Australian day!

Tisdag 27 januari

 

Australiens nationaldag står idag på tur i raden av event värda att fira. Vi är väldigt dåliga på att fira någonting i Sverige överhuvudtaget. Jättetråkigt! Känns knappt som det går en vecka här utan nationell ledig dag och folk festandes på gatorna.

 

Man trodde ju att det bara var turister som gick runt i australiensiska färgerna men det har visat sig att varenda australiensare verkar äga ett linne med ”aussie” på, en flagga omsydd till en klänning, ett antal tuggummi-klistermärken med avsikt att sätta på hela kroppen och ansiktsfärg för att täcka ett hus med. Det är i varjefall vad man tror vid åsynen av dem en dag som denna.

 

Piren nere vid havet var överfylld med människor. Great Australian day swim. 2100 meter fyllda med läckra badmössor.

 

Gav mig ut på okänt vatten och försökte mig på att baka bröd i hopp om att slippa det kritvita rostbrödet. Well, bröd blev det väl men jag kanske ska lugna mig lite med att skriva en kokbok.

 

Gjorde i ordning matsäck ( mitt bröd, såklart) ^^ och åkte iväg med Paula och Olivia till St Kilda.

Där kikade vi Port Phillip Cup i kitesurfing och såg våra instruktörer visa upp sina skils. ^^ . Dock briljerade en 15årig kille som är mästare i både juniorklassen och seniorklassen i hela victoria. Sjuka hopp och trix. Ska se om jag kan sno några snygga bilder från Paula sen så får ni se. De tävlade i ett triathlon med simning stand up paddling och kite först. Sen precis när vi kom löpte alla ut i vattnet med sina kiter, utan brädorna!? Vi fatta ingenting. Sen kom startsignalen och alla kastade sig i vattnet. Bodydraging! Såg skitroligt ut. Och riktigt snabbt går det. Sen körde de i olika heat och då gällde det bara att åka snabbast. Och till sist freestylen!

 

Martin och Andreas kom fram och berättade lite vad som hände för oss oerfarna. Dock gick det inte bra för någon av dem idag. Var lite orolig på morgonen att det skulle bli inställt. Har inte upplevt Melbourne så vindstilla nångång. Men som tur var så kom det på eftermiddan och i slutet blev det nästan kallt trotts att det var 28grader ute.

Eftermiddagen spenderades inne i city. Vi käka sushirullar och kikade när två killar spelade supersize schack på gatan. Den luriga kinesen vann trotts sin brist på pokerface. Efter varje bra drag han gjort röck det i mungiporna och han kunde inte hålla tillbaka ett superkaxigt flin.

 

Det var fullt på rooftop cineman. Alla satt i solstolar och chillade med en öl i solen. När filmen närmade sig började filmbesökarna komma och alla ville försöka få bra platser. Några framför oss var verkligen på mission. Trängde sig, gnällde och försökte fuska sig in och paxa platser. Johanna och hennes kille kom och hängde på oss och vi lyckades få bra platser på andra raden.

 

Precis när filmen skulle starta började de skjuta nationaldags-smällare från Eureka Skydeck och Federtion Square. Filmen pausades så vi kunde sitta och kika på fyverkeriet.

 

Var hur mysigt som helst under filten vi hyrt uppe på taket. Dock blev det fruktansvärt kallt. Mer kläder till nästa gång.

 

Hade glömt bort att Crocodile Dundee hade så lam handling. Det händer ju liksom ingenting. Fast det gjorde inget. Alla skrattade hjärtligt ändå när amerikanarna gjorde sig roliga på den australiensiska stackars bortkomna Dundees bekostnad. Och hur mycket mer australiensk kan det egentligen bli på nationaldagen. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0