Köpenhamn

26 juni söndag

Börjar med att berätta om 16h timmars resan vi genomled inatt! När vi kom till tåget upptäckte vi till vår förtjusning att vi hade lyxen att få sitta i hyttar om sex personer. Iallafall bättre än en hel vagn även om vi inte hade lyxen att ha liggvagn. Till en början var vi själva i hytten men vi visste att två till skulle komma. Hela tåget kryllade av svenskar och danskar såklart, kändes lite ovant ^^


Hade laddat upp med Subway mackor till resan, men de var ju halvslut efter väntan på tåget bara! Det positiva med resan var att vi inte blev störda och fick visa biljetter och passa vid varenda station! Tror konduktören kom in en gång, efter den nya tanten i vår hytt kommit! Vi fick dessutom välja om vi ville ha släckt eller tänt och slapp skrikande barn! ^^

Vi hade turen att det bara var en tant som kom iallafall fast två säten var bokade. Hon pratade bara tyska och både kom och klev av nångång på natten. Hann typ kolla en film och läsa litegrann innan jag tvärslocknade för ett par timmar.


Det är inte lätt att sova på tåg! Visst, kanske funkar i en, två timmar. Men sen får man asont överallt; nacken, rumpan, armen somnar osv. Vi sov bra och dåligt i omgångar när vi vaknade upp och bytte lite platser. Dessutom drömde jag massa sjukt när man vaknar o somnar om igen hela tiden XD Törs inte ens tänka på hur det vart om vi suttit sex stycken där och svettats ihop! Märks att det inte är lika populärt att åka till Köpenhamn som resten av Europa.


Tillslut var vi framme iallafall och vi hade i stort sett bara sovit, så resan kändes mycket kortare än Siofok - Venedig nattåget. Var skönt att vara framme i tid dock i Köpenhamn. Käns nästan som hemma avståndsmässigt. Hade kikat upp hostel innan så gick direkt dit efter lite donken och efter att vi hittat karta över staden. Fast det inte är högsäsong kunde de ha sjukt höga priser. Såg så bra ut på hostelworld, sen när vi kom dit så kostar det efter för lockers, extra för lakan (käns sjukt gamalt att behöva ha med egna, har vi inte behövt på ett enda ställe), extra för att vi inte var medlemmar på international hostel blabla, extra för wifi osv. Tog det iallafall då det verkade vara ett sjukt mysigt hostel för övrigt. Vilket vi hade rätt i. Bor i mixed dorms med 10 sängar för 450dkr/pers för två nätter.



Vi gjorde ju en liten tabbe också när vi inte alls tänkt på att Danmark faktiskt inte har euro utan danska kronor, så fick ju börja vistelsen med att växla pengar. Lite missberäknat då jag hade sjukt mycket kvar i mynt! Kommer ju alltid till användning ändå så (:


Har bara vart i Köpenhman nån gång när jag vart liten. Men är en väldigt fin och mysig stad de lilla vi hann se idag. Gick runt lite och kollade vid vattnet och runt staden på lite grejer man bör besöka i Köpenhamn. Kvällspromenaden ledde till "the little mermaid" statyn vid vattnet och vi kände väl lite likadant som den lilla tjenen vi träffade på vägen som sa besviket till sin pappa "did we walk aaaall this way just to see that?" men men when in Rome!


Har gått runt i ett tröttmoln hela dagen men vi gjorde iallafall ett litet ryck på kvällen och lagade mat på hostlet (yes, pengasparande!) spelade lite biljard och drack lite öl. Myspys. Nu ska vi sova och sova ut sjuukt länge imorrn. Ska bli underbart ^^


Godnatt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0