Underbar snorkeltur och lösningen på alla våra problem!

Måndag 5 april

 

Eftersom Sofia tar egna initiativ till skrivande och strategiskt övertar bloggen så hade hon redan skrivit ett inlägg om vår kris upptäckte jag, men det gillas!.. men här kommer kommer ett meeeega inlägg med my point of view!( sry för det) Plus vår underbara snorklingtur runt PhiPhi! Det kan aldrig bli för mycket blogg som jag brukar säga!

 

 

Senaste dagarna har vi levt på riktigt backpackervis. Det började med att vi båda förde över lite mer pengar till uttagskontona i torsdags när vi behövde lite mer cash. Dag 1 när vi inte hade fått pengarna var det lugnt, helt normalt tänkte vi och hade fortfarande pengar kvar. Dag 2 när cashen börja ta slut och våra pengar fortfarande inte kommit tänkte vi: kanske ska kika hur länge det tar innan de kommer. Dag 3 börja de bli på riktigt panik när vi levde på 150 bath per dag = fried rice och inga fler hotelnätter betalda. = kris. Som tur är har vi hittat kompisar along the way som gärna ställde upp om de skulle krisa.

 

Igår kväll fick jag äntligen ut pengar och vi var superlyckliga. Liiite för spännande. Men nu kan vi äntligen lyxa och göra saker som tex. Köpa hundra armband, som Sofia föredrar. Eller sitta på internet XD eller åka på snorklingtur runt ön.

 

Det var också precis det vi gjorde.

 

Efter en dag på stranden igår hittade vi våra kanadensiska kompisar som vi festade med. Eftersom polisen, efter tre thaimord tidigare i år, har tröttnat på maffian som styr ön så får inget partyställe spela musik efter klockan ett. Även om baren fortsätter vara öppen så är det en rejäl partykiller.

 

Sofia har vart drabbad av ett värmeslag sen vi kom hit så jag har spenderat tidigare partykvällar med Jakob, Henke och Hannes som vann en thaiboxningsmatch och går runt med en fot som är 5ggr oversize. Vi träffade ett gäng asmysiga norrmän som jag fick nr och hotmail till. Den lappen slängde städerskan så nu tror de jag har dissat dem. Synd på det.

En dag spenderades uppe i djungeln på förfest hos Henkes och Jakobs bögkompisar från götet i deras mysiga bungalow. Skitroliga killar! Tror jag blev lite olyckligt kär.

 

Well well idag var det snorklingstur runt ön med kanadensarna Dax, Mike och Nana. Kl elva drog vi iväg med longtailbåt med en mysig thai och fem andra snorklingssugna turister. Första stoppet var över ett korallrev. Chaffisen hittade under hela dagen något konstigt nöje i att kasta as mycket bröd i huvudet på mig så alla fiskar attackerade. Samt putta i mig i vattnet från båten... Var det en dålig dagis-raggning månntro...Fiskarna var det som var häfftigt iallafall. Korallerna såg döda ut och saknade färg. Kanske är jag som har blivit bortskämd med aussies barriärrev, de har ju fortfarande häfftiga former och utseenden.

 

Jag och Sofia laddade upp med åksjukepiller som gjorde oss otroligt trötta. Tillslut fick jag nog och la mig framme på deck och sov = brända tuttar = AJ!

 

Bambu island var underbart vackert. Vi hittade en lossas pistol som vi posade med, lite omoget ^^ Efter en lång båttur var det supernice att ligga i skuggan på stranden och käka lite fried rice med våra tre alldeles egna komiker. Tror inte jag skrattat så mycket på hundra år som när vi hängt med kanadensarna!

 

Nästa anhalt var mosquito island. Där vi snorklade på bland tusentals vackra fiskar och kastade ananas på varandra (Y)

 

monkey island blev ett snabbstopp för att få mata de halvtama aporna som attackerade några stackare som kom efter oss.

 

Nästan det vackraste på hela resan var när vi åkte in i en lagun med superklart vatten och sandvatten omgiven av höga klippor. Vattnet var så salt att man flöt på ytan vilken position man än stod i i vattnet. Supah dupah nice!

 

Sista stoppet för dagen var famous Maya beach där filmen ”The Beach” spelades in. Det var en superfin liten strand fast vi var lite besvikna över att inte få träffa Leonardo! Men istället träffade jag arbogatjejerna från aussie efter att ha tagit pinsamt lång tid på mig att fatta vilka de var. Blir en festkväll med dem foe shoe. :)

 

Det bästa av allt är att hela dagsturen kostade sammanlagt mindre än 100 spänn! HIGH FIVE!

 

 

Kvällen spenderades ännu en natt på egen hand. Det blev en vit kväll dagen till ära. Jag hängde med Dax, Michael och Nana. Vi började dra iväg till reaggebaren och kollade thaiboxning. O M G! thai -thaiboxarnas kroppar fick mig att dregla ofrivilligt! Det var lite kul att kika amatörerna också. Nästan pinigt hur dåliga de är. Vidare till baren med det legendariskt grymma thaibandet som spelade covers. Höll på att sätta i halsen när de börjar sjunga, på utmärkt svenska, ”somliga går i trasiga skor..” visade sig att de spelade på Åland under lågsäsong.

 

Där hittade vi, som väntat, Wille och Lollo som stod o hoppade av glädje över att vara tillbaka på favvisbaren från Koh Phangan. Hela ligan drog till stranden där vi hittade resten av alla i vår lilla umgängeskrets vi har byggt upp här på ön ^^ .

 

Skönt med tidig kväll tyckte jag med min fot som kändes ovanligt mycket nu när jag tänkte på det. Väl hemma var Sofia inne i djupsömn och vaknade inte av mina febrila knackningar. Så det blev en nattligvandring runt ön med lite internetcafe o grejer. På vägen hem blev jag dock uppfångad av en stor svart kille med dålig engelska och fransk brytning som insistera på att jag skulle hänga på hem medan han vägrade släppa mig. Jag smet upp till vårt hotell med honom i släptåg och fråga om han hellre ville prata med min pojkvän om saken,( TJUVKNEP NE 1)  medan jag bryskt knackade på både fönster o dörr tills en yrvaken Sofia räddade mig. PHEEEEWWW!



PUSSPUSS  och cred till den som orkade sig igenom sveriges största marathon blogg! (;  <3


Kommentarer
Postat av: M

Såg du huset jag byggt åt dig inne i djungeln på Maya? :S hann inte bli så stort men det är tanken som räknas! :D

2010-04-07 @ 11:54:18
Postat av: Ida

haha söt ^^

2010-04-07 @ 14:41:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0