Grattis mamma (:

10 Juni


Börjar med att gratta mamma på födelsedagen (: tyvärr ingen frukost på sängen men vi sjunger lite här!


Fick den glada överaskningen idag att vi inte fick stanna på hostelet. Så det var bara att packa ihop och kila o leta nytt boende. Hade vi vart smarta hade vi kanske bokat tre nätter på en gång. Vi fick iallafall plats på ett av de andra hostelen på andra sidan vägen, så ingen skada skedd förutom att vi missade en soltimme när receptionisten skulle göra en halv dags pappersarbete innan vi blev visade till ett rum två hus bort hos indiern med lika dålig inredningssmak som hostelet innan hade.


Vi sover i kill/tjej-dorms i en liten tvåa och delar den med några sköna människor som är lika sparsamma som oss. Bla. en kille från Mexico som blivit rånad tidigare på sin resa i Europa.


Idag gjorde vi norra eller centrala Rom. Då vi bor typ österut så tänkte vi nästan ta buss när vi skulle till Vatikanen längst västerut. Men efter vår Mc Donalds frukost tänkte vi ändå att vi testar och gå. Och det var inga problem alls för några så rutinerade gångare som oss. Såg spanska trappan på vägen. Besvikelsen låg över resten av gänget när trappan bara var en vanlig trappa och inte var överöst med blommor som på alla förskönade bilder på den. Jag som lyckats missa de bilderna tyckte att den mycket väl var en godkännd trappa.

 

Väl vid basilikan och ingången till Vatikanen så insåg vi snart att med shorts och linne kom man inte nära påven. Tydligen räcker inte argumentet att man kommer som man är skapt när man ska in i basilikan. Matilda, den enda med framföhållningen att ha med leggings, ville inte så in själv så vi skippade det. Köpte på mig lite Romerska souvenirer och så träffade vi ett gäng katolska ungdommar som helhjärtat sjöng medan de höll upp ett stort träkors som var skänkt av påven. De reste runt som moderna missionärer till kyrkan och var väl mest runt på en massa event och projekt betalda av katolska kyrkan för att som Johan uttryckte det: bo med korset. ^^ De lova att be för oss och fortsatt lycka på vår färd. Så vi tyckte att vi var klara med det kyrkliga och gav oss iväg vidare.


Precis mitt i Rom låg det världens mysigaste restaurangområde som vi av en slump snubblade över. Det var förberedelser för någon rysk/italiensk musik festival och brevid scenbygget satt ett par satt och spelade och sjöng på det lilla torget. En av alla våra kända öl- pauser blev där och när vi skulle fånga stämningen så var alla mobiler och kameror döda.


Började prata med en kökschef som lyckades locka in oss med att bjuda på champagne. Så smart! Vi som var snålast på gatan lockas in på en halvdyr restaurang av ett glas halvchampagne, gäller att sticka ut med något bland tusen andra restauranger. Käkade asgod gnocchi med mozzarella. Helt plötsligt vänder sig ett par vid andra bordet om och frågar var vi är ifrån "aah sweden - america, same same" sa dem och räckte fram en halv flaska champagne "we can't finish this" de två alternativen champagne som vi noga kollat på innan var på 40 eller 60 euro. Ibland får man ha tur ( :


Löpte till stationen genom halva stan i kvällsvärmen och fick hjälp att boka biljetter vidare imorgon bitti. La Spezia central står det på den. Därifrån ska vi ta oss till nån av de fullbokade städerna i Cinque Terre. Önska oss lycka till (:



Ciao!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack snälla ni för att ni tänker på lilla mig där ute i världen. Äntligen fick vi läsa lite igen.

2011-06-15 @ 08:31:41
Postat av: Anonym

Tack snälla ni för att ni tänker på lilla mig där ute i världen. Äntligen fick vi läsa lite igen. Kram Mamma

2011-06-15 @ 08:32:31
Postat av: Anonym

Tack snälla ni för att ni tänker på lilla mig där ute i världen. Äntligen får vi läsa lite igen. Kram mamma

2011-06-15 @ 08:36:01
Postat av: Anonym

2011-06-15 @ 08:37:07
Postat av: Anonym

Ops! Fel på jobbdator:)

2011-06-16 @ 12:44:55
Postat av: Ida

haha klart vi gör (: jao nu ska jag ladda upp ett gäng inlägg till när vi fick internet på rummet i Paris XD kramis!

2011-06-18 @ 23:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0