Balaton

3 Juni


För att tjäna en dag på resan tog vi det aptidiga tåget 6.30 till Balatonsjön imorse.


Nu sitter vi på ett sporthotell vid coca cola beach och känner oss allt annat än sportiga. Har precis vart och chillat vid stranden hur lång härifrån som helst eftersom all strand är uppköpt av barägare och hotell. Tack, för att vi i Sverige har allemansrätten. Iallafall är det riktigt skönt i sjön och rent vatten. Siofok, orten vi befinner oss i är den största runt Balaton och påminner en smula om Aiya Napa. Det är barer, turistshopar, resaturanger och bilder på nakna tjejer överallt. Vi har inte haft problem att hitta boende någonstans än, tack vare att vi är preciiis i skarven till att bli högsäsong. När det slog över till Juni märkte vi att hyran gick upp på rummen.


Ikväll blir det en riktig utgång. Nedladdad musik på wifi och Ungersk sprit, har tom en minibar i rummet. Hur skulle man klara sig att resa utan en laptop? Resten av folket sitter och spelar ölspel i väntan på festen (jag) ska joina.


Johan känner att han vill fånga ögonblicket och citera en hindubok han och matte fått av en munk:


âbrahama-bhuvanâl lokâh

punar âvartino ´rjuna

mâm upetya tu kaunteya

punar janma na vidyate


Matilda vill hälsa till mamma och pappa att hon mår bra, trotts omständigheterna. Dessutom börjar hon tvivla på vegetarianism, då hon fick skinka i sin vegetariska pasta.


Mattias hälsar på danska:

papa jeg haer hitdt den beste wienerschnitzeln i hele hele vaerlden, fra Olle


Nu får vi se vart kvällen leden. Efter några mils vandrande i stora städer är vi värda lite turistchill.



Puss och kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0