lite negativa är att antagligen pga tidvatten fanns det typ ingen strand, fick ligga i gräset o sola. Lite I-landsproblem.


En annan grej vi blev förvånade över är att INGEN kan englska här. Däremot pratar ALLA flytande tyska, och de turister som är här är just från Tyskland eller Österike allihopa. Klarar oss hyfsat bra på knackig tyska även fast Matte fick en pizza med majs och champinjoner på när han beställde en Hawaii.


Längs huvudgatan vi bor på ligger det restauranger och barer längs hela vägen. Blev riktigt liv på kvällen så vi såg ingen annan utväg än att köra en tvådagars. Barerna hade riktigt bra musik, föruutom att varje bra låt bröts i mitten för en Ungersk rap-remix. Besvikelse.


Dessutom måste jag av nyfikenhet lägga in en förfrågan om vem som tjyvringde Matilda lördag kväll!?


Jag var lite besviken, hade hela helgen gått o laddat upp för att köpa ett litet sött schackspel, då de verkar vara Ungerns grej. När jag väl ska köppa det så är ALLT söndagsstängt. Mistaake. Ända stället där det fanns hade Matte av misstag tappat det fulaste paret rosa brillor i marken så att ena glaset hoppade ut så vi nästan behövde köpa dem. Dit kunde vi inte gå. Dessutom har jag lyckats haft sönder mina fakvorit Solglasögon. Hade inte höga krav på kvalitéen då jag köpte dem av en gubbe i tunnelbanan i Sydney, men de hade ju hållt så länge nu! R.I.P.


När vi skulle kila ifrån hotellet och hade checkat ut hoppar helt plötsligt receptionisten på oss och påstår att vi har
snott en handduk från hotellet. Wtf, vi som knappt får plats med våra egna kläder i väskorna! Fick bråka länge om hur orimligt det var att vi skulle ta fram handduken ur väskan eller betala 2000forint om vi inte hade tagit den... Kommer det en räkning hem nu så vet ni varför.

Nattåget var en pers! Vi fick platserna på olika rader allihopa så vi fick byta platser typ fem gånger för att kunna sitta brevid varandra när det kom folk som bokat. Tåget varvade mellan att ha tända och släckta lampor typ var tjugonde minut. Precis när man vant sig med det ena böt de till det andra. Behöver jag nämna att det gjorde sömnen besvärlig. Med jämna mellanrum bytte de också konduktör så vi blev väckta kanske sju gånger för att visa biljetterna. Anledningen till att tåget tog över 12h på den korta sträckan Ungern - Italien var att vi åkte genom Slovenien och Kroatien. Båda med sjukt sträng tull och polis som gjorde razzia i tjugo minuter när vi åkte in och ut ur länderna. Fick visa pass, biljetter, Hade vi vart i Kroatien förut? Vart var vårt bagage? Åkte vi tillsammans? Vad heter Matilda i Efternamn, eller efterätt som hon kallar det. ^^ Är det något ni vill redovisa i tullen? Matte hade migrän halva natten och vi andra fick kronisk cp-nacke. Som tur var hade vi laddat upp med nutella, mackor, film på datorn och jordnötter. 07.16 var vi äntligen framme i Italien och jag pratar nog för alla när jag säger att vi var lite småtrötta på Ungern.


Nu har vi som sagt sovit i fyra timmar på hotellet som är det första som Matte-Johan eran fixat. Det är riktigt nice, halvbilligt och ligger centralt. Toalåset är trasigt men vi väntar fortfarande på att det ska finnas en hake. Typ råttor? Nu ska vi ut och käka.



Puss och kram (:


Kommentarer
Postat av: Jotta

Hörru Bebop, hade det inte varit enklare att bara sopa upp handduken och susa därifrån och aldrig någonsin återvända?

2011-06-07 @ 23:24:02
Postat av: Ida

Hörru Jotta, fattar inte riktigt vad du menar men med räkningen hem var det mera ett skämt

2011-06-18 @ 23:05:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0