Vienna!

30 maj 2011


Heellå!


Lärdommen från igår för mig och Johan blev att fråga om priset på vinet innan vi beställer in en flaska!..


Till fördelarna för hostlet vi bor på kan vi lägga till att de har fet frukostbuffé för 3,7 euro.


Vi vandrade till Schloss Schönbrunn. Spenderade dagen med att gå runt i slottsparken, har provat både apfelstrudel och sachertorte och schnitzel och softat i Museums Quartier, så nu känns Wien gjort :)


Kan också nämna att vi trodde vi skulle dö idag när Matilda läste kartan och guidade oss till mörkaste gränden i Wien, Thaimassage, neonlampor och hyr/h-hotell. Dit ska vi inte ikväll!


Käkat godaste felafelrullen nånsin och nu ska vi utnyttja gratisbiljetterna i baren. Klädbristen är ett faktum. Dricker lite Österrikisk öl, Berg König, och är lycklig över att vara vid liv.


Slim, Steven och Ingergärd hälsar. Steve lovar att gästblogga nåndag.


De grabbsen som sa att solen inte tog nått här och att de inte tror på solkräm som är 15+ har dragit på sig en varsin snygg bonnbränna.


Imorrn far vi mot Budapest!


XOXO from Vienna!


Avresa

28 - 29 maj - 2011



Med ett halvt avslutat blogginlägg från Thai-resan lämnar jag den resan för att dokumentera min senaste idé. Tågluff i Europa under fyra veckors tid.


Sa upp mig från jobbet för att ge mig ut på nya äventyr.


Hann precis hem från att ha grattat bror på studenten och sen kika förbi köpingsyran en sväng innan det bar iväg. Matilda, Matte, jag och Mattes kompis från Vimmerby, Johan, fick skjuts upp till Arlanda av Tina.


Än en gång fick en isländsk vulkan för sig att spy ut aska preciiis när jag skulle iväg igen! Men som förra gången hade vi turen på vår sida och kund hoppa på det lilla Air-Baltic-propellerplanet. Med två flygtekniker med på resan kunde de lugnt berätta allt som kunde gå fel på de stackars lilla propellerplanet från medeltiden, och diskussionen avslutades med konstaterandet att det är vanligare att tåg spårar ur än att plan krachar..


Helt åt fel håll, på vår mellanlandning i Riga, började Köpingsyrans gifter gå ur. Johan frågade om vi var i Prag och Matte kom på att all snus är kvar i Sverige, be för oss denna månad!

 

En gulaschsoppa efter landning engagerade vi oss i att hitta det billigaste sättet att ta sig till city, vilket visade sig, överlägset, vara att ta det vanliga tåget in, stor rekommendation!


Väl i stan däremot hittade vi inte ett enda hostel. pga att ev askmoln skulle försena vår resa hade vi inte bokat in något hostel i Wien, och vart ovanligt ointresserade av att kolla upp något också. Letande efter internetcafé, häng i stadsparken för att lusläsa om guideboken hade något att bidra med och letande efter en information dominerade vår eftermiddag. Halv sex efter att äntligen hittat en info och gått över halva stan kom vi till "Wombat" hostel hyffsat centralt, bara ungdommar, billigt och dessutom JÄTTE fräscht! Bokat in två nätter i fyra dorms och är i full gång med duschandet. Nu ska vi ut och göra Wien osäkert :)


glömde jag säga att vi har svensk högsommarvärme här btw (;



Puss och Kram!


RSS 2.0